Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Araç Muayenesi Hakkında (2009 TUV TURK)

REKLAM ALANI
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    "Fenni muayene" randevusu almak için 20 Nisan akşamı, internetten TüvTürk sitesine girdim, iki tık-tık bi şık-şık randevuyu aldım.
    Gideceğim istasyonu ve saatini kendim seçtim. (Mimarsinan ist. 21 Nisan 2009 saat: 18.00-19.00 arası)

Dün 17.30 da istasyona gittim. Randevum olduğunu söyledim, ellerindeki listeye bakıp içeri buyur ettiler.
    Vezne önündeki bankomatın dokunmatik ekranına plakamı yazdım, vıjjt diye sıra numaralı fişimi verdi.
    Yan taraftaki kahve-expresso makinasına 1 lira attım, sıcak çikolatamı aldım, yumuşak koltukların üzerine kuruldum, saatin 18.00 olmasını bekledim.

Saat 18.00
    Kibar bir bayan buyur etti vezneye.
    3 aylık gecikme faiziyle beraber, 73,5 lira bayıldım, kaydımı yaptırdım.
    Yaklaşık 10 dakika sonra muayene alanına kibarca davet edildim.

Önce bir ön fren, sonra arka fren gösterisi istendi, aynen uyguladım.
    sonra tek tek şase ve motor numaralarına bakıldı, doğrulandı.
    sinyaller, stop ışığı, uzun-kısa farlar, lastik diş derinliği, kontak kilidi kontrol edildi.
    Gidona abanılarak ön amortisörlerin çalışması sınandı.
    İşlem bitti, imzam alındı, ve dışarı davet edildim.

5 dakika sonra kontrolör geldi, muayene evrakımı verdi, plakaya muayene etiketi yapıştırdı, kısa farın ayarsız olduğu bilgisini verdi, hafif kusurla muayeneden geçtiğimizi bildirdi.
    Ve iyi akşamlar dileyerek işine döndü.

Herşey medeni, herşey kuralına uygun, sistematik.
    Çalışanlar son derece kibar, nazik.
    Kimseye iltimas yok, görevlilerin dötünde dolaşan muameleciler yok.

Eski sistem muayene ile kesinlikle kıyas kabul edilemeyecek bir uygulama.

Bu sistemle (şayet sistemi kitabına uydurup bozmazsak), en çok 2 yıl sonra piyasada yamuk yumuk araç kalmayacak.
    eski arabalar ya adam akıllı tamir edilip dolaşacak, ya da emekliye ayrılacak.

Eskiden de bu parayı bayılıyorduk, o odadan bu odaya koşuyor, o vezneden bu bankoya gönderiliyorduk.
    Ve muayene memurunun o anki hissiyatına göre, insafına kalmış bir şekilde muayeneden geçiyorduk. (O da, muayene memurunun dibinden ayrılmayan muamelecilerden fırsat bulursak)

Ama ne muayene... Komedi filmleri gibi. şase etiketi var mı? var. (bakmaya bile gerek yoktu)
    Frene bas, sinyal ver, tamamdır, al sana imza-mühür, hadi yallah...

Yeni sistem muayene hakkında kim ne derse desin, Taksimden aşşa, Kasımpaşa. Hiiç tınlamam.

Uygar ülkeler, hizmet odaklı bu sistemi kurmuşlar ve yıllardır uyguluyorlar.
    Bize daha yeni geldi.
    Çok şükür ki geldi.

Darısı, diğer çetrefilli işlerin başına diyelim...
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben de 11 Nisan tarihinde Pendik'deki muayene istasyonunda yaptırdım muayenemi.

Bir gün öncesinde randevu almadan gitmiştim ve 4 saatlik bekleyişten sonra numaramın gelmesine hala 20 araç olduğu ve akşama misafirimiz olduğu için, iptal ettirip geri dönmüştüm.

Aynı akşam telefonla Tüvtürk'ü arayıp, ertesi gün için (Cumartesi) istediğim istasyon ve saate göre randevumu aldım.

Randevu saatimden 15 dk. önce istasyonda oldum ve dokunmatik ekranlı numaratörden plaka bilgilerimi girip numaramı alıp beklemeye başladım. 10 dk. içinde çağrılarak veznede 63,5 TL ücreti ödeyip, ruhsat ve trafik sigortamı verip kaydımı yaptırdıktan sonra aracımın başına gittim.
    5 dk. sonra dışarıdaki büyük ekranda numaram göründü ve motorumla beraber muayene tüneline girdim.

Burada yapılanlar sırasıyla:

- İstasyonun arka tarafındaki alanda ön ve arka frenleme yaptıktan sonra aracı tekrar tünele soktuk.
    - Motor ve şase numarası kontrol edildi.
    - Sinyallere bakıldı.
    - Stop ve fren lambalarının çalışıp çalışılmadığına bakıldı.
    - Uzun ve kısa farların yanıp yanmadığına bakıldı.
    - Son olarak da bir makine ile farların yükseklik-sapma ayarlarına bakıldı.

Yapılmayanlar:
    - Lastik diş derinliği.
    - Amortisör kontrolü.
    - Kontak kilidi.
    - Performans egsoza birşey denmedi.

Muayene bitiminde imzam alındı ve 10 dk. sonra ruhsatım işlenmiş olarak teslim edilip, plakama bandrol yapıştırıldı. sadece uzun fardaki ufak sapmadan dolayı hafif kusurlu olarak geçtim muayeneden.

Sanırım belli başlı şeyler haricinde, istasyona ya da muayeneyi yapan elemana göre değişiklik gösterebiliyor yapılanlar.

Ne olursa olsun eski sisteme göre çok daha modern ve medeni bir sistem olmuş.

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Arkadaşlar, bizim cbf 150 lerin biliyosunuz farları rölantide kısık yanıyor gaz verince normale yükseliyor, sizce bu muayene esnasında problem olurmu =? Ne dersiniz ? Bence olmamalı ama.

Bi sorum daha var. Bi tanıdığım tica<ri aracının muayenesini 4 sene yaptırmamış, şimdi tüv türk te yaptırırsa bu 4 sene geçikmenin cezasını 400-500 tl gibi bi mevla ile ödemek zorunda kalıcakmış, ama devlete bağlı araç muayene istasyonu bulursa, burda cezasını ödemeden yaptırabilirmiş diye bi bilgi edinmiş. Sizce bu doğrumu ve halen tüvtürk haricinde devlete bağlı araç muayene istasyonu varmıdır =?

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de 11 Nisan tarihinde Pendik'deki muayene istasyonunda yaptırdım muayenemi.

Bir gün öncesinde randevu almadan gitmiştim ve 4 saatlik bekleyişten sonra numaramın gelmesine hala 20 araç olduğu ve akşama misafirimiz olduğu için, iptal ettirip geri dönmüştüm.

Aynı akşam telefonla Tüvtürk'ü arayıp, ertesi gün için (Cumartesi) istediğim istasyon ve saate göre randevumu aldım.

Randevu saatimden 15 dk. önce istasyonda oldum ve dokunmatik ekranlı numaratörden plaka bilgilerimi girip numaramı alıp beklemeye başladım. 10 dk. içinde çağrılarak veznede 63,5 TL ücreti ödeyip, ruhsat ve trafik sigortamı verip kaydımı yaptırdıktan sonra aracımın başına gittim.
    5 dk. sonra dışarıdaki büyük ekranda numaram göründü ve motorumla beraber muayene tüneline girdim.

Burada yapılanlar sırasıyla:

- İstasyonun arka tarafındaki alanda ön ve arka frenleme yaptıktan sonra aracı tekrar tünele soktuk.
    - Motor ve şase numarası kontrol edildi.
    - Sinyallere bakıldı.
    - Stop ve fren lambalarının çalışıp çalışılmadığına bakıldı.
    - Uzun ve kısa farların yanıp yanmadığına bakıldı.
    - Son olarak da bir makine ile farların yükseklik-sapma ayarlarına bakıldı.

Yapılmayanlar:
    - Lastik diş derinliği.
    - Amortisör kontrolü.
    - Kontak kilidi.
    - Performans egsoza birşey denmedi.

Muayene bitiminde imzam alındı ve 10 dk. sonra ruhsatım işlenmiş olarak teslim edilip, plakama bandrol yapıştırıldı. sadece uzun fardaki ufak sapmadan dolayı hafif kusurlu olarak geçtim muayeneden.

Sanırım belli başlı şeyler haricinde, istasyona ya da muayeneyi yapan elemana göre değişiklik gösterebiliyor yapılanlar.

Ne olursa olsun eski sisteme göre çok daha modern ve medeni bir sistem olmuş.
    egsozuna bişey denmemesine çok sevindim valla, bende 3 ay sonra giricem muayeneye orjinal egsozumda yok kara kara düşünüyodum
    Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Çok faydalı bilgi taşınmadan önce hergün o muayene istasyonun yanından geçerdim ama içerde neler olup bittiğini bilmezdim. Sayenizde öğrenmiş olduk
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, bizim cbf 150 lerin biliyosunuz farları rölantide kısık yanıyor gaz verince normale yükseliyor, sizce bu muayene esnasında problem olurmu =? Ne dersiniz ? Bence olmamalı ama.

Bi sorum daha var. Bi tanıdığım tica<ri aracının muayenesini 4 sene yaptırmamış, şimdi tüv türk te yaptırırsa bu 4 sene geçikmenin cezasını 400-500 tl gibi bi mevla ile ödemek zorunda kalıcakmış, ama devlete bağlı araç muayene istasyonu bulursa, burda cezasını ödemeden yaptırabilirmiş diye bi bilgi edinmiş. Sizce bu doğrumu ve halen tüvtürk haricinde devlete bağlı araç muayene istasyonu varmıdır =?
    Far konusunda problem olmaz, sonuçta motorun yapısı bu. Hem farın sadece yönüne bakıyorlar bildiğim kadarıyla.

2. soruna gelince, cezayı öder mi ödemez mi onu bilmem fakat, İstanbul'da Tüvtürk harici muayene istasyonu yok. Belki yakın illere gidip şansını deneyebilir.

Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egsozuna bişey denmemesine çok sevindim valla, bende 3 ay sonra giricem muayeneye orjinal egsozumda yok kara kara düşünüyodum
    En kötü ihtimalle 1. muayeneden geçemezsen bile, 2 defa daha ücretsiz muayene tekrarı hakkın var 1 ay içinde.

Motosikleti
    Yamaha XT125R
    Teşekkürler.Emeğine sağlık.

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Bende randevuyla gittim toplam bir saatte işim bitti..Hallaçlı istasyonuna..
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

benim bir tanıdık çalışıyor orada.arabayı götürünce baya bir sohbet ettik.genelde araçlar hep far ayarından hafif kusurlu geçiyor.ama motorsikletlere fazla sıkı kontrol olmadıgını söyledi.ama abart eksoz hiç aklıma gelmedi sormak.diğer muayenesi baya geçen araçlar içinde bir fikir verdi eger aracın muayenesi 3-4 sene ve üzeri geçmiş ise aylık % 3 gecikme faizi uygulanıyormuş hesap baya basit.peki ne yapmalıymış eger araç başka bir isme satış yani tescil olursa ruhsatta yeni tescil oldugu için o tescil tarihini baz alıyormuş sistem gecikme cezası düşüyor hemen ama + muayene geçtigi için 96 tl trafik cezası uygulanıyormuş.sonuçta muayenesi geçenler için baya bir karlı iş.bizim türk milleti sistemin hemen boşluğunu yakalar arkadaşlar.bir de büyük şehirler hariç bazı diğer şehirlerde hayla eski sistem devammış 2010 da hepsi tuvtürk olucakmış bilgilerinize.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

coolsoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xl650 Transalp
    geçen salı aldığım motorumu önce sigortaya daha sonra izmir sarnıctaki tuvtürk'e götürdüm bayaa bı bekledım vize sırasının bana gelmesi için vize yaptıracak arkdaslara ısrarla tavsiye ediyorum mutlaka randevu alın öyle gidin elimdeki sıra numarasının tabelada yanmasına yanlızca 1 kişi kalmıştıki birden bire tüm tabelalar 1000 lere fırladı görevlıye sordugumda şimdi saat 16:00 ya randevu alan kişilerin işlemlerinin yapılacagını söyledi bide onları bekledim ama kısa süre sonunda mutlu sona eriştimm. nasip olursa cuma günü de ruhsat işim bitiyo. artık bende yolardayım :D

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Alıntı korkut 250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende randevuyla gittim toplam bir saatte işim bitti..Hallaçlı istasyonuna..
    korkut hallaçlı istasyonumu??
    HARAÇÇI istasyonumu bu yazdığın acaba:?
    hani şu arnavutköyü geçince olan,
    terkos yolu üzerinde...???
    __________________________________________________ _________________
    arkadaşlar benım plakam haşat durumda ve yenisi çıkartmak için trafiğe gittiğimde,
    mühür silinmiş diye vermediler,
    zaten muayenende yok,
    muayeneye git ve muayeneni yaptırdıktan sonra tekrar gel,
    şasi numaran onaylandıktan sonra plakanı verırız dediler,

benim sorum şu???

muayene esnasında plakaya stıcer yapıstırıyorlarya,
    ben adama deyince polıs boyle dedi,
    sen ver ben yapıştırırım dıye,
    o zaman sıkıntı olmaz demi??
    bu tür işlem yaptıranınız varmı hiç????
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

muayene esnasında plakaya stıcer yapıstırıyorlarya,
    ben adama deyince polıs boyle dedi,
    sen ver ben yapıştırırım dıye,
    o zaman sıkıntı olmaz demi??
    bu tür işlem yaptıranınız varmı hiç????
    3 gün önce BMW'nin muayenesini yaptırdım.
    Sticker yapıştırırken sordum; "Bunlar yıkamacıda falan tazyikli suyla çıkmıyorlar mı?"
    "Kolay kolay çıkmaz ama, çıksa da önemli değil. Önemli olan ruhsatta yazılı olması" dedi.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Motosikleti
    HONDA CBR 125
    Yakın zamanda bana da muayene istasyonu yolu görünüyor, ancak arka sinyallerim orjjinal değil, sanırım ondan kaynaklanan bir flaşör sorunum var, hareket halindeyken normal ancak park halindeyken yanıp sönmüyor sinyallerim, yalnızca yanıyor. Bu şekilde kontrolden geçme şansım var mıdır?
    Bir at, dört nal, sekiz kahkaha, döner de döner dünya..

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Sinyaller calismiyorsa muayeneden gecmek zor olur bence arkadasim. Sen bence bosuna risk alma, sinyallerini duzelt sonra muayene ye git. Zaten buyuk ihtimal sana, bu kusuru duzelt ondan sonra gel diyeceklerdir.

Bende iki hafta once, Sile istasyonuna gittim (bos olacagini dusunerek), randevu ile daha once ki arkadaslarin yazdigi gibi isim 15 dk da halledildi. Yalnizca motor numarasini motor uzerinde bulamadilar, onun icin bir yazi verdiler, bende serviste bu yaziyi imzalatip kaselettim. Ondan sonra yeniden gidince islermler tamamlandi.

Daha once hic muayeneye girmedim, o yuzden daha onceki durum ile bir mukayese yapamam ama su an ki prosedur cok guzel isliyor, insallah boyle devam eder.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 gün önce BMW'nin muayenesini yaptırdım.
    Sticker yapıştırırken sordum; "Bunlar yıkamacıda falan tazyikli suyla çıkmıyorlar mı?"
    "Kolay kolay çıkmaz ama, çıksa da önemli değil. Önemli olan ruhsatta yazılı olması" dedi.
    eyw gültekin abi,
    teşekkürler...

inşallah,
    önce plaka çıkart sonra gel demezler,
    kafayı yerim sonra,
    polıste çünki ,
    git muayene yaptır öyle gel dedi:d

haftaya gidicem bakalım ne olacak,
    bu hafta gündüz çalışıyorum,
    haftaya gecxe...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Motosikleti
    YBR 125
    Arkadaşlar,

Muayeneye giderken yapmanız gereken işlerden birisi de Şasi ve Motor Numaralarının yerini öğrenmek. Bunları mutlaka görmek istiyorlar ve çok da iyi ediyorlar. Çalıntı araçların azalmasında önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.

Muayeniye yapan kişiler her marka ve model motorsikletteşasi ve motor numaralarının yerlerini bilmeyebilir. Araması uzun sürebilir ya da hiç bulamayabilirler. Siz önceden bunların yerlerini öğrenirseniz ikinci kez gitme zahmetinden kurtulabilirsiniz.

Kazasız günler dilerim
    :cat: [COLOR="DarkRed"]En büyük küçük![/COLOR]
    [B]Dylan 150 hakkında bilgiler[/B]:
    [INDENT]dylan150.wordpress.com[/INDENT]

lacivert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R6 - fortyeight
    Mutlaka randevu alarak gidin. Yoksa çok bekliyorsunuz. Birde çok önemli olan birşey geçen haftasonu başıma geldi. Vergi borcunu Garanti Bankası internet şubesinden ödemiştim (Burdan saygıyla anıyorum kendilerini!!) vergi sistemine bir şekilde geçmemiş benim ödemem. İstasyona gittim sıra bana geldi. İstasyondaki bayan vergi borcu nedeni ile muayeneye giremeyeceğimi söyledi. Daha sonra dışardaki güvenlik ile konuştuğumda
    - Abi senin gibi çok kişinin başına bu durum geldi. Onlarda internetten ödemişler ama burda görünmüyor dedi.
    Sinir edici bir durum. Bu hafta içi borcu yoktur kağıdı alıp yine gideceğim. Harcanan benzide geçen zamana yazık.

Dip not: Sıkıntılısı olanlar için orda yardımsever!! yurdum insanı gelip sizi buluyor merak etmeyin. Hatta telefonunu verip kaydet aaabi cüzzi bir miktarla geçiririz merak etme diyor. Nasıl bir cümleyse

Ben pekdik istasyonuna gitmişttim. Benim konuştuğum yardımsever kişilik şil istasyonunda uzmanmış. Anlaşılan kendi aralarında teşkilatlanmış bir organizasyon var gibi. İşini doğru dürüst yapanlara lafımız yok tabiki.

MrSandman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sattı
    Bende 30 Mayıs'ta Dudullu istasyonundan randevu alıp gittim kolayca halledip çıktım. Yeni sistem güzel olmuş. Gerçi sitede ilan ettikleri kadar çok noktadan kontrol yapmıyorlar(iyi mi kötü mü tartışılır) ama yinede eski sisteme göre bayağı modern bir uygulama olduğu söylenebilir.
    Herşey yeniden yollarda olabilmek için...

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    Alıntı lacivert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mutlaka randevu alarak gidin. Yoksa çok bekliyorsunuz. Birde çok önemli olan birşey geçen haftasonu başıma geldi. Vergi borcunu Garanti Bankası internet şubesinden ödemiştim (Burdan saygıyla anıyorum kendilerini!!) vergi sistemine bir şekilde geçmemiş benim ödemem. İstasyona gittim sıra bana geldi. İstasyondaki bayan vergi borcu nedeni ile muayeneye giremeyeceğimi söyledi. Daha sonra dışardaki güvenlik ile konuştuğumda
    - Abi senin gibi çok kişinin başına bu durum geldi. Onlarda internetten ödemişler ama burda görünmüyor dedi.
    Sinir edici bir durum. Bu hafta içi borcu yoktur kağıdı alıp yine gideceğim. Harcanan benzide geçen zamana yazık.

Dip not: Sıkıntılısı olanlar için orda yardımsever!! yurdum insanı gelip sizi buluyor merak etmeyin. Hatta telefonunu verip kaydet aaabi cüzzi bir miktarla geçiririz merak etme diyor. Nasıl bir cümleyse

Ben pekdik istasyonuna gitmişttim. Benim konuştuğum yardımsever kişilik şil istasyonunda uzmanmış. Anlaşılan kendi aralarında teşkilatlanmış bir organizasyon var gibi. İşini doğru dürüst yapanlara lafımız yok tabiki.
    her işin oldugu gbi bununda suyu çıkmaya başladı desenize yazık çok yazık...
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

Motosikleti
    gilera nexus 500ie
    2 gün sonra muayene suresi doluyor. nerede yaptırcagım dıye dusunurken http://www.tuvturk.com.tr/index.asp adresinde gezici istasyon dan bahsedildiğini gordum. musterı hımetlerını araddıgımda haftada 3 gun gezıcı ıstasyon kuruldugunu soyledıler. persembe gunu sahıl yolunda balık halini geçince sağ tarafta olacakmıs bu gezici istasyon. motorumu buraya goturmeye karar verdım. oraya buraya suruklenmemek ıcın cok guzel bır uygulama bence...

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)