Araç Muayenesi Hakkında (2009 TUV TURK)
Reklamlar
-
23 Temmuz 2009, 15:14
Uyarınız için teşekkür ederim.
Benim cezadan anladığım ise geçmiş zamanlar için sigortasız araba kullanımına ilişkin ceza uygulamasıydı. Burada bahsi geçen ise prim indirimi, hasarsızlık indirimi ve bir miktar üstüne eklenecek para.
Örneğin benim kazasız geçen yıllarım için % 30-40 veya daha yukarısı olan prim indiriminden yararlanamayacak olması...
Reklamlar
-
23 Temmuz 2009, 15:17
Geçen yıl, 2 gün geciktiğim için %45 gibi gibi bir fark ödemek zorunda kalmıştım, içime oturmuştu.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
24 Temmuz 2009, 01:39
teşekkürler arkadaşlar.yanlız sigortayı net olarak anlıyamadım muane için geçmiş her ay 6 ytl ceza ödüyosun sigortada bu durum nasıl oluyor?
-
25 Temmuz 2009, 13:19
arkadaşlar ben motorumu yeni aldım
noter satışım var
temmuz ayı vergi borcu ödenmiş
temiz kağıdım var.
ancak henüz trafik tescil işlemlerimi yaptırmadım
dolayısı ile ruhsat adıma kayıtlı değil
daha önceki sahibinden muayenesi bitik aldım
muayene yaptırıp daha sonra trafik tescilini yaptırmak istiyorum
plaka da değişecek ayrıca 34 değil plaka
trafik sigortamı yaptırdım
muayeneye gitmeden önce herhangi bir eksiğim var mı acaba?
bakırköyde oturuyorum
bana en yakın istasyon hangisidir? yada hangisine gitmemi önerirsiniz?
eskiden muayene harcını vergi dairelerinden yatırıyorduk.
yeni sisteme göre bu uygulama kalktı sanıyorum
muayene ücretini istasyonda mı yatırıyoruz?
nakit yada kredi kartı olabiliyor mu?
-
25 Temmuz 2009, 13:28
paylaşım için teşekkürler ..
p.tesi bu işlemlerin alayından başarıyla geçtim şahsen :D
__SoUnD Of GrEeN HiLL__
eşşek ne biLiR zevk-i sefayı eğeR biLseydi zevk-i sefayı ömRünde 1 kez oLsun çekeRdi kafayı:bounce:
-
27 Temmuz 2009, 22:16
bugün motorun vizesini yaptırdım...tiger egsoz var motorumda ve oldukça gürültülü...egsoz sorun çıkarır diye korkuyordum ancak bakmadılar bile...sorunsuz geçtim vizeden
ayrıca vizem 25 temmuzda dolmuştu bugün 27 temmuzda gittim ve faiz binmemişti...25 temmuz haftasonuna denk geldiği için binmemiş olabilir yada hemen başlamıyo gecikme faizi...
Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.
-
28 Temmuz 2009, 00:56
ben de bu sabah yaptırdım muayeneyi
cumartesi gününden telefonla randevu almıştım esenyurt şubesi için
sabah 7 randevusuna geldim ki motosiklet plakalarına yapıştırılan sticker ları sistem optik olarak okuyamıyormuş sistemde hata var dediler
benden önce gelmiş bir başka motosikletli arkadaşla beraber hadımköy istasyonunun yolunu tuttuk.
telefon açıldı ve plakalarımıza randevu alındı hadımköy istasyonu için
motorumun muayenesi 2 ay geciktirilmiş eski sahibi tarafından
2 ay gecikmeli olarak 63 lira yerine 71 lira ödedim
muayenede kontrol olarak sinyaller, uzun kısa far ayarı, ön arka fren lastik diş derinliği ve şasi numarasından başka bir kontrol yapılmadı.
muayeneden kusursuz geçtik.
gözümde büyüttüğüm kadar büyük bir olay değilmiş.
bu arada esenyurt yerine hadımköyü tercih etmenizi tavsiye ederim.
esenyurt çok kalabalıktı hadımköyde ise neredeyse araç yoktu.
-
03 Eylül 2009, 00:48
sıfır motorlar için muayne işi nasıl oluyor?diyelim sıfır motor aldık 1 ay icinde mi sınırlı muayne süresi ve son sorum bursadan alınan bi motor izmirde muayneye sokulabilir mi?
-
03 Eylül 2009, 01:57
antifa adlı üyeden alıntı
sıfır motorlar için muayne işi nasıl oluyor?diyelim sıfır motor aldık 1 ay icinde mi sınırlı muayne süresi ve son sorum bursadan alınan bi motor izmirde muayneye sokulabilir mi?
Sıfır alınan motorların 3 yıl muayenesi vardır.
3 yıl sonra ilk muayeneye girecek, sonrasında her 2 yılda bir yinelenecek.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
03 Eylül 2009, 02:58
Ben bir şey sormak istiyorum.
Cıbırı alırken kredi çekmiştik zamanında ve ruhsata rehinli yazmışlardı doğal olarak.
Benim sorum kredi taksitleri biteli 1 sene kadar oldu ama ruhsatı düzelttirmedim.Geçende bu kafama takıldı.Rehini nasıl kaldırabilirim.
Not:En uygun yer olarak burasını gördüm.
-
Arkadaşlar ben muayenesi 5 ay geçmiş olan bir motoru mauyeneye istasyonuna
götürsem yaptırabilirmiyim ruhsat sahibi ben değilim o yüzden soruyorum.
-
27 Mayıs 2010, 00:04
bugün yaptırdım ben muayenemi. uzun kısa far, sağ sol sinyal, stop lambası, korna, lastik diş derinliği, şasi numarası birde arka frene baktılar. bu kadar
muayeneden önce kusur listesine baktığımda yüzlerce şey vardı ama baktıkları şeyler bu kadar.
havalı kornamıda sökmüştüm, iyiki sökmüşüm yoksa geçemicektim, eve gelince taktım tabi geri
-
27 Haziran 2010, 18:11
-
30 Eylül 2010, 16:37
Bugun muayene icin gittim.
Fakat sinyal lambaları kırmızı camlı diye gecirmediler muayeneden,sarı olması gerekiyormus.
Sadece amerikan araçlarında kırmızı sinyal kullanımına izin veriliyormus.
2001 model Yamaha Dragstar XVS 650 Classic icin 4 adet sarı sinyal lambasına ihtiyacım var.
Nerden bulabilirim arkadaslar ?
-
30 Eylül 2010, 18:11
Camlarını sök içine sarı lamba tak bu şekilde geçer hafif kusurlu olarak, muayeneye giderken takma sinyal camlarını,önemli olan lambanın yanması ve sarı renkte olması.
-
bassturbin adlı üyeden alıntı
Camlarını sök içine sarı lamba tak bu şekilde geçer hafif kusurlu olarak, muayeneye giderken takma sinyal camlarını,önemli olan lambanın yanması ve sarı renkte olması.
Sinyal camları olmadan muayeneden gecirecekleri konusunda emin misiniz ?
4 tane sinyal camı yuzunden geri dondum, yine aynı seyi yasamıyım diyorum.
-
B.L.S adlı üyeden alıntı
Sinyal camları olmadan muayeneden gecirecekleri konusunda emin misiniz ?
4 tane sinyal camı yuzunden geri dondum, yine aynı seyi yasamıyım diyorum.
O şekilde geçebilir misin bilmem ama eğer geçemezsen bir daha gittiğinde tekrar muayene ücreti ödemen gerekecek. Muayeneden geçemediğinde 1 ay geçerli olmak üzere 1 kez ücretsiz tekrar muayene hakkın var. Bilmiyorum mümkün mü ama servis/tamirci gibi bir yer para karşılığı muayene için ödünç verebilir. Ya da eğer uyarsa muayene için ucuz çin malı sinyal takabilirsin.
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
O şekilde geçebilir misin bilmem ama eğer geçemezsen bir daha gittiğinde tekrar muayene ücreti ödemen gerekecek. Muayeneden geçemediğinde 1 ay geçerli olmak üzere 1 kez ücretsiz tekrar muayene hakkın var. Bilmiyorum mümkün mü ama servis/tamirci gibi bir yer para karşılığı muayene için ödünç verebilir. Ya da eğer uyarsa muayene için ucuz çin malı sinyal takabilirsin.
evet; 1 ay icinde kusur herneyse , giderildiği taktirde ucretsiz muayene olayını bildirdiler bana.sımdı forumlara falan da yazıyorum, sarı sınyal camı bulabılırsem o sekılde halledecegim..Olmadı yarın tinerle sinyal camlarını silmeyi deneyeceğim cunku eskı sahibi onun transparan kırmızı boya ile boyandıgı hakkında bırseyler soyledı, en olmadı sonunda ya dedıgınız gıbı odunc alacagım, ya da çin malı birseyler ayarlayacagız.Ama maddi acıdan en ucuz yolu tercih etmek istiyorum şu sıralar....
-
Tiner muhtemelen camları bozacaktır bence deneme. Selülozik tiner plastiği delip geçebiliyor. Sentetik tiner de zarar verecektir muhtemelen. Eğer ödünç bulamazsanız çinlilerin sinyallerinin tanesi 3-5 TL bişey.
-
Arkadaşlar, xenon farlı motosikletlere muayeneden geçirmeme gibi bir durumla karşılaşan oldumu yada ne yapıyorlar böle bir durumda?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)