2017 Duke 250 ilk motorum ve çok memnunum. İlk motorumun bu kadar donanımlı olmasının sıkıntısını bir sonraki motorumda çekeceğimi düşünüyorum, tabii sonraki motorumda da bu donanımlar olursa sıkıntı yok. Bu motordan sonra ABS'siz (fren yapmayı öğrenemedim, harş diye sıkıyorum nasıl olsa düşmüyorum ve zınk diye duruyor), kaydırmalı debriyajsız (vites düşürürken gaz verme işini çözemedim, kaydırmalı debriyaj her türlü hatamı telafi ediyor), kötü süspansiyonlu (kendimi aşırı güvende hissediyorum WP'ler ile yol tutuşu güzel) motora binebileceğimi sanmıyorum.
Shoei NXR mat siyah son derece memnunum. Daha öncesinde 1-2 defa kask takmışlığım vardı o yüzden çok kapsamlı karşılaştıramam ama bariz olarak görebildiğim farklar ses yalıtımının iyi olması, aşırı hafif olması ve havalandırmasının sıkıntısız olması. Hatta o kadar hafif ki bazen çenemdeki GoPRO Session (piyasada bulabileceğiniz housing olmadan kullanılabilen en kompakt ve hafif aksiyon kamerası 74 gr) ağırlığı rahatsız ediyor, sökünce 5 kilo hafiflemiş hissediyorum. Tek sıkıntım vizörün kolay çizilmesi, ya bu vizörler baya hassas malzemeden yapılıyorlar ya da ben pek iyi kullanamıyorum. Zaman zaman yeni çizikler gözüme çarpıyor hiçbir yere vurmasam da sürtmesem de. Sağlamlığını test etmedim neyse ki umarım ki etmek zorunda da kalmam.
Rev'it GT-R Air yazlık tekstil mont memnunum. Her yeri fileli olduğu için yazın püfür püfür. Yalnız 3 ay kullanıma uygun,. Beni rahatsız eden tek konusu kollarındaki baskı yazıların zamanla sökülmüş olması. Keşke tamamen sökülse de bari temiz bir görüntü olsa şuan bir yer sökük bir yer değil.
ForteGT rüzgarlık memnunum. Hem rüzgar geçirmez hem su geçirmez özellikte dış yüzeyi var ve iç yüzeyi de polar. Çok ince olduğu için yazlık montunuzun içine giyip kış mevsimi ve çok soğuk yağışlı havalar hariç kullanabilirsiniz. Haricen de kullanıyorum serin/rüzgarlı havalarda dışarda yürürken. En güzel yanı da Türk malı olması.
Rev'it Striker 2 yazlık deri/kumaş karışık eldiven memnunum. Motoru aldıktan sonra eldivensiz sürdüğüm ilk 15 gün eziyet çekmişim, eldiven önemli faktörmüş onu anladım. Yazın hiç ellerimin terlediğini hatırlamıyorum son derece havadar. Üzerinde yumuşak ve esneyebilir koruyucular mevcut, rahat ve konforlu. Artık üşütmeye başladı kışlık bir eldiven alma zamanım geldi. Tek pişmanlığım mağaza görevlisini dinleyip de kırmızı siyah olanını almam. Ben tamamen siyah olanını istiyordum satış elemanının "Her şeyiniz siyah, üzerinizde biraz da renk olsun." demesiyle aldım. Şimdi kırmızı yerleri siyaha dönük kırmızı (kirden) ve hiç hoş durmuyor, kırmızıyı da severim gerçi.
Tech90'ın alt markası OVERLAP marka Overhide model motosiklet kot pantolonu pek memnun sayılmam. Malzeme kalitesine lafım yok iç astar Dupont'un tescilli kevları, korumalar sertifikalı darbe ile sertleşen yumuşak malzeme, dışardan dikiş izi yok normal kot gibi duruyor vs. fakat dizlik korumalarının koyulduğu ek iç astar da keşke kevlardan veya muadili dayanıklı bir malzemeden yapılsaydı. Mayısın ortasından bu güne kadar (5 ay içinde) 2 kere yırtıldı bu korumaları tutan ek iç astar ve ilkinde kendim diktim ikincisinde firmaya mail attım dönüş bekliyorum.
Motorex zincir yağı memnun değilim. Motoru satın aldığım bayii kaşla göz arasında sattı motoru teslim alırken o anki heyecanla alıverdim yoksa Motul alacaktım. Yağ silikonlu ve beyaz olduğu için hem çok kir tutuyor hem de renginden dolayı zincir çok kirli ve bakımsız duruyor ilk yağladığımda dahi. Kış ayları için silikonlu zincir yağları uygunmuş bu kış kullanacağım artık yapacak bir şey yok.