Motosiklet kullanıcısının düşmanları
Reklamlar
-
Malesef hangi sınıf motor olursa olsun risk alarak kullananlar da var , 4 tekerlekli aracları da tehlikeli kullananlar var. Ben 1985 den beri B sınıfı ehliyet sahibiyim ve otomobil kullanıyorum . racing olsun , kurye motoru olsun beni zordurumda bırakacak şekilde tehlikeli süren motorlarla defalarca karşılaştım.
gece 110 ile gidilen ama yoğun olan otobanda 200 üstü hızlarla aralardan sörf yapan süperracing sürücüsü , nereden geldiğini göremedigim ama motorun sesini duyunca refleks olarak yanlış şerite kaçar isem sinek gibi yapışacağını düşünüyormu ? Sanırım ben hareket edene kadar geçip gideceğini düşünüyor.(aynı mantıkla hareket eden , attığı makaslarla övünen küçük kasalı güçlü motorlu 4teker sürücüleri de var.)
B sınıfı sürücülerin (yayaların da) yanılgısı 4tekerli araçlarda (veya bisikletde ) oldugu gibi hafif olan daha çobuk durur ve daha iyi manevra yapar sanmaları !. Bunun böyle olmadıgını A2 ehliyetine niyetlendiğim zaman anladım . A2 kullanan arkadaşların B sürücülerinin bu önyargılarını dikkate almaları gerekir.kavşaklarda A2lere yol vermeyip önlerine atlamaları genelde bu sebeple yoksa sizi adamdan saymadıklarından değil. Tır , kamyon , otomobil mantıgı ile düşünmelerinden.
Şu anki ehliyet sınavları da tam bir komedi en azından A2 nin böyle oldugunu gördüm. Ben B sınıfı aldıgım zaman direksion daha zordu.
trafiği olmayan i büyük çaplı göbege gittik ismi okunan burda deyip göbek de bir tur attı. Skutur'u ile burda diyip doğru sınav görevlisinin üzerine sürüp kalabalıga çarpınca durabilen şahıs görevlinin verdiği ikinci deneme hakkında sınavı geçti. görevlinin de motor kullanmayı bilip bilmediği şüpheli.
Sanırım aynı komediler B sınıfında da vardır.ama 4tekerlek hatalarında genelde maddi hasar olur. yanlış yapılan ani fren başınızı genellikle başınızı ağrıtmaz.
Reklamlar
-
Bu sıkıntı hep var ve de maalesef hep olacak... Kaçabilen kurtuluyor... Ama karşı tarafın yaptığı KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS.... Buna söyleyecek bir söz ne olabilir ki...
Ancak bizleri kamyondan sonraki sıraya koyan ve bu trafik kanunu değiştirmeyen bütün hükümetlerin de hepsi suçlu...
Bu konuya asla eğilmeyen basının, özellikle görsel basının -ki motokuryeciler acele işleri için canlarını tehlikeye atarak- biz aydınız diyenlerin pek azının dışında hepsi suçlu.
Motor ehliyeti almak için araba ehliyeti olan bizleri tekrar araba motor ehliyetine sokan akıllara zarar bir zihniyete sahip olan ve aslında bizlere sürüş teknikleri gibi konularda bir eğitim vererek imtihana sokması gereken, diğer ehliyet sınıflarında trafik imtihanında motorsiklete yaklaşılmaması gibi öğretilere hiç değinmeyen Milli Eğitim suçlu...
Bilmemki daha ne sayayım?
Bütün bunlara rağmen hiçbir şey olmamış ve de olmayacakmış gibi biraraya gelemeyip yüksek ses getirecek uzun bir eylem yapmayan bizler de biraz olsun suçlu değil miyiz?
-
evet haklısınız arkadaşlar bende katılıyorum yazılanlara...
-
Bizim düşmanlarımız çok ohoo yağmur taş çukur set çamur
-
Bir keresinde 150 lik jinlunumla gebzeden geliyorduk arkamda babamla beraber.
toplam 30 km bi masefeden bahsediyorum, Gebzeden - Kartala 2 şerit e-5 ve emniyet şeridi.
babam panik olduğu için sağ şeritten 70-80 arası gidiyorum, arkamda bi reno twingo, aracının yapacağı maximum hız 150-160 olsun. Kıçıma yapğıştı korna çalıyo selektör yapıyo, hayır sollıcaksan adı üstünde sol şeritde çıkarsın ki sol şeritide kontrol ediyorum bomboş ne gelen var ne giden.sonunda soluma geçti bana emniyet şeridinden gidiceksin diyo?
Bu adama ehliyet vereni yakalarsam...
Her 5 yılda bir yeterlilik sınavı olması lazım ehliyer konusunda. ehliyetini alan 5 yılda bir defa gidip yeterlilik sınavına girmeli
yetersiz olan sınavı geçene dek trafikten men edilmeli.
34 ZK 9442 ER6-F 2006 AKA "Sonic" & 34 RB 1940 Kia Carnival 2002 Nam-ı diğer "Nigga"
Kartal/İstanbul
-
Saygılı bir diyalog için her iki tarafında saygı göstermesi gerekiyor. 4 teker sürücüleri durmuş bir trafikte bile 1 metrelik yeri motosiklet sürücülerine çok görüp sıkıştırabiliyor. Motosiklet sürücülüğü gerçekten çok zor. Her şeye rağmen yanlışa düşmemek için derviş sabrı lazım.
-
Motorculara saygı hiç yok...Sen yokmuşsun gibi davranıyolar...Yayalar bile hemen önüne atlıyor...Sanki araç değil bizimki...Çok dikkatli olun arkadaşlar...
Önce yaşamalısın...Ancak öle motor sürebilirsin...KASK TAK...!!!:queen:
-
Dün akşam üstü başıma gelen E5 te mecidiye köy köprüsünün üstünde sağda otobüslerin durduğu yer var köprünün hemen başında .
Yol geniş leyip köprü üstünde daralıyor ben sağ şeritten gidiyorum sol iki şerit neredeyse boş sayılır bir ..... araba sürüçüsü genc çocuk muhtemelen babasının veya ona yaş gününde aldığı araba ile sağımdan geldi bu arada sol 2 şerit boş beni diğer şirite ataçak kadar şıkıştırdı geçti .
Araba şürüçüsü ...... çocuk sanki evde tekli koltukta oturmuş yani kaykılmış şekilde araba kullanıyordu ilerde trafik sıkıştı yetiştim küfür kafir gittim ama ne fayda durmadı gitti .... adi plakasınıa aldım ama polis yoktu şikayet edecek .
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali
http://www.apaydinmakine.net
-
05 Temmuz 2012, 20:39
arkadaşlar ben de 15 yaşındayım ben de motor kullanıyorum ama diğer serseliler gibi egzozu deldirip aynayı da çıkarmadım. çıkarmayı egzozu deldirmeyi de düşünmüyorum. ayrıca kask kullanıyorum ve motorumda korumalık var.
doğru söylüyorsunuz abiler geçen köydeydik 30-40la gidiyordum. yolda sağ taraf direk uçurum. neyse sağ taraftan ilerliyorum. virajı dönüyordum. adamın biri taksiyle bi daldı beni görmedi direksiyonu üstüme kırdı. ben de iyice sağa kaydım ama sol aynayı hafiften sıyırdı. kısacası hızlı kullanmaktan ne anlıyorlar bilmiyorum. 2 sene sonra da ehliyetimi alacağım.
beni yadırgamayın okulla alakası olmayan serserilerden değilim. anadolu öğretmen lisesine gidiyorum gayet de başarılıyım. motoru da ulaşım amaçlı aldım. ara sokaklardan gidiyorum dershaneye giderken veya köye giderken çok faydası oluyor.
-
05 Temmuz 2012, 20:50
Bugün şehirler arası yolda 2 tane, afedersiniz ama, zibidi gördüm. Ben arabayla gidiyordum. Elemanların altında
2 tane cup motor.
2 sindede plaka yok,
yaşlar muhtemelen
ehliyete tutmuyor,
kask ceket fln zaten yok.
Aynalar sökülmüş,
Ben muğlalıyım ve tatil yöresinde oturuyorum.
Malum bunları insanlar görüyor motorcu işte zibidi diyor. Zaten trafikte gidişlerini görseniz baya bir uzaklarından solladım yoksa biri altımda kalacaktı.
Bu tarz zihniyetleri ortadan kaldırmak lazım ki, motorcular saygı görsün. Yoksa halkın bakışını değiştirmek çok zor önce bunları değiştirmek lazım.
Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler
-
05 Temmuz 2012, 20:54
Motorsiklet dünyasına en büyük zarar bana göre, cahil ve kötü örnek teşgil eden motorculardır. Sonra diğerleri....
-
06 Temmuz 2012, 01:11
Bencede cahil motorcular ne yaptıklarını bilmeden yollardalar bu sebeptende bütün motorculara karşı tepki oluşuyor her şleyin başında tabi yine bilinçsizlik var.
-
arkadaslar bana gore trafikte sizi sikistiran allah korusunda yaralanmaniza neden olan maddi manevi yalabiliyorsaniz gozune biber gazi sikip yanimizda tasidigimiz plastik kelepceyle ellerini arkadan baglayim kendi aracinin bagajina kapamak ne hali varsa gorsun onemsenmemek olume yaklasmak azraili ensende hissetmek ne demek bence bu sekilde anlar.
-
yasin.33 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ben de 15 yaşındayım ben de motor kullanıyorum ama diğer serseliler gibi egzozu deldirip aynayı da çıkarmadım. çıkarmayı egzozu deldirmeyi de düşünmüyorum. ayrıca kask kullanıyorum ve motorumda korumalık var.
doğru söylüyorsunuz abiler geçen köydeydik 30-40la gidiyordum. yolda sağ taraf direk uçurum. neyse sağ taraftan ilerliyorum. virajı dönüyordum. adamın biri taksiyle bi daldı beni görmedi direksiyonu üstüme kırdı. ben de iyice sağa kaydım ama sol aynayı hafiften sıyırdı. kısacası hızlı kullanmaktan ne anlıyorlar bilmiyorum. 2 sene sonra da ehliyetimi alacağım.
beni yadırgamayın okulla alakası olmayan serserilerden değilim. anadolu öğretmen lisesine gidiyorum gayet de başarılıyım. motoru da ulaşım amaçlı aldım. ara sokaklardan gidiyorum dershaneye giderken veya köye giderken çok faydası oluyor.
Kardesim bosuna konusma, 15 yasindasin ehliyetin yok trafige cikiyorsun... Ne gelirse mubah basina
-
Yeni bir forum uyesi olmama ragmen tum admın arkadasların cok aklı basında ve guzel mesajlarını okumak bu forumda ayrı bır keyııf verıyor. Bır gun ısallah bızde admın oluruz Sevgıler .
-
Güzel bir konuya değinmişsin. Trafikte yapıcağınız her negatif hareket her yanlış hareket sizi değil tüm motosiklet kullanıcılarına kesilecek bir faturadır.
Kaza Anında Seni Korur !
-
ya dolmuşcuyu solladım diye adam 2 km beni kovaladı dolmuşla ya sağa geçiom sağa kırıo sola geçiom sola kırıo yakalasa varta
-
ben hatırlıyorum parayı veren eğliyeti herşeyden muaf eline alıyordu. sakın inkarlamayın yapakkişi eğitimciydi .
bu ülkede herşey yandaş , para , gösteriş ve rezillik .
biraz ağır oldu ama bu adam eğliyeti alınca ne olacakki kafasındaki kuralı yollara döküyo..
nerde bu d...
ölüncemi sahip cıkacaklar ?.
Hayatı seviyor musun? Öyleyse zamanı çarçur etme, çünkü hayat ondan ibarettir. Benjamin franklin
-
07 Temmuz 2014, 13:04
Nasıl bir iç sıkıntıları var çözemedim ben belki motorsiklet kullanamadıkları için kıskanıyo olabilirler ben bu şekilde düşünüyorum..
-
17 Temmuz 2014, 01:48
bugün boş yolda talim yapıyorum sakin sakin gidiyorum arkamda bi isuzu kamyonet gördüm aynadan uzaktı baya iki saniye sonra bi baktım arkamda tamda virajdayız şerefsizin evladı virajda geçti beni hızlıydıda biraz telaş yaptım biraz yolun kenarıda küçük taşlarla dolu motor kayacak nerdeyse ardından sövdüm kornaya bastım ama durmadı it oğlu it vel hasıl kelam dikkat etmek gerekiyor böyle hanzolar her an çıkabiliyor karşımıza
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler