Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
13. sayfa BirinciBirinci ... 31112131415 ... SonuncuSonuncu

"Bor power" yeni yağ katkı maddesi

Motovento
    REKLAM ALANI

Yağ yakan motorlar için kullanılabilir, 1000 km sesi kesmek için kullanılabilir ama uzun motor ömrü için tavsiye etmem. Yağ üreticileri de tavsiye etmez, yağın devirdaimini azaltır,yağ akış debisini azaltır ve aşınan parçacıkları uç köşelerden kartere ve filtreye ulaşmasını engelleyebilir.
    En önemlisi katığın içindeki kimyasallar; en az katığın teknolojisindeki kalitede bir yağın kendine has temizleme(deterjan),yüksek sıcaklığa dayanım,yapışma,ilk çalıştırma kolaylığı saylayan katıklarının işlevini bozabilir.

Sürtümeyi azalttığı bilinen boru neden büyük yağ firmaları kullanmıyor; en büyük soru işareti bu
    Bor rezervleri bana göre savaş sanayi ve uzay sanayinin gelecekteki planlamasına göre ayrılmış olabilir ,büyük yağ firmalarınca da karar alınmış olabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Bu ürünü kullanmadım, kullanma fırsatım olmadı. Ürünün türk malı olup olmadığı konusundada bir bilgim yok.
    Fakat Türkiye düşmanlarının taktiği olan Türk malını kötüleme furyasına alet ve bu furyaya koyun hesabı sürüye katılmadan önce en azından kullananların sesi azaldı cümlesinden yola çıkarak sürtünmeden en azından % 2 kazancın olacağını düşünüyorum. Basit bir hesapla 5.000 km de 100 km ekstram olacağını görebiliyorum. 100km*,30krş= 30 Tl kazancımın olduğunu görüyorum.
    Soğuk çalıştırma gibi çok önemli Diğer ekstra kazançlarına değinmiyorum bile.
    Hiç bir faydası yok diyenlerin biraz gözlerini açıp konulara objektif bakmalarını tavsiye ediyorum.
    Lütfen Türkiye yi içten çökertmek isteyenlerin oyunlarına alet olmayalım. Türk malını kötülemek düşmanlarımızdan başkasını sevindirmez.

(Bu yazım türk malıdır işe yaramaz, duygu sömürüsü yapılıyor, yorumları yapanlara itafen yazılmıştır.)
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ürünü kullanmadım, kullanma fırsatım olmadı. Ürünün türk malı olup olmadığı konusundada bir bilgim yok.
    Fakat Türkiye düşmanlarının taktiği olan Türk malını kötüleme furyasına alet ve bu furyaya koyun hesabı sürüye katılmadan önce en azından kullananların sesi azaldı cümlesinden yola çıkarak sürtünmeden en azından % 2 kazancın olacağını düşünüyorum. Basit bir hesapla 5.000 km de 100 km ekstram olacağını görebiliyorum. 100km*,30krş= 30 Tl kazancımın olduğunu görüyorum.
    Soğuk çalıştırma gibi çok önemli Diğer ekstra kazançlarına değinmiyorum bile.
    Hiç bir faydası yok diyenlerin biraz gözlerini açıp konulara objektif bakmalarını tavsiye ediyorum.
    Lütfen Türkiye yi içten çökertmek isteyenlerin oyunlarına alet olmayalım. Türk malını kötülemek düşmanlarımızdan başkasını sevindirmez.

(Bu yazım türk malıdır işe yaramaz, duygu sömürüsü yapılıyor, yorumları yapanlara itafen yazılmıştır.)
    km'de 30Krş mu yakıyor Ybr 125 ile, duygusal olarak az yaktığını hissediyorsan devam et bence, az yaktığını ben biliyorum aracın yol bilgisayarından ölçtüm,ortalama yakıt 5,5lt den 5,3'e indi. Ama 1000km'den kısa mesafeden sonra yine 5,5lt'e çıktı , sürekli kullan beni diyor katıklar.

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    km'de 30Krş mu yakıyor Ybr 125 ile, duygusal olarak az yaktığını hissediyorsan devam et bence, az yaktığını ben biliyorum aracın yol bilgisayarından ölçtüm,ortalama yakıt 5,5lt den 5,3'e indi. Ama 1000km'den kısa mesafeden sonra yine 5,5lt'e çıktı , sürekli kullan beni diyor katıklar.
    4 teker için hesapladım
    Ybr em ,095 kuruş yakıyor o yüzden ybr ye biniyorum keyifle.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 teker için hesapladım
    Ybr em ,095 kuruş yakıyor o yüzden ybr ye biniyorum keyifle.
    Amma soru sormuşum ha Ybr 125 30krş mu yakıyor

Bir husus daha var, motor parçalarına ve honlama çizgilerine yapışan yağ katığının motordan tamamen atılması ancak 5-6 yağ değişimi ile olur. Katık bağımlısı yapar derken demek istediğim buydu.

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    AVRUPA BİRLİĞİ "BOR"UMUZA OT TIKIYOR... PDF Yazdır e-Posta

AB, ’bor’u ’zehirli madde’ saydı Türkiye, DTÖ’de hak aramaya girişti

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’nin itirazlarına rağmen bor madenini ’üremeye olumsuz etkili toksik (zehirli) madde’ listesine aldı. Karar, Türkiye’nin AB’ye bor ve bor türevleri ihracatının yüzde 70’ini olumsuz etkileyecek. Türkiye, AB’nin aldığı bu karar üzerine tarihinde ilk kez Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) dava açmaya hazırlanıyor.

AVRUPA Birliği (AB), dünya bor rezervlerinin yüzde 70’inden fazlasına sahip olan Türkiye’nin itirazlarına rağmen, boru "üremeye olumsuz etkili toksik (zehirli) madde" listesine aldı. Türkiye, AB’ye bor ihracatının yüzde 70’ini olumsuz etkileyecek kararla ilgili Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) dava açmaya hazırlanıyor. Daha önce 2 kez DTÖ yaptırımlarına maruz kalan Türkiye, ilk kez DTÖ’ye şikayette bulunurken, bunun AB aleyhine olması da ayrıca önem taşıyor. AB’nin söz konusu kararı nedeniyle, Türkiye’nin AB dışındaki ülkelere ihracatının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.
    İtirazlar yetmedi

AB Komisyonu, 2000 yılında, boru söz AB Komisyonu direktifleri kapsamında incelemeye aldı. Teknik İlerleme Komitesi, 16 Şubat 2007’de, borik asit ve sodyum boratların, "üremeye olumsuz etkili toksik madde" olarak sınıflandırılmasını öngören bir tavsiye kararı kabul etti. Komisyon çalışmalarını sürekli takip eden Türkiye, bor konusundaki hassasiyetini, hem Gümrük Birliği Ortak Komitesi’ne hem de ikili görüşmelerinde sürekli iletti. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Çevre ve Orman ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları da AB Komisyonu’nun ilgili komiserlerine muhatap mektuplar yazdı. Ancak söz konusu girişimler tavsiye kararının alınmasını engellemezken, AB, söz konusu tavsiye kararını, DTÖ Ticarette Teknik Engeller Anlaşması’ndan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde, 4 Mayıs 2007’de ilgili komiteye bildirdi.

7 ülke yanımızda

Alınan bildirim üzerine DTM koordinasyonunda Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Eti Maden İşletmeleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşların katılımı ile toplantılar yapılarak, bundan sonra Türkiye’nin izleyeceği yol ve yöntemler tartışıldı. Toplantılarda, DTÖ üyelerinin bilgi ve yorumuna sunulan taslak direktife ilişkin "Türkiye’nin Yorumu"nun oluşturularak AB Komisyonu’na iletilmesi, ayrıca DTÖ Ticarette Teknik Engeller Komitesi’nde "Önemli Ticari Sorunlar" başlığı altında gündeme getirilmesi kararlaştırıldı. Türkiye, Komite’nin geçen yıl temmuz ve kasım, bu yıl mart aylarında yapılan toplantılarında, sınıflandırma kararına ilişkin itiraz ve çekincelerini defalarca vurguladı. Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Malezya, Avustralya, Arjantin, Şili, Japonya ve Çin de sınıflandırma aleyhinde görüş bildirdi.

15 Eylül’de açıklandı

AB’ye işbirliği teklifinde de bulunan Türkiye, bu yıl Şubat’ta AB Komisyonu ile yaptığı teknik toplantıda, sınıflandırma kararının kabul edilmesi halinde, konuyu DTÖ Anlaşmazlıkların Halli Organı’na götürmekte kararlı olduğunu kesin bir dille ifade etti. Türkiye’nin işbirliği tekliflerine olumlu yaklaşmayan AB komisyonu, "üremeye olumsuz etkili toksik madde" olduğu gerekçesiyle 2 sayılı listede yer almasına ilişkin direktifi, 9 Haziran 2008’de kabul etti. AB’nin söz konusu kararı, 15 Eylül’de Topluluk Resmi Gazetesi’nde, 20 gün sonra yürürlükte olmak üzere yayımlandı.

Türkiye: Kararın bilimsel dayanağı yok

TÜRKİYE, AB’nin kararını, "bilimsel temellere dayanmadığı ve ticarette teknik engel oluşturmaya yönelik olduğu" gerekçesi ile DTÖ nezdinde dava etmeye hazırlanıyor. Bir avukatlık firması ile anlaşmalar tamamlanmak üzere. AB’nin bu kararı alırken, fareler üzerinde yapılan deneylere dayandığı, farelere doğrudan bor enjekte edildiği belirtilirken, borun doğrudan tüketime sunulan bir madde olmadığına dikkat çekiliyor. Yoğun olarak deterjan, cam, seramik gibi sektörlerde, az miktarda da enerji sektöründe kullanılan ve kullanım alanları giderek genişleyen borun, söz konusu ürünler aracılığı ile insana bulaşmasının mümkün olmadığı vurgulanırken, AB’nin, "üye ülkelerde üretilmediği için" söz konusu sınıflandırmayı çok rahatlıkla yapabildiği kaydedildi.

Bor nedir

PERİYODİK tabloda B simgesiyle gösterilen, atom numarası 5, atom ağırlığı 10.81, yoğunluğu 2.84 gr/cm3, ergime noktası 2300 derece ve kaynama noktası 2550 derece olan, metalle ametal arası yarı iletken özelliklere sahip bir elementtir. Genellikle doğada başka elementlerle bileşikler halinde bulunur. Tabiatta yaklaşık 230 çeşit bor minerali var.

Borlu ürünün üzerine kurukafa işareti koyulacak

AB’nin kararı nedeniyle, bor ihracat pazarının yüzde 50 olumsuz etkilenmesi ve en az yıllık 50 milyon dolar ihracatta kayıp yaşanmasının söz konusu olduğu belirtilirken, AB’nin kararının "ikincil ve psikolojik etkilerinin" daha fazla olacağına işaret ediliyor. Buna göre, ülkelerin AB direktifini ulusal mevzuatlarına yansıtmasına bağlı olarak bu etkiler görülecek. Direktif uyarınca, bor ve türevleri, içeriğinde yüzde 5.5’ten fazla bor ve türevleri bulunan ürünlerin ihracatında ambalajın üzerinde "üreme sağlığı üzerinde etkili toksik madde" ibaresi, kurukafa ve çapraz kemik işaretleri, belli semboller bulunacak. Ayrıca, kozmetik gibi ürünlerde de içeriğinde yüzde 5.5’ten fazla bor türevi kullanımı yasaklanıyor. Uzmanlar, bu işaretleri koymanın ilk aşamada ihracatı doğrudan olumsuz etkilemese bile, tüketici tercihlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiliyor. Bu işaretler nedeniyle tüketicilerin, içinde bor ve türevleri bulunan ürünleri almaktan imtina edebileceğini, bunun da sanayicilerin tercihini, dolayısıyla da Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkileyebileceğini anlatan yetkililer, AB’nin özellikle çevre ve insan sağlığı konusunda aldığı kararların diğer ülkeler tarafından da örnek alındığını belirterek, söz konusu kararın etkisinin çok daha geniş çaplı olacağını vurguladılar. Türkiye’nin bor ve türevleri ihraç ettiği ülkeler, AB’nin çekinceleri nedeniyle, AB’ye ihracatlarının olumsuz etkilenmemesi nedeniyle, bu ürünleri kullanmaktan vazgeçebilecek.

Dünya rezervinin yüzde 72’si Türkiye’de

Dünyada 4 milyar ton bor rezervi var, bunun yüzde 72’si Türkiye’de. Ama Türkiye dahil yıllık tüketim 4 milyon ton. Bor kimyasallarının yüzde 95’i cam, seramik ve deterjan sektörüne satılıyor. Bu yıl, 500-600 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmesi beklenen bor ihracatının 130-140 milyon doları AB’ye yönelik olacak.

Bor madeni nerelerde kullanılıyor

Piyade tüfeği, tabanca, top, tank üretiminde.

Zırhlı araçların zırhlarını güçlendirici seramik plaklarda.

BNCT kanser tedavisinde.

ABD ordusu tarafından kullanılan hayalet uçaklarda.

Kobra helikopterlerinin koltuklarında.

Plastiklerde ve sanayi elyafı üretiminde.

Nükleer enerji santrallerinde.

Roket yakıtlarında.

Otomobil yakıtı olarak.

Bazı kozmetik ürünlerinde.

Türkiye ilk kez DTÖ’de ’şikáyetçi’

AVRUPA Birliği’nin (AB), aldığı bor madenini sınıflandırma kararı ile "Türkiye’nin ticaretini gereksiz ve orantısız kısıtlaması" nedeniyle, ticari menfaatlerin korunması için Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) Anlaşmazlıkların Halli Organlarına başvurulmasına karar verildi. Böylece şimdiye kadar geçmişte ktoplam 2 kez DTÖ yaptırımlarına maruz kalan Türkiye, ilk kez DTÖ’ye şikayette bulunmuş olacak. bu başvurunun, tam üyeliği hedeflediği AB aleyhine olması da ayrıca önem taşıyor. Türkiye, daha önce, pirinçteki ithalat uygulamaları nedeniyle Avrupa Birliği tarafından, gümrük birliğindeki tekstil kotalarını paylaşması nedeniyle de Hindistan tarafından DTÖ’ye şikayet edilmişti. DTÖ’ye yapılan şikayet başvurusundan sonra, ilk önce uzlaşma yöntemi deneniyor. Görüşmeler sonunda bir uzlaşma olmazsa, panel kuruluyor ve panel sonunda karar veriliyor. 7.11.2008 Hürriyet

sadece merak ettim bü çok ünlü yakıt yağları hangi ülkenin

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    çok para haramsız çok laf yalansız olmazmış bu adamlar ürünlerini tanıtmak için destan yazmışlar inanmıyorum ben
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    foruma üye olan firma yetkilisine tekrar soruyorum;

- Firmanızın Prof. Ali Erdemir'le bir ilişkisi var mıdır?
    - Kendisinin patentli buluşunu firmanız ürünlerinde kullanıyor musunuz?
    - Üretim yapıyor musunuz? Yabancı ajanlardan çekindiğiniz için fabrikanın yerini gizli tuttuğunuzu söylemiştiniz. Hangi ülkede üretim yaptığınızı söyleseniz, sakıncası olmaz tahminimce.

fabrikanız nerede? herhalde pat diye -yav ben yağ katkısı yapayım, milli borumuzu kullanayım- diye işe başlamamışınızdır, geçmişte ne işler yapardınız? bu teknolojiyle uğraşmak için gerekli sermaye birikimi nereden geliyor? diye soruyoruz "yabancı ajanlardan kaçıyoruz, gizli tutuyoruz." diye geçiştiriyorlar. sizin aklınız alıyor mu bunları?

Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İçine bor katmazsanız satamazsınız söylemesi benden,işin karını düşünüyorsanız milli borumuzu da içine katalım,duygu sömürüsü olmadan zeytinyağlı bor motor yağı yapalım.Fındık ve mısır yağına da katalım.
    "Milli" kelimesine vurgu şart. Hakiki Karadeniz fındığı. Bi de "nano" gibi bi kelime. Mesela "pico"(nanodan 1000 kat küçük)

Alıntı myagdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    foruma üye olan firma yetkilisine tekrar soruyorum;

- Firmanızın Prof. Ali Erdemir'le bir ilişkisi var mıdır?
    - Kendisinin patentli buluşunu firmanız ürünlerinde kullanıyor musunuz?
    - Üretim yapıyor musunuz? Yabancı ajanlardan çekindiğiniz için fabrikanın yerini gizli tuttuğunuzu söylemiştiniz. Hangi ülkede üretim yaptığınızı söyleseniz, sakıncası olmaz tahminimce.

fabrikanız nerede? herhalde pat diye -yav ben yağ katkısı yapayım, milli borumuzu kullanayım- diye işe başlamamışınızdır, geçmişte ne işler yapardınız? bu teknolojiyle uğraşmak için gerekli sermaye birikimi nereden geliyor? diye soruyoruz "yabancı ajanlardan kaçıyoruz, gizli tutuyoruz." diye geçiştiriyorlar. sizin aklınız alıyor mu bunları?
    Sn. myagdi,
    Bu forum sitesini sürekli takip eden biri değilim. Daha önce bir üyenizin bize gönderdiği bir mail üzerine bazı bilgiler vermek için üye olmuştum. Uzun bir aradan sonra, öylesine bir göz atmak için girdiğimde, ilk yazdığınız soruyu ve ardından bu yazınızı okudum.

Sorunuzun cevabına gelince;
    Sn. Ali Erdemir'i her ne kadar şahsen tanımasam da triboloji biliminde yaptığı çalışmalarından dolayı saygı duyduğum bir Türk bilimadamıdır.

Her ne kadar buluş kendine ait olsa da patenti Amerikan ARCH Development Corp. şirketine aittir. MotorSilk ürünleri 90'lı yıllarda bu alanda isim yapmış zamanının en iyi buluşu olup, birçok ödüller almıştır. Borikasit içerikli bir ürün olup, içeriğinde başka katkılar da vardır. İçeriğindeki partekül boyutları kutusunda yazdığına göre 200-400 nanometre olup, 100 nanometrenin üzerinde olduğundan nanoteknoloji bir ürün değildir. İnternette biraz detaylı araştırma yaparsanız USPTO Patentinin Tam Metnini bulabilir ve içeriğinde neler olduğunu görebilirsiniz.

BorPower ürünleri ise, içeriğinde motora zararlı olan başta teflon olmak üzere, hiçbir kimyasal madde bulunmayan ve içeriğinde 4,5 nanometre boyutlarında küresel yapıda bor elmas kristalleri ile fiziksel görev yapan dünyadaki tek fiziksel nanoyağlayıcıdır. Kesinlikle MotorSilk ile aynı olmayıp Sn. Ali Erdemir ile de hiçbir alakası yoktur. Diğer sorularınıza, gerek yazılı ve gerekse görsel basında İcra Kurulu başkanımız Sn. Cafer Akın gerekli cevapları vermiştir.

Kaldı ki kurucumuz ve İcra Kurulu başkanımız Sn. Cafer Akın'a buluşu için birçok ünlü marka satın almak amacıyla teklifler yapmış olmasına rağmen, Sn. Cafer Akın, tüm tekliflere red cevabı vermiş ve ülkemize büyük faydalar sağlayacak bu teknolojiye sahip çıkmıştır. İsteseydi, buluşunu satarak yedi sülalesine yetecek bir servete sahip olabilirdi... ama yapmadı. O ve bizler, ön yargıları yıkmak ve Türk'ün neler başarabileceğini göstermek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu konuda bize inan ve destek olan herkese teşekkürü bir borç biliriz.

Saygılarımızla.

erdemed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cx125 95 model' x9 500 piaggio
    ben 125cc taıwan scooter da kullanıyorum motor 5000km de ıken koydum su an 6100km oldu normalde 1000kmde yag ıyıce bozulurdu sımdı ıse yagın rengı bıle anca degıstı koye gıdıp gelıyorum 40+40=80km motor onceden baya zorlanırdı sımdı sesı bıle degısmıyor

bence scooter gıbı hava sogutmalı ve sureklı tamgaz calısan motorlar ıcın cok ıyı bır urun valla benım motorun sesı bıle degıstı

ama dıkkat edılecek bır yonu var oda her 4 yag degısımınden sonra kullanmak lazım honlama cızgılerıne yerlesen kalıntıların temızlenmesı ıcın

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Benim Kawasaki Servisimde önerdi mesuliyet bize ait falan desede hala emin değilim.Dediğin gibi 2-3 yağ değişiminde bir kullanmak gerekli.Motor çok iyi durumdaysa önerilmiyor zaten.

Firma yetkililerini aradım garantili bir ürün olduğundan bahsettiler , biz kefiliz falan deselerde daha önce kullanmadığım bir ürün şüpheyle yaklaşıyorum.
    Kullanan 10 kişiden 7si memnun ama öylede bir durum var.

Motosikleti
    kınetıc Honda-xl200
    walla şu bor madeni tam dibimde ama yağı yok hehe üzerinde yapılan araştırma genelinde BOR rezervi en düşük 6 asır (600 yıl) daha rezervesi bulunmaktadır 4-5 ay once arastırmasını yaptılar karsıdaki dağlar falan hep cıkartılıyo su anda.Bor %80 i bizim burada KÜTAHYA/HİSARCIK ilçesinde çıkmaktadır.

Motosikleti
    Mondial 151Rs
    abi kütahya'da dedigin gıbı doğru adamlar 3 yıllıgına kımseye satış bile yapmıyor okadar bor ihtiyacı var dunyanın siparişeri yetiştiremiyorlar amerika 3 yıllık ne kadar cıkarsa boru almış bor madeni kütahya/emet ilçesinden çıkmaktadir.
    [B][COLOR="DarkRed"]:queen:O Şimdi kütahya'Da:queen:[/COLOR][/B]

Motosikleti
    kınetıc Honda-xl200
    evet işte tr işleyebilse kimse tutamaz ama satıp 5 katına geri alıyoruz bak emettede cıkıyor fakat %70 i hisarcıkta cıkıyor emette espey koyunde var az bişi fakat fabrikası ASİTBORİK emette oldugu ıcın oraya gidiyor hisarcıktan su anki oturdugum evin altı bile mahalle bile bor dusun yanı

Motosikleti
    Mondial 151Rs
    Alıntı forzabjk43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet işte tr işleyebilse kimse tutamaz ama satıp 5 katına geri alıyoruz bak emettede cıkıyor fakat %70 i hisarcıkta cıkıyor emette espey koyunde var az bişi fakat fabrikası ASİTBORİK emette oldugu ıcın oraya gidiyor hisarcıktan su anki oturdugum evin altı bile mahalle bile bor dusun yanı

abi ozaman siz mahalleliyle iyi geciniyorsunuzdur surtunme olmadan
    [B][COLOR="DarkRed"]:queen:O Şimdi kütahya'Da:queen:[/COLOR][/B]

ben yamaha xt660r kullanıyorum
    bor power aldım 250 cc kattım
    200 km oldu hiç bir problem çıkmadı
    motor sesinde düşme oldu
    motor harereti öncekine göre azaldı
    motor az ısınıyor
    önceden motor durduğu yerde uzun süre çalıştığında çok ısınırdı
    kaydırma olmadı vites sanki daha iyi oldu
    ben daha önce nissan disel arabamda da kullandım ses azalmış araba rahatlamıştı
    uzun yol yapınca yine bilgi veriririm
    belki işine yarayan olabilir
    iyi günler dileklerimle
    muğla

selam arkadaşlar bor power

nihayetinde merakımı giderdim bende 2009 15000 de cbf 150 var ve bor pover aldım ve uyguladım 250 ml litrelik şişenin 4 de birini koydum herkez yok debriyaj kacırır falan filan dedi ama cok güzel oldu firmanında dediği gibi debjiyaj yaylarınız sert se sorun olmuyor motrrum şu amda cok güzel oldu sesi bile değişti

Motosikleti
    honda hero şasede kuba 100cc

bor power

Alıntı apoylmz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nihayetinde merakımı giderdim bende 2009 15000 de cbf 150 var ve bor pover aldım ve uyguladım 250 ml litrelik şişenin 4 de birini koydum herkez yok debriyaj kacırır falan filan dedi ama cok güzel oldu firmanında dediği gibi debjiyaj yaylarınız sert se sorun olmuyor motrrum şu amda cok güzel oldu sesi bile değişti
    iyide biz debjiyaj yaylarımızın sert oldunu nerden bileceğiz bim motor kuba 100 lük cup tipi bende atıyımmı acep diyom
    eskiden 7 sene evvel minareli motor vardı iki teker öylesine ucuz bi kaydırıcı attım yağa debraj kaymaya başladı motor gitmeyverdi komple bşaltıp tekrar yağ koyduk konuyla bilgisi olanlardan bilgi istiyorum cuplar için sertmi yayları diye teşekkürler

REKLAM ALANI
13. sayfa BirinciBirinci ... 31112131415 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler