Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Az yakıt tüketmenin yolları

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    2 teker olsun da tahtadan olsun
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    böyle abuk subuk cam çerçeve ile uğraşılacağına biraz zihniyet değiştirip hak alma kültürünü geliştirsek sanki daha faydalı olur gibi.

araç kullanmayın 1 ay yüklenin toplu taşımaya toplu taşıma iflas etsin bakalım o zaman nasıl bir çözüm bulacak mübarek yöneticiler. tabi keyfinden feragat edip kendisinden başkasını da düşünebilecek kadar toplum olabildiysek.
    yunanistan batıyor biz ayaktayız bir fiyatları karşılaştırın bakalım hangimiz batmış hangimiz çıkmış ?

adam elektiriğe zam yapar kimse gıkını çıkarmaz gider 3 kuruşluk çin malı tasarruflu ampül derdine düşer.
    benzine zam gelir arabanın camını kapatır.
    şu memlekette herkes "en pahalı benzin" argümanını kullanırken bir tanesi de çıkıp neden en pahalı benzin demez. yurtdışına sattığımız (evet yurtdışına benzin satıyoruz) benzin ya da her ne haltsa litre fiyatını bilen var mı ?
    bizim pazarda aldığımız yaş meyve ve sebzenin yurtdışına ne kadar gönderildiğini bilen var mı ?
    hele bir stopaj oranı var akıllara zarar ?
    tabi değerli taşlardaki vergi oranını söylemiyorum.
    bırakın bu cam çerçeve muhabbetini.
    ya ne içtiyseniz bana da verin ya da salavat getirin lightning bolt atıyorum.
    ??????????

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı hanedan12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bildiklerinizi yazında bizde görelim...
    az nasıl yakar filan bunlar bana çok uzak kelimeler sölediğim bu konuyu açan arkadaşa ilk dersini benim verdiğim ve ön cantı yere değdirip tekrar kaldırabiliyo motoru düşmedi tabi bende gözler fallaşmış napıyon sen yahu der gibi bir ifade bayada korkmuştum bişey olcak diye olay bu az yakmak dersen heralde en yanlış kişi benim ben motora hakkını vererek kullanırım uzun yolda tabi şehir içindeyse çoğu zaman sollamam bile

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Suyla çalışan motor bulunana kadar böleee.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Motosikleti
    Alıntı korkut 250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Suyla çalışan motor bulunana kadar böleee.
    dostum oda bulundu ama bulan kişiden haber alınamadı tv ye çıkma gafletinde bulınmuştu sonrası malum sırra kadem bastı adam hem merak etme öle bişey olsa bu seferde iski ot tıkar işin içine %5000 zam yapar hemen suya burası türkiye verilen sözlerin tutulmadığı ülke 1. köprü yapım aşamasında sölenen söz (köprü yapıldıktan 5 sene sonra ücretsiz olcak) (2. ci köprüyü yapıyoz yapılana kadar 1. ci köprü ücretli olcak 2.ci köprü bittiğinde köprü geçişi alınmıycak) 1 defalık vergi koyuyoruz 1 daha alınmıycak

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı VALEO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az yakması için az gezmek lazım
    Budur Net bir aciklama olmus
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum oda bulundu ama bulan kişiden haber alınamadı tv ye çıkma gafletinde bulınmuştu sonrası malum sırra kadem bastı adam hem merak etme öle bişey olsa bu seferde iski ot tıkar işin içine %5000 zam yapar hemen suya burası türkiye verilen sözlerin tutulmadığı ülke 1. köprü yapım aşamasında sölenen söz (köprü yapıldıktan 5 sene sonra ücretsiz olcak) (2. ci köprüyü yapıyoz yapılana kadar 1. ci köprü ücretli olcak 2.ci köprü bittiğinde köprü geçişi alınmıycak) 1 defalık vergi koyuyoruz 1 daha alınmıycak
    İskiden almayız o zaman doğal ortamdan buluruz suyu.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    benim bir fikrim var ama söylemicem sanırım Ç 'yle başlıyor

Motosikleti
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bir fikrim var ama söylemicem sanırım Ç 'yle başlıyor
    Çiş demek istedin sanırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    hayırrrr , yuh diyorum sana sadece , nasıl bir hayal gücün var korkut gerçekten korkutuyorsun bizi

Motosikleti
    Benim hayal gücümde daha neler var ama yazmayayım buraya ...Sen söle o zaman senin hayal gücünü görelim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    üfüüfüfüffüüüfüf

Motosikleti
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üfüüfüfüffüüüfüf
    Yaaaaaaaaaaa sölemem diyosun yani.

Bencede az yakıt tüketmenin yollarını arayacagımıza ki buna sırf doğaya saygı sevgi denirse varım,neden yakıt pahalı ? Bizlerden toplanan bu kadar vergi ki artık her kurum özelleşti satış bedelleride kasada bu yüzden giderler arttı diyemezler ,zaten vatandaş ihtiyacı olan her şeye elektrige dogalgaza suya toplu taşımaya haberleşmeye yakıta köprüye otoyola dünya standartlarının çok üzerinde bedeller ödeyip(ödeyebilirse) hizmet alabilirse alıyo.Bu arada demire % 50 den fazla(daha fazla korkutmayayım)zam geldi.Tüm bu giderler artarken emekliye memura asgari ücretliye %5 zam istense ortalık ayaga kalkıyo.Vatandaşa bu kin bu zulüm niye.Kendi vatandaşını kazıklayan bir hükmedene sahipiz.Ne mutsuz TÜRK'ÜM diyen.Bu arada daha az yakıt sarfetmenin yolunu buldum ''Kendi gazımızla gidersek extradan para harcamayız...Zoort gazları''Hoop onada bi sayaç bi vergi

Motosikleti
    Alıntı piranha dört adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bencede az yakıt tüketmenin yollarını arayacagımıza ki buna sırf doğaya saygı sevgi denirse varım,neden yakıt pahalı ? Bizlerden toplanan bu kadar vergi ki artık her kurum özelleşti satış bedelleride kasada bu yüzden giderler arttı diyemezler ,zaten vatandaş ihtiyacı olan her şeye elektrige dogalgaza suya toplu taşımaya haberleşmeye yakıta köprüye otoyola dünya standartlarının çok üzerinde bedeller ödeyip(ödeyebilirse) hizmet alabilirse alıyo.Bu arada demire % 50 den fazla(daha fazla korkutmayayım)zam geldi.Tüm bu giderler artarken emekliye memura asgari ücretliye %5 zam istense ortalık ayaga kalkıyo.Vatandaşa bu kin bu zulüm niye.Kendi vatandaşını kazıklayan bir hükmedene sahipiz.Ne mutsuz TÜRK'ÜM diyen.Bu arada daha az yakıt sarfetmenin yolunu buldum ''Kendi gazımızla gidersek extradan para harcamayız...Zoort gazları''Hoop onada bi sayaç bi vergi
    tabi bu zart zortta bir fikir doğaya saygı için benzin istasyonlarınımı yaksak ama bu seferde atmosfere daha fazla gaz ve duman salıcaz demekki bu yakma işi doğaya saygı falan işini geçiyo zaten benim öle bi derdim yok zira sarı aşkımdan vazgeçemem (sigara) nasıl daha ucuza alırız mantığı doğuyo buda kesin çözüm deil ucuz etin yahnisi olayına dönüyo sistemmi acaba diyorum yok çanakkale savaşından bu yana aynı sistem (kaşık ve kepçe olayı)
    ee bi yanlışlık var ama ne benzinin galon fiyatı italya hangi ücretten alıyorsa türkiyede o ücretten alıyor almanyada fransada peki ordaki fiyat la burdaki fiyat arasındaki muhteşem fark niye yani diğer ülkelerde hatta dünya krizinde petrol fiatının arttığı an bunu tüketiciye yansıtan mantık fiat düştüğü an neden tüketiciye yansıtmaz gerçekte diğer ülkelerde bu durum böle deil fiyat düşünce hemen tüketiciye yansıtıyorlar ama türkiyede düşsede çıksada tarife aynı kısaca nasıl daha az yakarız mantığında bile biraz masraf yatar güneş enerjili motorlar çıkarmı acaba umudumuz şabana döndük

osaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1957 BMW R26 / MZ 1971 ES 175 / Mz 251 Sporstar 98
    hocam size bi soru hep kafama takılıo çok şey sölüyorlar bu konuda

yokuş aşağı inerken viteste mi inmek yakıt tasarufu sağlar yoksa boştamı ? motorda boşa atmak her zaman mümkün diil ama arabada filan ?

Alıntı osaday adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam size bi soru hep kafama takılıo çok şey sölüyorlar bu konuda

yokuş aşağı inerken viteste mi inmek yakıt tasarufu sağlar yoksa boştamı ? motorda boşa atmak her zaman mümkün diil ama arabada filan ?
    Vites dişlileri zorlanır boştan beşe geçirirken,karbüratör relanti devresi çalışır gazı bıraktığından veya kısmi gaz vermendenden az yakamazsın.

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    - Uzun dur kalk durumlarında kontağı kapatmak. (evet ilk çalıştırmada daha fazla benzin harcandığını biliyorum o nedenle "uzun" dur kalk)
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer1000 - F650 GS
    -Hareket halindeyken aracın penceresi kapalı olmalı ya da hava değişimini sağlayacak kadar açılması, azımsanamayacak ölçüde yakıt tasarrufu sağlar.

Biz ne yapalım vizörü mü kapatalım?

Aman şimdi biri çıkıp da açık vizörle gitmenin sarfiyatı arttırdığı ispatlanmış demesin delirip dip gaz gideceğim inadına :D
    Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
    Her şeyin Aslı Güzeldir!
    Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...

Motosikleti
    mondial mct250
    arkadaşlar lastik havalarını da kontrol edin acayip farkediyor

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler