Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Fethiye - Festival ve Motokamp

REKLAM ALANI
    lamos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 ADV
    Uzun geçen yağmurlu günlerin ardından dört günlük 19 Mayıs tatili bizim için bulunmaz fırsattı.
    Mehmet hocamla daha önceden planladığımız gibi Fethiye’deki enduro festivaline katılmaya karar verdik.
    Hem uzun bir rotada doyasıya gaz açacak hemde dostlarla kamp yapacaktık…
    Ben Konya‘dan, Mehmet hocam Bozyazı‘dan yola çıkıp Alanya’da buluştuk…
    19 Mayıs Perşembe akşamı Alanyada geceleyip ,Cuma sabah kahvaltımızı yapıp yola çıkıyoruz…

Bu vesile ile o an tatilde olan çocuklarımı,kayın babam ve kayın validemi de görmüş olduk..
    Alanya da bahar ve çiçekler her zamanki gibi muhteşemdi…

Cuma sabah Alanyadan yola çıkıp ,Antalya ya varıyoruz.Motorcu dostlarımızla Harput Motorda keyifli sohbetin ve alışverişin sonrasında Korkuteli üzerinden Fethiye ye inmeye karar veriyoruz …
    Bu arada kendisi Türkiye drag şampiyonu ve motorcu dostu olan ,Harput Motorun işletmecisi kardeşime ilgisi ve sıcak yaklaşımından dolayı teşekür ediyorum.Buradan güvenle alışveriş yapılır…

Korkutelinde hava çok serinledi.Termal içlikleri takalım mı takmayalım mı derken üşüdük,acıktık ve Fethiye ye yaklaştık…
    Fethiye ye yaklaşık 50 km mesafede dağlardan inmeden daha önceden de durduğum Yayla Restaurant da mola verdik.Tatmaya değer Karadeniz pidesi yapan çok temiz bir lezzet durağı…

Yemekten sonra hemen dağlardan inip Fethiye ye ulaşıyoruz…Mersin den gelen dostlarımız Mustafa hocam,eşi Suna abla ve Bora kardeşim çadır yerlerimizi ayırdılar bizi bekliyorlar…

Vakitlice kamp alanına ulaşıyoruz…

Yanından dere geçen oraman içinde harika bir kamp alanı…

Hemen çadırlarımızı kurup yerleşiyoruz…

Bu iki güzel insan gelir gelmez, ilk defa karşılaşmamıza rağmen öyle candan karşıladılar ki kendimi kırk yıllık dost meclisinde buldum…
    Bu arada Bora kardeşimi de unutmayayım…

Kampımızın reisi kendi elleriyle demlediği çaylarını hiç eksik etmedi…

Gecenin sessizliğinde,yıldızların altında dostlarla keyifli sohbet ve o güzelim çaya doyulmuyor..

Erken kalkan çayı demler…

Evin en küçüğüde kahvaltı hazır olunca kalkar…

Güzel bir kahvaltıdan sonra yarışlara kadar Kaya Köy gezisi yapmaya karar veriyoruz ve atlıyoruz motorlara…

Kaya Köy ;Ölüdeniz e inerken sağda yaklaşık 5 km içerde.Mübadele öncesi Rumların yaşadığı tamamen taş yapılardan oluşan görülmeye değer bir yerleşke...Taş mimarisinin güzelliğinin yanı sıra, evlerin birbirinin güneşini ve manzarasını kapatmayacak şekilde dağlık bölgedeki yerleşimi çok enteresan…
    Kaya Köy kalıntılarının girişinde çok sıcak insanlar evlerinin bir bölümünde işlettikleri tesislerinde sizleri karşılıyor…
    Daha önce de geldigim bu güzel ve doğal ortamda soluklanıyoruz…

Artık gezme zamanı…

Kalıntıların arasında Ölüdeniz e giden bir patika var.Bu gidişimizde vaktimiz olmadığı için gidemedik ama kesinlikle tavsiye ederim.
    Patikayı takip edip ormanın içinden Kaya Köy ün arkasındaki tepeyi aşınca kendinizi Ölüdenizin sırtlarında buluyorsunuz.Tarifi imkansız bu güzellik görülmeye ve emek çekmeye değer.Bir tarafınızda Ölüdeniz ,bir tarafınızda aşağıdan göremiyeceğiniz akvaryum gibi koylar…

Kaya Köy den sonra enduro yarışlarına yetişmek üzere kamp alanına doğru yola çıkıyoruz…
    Sefaköy deki kamp alanımıza yaklaşırken köy içinde bir düğün kalabalığı görüyoruz…Kampa geldiğimizde Mehmet hocam düğün sahibine hayırlı olsun dememiz gerektiğini söylüyor…
    Yemekli köy düğünü olduğunu düşününce bu teklife atlıyorum.Öğlen olmuş,karnımız acıkmış…
    Hayırlı olsun deyip düğün evine giriyoruz.Düğün sahibi bizi karşılayıp ‘Siz Tanrı misafirisiniz’deyip bizi bir masaya oturtuyor…Sonrasında gelsin kurular gitsin keşkekler….
    Seninle yola çıkan aç kalmaz Mehmet hocam…

Artık yarış alanındayız.Burası enduro dünya şampiyonasının yapıldığı pist…

Yarışanlar Ege ve Akdeniz bölgesinden gençler…Hepsi birbirinden yetenekli ve gözü kara…Bu çocukların ellerinden tutulursa yeni Kenanların yeni dünya şampiyonlarının çıkması içten bile değil….
    Ama sahip çıkmakla,eğitimle ve finansmanla…

Tabiî ki akşam yavaş gitme yarışı…
    Bora kardeşim bizim obanın yegane temsilcisi olarak yarışa katılıyor…Tam kadro tezahürat için oradayız…
    Yarış başlıyor…

Başlarda çok iyi gidiyordu…

Ama sonraları sıkıldı…’’RÜZGARIN OĞLUYUM ben ,yavaşla işim olmaz’’ dedi gazladı ve gözden kayboldu….

Organizasyona katılım beklenenden çok azdı.Ama kampyeri ve ekibimiz muhteşem di…
    Mustafa hocamın ve Suna ablamın nezaketi ve uyumu,Bora kardeşimin sevecenliği ve Mehmet hocamın dostluğu her şeye değerdi…

Artık dönüş vakti.Kahvaltıdan sonra toplanıyor ve Mustafa hocamlarla vedalaşıyoruz…
    Dönüş rotamız Akdeniz sahilleri…
    Önce Kalkan da soluklanıyoruz…

Kaputaş Plajı yine her zamanki güzelliğinde…

İkinci molayı Kaş da veriyoruz…

Finike yakınlarında yol kenarında şirin bir yer görüyoruz..

Ablam o kadar tatlı dilli ki ,bizi hemen bağlıyor.

Ekip arabasının yanına duruyoruz…

Memur beyler o kadar candan ki başlıyor koyu bir sohbet.Bu arada ablamın ev köftelerini tavsiye ediyorlar.Köfte,hele yanındaki turşu muhteşem di….

Şimdi sırada Olympos var…Tarih içinde kaybolma zamanı…
    Girişte biraz soluklanıyoruz…

Bora ya ‘’Likyalı kızlar bu duvarın önüne oturur ve güneşin batışını seyraderlermiş’’ diye başlayan fantastik hikayeyi anlatıca ;
    Sevgili kardeşim belki onlardan birisi gelir diye beklemeye başladı…
    Canım Boram onların üstünden yüzyıllar geçmiş,sen bir yüzyıl daha beklesen GELMEZLER!!!!

Yok Boracım boşuna zorlama ,kimseler yok artık orada…

Ulupınar a uğramadan olmazdı…

Manavgattan sonra dostlarım Mersine ,bende Konya ya doğru ayrılıyoruz…
    Toplamda 1350 km lik bu gezi ömrümün kurtarılmış üç gününü kapsıyor…
    SEVGİYLE KALIN….
    EGE YELI, Oguz7734, cenkito ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    çok güzel bir gezi olmuş elinize sağlık

Motosikleti
    BMW R 1200 GS ADVENTURE-2012-
    Rapor için teşekkürler, süper bi gezi olmuş.

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Gerçekten güzel bir gezi olmuş. Gaz açan elleriniz dert görmesin

Paylaşım için tşk.

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    çok güzel bir birliktelik,şahane kareler.mehmet hocama ve sizlere selam olsun.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    çok güzel kareler var..anlatım süper..paylaşım için teşekkür ederiz...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Yusuf Ziya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piyade
    Harika bir gezi olmuş. Resimler daha bir güzel. Allah keyfinizi bozmasın.
    Paylaşım için teşekkürler. Resimlere bakarken içim içime sığmadı.
    İnşallah bizlerede kısmet olur.
    İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.

cekokk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt-09 / Yamaha Fazer 6
    çok güzel olmuş elinize yüreğinize sağlık

akinosan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda xl650 Transalp
    Hocam, merhabalar..

Ben Marmaris'ten Akın. Kamp alanında tanışıp sohbet etmiştik. Sağ salim dönmüş olmanıza sevindim. Gerçekten keyifli bir kamp oldu, sizlerle tanışmak da gayet güzeldi. Özellikle Mersin'den gelen Mustafa abi ve Suna abla'ya hayran kaldım. Emekliliklerinin tadını motor üstünde festivalden festivale koşturarak yaşayan bu iki güzel insan bende çok güzel hatıralar bıraktı. Umuyorum onların yaşına geldiğimde ben de aynı şeyleri yapabilirim.

Ben de elimdeki bir iki fotoğrafı bu başlıkta paylaşayım artık. Nedense motorla bir yere gidince fotoğraf çekmeyi unutuveriyorum. O yüzden fazla kare yok elimde. Bora'nın yavaş gitme yarışından iki fotoğraf buldum yalnız;

Yolunuz bu tarafa düşerse mutlaka beklerim. İletişim bilgilerimi özelden yolluyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle..

Motosikleti
    KTM 640 ADV
    [QUOTE=akinosan;2359731]Hocam, merhabalar..

Ben Marmaris'ten Akın. Kamp alanında tanışıp sohbet etmiştik. Sağ salim dönmüş olmanıza sevindim. Gerçekten keyifli bir kamp oldu, sizlerle tanışmak da gayet güzeldi. Özellikle Mersin'den gelen Mustafa abi ve Suna abla'ya hayran kaldım. Emekliliklerinin tadını motor üstünde festivalden festivale koşturarak yaşayan bu iki güzel insan bende çok güzel hatıralar bıraktı. Umuyorum onların yaşına geldiğimde ben de aynı şeyleri yapabilirim.

Akın bey bende sizi tanıdığıma çok memnun oldum.Mustafa hocamlarla ilgili yorumunuza bende katılıyorum.İnşallah bizde sağlık ve mutlulukla böyle emeklilik günlerini görebiliriz.
    Mutlaka görüşmek üzere,sevgiyle kalın...

garaguru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    aaah ah! millet fethiyelere gider. biz tefennide sürtüyoruz

Motosikleti
    KTM 640 ADV
    Sevgili dostlar güzel yorumlarınıza çok teşekürler...

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    sevgili lamos çok güzel gezi olmuş,emeğinize ve yüreğinize sağlık.allah tekerinize taş dokundurmasın..

bu arada cruiser tarzından enduro tarzına geçiş yapmak isteyen biri olarak transalp hakkında bilgi verebilir misiniz?yakıt durumu (bir depo ile kaç km gider?mesela toplam kateddiğiniz yol ve yaktığınız miktar?), motorun gücü yeterli mi?(artçı ve üç çanta dolu iken yoldaki performansı nasıl?)konfor? (artçı konforu nasıl?) ben 120 yi kolay kolay geçmem, yakıt konusunda bahsedildiği gibi çok mu savurgan?

bana bu konularda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.çok teşekkürler şimdiden..
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

Motosikleti
    KTM 640 ADV
    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili lamos çok güzel gezi olmuş,emeğinize ve yüreğinize sağlık.allah tekerinize taş dokundurmasın..

bu arada cruiser tarzından enduro tarzına geçiş yapmak isteyen biri olarak transalp hakkında bilgi verebilir misiniz?yakıt durumu (bir depo ile kaç km gider?mesela toplam kateddiğiniz yol ve yaktığınız miktar?), motorun gücü yeterli mi?(artçı ve üç çanta dolu iken yoldaki performansı nasıl?)konfor? (artçı konforu nasıl?) ben 120 yi kolay kolay geçmem, yakıt konusunda bahsedildiği gibi çok mu savurgan?

bana bu konularda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.çok teşekkürler şimdiden..
    Sevgili yörük öncelikle yorumunuza teşekürler.Çok net hesaplamadım ama az yaksın diye uğraşmadığım halde uzun yoda(bolca rampa,viraj) ortalama 6 lt civarı yakıyor.Bu rakam kullanış ve yola göre değişir.Birlikte yol yaptığımız enjeksiyonlu aynı cc makinalara göre 100 km de belki 3,5-4 tl fazala yaktı.(yaklaşık 1 lt )Motorun gücü ve özellikle torku benim için çok tatmimkar.Artçılı ve yülü beni hiçbir rampada üzmedi...Yol konforu ve artçı rahatlığı çok iyi...Bir anda 120 leri görüyorsunuz,140-150 kmlerde bile ivmelenmeyi hissedebiliyorsunuz...Ama sonuçta bu bir hız makinası değil.her türlü yolda konforlu bir sürüş sağlıyor ve vibrasyon hissedilmiyor,yormuyor...
    Kısacası şu an 650 cc de motorumu değiştirecek olsam,benim beklentilerim açısından yerine tercih edecek motor bulamıyorum....

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    çok teşekkür ederim lamos.
    dl650 ile xl650 arasında kaldım.dl650 nin sıfır fiyatları japon yenine çevrilince ortalama 2-3 bin tl arttı.hal böyle olunca ikinci elleri de fırladı.ben de xl650 ye çevirdim yüzümü şimdilik.yaptığınız yorumlar benim için çok yardımcı nitelikte.çok teşekkür ederim.

bu arada memleket konya mı?
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

müthiş bir gezi olmuş gerçekten
    manzaralar ve fotoğraflar da harika.
    teşekkürler

Motosikleti
    KTM 640 ADV
    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok teşekkür ederim lamos.
    dl650 ile xl650 arasında kaldım.dl650 nin sıfır fiyatları japon yenine çevrilince ortalama 2-3 bin tl arttı.hal böyle olunca ikinci elleri de fırladı.ben de xl650 ye çevirdim yüzümü şimdilik.yaptığınız yorumlar benim için çok yardımcı nitelikte.çok teşekkür ederim.

bu arada memleket konya mı?
    Aslen Ermenek...

EGE YELI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    süper gezmissiniz
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

Arkadaşım çok güzel gezi olmuş çok beğendim Allah nasip ederse seneye bende böyle gezecem. Emeklerine sağlık

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)