arkadaşlar yakında kokusu çıkar, muayene istasyonu yakın zamanda motosikletin eksoz muayenesini yaptıklarını söyledi. ben trafik şubesinde memurla görüştüğümde kendi kullandığı devlete ait motosikletin ruhsatını çıkardı ve kullandığı motorun eksoz muayenesi vardı.
arkadaşlar eğzost muayenesini soran polise 6 yıllık kuryelik hayatımda rastlamadım.. ama 2004 yılında 301 mz in eğzost tundan beyaz duman attığı için (2 zamanlı normaldir) ceza yedim.. derdimi anlatamadım... adam yazdı cezayı çekti gitti.... o zamanlar kurye şirketimiz araştırıp cezanın haklı olduğunu öğrenmişti... sonra ybr 125 ve cg ile motorları değiştirmeye başladılar... b,r iki arkadaşımız daha ceza yemişti...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
sabah kar yağışı sebebıyle tranvay ile geldim yanımda oturan cocuk sürücü kıtabı elinde okuyor motor kısmını ehlıyet alacak anlaşılan ya ne kadar boş gelıyor bana hele hele motor kısmı zaten şimdi servısler var eskısı gıbı değil tabiii bilmesı faydalı ama bence gereksızde onun yerıne kurslarda basit anlatımlı ceza ve sebepler anlatılabılır trafıkte saygı kuralları anlatılabılır şimdi konumuz dışına cıkmadan ceza nerden gelır maddesı nedır dayanağı nedır bilmeyız poliste karşımızda nederse ok bılmıyoruzki
Yorumlarınız ıcın tesekkur ederım, sonuc olarak motor ıcın egzos muayenesı yapılmıyor dıyebılırız.
vergi olayına gelince ben o tür bi çevirmeye girdim polis artı maliye dip diper aynı çvirmede birlitelet yani pilot uygulamaydı sanırım o allahım motordan indim ruhsat ehliyet aynalar plaka açısı farlar egzoz alkol hepsine ama herşeye baltılar sonra polis dediki bol yıldızlı olan keşke herkes senin gibi olsa bak dedi yanındakine çocuk full koruma scooter sürüo aynen böyleydim ama hala kanım ısınmadı tam
polis çevirmelerinden ve ceza yemekten kurtulmanın tek yolu. (durmıyacaksın )
plaka iptali ile yola devam
1 ay kadar önce edirnekapı tarafında atv ile yolda giderken yanıma bi ekip geldi camdan kafasını çıkardı güldü abi bu ne yaa dedi gülümsedim önüme geçti dörtlüleri yaktı eliyle gel dedi kenara çektik. abi bunedir dedi arazi aracı dedim ya hadi ya güzel bişeymiş peki bunun ruhsatı falan bişeyi varmı dedi var dedim çıkarttım verdim ruhsatı ehiliyetide alabilirmiyim dedi aldı geçti arabaya, sonra geldi ehliyetle ruhsatı verdi yalnız ehliyetin yetersiz haberin olsun sıkıntı olur dedi dedim yok bu b sınıfyla kullanılıyo ama l3 motor olarak gözüküyo dedi dedim yok hocam biz özellikle sordurduk 4 çeker 650 cc ve sistem tamamıyla araba sistemi otomatik vites direksiyonlu gaz fren yani motorla hiç alakası yok dedim güldü tamam hayırlı günler dedi gitti iyi polislerde var.
1. Ehliyet
2. Ruhsat
3. Zorunlu Trafik Sigortası
4. Aracın Muayene Süresi
5. Kask
Trafik ekibi bu bilgileri hem kendi listesine kayıt eder. Hemde telsiz ile bu bilgileri merkeze iletir. Merkezde bu bilgiler kontrol edilir. Araç çalıntı mı? Ehliyet ruhsat gerçek mi? vs bilgileri kontrol ekibine iletir. Trafik ekibide duruma göre davranır.
Motosikletler için egsoz emisyon var diyenler birileriyle dalga geçiyor. Motosikletlerde egsoz emisyon yok.
Yok öyle bir şey seni yemişler...
Polisin biri de bizi yolda çevirip ısrarla egzoz muayenesi istemişti ben de tamam ceza yaz doğruca karakola gidiyorum diyince tamam yolunuza bakın cevabını vermişti. Sanırım onun da kafası karışmıştı.
Seninkini de karıştırmışlar. Öyle bir şey gerekse (ki Avrupa'da gerekiyor sanırım) muayeneden geçirmemeleri gerekir, bu zamana kadar kimse öyle bir şey sormadı bana.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
Bu olay açıklığa geldimi öyle birşeye gerek yok dimi?
Haşırt maşırt yok. Şu linkte motorsikletlerin egzoz muayenesinden muaf olduğunu görebilirsin: http://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gazi-emisyon-olcumu-genel-bilgiler.aspx
TüvTürk resmi sitesi. Bir de kopyalayayım burada geçen ilgili cümleyi buyrun:
"
Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar."
Yani haşırt diye birşey yok. Ülkeden de gitmiyoruz. Selamlar.
Güzel ancak keşke egzoz sses desibel testi yapsalar, hatta çevre için Co2 / CO testi, sanırım ben dahi sınıfta kalırım, bu şekilde en optimum hava yakıt ayarı olayınıda kavramış olurduk seve seve
Ses desibel zorunlu olsa, ilçemde'ki motorlar'ın yarısına el konulur eminim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)