Yeni Başlayacaklara Hitaben
Reklamlar
-
01 Nisan 2007, 13:48
JaNTi adlı üyeden alıntı
bence ehliyetsiz öyle bir motora binme
Ehliyetsiz de olur derken pratikte çok var demeye getirdim.
Doğru tabiki ehliyetsiz asla
ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ
Reklamlar
-
01 Nisan 2007, 13:53
hay bu 1 nisan ı icat edenin......
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
01 Nisan 2007, 14:02
Ben de senin gibi araştırıyorum ve şu aralar Intruder 250 ilgimi çekmeye başladı. Pek forumda kullanan yok ama bi araştır sende.
Genelde arkadaşlar çin malları öneriyor, fakat bana başlangıç için bu motorlar ters gibi. Neden dersen bu motorlar hiç olmadık problemler çıkartabiliyor ve tecrübe de olmadığı için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Yani fiyatlarının düşük olması avantaj ama gerisi karışık. Yani alırsan tecrübe kazanırsın fakat bu biraz "yüzme öğrenmenin en iyi yolu suya atlamaktır" a benziyor.
Eskiden Virago Yamaha'lar vardı, ama yeni modelleri gelmiyor.
Intruder ise pahalı, bu nedenle birkaç sene kullanmak gerek. Zaten tecrübe de bu şekilde oluşacak, değil mi?
-
01 Nisan 2007, 15:10
TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR
-
01 Nisan 2007, 15:17
MT Site yönetimi uyarı mesajı. |
|
Uyarı Sebebi: "Yüksek CC'li motorlarla başlayabilir miyim?" şeklinde açılan başlıklar birleştirildi |
|
|
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
01 Nisan 2007, 16:58
SONGOKHU abi harikasın yaaaaaa
-
01 Nisan 2007, 17:32
Arkadaşlar,
çok çelişki yaşamıştım hatta burdada yazmıştım,eşim bana ağır motor daha emniyetlidir dengesi iyidir die diretirken bende hep sakıncalı buluyordum.Mantık olarak ayaklarım yere basmalı ve motoru ben idare etmeliydim içimde yaşadığım çelişkiler sonucu honda cbr dedim hem hafif hem rahat .Tutturdum bak bunlar sana çok yakışır bunla başla diyerek bana gösterilen chooperlara gözümü ve kulağımı kapadım.
Aldığım honda cbr 125 imden o kadar memnunumki ..Bir kere ben yönetebiliyorum ağır değil fazla .ayaklaarım yerde ve güvenli.Arka frei çok rahat kullanıyorum veeee
tüm ısrarlara rağmen asla ehliyetsiz yola çıkmıyorum çıkmamda ..Otopark ve trafiğe kapalı yerlerde öğrenmeye dewam edicem .Daha 3 gün dür 1 er saat binebildim ama öğrenme hızı altınızdaki motorla uyumunuzla alakalı bana kalırsa
[B]KAPI ÖNÜNE KONAN BİR KAP SU CANLARIN HAYATINI KURTARIR[/B]
-
03 Nisan 2007, 02:39
Cruiser da düşünülebilir.
Bir de şöyle bir alternatif var. Racing almak isteyen arkadaşlara CBR 125 öneriyordum, fakat racing motosikletlerin fiyat ve yüksek yakıt tüketimleri, bir de tehlikeli olmaları ile birleşince ikinci sıraya düştü. Bunlara boyumun kısa olması da eklenince Cruiser motor sınıfı daha cazip gelmeye başladı benim için.
Hatta bu tarzın temsilcileri hakkında bir karşılaştırma konusu da başlattım. İlgili arkadaşlar inceliyebilirler.
http://www.motosiklet.net/forum/mark...usabakasi.html
Başlangıç için Cruiser'ın avantajı cbr'a göre daha uzun süre değiştirmeden kullanabilme imkanı. Hem daha büyük, hem de 250 cc. Gerçi sizin için öncelik hız ise CBR pek geri kalmaz ama eğer racing dışında motosikletlere meraklıysanız bunlara da bir göz atın derim.
-
05 Nisan 2007, 16:09
kısa bir süre önce daha ekonomik ve kullanması daha zevkli olduğunu düşündüğüm için motorsiklet almaya karar verdim. tabii öncelikle A2 ehliyet almam ve kullanmayı öğrenmem gerekiyor.
kesinlikle küçük hacimli bir motor alacağım çünkü daha fazlasına ihtiyacım yok. hem ekonomik olarak hem de deneyim olarak öyle bir şeyi kaldıramam, zaten şehir içinde ihtiyacımı karşılyacak bir şey olsun bana yeter. ancak daha yeni böyle bir karar verdiğim için araştırmalarıma da yeni başladım.
bu konuda önerebileceğiniz markalar/modeller olursa çok sevinirim.
-
05 Nisan 2007, 16:25
herkez okusa ne fark eder ki ? bir kulakdan girip diğer kulaktan çıkıyor..
Şimdi bu yazıyı okudukdan sonra ve motora binipde gaz çevirmedim diyen birisi varmı ? dürüstçe cevaplasın lütfen arkadaşLar..
ben bile buyum. Çünki bu bir gerçek
bir motoru kullanmıyoruz. Motor bizi kullanıyor.
-
05 Nisan 2007, 16:42
Ben bu yazıyı her 10-15 günde bir okuyorum. Kendime getiriyor,benim gibi daha başlangıç seviyesinde sayılıcak kullanıcıların kulağına küpe oluyor.
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
-
08 Nisan 2007, 23:08
Herkeze merhaba şu anda asya 7B kullanıyorum ama değiştirmeye karar verdim yanlız Poseidon mu 150 zat mı karar veremiyorum konuştuğum kişiler doradonun servis ve parça sorunu olabileceğinden bahsettiler mondial daha yaygınmış.Derdim güç değil ama devamlı iki kişi biniyoruz ve sığmıyoruz biraz alışalım diye küçük boyutta bir seçim yapmıştık. Sizden bu konu hakkında bana yardımcı olmanızı istiyorum.Şimdiden teşekkürler
[B][COLOR="black"][COLOR="Red"]GERÇEKLERİ[/COLOR][/COLOR] [COLOR="Yellow"]TARİH[/COLOR] [COLOR="Red"]YAZAR[/COLOR] [COLOR="yellow"]TARİHİDE[/COLOR] [COLOR="red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]
-
08 Nisan 2007, 23:13
Bu Yazi için çok teşşekür ediyorum butun düşüncelerim biranda değişti eskiden motordan nefret ederdim tam bir ölüm makinasi diye düşünürdüm ama denedikden sonra arabadan nefret etmeye başLadim
Daha ilk başlangiçda Honda 600 Cbr Gibi Bir Makina Düşünüyordum ;
Daha Acemisin ne 600 lükden bahsediyorsun diyenler oldu ama sekli yeterliydi benim için cok kararliydim.Bu tarz Söylentilerden Sonra Aklima takılan honda 125 race'ler oldu. Çok Üzülerek Söylüyorum :( Günümüzde Türkiyede Motorlari Taşit Yerine koymayan Vatandaşlarimiz. Var Arabaya Yol Verirler Bakıyorlar Motor Geliyor Beklemeden Geçiyorlar. 125 honda Race umarim iyi bi makinadir
-
09 Nisan 2007, 00:07
Guzel yazi olmus hocam! Vakit ayirmis, kasmis yazmissin. Hepsinin altina bende imzami basarim! Ama umarim yeni arkadaslar biseyler ogrenmek icin okuyup aydinlanabilirler. Gerci sadece yenilerin degil bu konuyu bilenlerin bile tekrar okuyup hatirlamalari gerekli bence.
Guzel ve aydinlatici bir paylasim olmus... Tekrar tesekkurler...
-
09 Nisan 2007, 00:11
çok haklısın vede çok güzel bir yazı olmuş..15 yıl önce ilk kez bindiğim motorla kaza yaptım allahtan ciddi yaralanmadım ama psikolojik olarak çok etkilendim. şimdi yeniden başlamak istiyorum. deer152 ile motorun150 modeli iyi gibi geldi ne dersiniz
-
15 Nisan 2007, 17:14
teşşk bende katılıyorum ama ben daha bir motor alamadım.istiyorum ama nasıl bir motor alayım. ilk olarak scoter mı alayım
-
25 Nisan 2007, 13:15
walla yeni oldugum ilk mesajımdan bellidir sanirim. bunlara kesin uyucagımı dusunuyorum cunku onemlı seyler yazdıkları.... son olarak bide hangi motorla baslayacagımı kestırebılırsem super olcak
-
25 Nisan 2007, 19:32
Selam arkadaşlar;
Bende motor almayı düşünüyorum. Aslında 3 ay kadar düşündüm ve vageçmek üzereyim Nedenmi? Buyrun;
1) Tarzım kesinlikle Chopper, racing leri ve hızı hiç sevmiyorum. Önyargılı değilim. Sadece kendimi iyi tanıyorum. Hızı sevmiyorum. Amacım Ona buna hava atmak değil, 30 yaşındayım ve yüksek mühendisim.
2) Düşük cc yüksek cc tartışması kafamı allak bullak etti ve etmeye devam ediyor. Ya 650 cc dragstar alıcam yada başlamicam bu işe. Çünki bu iş için 5 senedir para biriktiriyorum ve bu sefer almazsam bidaha bukadar parayı biriktiremem. Ayrıca bunun bir kısmıda kredi olacak.
3) Bu işi 10 senedir yapan bir sürü insan motor kullanmanın birazda kişiye bağlı olduğunu ve özellikle çevremdekiler %80 ninin sürücüye sadece %20 lik kısmının motor hacmine bağlı olduğunu söylüyorlar. Özellikle chopperlarda çok da faretmediğini söylüyorlar. (Bu arada racinglerin tarzını ve kullanımını bilmediğim için onlar hakkında yorum yapmıyorum)
4) Ya 650 dragstar al ve başla diyin yada beni vazgeçirin. Kararsızlıktan iyidir...
5) HOŞÇAKALIN...Cevbaplar için şimdiden teşekkürler
-
25 Nisan 2007, 20:28
Tebrİkler GerÇekten Çok GÜzel Vede Anlamli Bİr Yazi..
-
28 Nisan 2007, 20:39
Yazı tebrik edilmeycek gibi degil...gerçegi yalnızca gerçeği anlatmış bence kesinlikle ukalalık yok...keşke imkan olsada tüm yeni başlayacaklar hatta eskiler dahi okusa..İNVİSİBLE DARKNESS benim sana kendimce tafsiyem gidip hyosung gv250 bi incelemen olucak.başlangıç için hem daha mantıklı hemde kaliteli ve tatmin ediçi bir motor...drag starla karşılastırmak yanlış olur tabiki ama senin için çok daha iyi bir başlangıç olcağından şüphen olmasın...bende zamanında ilk motorumu mz301 almıştım ve benim gibi 60kg 1,67 birisi için inanki varaderoyla başlamak gibi birşey olmuştu cok zarlandım cok tehlıkeler atlattım ve en kısa zamanda 100cc ye düştüm...bilinçsizlik vardı heves vardı gençlik vardı ama inanki buyuk makıne ıle baslamanın buttun zorluklarını ve tehlıkesını yasatmaya yetmıstı bana...umarım sende en dogru kararı verır kendın ıcın en uygun motoru secersın...
Herkese umursamaz kustah suruculerden uzak kazasız yolculuklar dilklerimle...yolunuz hep acık olsun...
Yeni başlayacak arkadaşlar unutmayalımki bütün satıcıların amacı ticaret yapmaktır,ve malesef birkısım satıcılar diyim hepsini rencide etmek yanlış olur..satıcıların bır kısmı sadece tıcarı yaklasıp olayı hafıfe alır tavırlarla sıze paranızın yetecegı en buyuk makıneyi onerebılırler...yine benim naçizane tafsiyem kararınızı verıp,motorunuzu seçip sonra satıcılara danışın...iyi düşünün dogru karar verin...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler