Ehliyet ile İlgili Genel Bilgiler
Reklamlar
-
Motosiklet ehliyeti almak için 16 yaşını doldurmuş olmanız şarttır, yani doğum yılınıza 16 ekleyeceksiniz ve çıkan yılda da doğum gününüzün geçmesini bekleyeceksiniz.
"B" Ya da "E" Sınıfı Ehliyetiniz yoksa takribi 600 lira civarı; eğer "B" Ya da "E" Sınıfı ehliyetiniz varsa da 400 lira civarı bir bütçe ayırmanız gerekmektedir 2010 yılı itibariyle.
"E" Ya da "B" Sınıfı ile aynı anda alabilirsiniz.
Daha önceden ehliyetiniz varsa 20 soruluk bir motor sınavına tabi tutulursunuz eğer daha önce ehliyet almadıysanız 20 sorunun yanına trafik ve ilkyardım sorularını da ekleyeceksiniz.
Direksiyon sınavı teorik sınavdan sonra en geç 5 hafta içinde yapılır, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yolladığı kurula göre değişmekle beraber vitesli motorla girebilirsiniz. Sınavda arası 8 Metre olan plastik engellerin arasından geçmeniz istenmektedir. Yine sınavın oluş biçimi hakkında takdir yetkisi sınav kurulunundadır.
Direksiyon sınavından sonra en geç 2 hafta içinde ehliyet çıkartma hakkına kavuşursunuz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilerde sizlerin de katkısıyla buranın dolacağına inancım tam.
Reklamlar
-
Bir soru da ben sorayım, B'den A2'ye fark durumunda ehliyetimiz değişiyor mu? ve yeni fiyatları nelerdir?
-
Ehliyet değişiyor ama fiyat hakkında bilgim yok :S
SATILIK Ramzey DT125 scooter sahibinden ilan kodu 21128890
-
Nexagon adlı üyeden alıntı
Bir soru da ben sorayım, B'den A2'ye fark durumunda ehliyetimiz değişiyor mu? ve yeni fiyatları nelerdir?
Bu cuma sürücü kursuna sordum 250 tl dediler(sadece kurs üceti), pahalı geldi daha ucuzunu arıyorum.
-
17'yi doldurmuş olmak gerekir diye biliyorum...
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
Ante adlı üyeden alıntı
17'yi doldurmuş olmak gerekir diye biliyorum...
evet 17 olucak ısrarla arka arka 16 yazmışım üstelik mod arkadaşlar düzeltse bari.
-
arkadaşlar meraba;
geçtiğimiz çarşamba ehliyetimi almış bulunmaktayım.herkesin almasını tavsiye ederim,ehliyet almak gerçekten çok kolay.
ehliyet maliyetim şöyledir ;
kurs ücreti 150.00 tl (kursa 150 tl den başka bir ücret verilmiyor)
trafiğe verilen para 140.00 tl (78 tl maliye + 62 tl ehliyet kartı için verilir)
sınav ücreti 40.00 tl (bankaya yatırılan paradır.1 kere verilir)
muayene 30.00 tl (sağlık ocağında bedava diye duydum sonradan)
kadıköy gelişim sürücü kursu'nu ararsan gerekli bilgiyi alırsın.ben çok memnunum kurstan herkese şiddetli tavsiye ederim.kazıklanma korkunuz olmasın
-
Nexagon adlı üyeden alıntı
evet degişiyor harç 64 tl kart parası 82 ydi. toplamda 140 tl .ehliyetini almaya gittiginde eskisini veriyorsun yenisini alıyorsun
-
johnson adlı üyeden alıntı
evet degişiyor harç 64 tl kart parası 82 ydi. toplamda 140 tl .ehliyetini almaya gittiginde eskisini veriyorsun yenisini alıyorsun
Neden anlamadım ama aynı zamanda veriliş tarihi de değişiyor ehliyet üzerinde.
Ehliyet veriliş tarihi B'yi aldığınız tarih değil A2'yi aldığınız tarih oluyor.
-
Ante adlı üyeden alıntı
Neden anlamadım ama aynı zamanda veriliş tarihi de değişiyor ehliyet üzerinde.
Ehliyet veriliş tarihi B'yi aldığınız tarih değil A2'yi aldığınız tarih oluyor.
Benim ehliyetimde şu şekilde:
SINIF/CLASS :E-A2
BELGE NO :1XXX3 2X.12.19XX (A2)
VERİLİŞ TARİHİ :1X.07.19XX (B) şeklinde
(Belge no:ilk ehliyetin numarası (değişmiyor)
veriliş tarihi de ilk ehliyetin tarihi
sadece A2 nin verildiği tarih yazılıyor ayrıca.
-
İlden ile değişiyor mu uygulama? Ya da farklı yıllarda belki farklı uygulama yaptılar. Çünkü benim B aldığım yıl 1989 ve A2 aldığım yıl 2001 ehliyette veriliş tarihi olarak sadece 2001 yazıyor.
-
Ante adlı üyeden alıntı
İlden ile değişiyor mu uygulama? Ya da farklı yıllarda belki farklı uygulama yaptılar. Çünkü benim B aldığım yıl 1989 ve A2 aldığım yıl 2001 ehliyette veriliş tarihi olarak sadece 2001 yazıyor.
bunun düzeltilmesi senin lehine olur,bazı kasko şirketleri ehliyetin verildiği tarihe göre özel indirimler uyguluyor.
-
totoüska adlı üyeden alıntı
Bu cuma sürücü kursuna sordum 250 tl dediler(sadece kurs üceti), pahalı geldi daha ucuzunu arıyorum.
ben emniyete verilen parayı kastetmiştim orda, daha ucuza kurslar var elbet, ankaradaysanız kızılay, tunalı, baheçli dışındaki yerlere bakmanızı öneririm.
ben 150 liraya kaydoldum, 6 saat motor dersi dahil, 40+45 lira da sınavlar için verdim.
-
B'ye A2'yi ekliyorum. Yarın için randevu aldım, ehliyetime kavuşacağım. Merak ettiğim şey, eski ehliyeti götürüyoruz, yenisini hemen veriyorlar mı?
-
Merhaba,
Benim de bir sorum olacak. Sürücü belgesini istediğimiz ilçe emniyet müdürlüğünden alabiliyor muyuz? Bir de arkadaşın sorduğu gibi eski belgeyi alıp hemen yenisini veriyorlar mı? Bilgisi olan arkadaşlar bizi bu konuda aydınlatırsa sevinirim..
-
Merhabalar İstanbul'da yaşıyorum ve B ehliyetim var A2 almak istiyorum yıl "2013" bana kaç liraya mal olur herşeyiyle ?
-
18 Haziran 2013, 01:12
arkadaşlar bugün ehliyet almak için neler gerektiğini öğrenmeye gittim.
sürücü kursu 350 tl
tarfik ıvırzıvır hepsi 650 tl tutuyor.
b ehliyetim var b ehliyeti olanlar yazılı sınava girmeyip sadece direksiyon sınavına girecekler.
bütün hepsi bu kadar
-
27 Haziran 2013, 21:22
ben 12 aralık 1995 doğumluyum.Kasımdaki ehliyet sınavına girebilirmiyim ?
-
29 Haziran 2013, 16:11
matizz adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Benim de bir sorum olacak. Sürücü belgesini istediğimiz ilçe emniyet müdürlüğünden alabiliyor muyuz? Bir de arkadaşın sorduğu gibi eski belgeyi alıp hemen yenisini veriyorlar mı? Bilgisi olan arkadaşlar bizi bu konuda aydınlatırsa sevinirim..
Benim bildigim surucu kursunun bagli oldugu emniyetten aliyorsun. Eskisini hemen aliyorlar, yenisini 3 is gunu icerisinde veriyorlar.
-
03 Temmuz 2013, 11:22
Sınavları sorunsuz geçersek tam olarak kaç ayımızı alır ? Veya sizin ne kadar zamanınızı aldı ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler