Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

KGS Kullananlar için, Eziyet Bitti Resimli Anlatım

Motovento
    REKLAM ALANI
    Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Köprü ve otoban gişelerinden geçerken çoğumuzun kullandığı KGS’ nin okutulması, sanıyorum bazı arkadaşlar için bir sıkıntı...! Bu kanıya nereden vardığımı sormak geçiyorsa içinizide, FSM köprüsünden geçmek üzere önümdeki Maxi Scooter’ lı abiyi yaklaşık 4 dakika boyunca bekleyip sabrımın sınırlarına gidip geldikten sonra artık böyle düşünmeye başladım. Çünkü KGS’ sini nereye koyduğunu bilmediğinden, bütün ceplerini, cüzdanını ve en sonunda motorun sağını solunu aramaya başlayıp Şükür bulunca geçtide bizde arkasından geçtik. OGS kullananlar varsa, zaten bu sorunu yaşamıyorlardır. Maalesef ki bazı arkadaşlar plakalarını kapatarak geçmekteler, (bu arada köprü ve otoyollara para vermemeliyiz sonuna kadar bu fikirdeyim) bende bu nedenle kendim için yaptığım KGSMatik’ i sizlerle paylaşmak istedim. Bir kişinin bile işine yarayacaksa ne mutlu benim için.

Öncelikle tabiki bir KGS almamız gerekiyor, ancak bu KGS’ ler gişelerden alındığında en az 20-30 liralık tutarlar ile dolduruluyor. Her zaman bu kadar yükleme yapmak istemeyenler (yani ben) için bir tavsiye (reklam amacı yoktur) Shell Smart Card artık KGS olarak kullanılabiliyor ve alt limit 5 tl.

Gerekli malzemeler,

1. KGS
    2. Yoyolu yaka kartlığı

Bundan sonra kolay, KGS’ mizi yaka kartlığına geçiriyoruz...

Daha sonra, bu kartlık’ ı dilediğinizde hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz herhangi bir yere takmak kalıyor geriye.

Bir kaç alternatif....

Ben intercomu kullanmadığım zamanlar montuma takıyordum, ama şimdi seyehate çıktığımda sırt çantam depo üstü çantaya dönüştüğü ve üzerinde bu kartlığı takılabileceğim çok uygun yerler olduğu için artık deponun üzerindeki çantama takıyorum. Tabi bu alternatifler motorunuzun marka modeline göre değişiklik göstereceğinden artık o kadarınıda buluverin.

Umarım, işinize yarar.

“KAZASIZ SÜRÜŞLER”
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    montunuzun bilek kısmına yakın bir yere kartın içine girebileceği bir cep diktirseniz ya da bir kese içine koyup keseyi de cırtlı bantla montun koluna tuttursanız, gişede sadece kolunuzu okuyucuya tutup okutsanız daha pratik olmaz mı?

sipsivri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XL 650 V TRANSALP
    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    montunuzun bilek kısmına yakın bir yere kartın içine girebileceği bir cep diktirseniz ya da bir kese içine koyup keseyi de cırtlı bantla montun koluna tuttursanız, gişede sadece kolunuzu okuyucuya tutup okutsanız daha pratik olmaz mı?
    Malesef olmuyor,KGS kart yuvası çok küçük olduğundan eliniz bileğinize kadar içeri girmiyor.Yandan tutsanızda kart okunmuyor.Tek çözüm eldivenin üstüne (tarak kemiğinin üstüne) gelecek bir cep yaptırmak olabilir.Arkadaşın bulduğu çözüm fena değil
    Engin YALÇINALP - 0 Rh (+)
    Göztepe-İSTANBUL

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    sol eldivenimin üst kısmına sokuyorum,elimin tersiyle bi çakıyorum okuyor
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Arkadaşlar bir sorum var;ben kgs yi gösterdikten sonra en az 15 saniye oyalanıyorum;hakkımın yanması için gereken süre nedir?
    Her geçtiğimde zaten hertürlü alarm çaldığı için anlamıyorum kaçak mı geçtik diye...
    Kolpa Adamları

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    güzel fikir. ama bu motorcuların orada beklemesi hakkındada iki çift lafım var. illa kartın okutulucağı yerdemi beklemek gerekiyor, ben iki gişeyi ayıran orta yerde eldivenimi, kartımı vs çıkarıyorum, geçip okuttuktan sonra yine ileriki orta yerde kartımı ve eldivenimi takıp yola devam ediyorum. orada değil 3-4 dakika 1 saniye bile olsa niye bekletiyimki insanları. milletin önünü kesip hazırlanıcağıma kenara çeker öyle hallederim işimi.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eldiven meselesini bende gördüm ama ne biliyim eldiven konusu biraz güvensiz geliyor bana düşme ihtimali dolayısı ile. Bu şekilde ben çok rahat ettim. Farklı çözümlere de her zaman açığız...!
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

diver1069 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 250
    Guzel bir uygulama olmus, denemek lazim.

Ben montun on tarafindaki fermuarli bir cepte tasiyorum KGS'yi. Motoru bosa alip durmam, sag eldiveni cikarmam, cebin fermuarini acip karti almam, basmam, geri cebe koyup fermuari kapatmam ve eldiveni geri giymem yaklasik 10, bilemedin 15 saniye almiyor. O kadar sure beklemeye tahammulu olmayan kullanmasin bence kopru veya otobanlari.

Motosikleti
    GT250R gitti/2011 600RR
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel fikir. ama bu motorcuların orada beklemesi hakkındada iki çift lafım var. illa kartın okutulucağı yerdemi beklemek gerekiyor, ben iki gişeyi ayıran orta yerde eldivenimi, kartımı vs çıkarıyorum, geçip okuttuktan sonra yine ileriki orta yerde kartımı ve eldivenimi takıp yola devam ediyorum. orada değil 3-4 dakika 1 saniye bile olsa niye bekletiyimki insanları. milletin önünü kesip hazırlanıcağıma kenara çeker öyle hallederim işimi.
    kesinlikle katılıyorum, bu işlemleri gişe de yapmanın bir alemi yok bencede.
    ...eX...

pre_lude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xvs 650 A
    motosiklet icin 6.sınıf kgsmi gerekiyo ben shelden aldım zamsalak adam bana otomobil icin olanlardan vermiş, motosiklet köprü gecişi nekadr normalde?
    Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma..

Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Ben yıllardır kartı sol elimin üst kısmına gelecek şekilde önceden eldivenimin içine yerleştiriyor ve kgs yuvasına yumruğumu sıkıp okutuyorum. Gayet rahat, kullanışlı bir yöntem ve oldukça da çabuk bir şekilde işimi bitiriyorum. Tavsiye ederim. Selamlar.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Montumun sol cebinde KGS, sağ cebinde biber gazı bulunur . Biri köprüden/otobandan para alan namussuzlar için , diğeri de 2 ve 4 ayaklı itler için gerekli.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler