Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Neden kulak tıkacı kullanmalıyız?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KTM Duke 390 & 390 Adventure
    alpine motosafe kulak tıkacı almayı düşünüyorum. fakat aklıma takılan bir şey var. fotoğrafında gördüğüm kadarıyla tıkaçların ucunda çıkarılabilmesi için ince çubuklar var. acaba bu çubuklar, interkomun hoparlörlerine değer mi? tecrübelerinizi merak ediyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Kazandibi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alpine motosafe kulak tıkacı almayı düşünüyorum. fakat aklıma takılan bir şey var. fotoğrafında gördüğüm kadarıyla tıkaçların ucunda çıkarılabilmesi için ince çubuklar var. acaba bu çubuklar, interkomun hoparlörlerine değer mi? tecrübelerinizi merak ediyorum.
    Değer. Zaten o çubuklar anten vazifesi görmek suretiyle dışarıdaki gürültüyü ölçebilmek için kulak hizasından kaskın dışına çıkıyor. Mutlaka değer yani.

Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı Kazandibi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O çubuklar lastik olduğu için kolayca bükülüyor. Doğru taktığınız takdirde interkom hoparlörüne değmesi mümkün değil, kulak kepçesinin içinde kalıyor çıkıntılar. Yine de değse bile hissetmezsiniz

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    O çubuklar herhangi bir rahatsızlık vermez ama benim iki tıkacın da çıbıkları koptu çıkartırken =(

Motosikleti
    KTM Duke 390 & 390 Adventure
    Faydalı cevaplarınız için teşekkür ederim. Alalım o halde

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Hazır İstanbul'dayken Motomax'a uğrayıp, uzun süredir aklımda olan Alpine MotoSafe Pro kulak tıkaçlarını aldım. Pro olanında biliyorsunuz Tour ve Race olmak üzere 2 farklı tıkaç çıkıyor. Hemen Race olanını denedim.

Ancak ben mi tam takamıyorum, kulak yapım mı uygun değil, kaskı takarken mi kulağımın içinde gevşiyor anlamadım, beklediğim oranda rüzgar ve uğultu sesini azaltmadı. Videolar izledim, incelemeler okudum, sanırım ben takmayı beceremiyorum.

Nasıl yapıyorsunuz, verilen aparatla iyice kulağın içine mi sokuşturuyorsunuz?

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hazır İstanbul'dayken Motomax'a uğrayıp, uzun süredir aklımda olan Alpine MotoSafe Pro kulak tıkaçlarını aldım. Pro olanında biliyorsunuz Tour ve Race olmak üzere 2 farklı tıkaç çıkıyor. Hemen Race olanını denedim.

Ancak ben mi tam takamıyorum, kulak yapım mı uygun değil, kaskı takarken mi kulağımın içinde gevşiyor anlamadım, beklediğim oranda rüzgar ve uğultu sesini azaltmadı. Videolar izledim, incelemeler okudum, sanırım ben takmayı beceremiyorum.

yanında verilen siyah çubuk gibi aparatla kulağımın içine iyice sokuşturuyorum.
    Punctum bunu beğendi.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250

aynı durumu bende yaşadım, bir kaç defa denedim ama deminden, şimdiye geldim hep.
    sonrada uzun yol hiç yapmadığım için montun cebinde kaldı öylece.
    Punctum bunu beğendi.

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Memlekete giderken denedim hiç bir işe yaramıyor bende.

Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1600 GTL

Muhtemelen düzgün takmıyorsunuz. Diğer elinizle kulağınızı hafif yukarı çekmeyi deneyin ve aparatı kullanın sorun kalmayacaktır.

Motosikleti
    Muhtemelen düzgün takamadım...bir de tabii kulak yapısı çok önemli. Bazı kulaklarda tam verim alınamıyor olabilir. Veya kaskı takarken tıkaç yerinden oynuyor olabilir biz fark etmeden.

Bir daha deneyeceğim. Yine olmazsa isteyene aldığım fiyatın altından satarım Zaten sadece bir kez race olanı denedim. Tour olanı hiç takmadım kulağa.

Motosikleti
    250r
    Muhtemelen düzgün takamadım...bir de tabii kulak yapısı çok önemli. Bazı kulaklarda tam verim alınamıyor olabilir. Veya kaskı takarken tıkaç yerinden oynuyor olabilir biz fark etmeden.

Bir daha deneyeceğim. Yine olmazsa isteyene aldığım fiyatın altından satarım Zaten sadece bir kez race olanı denedim. Tour olanı hiç takmadım kulağa.
    Oturtması biraz zahmetli, iyice sokuşturmak gerekiyor. Ayrıca sizin kaskınızdan kaynaklı uğultudan dolayı da size gevşemiş geliyor olabilir.

Benim kask bir taraftan daha fazla rüzgar alıyor ve daha fazla uğultu yapıyor.

Banada tam takamadım gibi geliyordu. Tabi bazen tam takamadğım da oluyor.

Kullandıktan ve alıştıktan sonra vazgeçemeyeceksiniz.

Motosikleti
    Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oturtması biraz zahmetli, iyice sokuşturmak gerekiyor. Ayrıca sizin kaskınızdan kaynaklı uğultudan dolayı da size gevşemiş geliyor olabilir.

Benim kask bir taraftan daha fazla rüzgar alıyor ve daha fazla uğultu yapıyor.

Banada tam takamadım gibi geliyordu. Tabi bazen tam takamadğım da oluyor.

Kullandıktan ve alıştıktan sonra vazgeçemeyeceksiniz.
    Kasktan yana problemim yok. Hem yeni kask, hem de en sessiz kasklardan biri olan Scorpion Exo R1 Evo Carbon Air. Ben zaten çok rüzgar ve uğultu sesi almıyordum ama Alpine kulak tıkaçları öyle bir övülmüş ki, belki de beklentiyi çok yüksek tuttum.

Anladığım kadarıyla ben tıkaçı tam oturtamadım. Kulağın içine iyice sokuşturmam gerektiğini hiç düşünmemiştim. Kitapçığında görseli var ama o kadar bastırmadım içeri doğru. Tekrar deneyeceğim.

Teşekkürler.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Kasktan yana problemim yok. Hem yeni kask, hem de en sessiz kasklardan biri olan Scorpion Exo R1 Evo Carbon Air. Ben zaten çok rüzgar ve uğultu sesi almıyordum ama Alpine kulak tıkaçları öyle bir övülmüş ki, belki de beklentiyi çok yüksek tuttum.

Anladığım kadarıyla ben tıkaçı tam oturtamadım. Kulağın içine iyice sokuşturmam gerektiğini hiç düşünmemiştim. Kitapçığında görseli var ama o kadar bastırmadım içeri doğru. Tekrar deneyeceğim.

Teşekkürler.
    ben biraz biraz da kaska yordum, benim kask ls2 stream, biraz fazla rüzgar sesi alan bir kask.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı maximusti, adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı durumu bende yaşadım, bir kaç defa denedim ama deminden, şimdiye geldim hep.
    sonrada uzun yol hiç yapmadığım için montun cebinde kaldı öylece.
    Kısa yol bile olsa 10km üzeri ve 80-90km/saat hızlara çıkacaksam takıyorum, ilk başlarda ben de üşeniyordum ama çok farkediyor, alışınca insan arıyor.

Hatta geçen Cumartes Edirne'den dönüş yolunda otobana çıkmadna önce nasıl olsa kulak tıkaçlarım var biraz rüzgar alayım deyip ön camı aşağı indirdim.
    maximusti, bunu beğendi.

Siyah aparatla kulak deliginize yerleştirdikten sonra saatin tersi yönde yarım tur cevirirseniz oturur tam olarak..

Motosikleti
    Alıntı xtrafrozen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siyah aparatla kulak deliginize yerleştirdikten sonra saatin tersi yönde yarım tur cevirirseniz oturur tam olarak..
    Ya kulak deliğim küçük, yada iyice bastırmıyorum. Tıkaç kulakta kalırsa sorumlusu forumdur

Ya kulak deliğim küçük, yada iyice bastırmıyorum. Tıkaç kulakta kalırsa sorumlusu forumdur
    Hocam iyice bastırmalık bir durumu yok.. Kulak deligine siyah apara ile yuvaya yerleştirir gibi yerleştiriyorsunuz. Sonra çeviriyorsunuz oturana kadar. Agrı yapmamasına dikkat edin oturduktan sonra, eger oyleyse biraz gevsetin.

Motosikleti
    Alıntı xtrafrozen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam iyice bastırmalık bir durumu yok.. Kulak deligine siyah apara ile yuvaya yerleştirir gibi yerleştiriyorsunuz. Sonra çeviriyorsunuz oturana kadar. Agrı yapmamasına dikkat edin oturduktan sonra, eger oyleyse biraz gevsetin.
    Tamam. Teşekkürler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa yol bile olsa 10km üzeri ve 80-90km/saat hızlara çıkacaksam takıyorum, ilk başlarda ben de üşeniyordum ama çok farkediyor, alışınca insan arıyor.

Hatta geçen Cumartes Edirne'den dönüş yolunda otobana çıkmadna önce nasıl olsa kulak tıkaçlarım var biraz rüzgar alayım deyip ön camı aşağı indirdim.
    Sanırım ilk tıkaç kullanmam 2017'de İstanbul-Burhaniye seyhatine dayanıyor. Dönüşte Ören-Burhaniye anayoluna çıktım, 20metre gitmeden lan bir gariplik var dedim ve durup üşenmeden kaskı falan çıkarıp taktım tekrar. Gerçekten üşenmemek lazım.

@maximusti'nin dediği gibi kaskın da önemi var. Yakın zamanda hem eski tip hem yeni tip Alpine kulaklık ile 3 kaskta arka arkaya denedim.
    O'Neal DSRS - yine tıkaçla dramatik iyileşme var ama kaskın içi tam anlamıyla bir fırtına vadisi olduğu için ne kullansam 100% rahatım diyemiyorum.
    Scorpion R1 Carbon - O'Neal'dan iyi ama yine de yüksek süratte camın arkasından ayrılırsam bir patırtı başlıyor.
    Arai Quantum ST - İşte bununla resmen huzura ermiş oluyorum. Maalesef bu kask artık emekli :D

Sessiz kask da şu hataya düşürüyor. Eskiden Arai'yi aktif kullanırken atıyorum Yalova'dan Pendik'e vardıktan sonra Pendik'ten eve kadar takmıyordum tıkaç. Şimdi O'Neal ile zaten uzun yola çıkılmaz da, Scorpion ile bir kere denedim Pendik'ten eve tıkaçsız gelmeyi, yok anam her türlü takmak lazım.
    espresso bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)