150 cc.sıfır motosiklet İzmir yaş 32
trafik 178
plaka 17,5
dosya ve doldurma 16
sigorta 128(Ergo)
toplam 340 tl.Sabah 8:30 da gittim saat 10:00 da plaka,ruhsat elimdeydi.
150 cc.sıfır motosiklet İzmir yaş 32
trafik 178
plaka 17,5
dosya ve doldurma 16
sigorta 128(Ergo)
toplam 340 tl.Sabah 8:30 da gittim saat 10:00 da plaka,ruhsat elimdeydi.
Tescil işlemleri için randevu aldığımız yer fark ediyor mu? Bu konuda kesin bilgisi olan var mı?
İkamet ettiğiniz ilçede yapmamız gerekiyor diye biliyorum.
Ankara polisinin sitesinden net yazdığını gördüm, evet öyleymiş. İstanbul'daki sitede yarım yamalak yazmışlar, anlaşılmıyordu.
http://www.ankara.pol.tr/sayfalar/tr...islemleri.aspx
Merhaba,
Ruhsat, plaka işlerini ben de kendim hallettim.
Tavsiye olarak Cuma günü işlem yaptırmayın derim.
Ankara'da 4 sene yaşadım 2 farklı üniversitede okudum ama tek güzel yanı şu istediğin plakayı alabiliyor olman.
Maalesef Beyoğlu şube başvurduğunuz gün vermiyor. Bir sonraki gün saat 16'da gel diyor. Bilginiz olsun.
Zeytinburnu için internetten randevular her sabah saat 9.00 - 9.30 arasında açılıyor ve hemen bitiyor. Bilginiz olsun.
"kağıdaki amcalar" kim oluyor ? Ben de motor almayı düşünüyorum, o yüzden tüm detayları/masrafları bilmem gerekiyor.
Gecen ay yaptım.178.50 ruhsat+10 TL polis lokali yardim, 30 TL plaka ve dosya, 160 TL sigorta. Lokal yardımına ve polisin tavirlarina uyuz oldum.
Ben motoru aldığım yere yaptirttim gecen gün plakayı taktim hepsi 310 TL tuttu. Yas 31 yer Tekirdağ corlu.
Bugün sıfır motosiklet için plaka ruhsat çıkarttım.
Artık Ek-1 belgesine gerek olmadığı söylendi usul değişmiş bende Ek-1 siz gittim
178.5 TL ruhsat için para verdim.
20 TL plaka masrafı verdim.
Zorunlu trafik sigortasına da 192 TL verdim. (Lütfen acente falan sormayın fiyat çok uygun tanıdık olduğu için)
Toplam da 2 saat zamanımı aldı hepsi.
2015-Honda VFR 800X VTEC Technology User...
2013-2015 Yamaha R6
2008-2013 Yamaha MT-03
2.el farklı ilden alıp plakasını değiştirdiğimiz motorun masrafları ile sıfır aldığımız motorun masrafları aynı miktarda oluyor sanırım doğru mudur?
2.el istanbuldan motor alıp bulunduğum ilde sigorta yaptırabilir miyim istanbul plakalı araç ilk motorum olacak yaş 19 fazla tutar mı
ek-1 belgesini kendimiz çıkartamıyor muyuz yazıcıdan falan ?
ayrıca , sadece kayıtlı olduğumuz adrese bağlı emniyette mi işlemleri yapabiliyoruz?
Arkadaşlar merhaba,mart ayında sıfır almış olduğum ramzey marka scooterıma plaka taktırmaya karar verdim...
Bursada ikamet ediyorum,kısaca yapılacak işlemler şunlardır.
1-)Bayinin vermiş olduğu fatura ve gerekli uygunluk belgeleri
2-)Herhangi bir sigorta şirketinden motosikletinizin motor ve şase nosunu verip sigorta işlemini yapmak (251 tl)
3-)Şoförler odasına ait kırmızı dosya bulundurmak
4-)Bağlı olduğunuz emniyet müdürlüğüne gitmek,(178,80 tl ruhsat takımı güncel fiyatı)
5-)Şoförler cemiyetinden plaka bastırma acil olanı 16 tl,1 saat süreni 13 tl,benim vaktim kısıtlı olduğu için hızlı olanı yaptırdım
6-)EK-1 belgesi doldurmanıza GEREK YOKTUR çünkü kaldırmışlar...Bilginize...
Fiyatlar Bursa Merkez İçin verilmiştir...04/05/2015
Hayırlı sürüşler...
Merhaba arkadaşlar
bende güncel olarak plaka masraflarımı sizinle paylaşmak istedim belki yardımcı olabilirim.
8 mayıs günü yamaha x-max 250 ime kavuştum. benden 420 tl + sigorta + noterden vekalet istediler plaka için forumu okuduğum için üşenmedim kalktım gittim kendim hallettim iyi ki de öle yaptım. pazartesi yani ayın 11 inde ilk önce motorun sigortasını 258 tl ye yaptırdım. daha sonra almış olduğum randevu saatinde trafik şubesinin yolunu tuttum. ek-1 denen bir form var ona 20 tl verdim daha sonra evrakları tescil işlemine götürdüm. orada da benden 178.5 tl istediler ve aynı gün içinde plaka basım kağıdını aldım ruhsatı da ertesi gün yani 12 sinde vereceklerini söylediler. plaka basım için de 13 tl verdim. bugün de ruhsatı aldım toplam 2 gün de herşey halloldu. sigortayı plakaya geçirmeyi unutmayın bu arada :D
toplamda 258+20+178.5+13 = 469.5 tl ye geldi yol paralarıyla 475 tl olsun :D neredeyse 300 lira karım oldu onunla da güzel bir mont almak çok iyi olacak.. o yüzden arkadaşrında dediği gibi üşenmeyin kendi işinizi kendiniz yapın 2 iş günü oluyo belki ama kısa zamanlar arasında :D
herkese iyi forumlar...
İstanbul esenlerde oturuyorum,benim masraflar şöyle
Sigorta en ucuzu 385tl(arabamınki 350tl tuttu...)
Emniyete 178tl filandı sanırım
17tl ek1 belgesi fotokopi ve belgeleri toparlayıp düzenledi adam sağolsun.
13tl de plaka
Arkadaşlar merhaba,
Afyon merkezde bugün aldığım plakanın masraflarını paylaşmak istedim.
Ek-1 belgesi artık istenmiyor.
Emniyete 178,50 TL
Plaka basımına 23 TL
Sigortayı da 87 TL ye yaptırdım.
Toplam : 288,50 TL ödedim.
Soforler odasi yeni kayit belgesi tam olarak nedir ? bana bir belge verdiler emniyetten doldur getir dediler. (verdikleri dilekce ek-1'e benziyor. ek-1 de hagi bilgileri dolduruyorsan bu dilekcede de hemen hemen ayni bilgileri istiyor.)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)