bu ne tepkidir arkadaş !
biriniz foto çekmiş koymuş diğeri sahil yolunda 30 la gitmedik diye uyarmış ...
tamam saygımız var böyle şeyler iyi hoş çok güzel uyamamız lazım gelen şeyler bu kurallar...
ama oldukça mantıksız kurallar ülkemizde mevcut... 30 km ile yada 50 km ile gitmek o yolda bence risk..
Bahsi geçen kurallar tüm dünyada hemen hemen aynıdır sen Avrupa diye Tekirdağı anlıyor olabilirsin ama ben neredeyse tamamını gezdim kurallar orada da aynı ve kimse bunlar saçma demiyor.
eğer o yolda 50 ile giderseniz arabalar resmen üstünüzden geçiyor neden çünkü buna uyan yok hız limiti çok ama çok düşük...
neye göre kime göre düşük ?
yol zaten bom boş sayılıcak düzeydeydi tehlike arz etmeyen bir ortamda 100 le gitmişsin çokmu 200 le gidilen bir durum değil ya yeri geldi o yolda bu süratlerdne çok daha hızlı gittiğim oldu ama büyütülücek ne var ! ?
Soğuk ve yer yer ıslak bir asfaltta hemde şehir içerisinde 100km hızın tehlike arzetmediğini düşünüyorsan motosiklete binmeyi acilen bırakmanı tavsiye ederim .Bunu sana kızdığım için değil gerçekten samimi olarak seni düşündüğüm için yazıyorum yanlış anlama
kimse bu sürüşte kimseyi tehlikeye atmadı bir kişide hop önüme kırdın hızlı gittin demedi... aksini idda edicek olan varsada o gün aramızda olanlardan tüm sözlerimi geri alırım..
o hızlar o yol için bence gayet normaldir...ki ben motosikleti hızlı bir yere varamıycaksam kullanmamın amacı nedir. ?
Tanımlaman çok yanlış , motosiklet ile biryerden biryere "hızlı" varmak değil "salimen" varmak amaçtır. Şehir içi trafiğinde herşekilde otomobillerden daha "çabuk" (hızlı değil çabuk) gidersin zaten.
siz motosikletinizle hız sınırına süreklimi uydunuz ? hiç otobanda bile gazınızı yoklamak gelmedimi içinizden ? yada sahil yolunda bu normal sayılan hızlarda seyretmedinizmi yapmayın allah aşkına kirletmek için başka yollar seçin bu kadar kuralcılık olmaz istesende hepsine zor uyulur...
Birşeyleri kirletmek falan amacında değilim aksine sizlerle sürebilmeyi ve sizlere doğru örnek olabilmeyi çok isterdim GT250 çok sevdiğim ve bu forumda defalarca tavsiye ettiğim bir motordur. Yaptığınız sürüş eninde sonunda sizleri kazaya götürecek bir sürüştür bunu anlatmaya çalıştım ama maalesef anlamamakta ısrarcısınız. Sahil yolunda motorumda alınabilecek en kaliteli lastikler takılıyken bile o süratlerde gitmeye cesaret edemedim , denize o kadar yakın bir asfaltda o saatte nem olmaması imkansızdır ve çok kaygandır ,kaldıki sahil yolunun asfaltı yoğun kullanım nedeniyle iyice parlamış bir asfalttır bu riskinizi bir kat daha arttıracaktır.
eğerki hala birşeyler olmamışsada siz bir gezi düzenleyin bizde gelelim kuralınıza uyalım yanlız kalem kağıtla gezide not tutarım vermediğin sinyal için bile...
İnşallah böyle bir fırsatımız olur çok merak ediyorum kağıda neler yazacaksınız