ben 2 ay önce muayneye girdim ayrı yeten bi eqzoz muaynesi sormadı ama eqzozda kaçak war diye hafif kusurlu geçdim yok eqzoz muaynesi falan
ben 2 ay önce muayneye girdim ayrı yeten bi eqzoz muaynesi sormadı ama eqzozda kaçak war diye hafif kusurlu geçdim yok eqzoz muaynesi falan
04 Nisan 2009 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 27190
Çevre ve Orman Bakanlığından:
EGZOZ GAZI EMİSYONU KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinden ve etkilerinden, canlıları ve çevreyi korumak amacıyla egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak ve ölçümler yaparak kontrol etmek üzere gerekli usul ve esasları belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Ek-1 de yer alan kategorilerde ve kamuya ait araçlar da dahil olmak üzere trafikte bulunan dört ve daha fazla tekerlekli yolcu ve yük taşımaya mahsus karayolu motorlu taşıtlarını kapsar.
(2) Bu Yönetmelik iş makineleri, tarım ve orman traktörleri, motosikletler ve mopedleri kapsamaz. Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun Ek 4 üncü maddesine ve 1/5/2003 tarihli ve 4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 9 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
...
Bu tarihten sonra değişiklik varsada bulamadım.
Dumanla haberleşmeye son.
Her yer DUMANSIZ HAVA SAHASI
arkadaşlar aynı dili konuşuyoruz ama yine de anlaşamıyoruz. egzozun gürültülü çalışmasının emisyonla ölçümüyle alakası yok. birisi gaz kirliliği birisi ses kirliliği.
evet motosikletlerde emisyon yani zehirli gaz atığı ölçümü yok ama gürültü kirliliği ölçümü var demek istediğim egzoz rahatsız edici derecede ses çıkartıyorsa eğer muayeneden geçemezsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------
814. maddeyi okuyun.
http://www.arac.muayenesi.com/muayen...rultu-yag.html
Ülkemizde motosikletler ve traktörler egzoz emisyon ölçümünden yani egzoz pulundan muaftırlar.Sadece ilk alındığından itibarenilk 3 yılın sonunda her iki yılda bir fenni araç muayenesi yaptırmak zorunludur.Fenni muayene için yeni açılan sadece motosikletlere hizmet veren Tüvturk Maslak Muayene istasyonunu tavsiye ediyorum.
Birkaçgün önce Motosikleti muayene yaptırdım. Yapılan muayene sonucu bir kusur bulunmadı. Ve muayenden geçtim. Egzoz test'i falan istenmedi. Egzoz tesi yasalar ile zorunlu olsaydı muayenede test istenirdi. Motosiklette egzoz testi yok. Ceza yazan polis olursa hemen ihbar edin. Ayrıca egzoz testi olmayan bir motosiklet'e ceza yazıldığında ödeme yapmadan ceza tutanağına itiraz edin. Yasadışı ceza'yı engelleyin
Bence ilk konuyu açan arkadaş hayal mı desem rüya mı desem ne desem ,baya bir sallamış yani motosikleti bırak otobüse bile egsoz muayenesi sormuyorlar(motosikletlerde egsoz muayenesi yok).Neden?egsoz muayenesini yaptırmadan muayeneden geçemezsin. Saf saf konu açmışlar admin bey konuyu kilitlerse seviniriz....
Şu an egsoz emisyon yaptırmaya gerek varmı yokmu arkadaşlar,
Evet muafmış,
https://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gaz...uaft%C4%B1rlar.
Herif Manyak Yüzünden Belli,
yok (on garagder)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)