Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Başlarken...

Motovento
    REKLAM ALANI
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti seviyorsunuz. Onunla tanışmak, hakkında bilgi edinmek istiyorsunuz. Nereden nasıl başlayacağınız hakkında güvenilir bir danışmana ihtiyacınız var. O halde Motorium’a hoş geldiniz.

Yeni başlayacaklar için;

1- Motosiklet seçimi

Amacımıza uygun doğru motosikleti seçmek çok önemlidir. Bunu yaparkende henüz bu konuda yeni olduğumuzu unutmayıp, küçük hacimli uysal motosikletleri tercih etmeliyiz. At sporunda da önce refleksleri zayıflamış, yaşlı atlara bindirirler. Böylece acemiliğimizi absorbe etmiş oluruz.

2- Hangi versiyon?

Motosikletler kullanım amaçlarına göre çeşitlenirler. Scooter, chopper, enduro, racing ve turing en yaygın olanlarıdır.

Scooter

Daha çok şehir içi kullanımında pratik olan motosikletlerdir. Genelde otomatik şanzıman olarak üretilen bu motosikletler, kapalı karoserleri sayesinde üstümüzü de çamurdan korurlar. Sele altı boşlukları bir kaskın konulabileceği şekilde dizayn edilmiştir.

Chopper

Klasik ve narin çizgiler taşıyan bol kromlu görsel motosikletlerdir. Ön furç açıları geniş olduklarından şehir içi kullanımlarında fazla kıvrak değillerdir. Bir biblo gibidirler, temizleyip parlatılması insana zevk verir.

Enduro

Her türlü hava ve yol şartlarında gidebilen çok amaçlı motosikletlerdir. Özellikle ülkemizin bozuk yolları için idealdir. Büyük çaplı jant ebatları, uzun amortisör mesafeleri sayesinde yol emniyetleri üstündür. Daha çok doğayı ve tarihi seven insanların tercihidir. Ana yoldan rahatlıkla çıkabilirsiniz.

Racing

Anıldığı gibi yarış motosikletlerinin sokak için yapılmış olanlarıdır. Spor ve cadde motosikleti de denilebilir. Kullanmak için ciddi deneyim gerekir. Özellikle yeni başlayan arkadaşlar hep bu motosikletlerin hayalini kurarlar. Başlamak için doğru seçim değildir. Çok arzu ediliyorsa tek silindirli iki zamanlı 125 cc bir racing motosiklet olabilir.

Turing

Uzun yol motosikletleridir. Oturum konumu sürüş rahatlığı açısından konforlu motosikletlerdir. Özellikle oto yollarda yolculuk yapan insanların tercihidir. Yola oturması rüzgar koruması ve uzun sürüşlerde yormaması turing motosikletlerin özelliğidir.

3- Tavsiye edilen motosikletler

Yeni başlayan arkadaşlarımız genelde çevrelerindeki arkadaşlarından etkilenirler. Eğer seçim doğruysa mesele yoktur ama sık sık vurguladığım gibi 4 silindirli 600 cc lik bir cadde motosikletini başlangıç motosikleti olarak seçiyorlarsa büyük hatadır. İlk motosiklet en fazla 2 silindir olmalı ve 250 cc yi geçmemelidir. Ülkemizde ithal edilmiş tek silindir iki ve dört zamanlı 125 cc motosikletler olduğu gibi iki silindirli dört zamanlı 250 cc motosikletler de vardır. Hatta alternatifler dahi mevcuttur.

4- Kim Öğretecek

En onemli konu budur. Maalesef gerçekleri vurgulamak zorundayım. İstisnalar hariç ehliyet kurslarında motosiklet eğitimi yok denecek kadar zayıftır. Bu durumda iki yol takip edebilirsiniz, ya tam teşekküllü bir kursa gideceksiniz, ya da özel ders alıp kendi motosikletinizle ehliyet müracaatı yapacaksınız.

5- Motosiklete binmeden önce

Kask, korumalı ceket, bellik, eldiven, dizlik motosiklete binmeden önce daima takılması gereken ekipmanlardır.

6- Artık yoldayız

Bu aşamaya geldikten sonra her şeyde olduğu gibi kendimizi geliştirmeliyiz. Deneyimli motosikletçilerin sohbetlerinde öğreneceğiniz çok şey vardır. Onlarla tanışıp gezin, arkalarında gitmek size sürüş tekniği kazandırır. Kilometre yapın, tecrübeniz artsın. Göreceksiniz ileride seçeceğiniz motosiklete siz karar vereceksiniz. Çünkü zaman içersinde motosiklet sizin hayatınızda en çok nerede varsa o amaca yöneleceksiniz.

Sağlığı müsait olan herkes motosiklet kullanabilir. Bu keyfi yaşamanız dileğiyle.

Motosikletçi
    Tolga Büyüköner
    28-12-2002

Copyright © Motosiklet.Net Tüm hakları saklıdır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    COA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Syn Gts250 evo
    çok güzel bilgiler vermişsiniz bir şey sormak istiyorum ben bu işe yeni başlayacam küçük bir şey alayım tamam fakat vitesli mi kullanarak başlayım yoksa bir scooter ile falan mı

mondial110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HaSaRLı..!!
    yuuhh baba anlamadın mı ya ??

tabiki vitesli ile başlanacak
    :bounce: 0546465246900

çok sagolun günlerdir bu bilgileri arıyorum yanlız bana site adresi yada modeller verebilirmisiniz ben istanbul içinde kullanmak için enduro istiyorum ilk motorsikletim olucak sanırım istedigimiz modelde düsük cc li bir motor kullanmam sorun olmuyor diymi? enduro model bir motorsiklette olabilirmi?

Teşekkürler arkadaşlar gerçekten kısa ve net bilgiler vermişsiniz.Sizler değil asfalt ağlasın...

abi ben Truva nın 100 cc lik cup modelini almayı düşünüyorum yarı otomatik şanzıman olduğundan sanzımanın bozulacağını idea edenler var debraj sız olduğundan öte yandan bir Scooter almak istiyorum ama kayişli olduğundan yolda kalmakdan korkuyorum 100cc cup lar tr şartlarında her motorsiklet usatası yapabilir diye düşüüyoru kafam biraz dolanmış vaziyettte bana bi mototr önerirmisiniz ben hem şehir içi hem en fazla 200 km yolu gidip gelmek için denize felan gitmek için yani kullanmak istiyorum tabi yollar biraz rampa dır hemen hemen 70-80 km verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

pirizcinuri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    banada sık sık çin malından uzak dur diyorlar ama yapacak bişi yok piyasadaki en ucuz motorlar onlar ayrıca başlangıç motorum olacak o açıdan acemiliğimi atmakta işe yaramaz mı yani tam olarak nedirki çin malının dezavantajları

arkadaşlar msn sensiz_olmuyor1985 ben bu sitenin sahipleri ile görüşmek istiyorum tanıyan varsa lütfan bana yönlerdinsin görüşmek istiyorum herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim

Motosikleti
    shanary 110 cup
    yaa bu sözler doruda virgülüne kadar katılıyorum ama paradan söz eden yok marka model tavsiye eden yok ne iş anlamadım kafama yatanı alıcam yaa

birazblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mz Etz 251
    yahu burada ön bilgi veriliyor. git şunu al denmez ki yada denilse siz yapacakmısınız? ne yani herkesin kendi doğruları var ve tipler içinde kısa bilgiler verilmiş.. hangisi işinize geliyorsa hangi amaçla kullanacaksanız onu seçeceksiniz. şu markanın şu modelini alın denir mi?

Tavsiye

Motor tutkusu yeni başladı.Ehliyetini geçen ay almış ve daha önce hiç motor kullanmamış biri olarak deneyimli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Güvenli sürüş eğitimi şart mı? Motor alıp kendim öğrenemez miyim?

125 cc Honda ile başlamam doğru olur mu?

250 cc Hyosung çok mu abartılı olur?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Selamlar

Uğur

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    inşallah dylan olcak
    scooterlere 150cclere ehliyet gerekiyoumu

ShowDown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    abi ben şimdi yeni başlicam da baya reflex var oyunlardan
    hyosung gt 250 r almam yanlış mı olur?

Motosikleti
    Bir gün olacak inşallah!
    Alıntı celill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    scooterlere 150cclere ehliyet gerekiyoumu
    Elbette 50 cc den sonraki her türlü motosiklete A2 ehliyet gerektirir yasalara göre

Verdiğiniz bilgiler için çook teşekkürler bu işin başında olanlara çok faydanız dokunuyor Allah razı olsun.

Motosikleti
    Hyosung GT250R
    Bilgi için sağol hocam Bende 600cc ile başlayacaktım fakat Hyosung GT250R ile başlamaya karar verdim inşallah hayır olacak ttekrar teşekkürler ;)

Motosikleti
    honda 900 hornet olmak üzre
    paylaşım için tsk ler peki ya uzun bir zaman 150 lik scoter kullanmış birisi z750 veya race kullanmak isterse bu motosikletler ona büyük mü gelir yoksa kaldırılabilir mi?

Çok sağol güzel bir yazı peki bu scooter lar şehir için ya genellikle bunun yerine şehir içinde başka hangi motorsikletler daha rahat kullanılır

Motosikleti
    ne istersen var :P
    cup'lar, düşük cc naked, cross veya endurolar
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

Motosikleti
    belli değil...
    Scooter En idealidir bence Şehir içinde atik kullanımı kolay
    Ama racer da arkasından kalır pratik kolay olarak
    (Racer 125-250 cc) Arası Şehir içi rahattır bence..

Aca ba bir model ismi felan verebilirmisin

Bu naked ler güzelmiş bir de resimleri nerede bulurum

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler