Şimdiye Kadar Kullandığımız Motosikletler Hakkında Mini Test Yazıları Yazalım !
Reklamlar
-
Kanuni Hussar 2005 model: ben böyle saçma sapan sürekli arıza yapan bir motosiklet görmedim. ama iyi kötü 5-6 ay geçirdik
Kanuni windy 125: 2014 model sıfır aldım almaz olaydım. aldığım günden beri 3 ay boyunca sorunlarla ve servisin ilgisizliği ile uğraştım.
Bajaj discover 125 st: Tek kelimeyle ekonumik sorunsuz. başka söze gerek yok.Hala kullanmaktayım
Kawasaki ER-5 : 2005 model 9500 liraya aldım. commuter sınıfında bence üzerine yok gerçekten. çok fena gidiyor ve çok fena yakıyor sakin kullanım 4.5 litre agresif kullanılınca orasını ölçemedim gayette baya yakıyor. 10 litreleri buluyor. tam bir canavar. istemsiz tekere gelmeler falan fena :D
Reklamlar
-
Hyosung Gv 250
Ilk motorumdu.O zamanlarda aldigim zevki hic unutamam.Fiyatina gore cok kaliteli ve yakisikli bir motordu.2 kisi 150 km cok rahat hiz yapilabiliyordu.Yakit tuketimi ekonomikti.
2.Hyosung Rx 125
Hafif seri bir supermoto idi.Gv 250 den sonra yaramazlik yapmak cok zevkli gelmisti.
3.Ktm Duke 200
Ilk sifir aldigim motor.Sinifinin en kalitelisi.Gercek motora bindigimi hissetmistim.
4.Ktm Duke 690
Tasarimina asik olup almistim.Ilk buyuk cc motorumdu.Korkunc guclu geliyordu o zamanlar.Korkunc guclu tek silindirin ivmelenmesi aklimi aliyordu.
5Ktm lc4 640
Enduro artik cezbetmisti.Denemek istedim.Cok kaba titresimli ama pata kute gaz actin mi cildiran bir aletti.
6.Ktm 690 Enduro
Bence piyasadaki en iyi orta sinif enduro.Muthis hafif ve guclu.Hem arazide eglendik hem uzun yollara dustuk.Halen kafamda var bir tane alabilmek.
7.Kawasaki Kle 650 Versys
Bu motoru tamamen Kawasaki sevgimden tercih etmistim.Tamamen uzun yol odakli almistim.Ancak seri kivrak ve guclu ozelliklerini begenmistim.
8.Ktm 1190 Adventure
Muhtesem.Ne varsa anlatilabilecek hepsi kendisine asik ediyor.Bu kadar hafif ve guclu.Hem heyecan hem guvenlik.
Su an satiyorum.250 cc bir enduro alacagim sanirim.Seneye 1290 Adv gelir ise onu alacagim.
-
-
yamaha xt 125r
ilk motorumdu, boyuma uygun bir motosikletti kendisi. 185 boy olunca her motor uymuyor. 86cm sele yüksekliği, konforlu selesi, tüm malzemeleri şasi vs son derece sağlam ve kaliteli bir motordu. xt deyince benim aklımda kalan tek şey süspansiyonlaridir. harika amortisörlere sahip olan xt nin her türlü çukur dan geçişlerinizde beşik gibi olması güzeldi.
son zamanlarda ki racing sevdası uğruna sattım.
Yzf r125
2. motorum oldu. nispeten xt den daha güçlü.
son derece memnunum. alıp getirdiğimde ilk kullanımlarda bilek ağrısı oluştu. bu şikayeti duymuştum ama uzun zamanıni fitness çalışarak geçiren ve hala da çalışan biri olarak bilek ağrısı olmaz diye düşünmüştüm ama doğru oturma pozisyonunu bulunca artık o ağrı da oluşmuyor ya da ben alıştım bilmiyorum. tam bir gösteris motoru. gücü yerinde,malzeme kalitesi, şasi on numara. yeni enjeksiyon sistemi sayesinde 1LITRE BENZIN ILE 47 KM Yapıyor olması, harika digital göstergesi, yeni tasarımi ile gayet başarılı ve Allah kısmet ederse uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm bir motosiklet..
polislik sınavına girdim sonucun açıklanmasını bekliyorum. polislik nasip olursa ilerde yzf nin yanına kardeş olarak wr 125 alıp koymayı istiyorum..
-
Honda Cbr125 2011 model (ara kasa diye geçiyo)
İlk motorumdur kendisi. Kesinlikle pişman değilim yine olsa yine alırdım. Fabrika lastikleri hoş değil. Seri bi motor 50ye kadar tabi
-
Çorum İl Temsilcisi
-
[QUOTE=ahmetkorkmaz;3519960]Bir sonraki motor olarak bende 390 duke alacağım, motosiklet süper ona diyeceğim yok. Fakat orijinal lastiklerini değiştirme gereği duydunuz mu?[COLOR="Silver"]
Çok Çok idare edici ben bilerek değiştirmedim daha büyük motorlara geçince zorluk yaşamayım diye virajda sürekli gaz açmaya çalışıyorum.Amacım duke'a SM havası vermek Siz bunları yapmıycaksanız Çok Çok idare eder. Ama ktm den başka bir motora binmezsiniz.Böyle bir hayran ediciliğide var hafifliğinden gelen bir bg/ağr. Araçlarla ilgilenirmisiniz bilmem ama bu motor tam bir 2013 POLO GTI.
-
Yamaha Bws 100
Hizlanmasi gayet yeterli yedek parça sikintisi yok
Benzinini 100km 4litre yakiyor manifold 2-3 kere yirtildi...
Bws tavsiye ederim keçidir kendisi
Kontrol edemediğin güç , güç değildir.
-
-
96 senesinde 86 model peugeot 103 sahibi oldum. Tabi o zamanlar çok küçüktüm ve ilk motorumdu. Bisikletten hallice, ön arka kampana bildigin moped işte.
Daha sonra 2001 yılında sıfır km ramzey 49 cc lik moped aldım. Çok çok temiz bakmama rağmen yan kapakların iç kısmı ve arka çamurluğun iç kısmı paslanıverdi. Muadili olan peugeot 103 lere göre biraz daha yavaştı ama beni pek üzmedi.
2004 senesinde sıfır km 115 cc lik yamaha nouvo scooter aldım. 2 sene kullandım en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Son hız olarak; hava ve yol şartlarına göre 100 ile 115 km arası yapabilen büyük tekerlekli çok hoş bir scooterdi.
2006 senesinde yine sıfır km ybr 125 aldım 22000 km kullandım sert kullanmaktan dolayı debriyaj balatası hariç hiç bir sorun yaşamadım.
2010 un son aylarında sıfır km 2011 model ybr 125 aldım, yakit olarak 2.5 lt yi geçiremedim. 8 ay kadar kullanıp sattım. Elektrik tesisatında ufak bir sorun yaşadım ama tam hatirlamiyorum.
2011 de sifir km cbr 125r aldim. Ybr ye göre gücü hissedilir derece iyi gelmişti. Yüksek hızlardaki dengesi ve virajdaki kararliligi ybr den sonra cok iyiydi. Yakiti 2.8 lt civarıydı. 20000 km boyunca bakim disinda anahtar degmedi.
Bir süre motorsuz kaldım arkadaşların 600 cc motorlarını ara ara kullandim.
2014 te kardeşimle ortak 1000 rr aldiık ve hala duruyor. Bizimki 2008 model, kullanima göre 5.5 ile 9 litre arası yakiyor, müthiş bir güç ama bütün iş sag bilkte bitiyor. Motor tepkisi aşırı hızlı olmasına ramen sürpriz hiçbir davranışı yok. Orta devir torku çok iyi 0-100 ü becerebilen için 3 sn ve biraz daha altı. Not: litrelik ss ler icinde ivmelenmesi en iyi makinelerdendir. Son hizi yamaha r1 ile birlikte en düşük olan litreliktir. Ama hızlanması akıllara zarar.
Son olarak ekim ayinda sifir km bws 125 aldim ve sehir içi için çok rahat ettim. Yakıtı 3 lt civarlarında, performansı spacy 110 dan iyi kymco agility 125 ten kıl payı daha iyi. Ama frenleri bugüne kadar sahip oldugum motorların içinde en iyilerinden. Kombine freni çok iyi çalışıyor, üzerindeki lastiklerle dahi sorun çıkarmıyor. Gecen gün pcx 125 test ettim, ben ne bileyim bws ye alışmışım pcx ide öyle sandım ön tekerlek çok çabuk kilitledi. Belkide lastklerin inceligindendir. Fakat bulursanız bir bws 125 deneyin; scooterdan beklenmeyecek bir yol tutuş, fren ve güven hissi var.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Konuya katkıda bulunan herkese çok teşekkürler.
Gerçekten özet niteliğinde güzel değerlendirmeler olmuş.
Konu gidişatı,arşivlik bir konu olacağına işaret gibi.
Tekrar emeğinize,ellerinize sağlık...
-
-
Süper konu, üstte kalsın hep.
-
-
-
Honda Rebel Cmx 250
İlk motosikletim. 250 cc, hava soğutmalı 18 beygirlik çok tatlı bir alet.
Bir kaç yerde Mini - Cruiser dendiğini de okumuştum.
145 kg. ağırlığında, oldukça alçak ve ufak bir motor olması dolayısı ile, yeni başlayanlar ve kadın sürücüler için de ideal bir motordur.
Maximum hızı 140 km. olmakla birlikte 100 km'yi geçmenizi pek önermiyorum.
10 litrelik deposu ve doğal olarak pek de konforlu olmaması yüzünden uzun yol için pek uygun değildir. Yakın rotalarda (İzmir için; Foça, Dikili, Mordoğan, Urla vs.) sizi üzmez.
Ayrıca lastik bulma sorunu da yaşamıştım, Scooterlar için olan Michelin City Grip'lerden takıp halletmiştik.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
-
Küba c1 kullanıyorum - 10.000 km'yi biraz açtım. Hiç bir sıkıntısını görmedim.
Ama aklımda her zaman bir honda 600cc yatıyor Allah nasip ederse paramı tamamlayıp alacağım.
<a href="http://www.oyun10.com">oyun</a> - <a href="http://www.bademon.com">Hırdavat</a> - <a href="http://korkuoyunu.net/kategori/zombi-oyunlari.html">zombi oyunu</a>
-
05 Temmuz 2017, 22:36
Satın Alıp, çok memnun olduklarınız veya Pişman olduklarınız nelerdir?
Evet arkadaşlar buraya almış olduğunuz motor ve motor ekipmanlarını yazalım
Bajaj pulsar as150 aldım aşırı memnunum ama seleleri çok sert
Motoran cbs 150 balancer çok memnunum fakat +20 kuruş yakıyor
Alıp da pişman olduğum motor yok peki ya sizlerin ?
-
05 Temmuz 2017, 22:47
Suzuki GSXR600 K8 Tattoo serisi.
Çok memnumdum ama satmak zorunda kaldım. :(
-
05 Temmuz 2017, 22:53
CBR 250 aldım ilk motor olarak. Henüz 1500 km oldu. Onun dışında ehliyet sınavında 30 u geçmeyeceksin dedikleri motoru saymazsak bir de MT 07 sürdüm birkaç km. O yüzden çok kıyas yapamıyorum ama motorumdan memnunum.
120-130 gibi hızlarda rüzgarın bu kadar etkileyeceğini düşünmüyordum. Sırf o yüzden naked almamıştım. O yönden pişmanlık değil de bir garip his var.
Yakıtı ne çok düşük ne de çok yüksek. Tam olması gerektiği gibi bence.
ABS olaydı yapışmazdım yere :/
Ekipmanlar:
MT KRE Momentum Kask
Umarım hiçbir zaman sağlamlığını test etmek zorunda kalmam. Malzemesi güven veriyor ve kask gerçekten rahat. O fiyata en iyi birkaç kasktan biri bence.
Prohel Alaska Yazlık Mont
240₺ gibi bir fiyata indirimden almıştım. Fiyat performans ürünü. Ama ilk fırsatta daha iyi bir monta geçmeyi düşünüyorum. Yaz performansı bence iyi (Adana bura)
Tech 90 Pirate Black Pantolon
Gerçekten çok memnunum. Aşırı sıcaklar hariç rahatsız da etmiyor.
Venom D2 Uzun Eldiven
O fiyata bilek korumalı sadece onu bulabildim. Özellikle eldeki his çok iyi. Acemi olmama rağmen çok rahat ayar yapabiliyorum.
Henüz botum yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)