Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Az yakıt tüketmenin yolları

Motovento
    REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS Apache
    Artan petrol fiyatlarına karşın otomobil firmaları ve sürücüler her yolu deniyor. Küresel ekonomik krize karşı sizin almanız gereken önlemler neler?

-Hız limitlerine uyunuz. Limite uymak hem yüzde 20 enerji tasarrufu sağlar hem de güven içinde gidersiniz.

-Motoru yüksek devirde kullanmayın ve vitesi motor devrine uygun seviyeye alın.

-Kalkışlarda, sürüş sırasında ve vites değiştirirken ani gaz vermeyin. Ani hızlanma ve duruşlar yapılan agresif sürüşte, ölçülü sürüşe göre yüzde 20 daha fazla yakıt tüketiliyor.

-Özellikle şehir içinde çok sert gaz ve fren kullanımından kaçının. Daha az yakıt tüketimi için, hızlanırken gaz pedalına yavaş yavaş basın.

-Yolda kavisler çizmeden düz bir şekilde ilerleyin, zorunlu olmayan durup kalkışlardan kaçının. Önünüzdeki trafiğin yavaşladığını veya kırmızı ışığı görünce ayağınızı gazdan çekin.

-Hareket halindeyken aracın penceresi kapalı olmalı ya da hava değişimini sağlayacak kadar açılması, azımsanamayacak ölçüde yakıt tasarrufu sağlar.

-Aracın bakımı zamanında yaptırılmalı. Uygun şekilde bakımı yapılmayan her bir parça yakıt tüketimini artırır

-Otomobilin yakıt verimliliğinde lastik kullanımı da önemlidir. Mevsime ve yol şartlarına göre uygun lastik kullanımının yakıt tüketimini yüzde 5-10 arasında etkiler.

mynet haber

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    vay be bende elemana bak ozamandan yakıt tüketimini hesaplamış diye saf saf okuyorum tam kendimle gururlancaktımki alttaki mynet haber yazısını gördüm teknik beceri ve yetenek dilmi olum iyi numara

Motosikleti
    125 Zn
    Benim aracın penceresi yok havadar, püfür püfür esiyor mubarek
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

az yakması için az gezmek lazım

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı VALEO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az yakması için az gezmek lazım
    katılıyorum
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

hanedan12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay be bende elemana bak ozamandan yakıt tüketimini hesaplamış diye saf saf okuyorum tam kendimle gururlancaktımki alttaki mynet haber yazısını gördüm teknik beceri ve yetenek dilmi olum iyi numara
    Bildiklerinizi yazında bizde görelim...
    Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
    Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.

Motosikleti
    My Kawa..
    bilgi paylaştıkça büyür.. paylaşın da bizde bilgilenelim.. bizde sizle gurur duyalım..
    [B][COLOR="Blue"]Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..[/COLOR][/B]

[B][COLOR="Red"]Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..[/COLOR][/B]

Motosikleti
    HONDA CBR 600F
    Alıntı hanedan12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bildiklerinizi yazında bizde görelim...
    burası Türkiye..her benzin zammından sonra gazete ve TV'de yayınlanan pratik bilgiler işte.

yada!..

kar yağınca (karda araç nasıl kullanılır?)
    Ramazan ayı gelince (sakız orucu bozarmı?) gibi gibi

yinede paylaşım için teşekkürler.

mahoretti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    o şimdi YAYA...
    Klasik bi laf var ya...... Ben hep 10TL lik benzin alıyom...

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    bir madde daha:

-cbf 150 alın bir tane. böyle şeyleri dert etmeyin. 13 litre depoyla 500 km üzerinde yol yapın. 2,6lt / 100km

jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir madde daha:

-cbf 150 alın bir tane. böyle şeyleri dert etmeyin. 13 litre depoyla 500 km üzerinde yol yapın. 2,6lt / 100km

bu madde kesin çözüm

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    kesmez abicim 150lik diyorsanız da siz alın alacağınızı. yine kenarda dursun.

bakalım dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülkede hangisini daha fazla kullanacaksınız

paylaşım için teşekkürler. açık camın klimadan çok daha fazla yaktığı ispatlanmıştı.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    kesmez abicim 150lik diyorsanız da siz alın alacağınızı. yine kenarda dursun.

bakalım dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülkede hangisini daha fazla kullanacaksınız

paylaşım için teşekkürler. açık camın klimadan çok daha fazla yaktığı ispatlanmıştı.
    bizim bütün camlar açık napsak kapalı kasamı alsak

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    tabi..vizör açık gidersen çok yakar

Motosikleti
    Bajaj Discover 150

olsun yaksa yaksa ne yakar 500 km gitceğime 450 giderim oda benim havam olur

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    otoşov dergisinde bir araştırma yaptılar onu paylaşayım sizlerle. motosikletle ilgili değil ama yine de bilgi.

1600 motor arabadan koltuklar dahil her ağırlığı söktüler. sonuç olarak o standartlarda bir otomobilde her 100 kilo ilavenin yaklaşık 100 kmde yarım litre yakıt farkettirdiğini bulmuşlardı.

Motosikleti
    2 teker olsun da tahtadan olsun
    odayı aydınlatmak istiyorsan 1 mum yetmez,anca kendine faydası olur,diğer mumları da yakarsan ateşi paylaşmış ve odanı aydınlatmış olursun,bildiğiniz birşeyler varsa bize de aktarabilirsiniz,

hakan abi güzel paylaşım,teşekkürler

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    enteresan bir yaklaşıım

az yakmasını istiyorsak gereksiz kullanımlardan kaçınacağız biraz yürümek vücudumuza iyi gelir spor niyetine
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Klasik tüketim önerileri, hepside işe yarar uygulayınca, özellikle kirli hava filtresi buji ömrünü tamamlamış motor yağı tüketimi %30 artırıyor, bunlara dikkat etsek yeter araçların bakımını ihmal etmemek önemli.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    böyle abuk subuk cam çerçeve ile uğraşılacağına biraz zihniyet değiştirip hak alma kültürünü geliştirsek sanki daha faydalı olur gibi.

araç kullanmayın 1 ay yüklenin toplu taşımaya toplu taşıma iflas etsin bakalım o zaman nasıl bir çözüm bulacak mübarek yöneticiler. tabi keyfinden feragat edip kendisinden başkasını da düşünebilecek kadar toplum olabildiysek.
    yunanistan batıyor biz ayaktayız bir fiyatları karşılaştırın bakalım hangimiz batmış hangimiz çıkmış ?

adam elektiriğe zam yapar kimse gıkını çıkarmaz gider 3 kuruşluk çin malı tasarruflu ampül derdine düşer.
    benzine zam gelir arabanın camını kapatır.
    şu memlekette herkes "en pahalı benzin" argümanını kullanırken bir tanesi de çıkıp neden en pahalı benzin demez. yurtdışına sattığımız (evet yurtdışına benzin satıyoruz) benzin ya da her ne haltsa litre fiyatını bilen var mı ?
    bizim pazarda aldığımız yaş meyve ve sebzenin yurtdışına ne kadar gönderildiğini bilen var mı ?
    hele bir stopaj oranı var akıllara zarar ?
    tabi değerli taşlardaki vergi oranını söylemiyorum.
    bırakın bu cam çerçeve muhabbetini.
    ya ne içtiyseniz bana da verin ya da salavat getirin lightning bolt atıyorum.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler