Motosiklet kullanıcısının düşmanları
Reklamlar
-
Gürültü : Motosikletinizi başkalarını rahatsız edecek derecede gürültülü küllanmayın. Motosikletinizin ürettiği gürültüden rahatsız olan kişilerin tüm motosikletlilere düşmanlık beslemesine neden olursunuz.
Saygısızlık :
Motosikletinizi sürerken trafikte bulunan diğer araç ve özellikle yayalara saygı gösterin. Yapacağınız her kaba ve saygısız davranış tüm motosikletlilere mal edilecek ve motosiklet kullanıcısının saygınlığını zedeleyecektir.
Riskli Hareketler :
Daima Trafik Kurallarına uyunuz ve trafik emniyetini tehlikeye atacak riskli hareketlerden kaçınınız. Bu tür tehlikeli hareketler trafikteki diğer sürücülerin motosikletliye tepki göstermesine neden olur.
Kaza:
Motosikletinizle kaza ihtimali olan durumlardan ve kaza yapmaktan kaçınınız.Yapacağınız kaza bizzat kendinize maddi manevi zarar vereceği gibi, ailenize, yakınlarınıza ve diğer motosikletlilere de zarar verir.
Reklamlar
-
16 Haziran 2006, 00:38
abı adamlarda kı zıhnıyet bunlara bısey olmaz sankı 9canlıyız kırıyolar ustumuze kac kacabılırsın sonra motorlular sole motorlular bole
-
05 Ağustos 2006, 19:59
abi motosikletlileri trafikte yok sayıyorlar.sanki motosikletin üstünde can yok.hepimiz insanız .ayıptır yani .aynı sürücüler motosikletle trafiğe çıksa ne yaparlar acaba.
-
05 Ağustos 2006, 20:20
-
08 Ağustos 2006, 19:42
-
08 Ağustos 2006, 19:52
admin adlı üyeden alıntı
Gürültü : Motosikletinizi başkalarını rahatsız edecek derecede gürültülü küllanmayın. Motosikletinizin ürettiği gürültüden rahatsız olan kişilerin tüm motosikletlilere düşmanlık beslemesine neden olursunuz.
Saygısızlık :
Motosikletinizi sürerken trafikte bulunan diğer araç ve özellikle yayalara saygı gösterin. Yapacağınız her kaba ve saygısız davranış tüm motosikletlilere mal edilecek ve motosiklet kullanıcısının saygınlığını zedeleyecektir.
Hakikaten mahalle aralarında iki zamanlı mobileti, scooteri veya egzosunu sırf rahatsız edici bir ses çıkarsın diye deldiren bir iki kendini bilmez, cahil yüzünden düşman kazanıyoruz.
Birlik, beraberlik güzel şey ama bazen dozunu kaçırıp çoğunluk olmamızdan aldığımız güçle abartıp açılan konularda asıp, kesiyoruz. Hani trafikte minibüscü, taksici dayanışması vardır. Biri kavga ederse hepsi elleri sopalı, bıçaklı tek kişiye yüklenirler. Dayanışma güzel ama medeniyetimizi kaybetmeden olanı makbul, sebep ne olursa olsun şiddete dayanan davranışlardan kaçınmalıyız.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
tayyare adlı üyeden alıntı
abi motosikletlileri trafikte yok sayıyorlar.sanki motosikletin üstünde can yok.hepimiz insanız .ayıptır yani .aynı sürücüler motosikletle trafiğe çıksa ne yaparlar acaba.
onlar özel insan ya onlar çıkmazlar motorsikletle trafiğe..
-
Tamamiyle beni tarif etmişsin. Teşekkürler.
Olumlu anlamda tabiki.
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr
-
Motorsikletimizin en büyük düşmanlarından biride yöneticilerimizdir....Vergilerin artması, muayene süreleri, polislerin yaklaşımları,Sayamıycağım o kadar çok şey varki....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
13 Aralık 2006, 21:26
Biz ne kadar dikkatli olursak olalım yine de bizi yoldan çıkarmak isteyen birileri çıkar karşımıza..
Geçen ay oldu bana tır üstüme kırdı hemde altımda scooter wardı gelde delirmee
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
geçmiş olsun arkadaşım bunları şikayet edecek merci yok mu trafikteki magandaları
-
ya evet gecen gun ben arabadayım yan serıttede bı motor gıdıyo arkadakı araba dayanmıs motorun arkasına yuh dedım artık ya motor kaybetse dengesını hepımız olucez o durumda tam gaz cok kendını bılmez ınsan var ya ben camdan cıkıp bagırıcaktım adama sonundada motor lu arkadasımız bastı gaza gıttı de bı nefes aldım..
-
www taraflihaber.com [B]FARKI TARAFINDA[/B]
-
Küçük kasalı araçlar çok tehlikeli.
bu iveco 50NC falan gibi orta boydaki kasalı araçlar şehir içinde ne sinyal verir, ne sağına soluna bakar ne de başka birşey. Kullanıcıları da genelde hanzolar oluyor. Şehirdışında kamyonların rüzgarı vs.. tehlikeli ama şehir içindeki o küçük kasalı araçlar yokmuu..
Bir de arkadaşın dediği gibi Doğan görünümlü şahin, eski kasa 3.16 bmw, modifiye görünümü verilmiş fiat brava, amortisörü kesilmiş 18'lik jant bulunan Peugeot 106 gibi 12-13 milyarlık arabaları görünce hemen kenara çekip
uzaklaşmasını bekleyeceksin. Çiyan arabaları oluyor genelde çünkü onlar.
Be yapacakları belli olmaz, dengesiz dengesiz hareketler; birden el freni çeker deli gibi şerit değiştirir
Ama benim asıl derdim taksiciler. En profesyonel olması gerekenler en hödük kullanıcılar. Ne sinyal verir, ne başka şey. Şerit ihlali desen gırla. 30km süratle sağdan yavaş yavaş gider birden kafasına esince gazlar. Para sayıyorum diye yol ortasında devam eder sonra bakar yolun karşı şeridine geçmiş hiçbirşey olmamış gibi birden sağa gazlar. Aman ha..
İstisnaları tenzih ederim.
-
motorculara çok büyük haksızlık yapılıyor trafikte birde trafikte arabaların arasından silme geçen motorlar var özellikle çoğu kurye arkadaşlar ben çok şahit oldum çok çok tehikeli makaslar atıyorlar bu durumda kaza kaçınılmaz oluyor çoğu zaman dikkat edelim arkadaşlar
-
ayrıca seyde var kaldırım kenarından seyredenler ozellıkle sahılde trafık sıkıssıkken scooterla bı saga bı sola gıdıyolar kaldırım kenarndan malum bızım kaldırımlarda yuksek korkuyorum bısey olcak bacakları kırılcak dıye ya arabalar zaten sıkıstırıyor
-
istisnalar kaideyi bozmaz çok dikatsiz motorcularda var scoterler coluş cocuk herkesin elinde ve hiç bir güvenlik kıyafeti yok 12-15 yaşalrında çocuklar kullanıyor kask bile yok başlarında.
kuryelerde çok dikkatsiz sürüşler yapıyorlar.
bizim milletimiz basma kalıp gibi kafalarına motorcuları kötü bir imaj şeklinde yerleştirmişler sanki motorcular insa değil afedersiniz soytarı bir saygı bir deger göstermiyorlar oda insan kullandıgı da bir vasıta bu kadar sinir edecek kadar yüklenmeye gerek yok motorculara ya gelde patlama
-
ulkemızde ınsana ve ınsan canına deger veren okadar az ınsan varkı gercekten cok yazık..keske elımızde bunların onune gecebılıcek bırsey olsa
-
15 Ağustos 2007, 14:50
Minibüs caddesinde minibüsçüler motor ezip bonus kazanıyorlar;böyle bi zihniyet var.
-
21 Ağustos 2007, 14:41
alper_satriani adlı üyeden alıntı
Minibüs caddesinde minibüsçüler motor ezip bonus kazanıyorlar;böyle bi zihniyet var.
işte ben buna kesinlikle katılıyorum. motoGP ye gidiyorduk babamla 2. köprüden geçiyorz köprünün ortalarındayız, arabayla gidiyoruz, yanımızda bir kamyonet ikimizin arasında kaldı motorcu, adam gaza basıp gidecek kamyoncunun amacını anlayamadım motorcunun üstüne kırıyor, motorcu yavaşlasa yavaşlayamıyor arkasında araba var, babama dedim baba bas geç yoksa adam ölecek. biz geçtik motorcu saolun anlamnda başını eğdi. saygılı insanlar çok azaldı :(:(
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler