Bilmediğim için soruyorum:
Bu kulak tıkacı trafikte duyumu azaltıp kaza riskini arttırmıyor mu ? Yani trafikte sadece görsel değil aynı zamanda işitsel temas da önemli. Mantığı nedir?
Bilmediğim için soruyorum:
Bu kulak tıkacı trafikte duyumu azaltıp kaza riskini arttırmıyor mu ? Yani trafikte sadece görsel değil aynı zamanda işitsel temas da önemli. Mantığı nedir?
Güneş gözlüğü gibi düşün. Nasıl ki çok parlak güneş ışığı yüzünden gözün kamaşır etrafı iyi göremezsin ama güneş gözlüğü o parlak ışığı filtre edince etrafı daha iyi görürsün, kulak tıkaçları da rüzgar uğultusunu azaltınca normalde rüzgar uğultusuna karışıp zor duyacağın sesleri daha iyi duyabiliyorsun kulakların yorulmamış oluyor sesler daha iyi ayırt ediliyor.
Benim kulaklarım zaten biraz az duyduğu için demek ki bugüne kadar rahatsız olmamışım. Anladım, cevaplar için teşekkür ederim.
Kulak tıkaçsız bir uzun yol düşünemiyorum. Bir de benim motor eski, karenaj zırıltısı bol, tıkaç takmazsam o zırıltıların hepsi kafamda, tıkaç takarsam miskü amber, deryayı umman, şükela.
Öyle abartı fiyatlara kulak tıkacı almanıza gerek yok bimde a101 de satılan deniz için olan kulak tıkaçları bile korkunç fayda ediyor.En son 3M iş kulaklığı kullandım bu sünger olandan hem rahat hemde genleşip kulak içine tam oturuyordu.
Filtreleme mantığıyla çalıştığı ve biraz teknik konuşmak gerekirse frekans spektrumunda sadece belirli bölgelere müdahale ettiği için, kritik önem taşıyan sesler aslında ön plana çıkıyor. Evet A101’de BİM’de satılan tıkaçlar da sesi kesiyor ama filtreleme yok. Bu da tabii ki en basit tabirle tüm spektruma, duyulan tüm seslere müdahale demek.
Mesela ben özellikle stada maç izlemeye gidersem ilk işim filtreli tıkaçları takmak oluyor. Hem tezahüratı net şekilde anlıyorum, hem de yanımdakiyle normal tonda konuşsak dahi çok rahat duyuyorum. Islık seslerini hiç duymuyorum Aslında temel mantık yüksek olan sesleri kısmak, kısık olan sesleri yükseltmek gibi düşünün. Dinamik aralık dediğimiz sesin maksimum ve minimum gürlük seviyesi arasındaki farkı azaltıyor, böylece ani seslerde kulakta hasar oluşma riski de çok azalıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)