Köpüklü yıkamaya karşı ciddi uyarıdır !
Reklamlar
-
Geçen gün yıkamacıda kavga çıktı , "adam arabamı mahvettin diye bağırıyor ! , bir de baktım , aracın boyası bencik , bencik komple matlaşmış ! , "yıkamacı ben ne yapayım deyince adam saldırdı , zor ayırdık , akşama kadar uğraştılar araçla yinede olmadı !!!.
İki günde bir , işçi değiştiren , bilinçsiz , sallamacı , yıkamacılara yıkattırmamak lağzım aracı !!
Reklamlar
-
Daha dün ilk defa 1 lirayla çalışan köpüklerden kullanmıştım. Tüh keşke şu konuyu daha önceden göreydim de köpük kullanmayaydım
-
-
05 Aralık 2013, 16:57
Kovaya suyu doldururum içine az pril bulaşık macunu yumuşak fırçayla gayet nazik fırçala 2 kova temiz su,hemen kurula zinciri mazotla temizle az da yağ sür bitti benim işim bana müsade
-
05 Aralık 2013, 17:28
Hiç boyle işler ile hiç uğraşmıyorum ayda bir fıs fıs ile gaz yağı ile motoru komple ıslatıyorum. 5 dakika bekletiyorum. pril ile bol köpüklü yıkıyorum . sonrasında ne leke ne kararan bir yer kalıyor . plastik aksama da herhangi bir zararı yok .. aynı yağ ile de sincirde temizliyorum. her eve lazım alacan 2 litre gazyağı .. çila sürsen köşelere sıkışıp kalıyor gerek yok..
-
05 Aralık 2013, 17:29
aynen böyle beyler...hatta İstanbul da çoğu yıkamacılar ve özellikle lüks arac sahipleri özel şoförleri ilaçlı yıkamadan vazgeçmiş eski kara düzen sünger kovaya dönmüştür...hatta fırça dahi kullanılmıyor beyler...bizim motorlarımız nedne kıymetsiz...özellikle ilaç diye motora sıkılan köpüğü üzerinde bekletmeyin aşınma yapıyor...süngerle yıkatın gerisini basıncı suya bırakın...tamam istenen detaylı temizlik olmayabilir ama bu detaylı ince temizliği kendiniz yapın...yaz mevsimi için konuşuyorum...
ben benzin aldığım yerden yıkatıp kaba şekilde bi su tutturuyorum..sonra hemen eve gelip kendim detaylı temizlik yapıyorum...
-
Motosiklet yıkamak biraz zor ve zahmetli araba gibi kalıp değil sonuçta bir sürü aralıklar var elimizin girmediği ama görünen noktalar var. Benim motosikletim daha yeni hiç götürmedim yıkamacıya hep kendim yıkadım bundan sonrada asla götürmem teşekkürler uyarı için ;)
-
altı sene kartala iki sene raptora bindim..ikisinide bir kere bile yıkamadım...benim için önemli olan gitmesidir o kadar...
-
-
Vay arkadaş ya siyah arabamı yıkıyorum yıkıyorum o köpüklerle parlayacağı yere gittikçe matlaştı deli oluyordum,demek neden buymuş.peki o matlaşmayı nasıl gideririz arkadaşlar.
-
Güzel konu, yukarılarda kalsın. Ben nemli bir bezle silmeyi tercih ediyorum çamur yoksa. Çamur varsa hortumla yıkıyorum, ince fırça ile üzerinden geçiyorum.
-
valla ben buyuk bır kovaya hafıf ılık su dolduruyorum . ( hem motora zarar vermemesı ıcın hemde kırı daha ıyı cıkarması ıcın ) ıcınede ne yalan soyleyeyım fairy koyuyorum ( fairy en soguk suda bıle yag lekelerını cıkarttıgı ıcın ılık suda hıc bır ız kalmıyor ) ve baslıyorum kopuklu suyla yıkamaya . bazen motorumu yıen ılık su ıle duruluyorum bazende hıc durulamadan pamuklu bır bez yardımı ıle kopuklu kopuklu kurulamaya baslıyorum buda motosıkletımın gayet temız ve parlak olmasını saglıyor. acaba fairy konusunda hata mı yapıyorum ? :(
-
mhmtrn adlı üyeden alıntı
Vay arkadaş ya siyah arabamı yıkıyorum yıkıyorum o köpüklerle parlayacağı yere gittikçe matlaştı deli oluyordum,demek neden buymuş.peki o matlaşmayı nasıl gideririz arkadaşlar.
eğer verniğe tamamen zarar vermediyse kaliteli bir boya boruma işlemiyle halledilir. işle ilgili teknik bilgim fazlasıyla mevcut. köpük tamamen boyanın düşmanıdır. asla kullanmayın.
-
blue white adlı üyeden alıntı
eğer verniğe tamamen zarar vermediyse kaliteli bir boya boruma işlemiyle halledilir. işle ilgili teknik bilgim fazlasıyla mevcut. köpük tamamen boyanın düşmanıdır. asla kullanmayın.
Peki nasıl anlayacağım vernik zarar görmüşmü birde boya koruma hangi marka nasıl bişey olur,kendim uygulayabilirmiyim?ayrıca teşekkürler cevabın için
-
-
Çok sık olmamak kaydıyla elde çitileyin. Motor bu kirli durur, pırıl pırıl parlayan motor şovrruumda olur.
-
-
güncel motoru bende yıkamacıya götürüyordum önceden anlaşılan yakın zamana bi yoğurt kovasıda bana lazım artık.
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
-
yarın yıkayacağım inşallah ilk kez su yüzü görcek motorum burayı okuduğum iyi oldu köpük ve tazyikli suyla yıkayacaktım köpük kullanmayacağım artık
-
Hocam bilgi için teşekkürler haftada bir köpükle yıkamayı yapardım fakat bundan sonra iş başa düştü sanırım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)