Sabah kavatlı için aşağı indimkontinental kahvaltı şöyle, bir paket reçel, 2 paket krem peynir, bir omlet ve kahve
. Hava çok sıcak benim için artık yaz geldi. Bundan sonra rotam hep sıcak olacak (Etiyopya yüksek bir yer bakacağız).Luksor Tapınağının arka sokalarını dolaşmaya başladım. Kapı takan adamların yanında durdum, Fethi, Abdul, Saruvad (servet) çay ikram ettiler, çocuklarla oynadım.
Fethinin babası 87 yaşında ya da 78
Sonra gitme vakti geldiğinde bir çocuk benimle taş atma oyunu oynadı. Attığı taş kafamı sıyırıp (kafada kask yok
) ön camdaki rüzgar kesici zopçuğu kırdı. Durdum geri döndüm en sonunda taşı atanı bulup ben de onunla sopalama oyunu oynadım. Ben haşladım Fethi sopalama oyunu oynadı. Devam edip önceKarnak Tapınağına gittim, harika, harika. İnsan eliyle binlerce önce yapılan, yazılan heykellere hiyerogliflere dokunmak, Ramses, Hatsepshut tapınaklarında dolaşmak, maslar ülkesinde dolaşmak gibi. (Bu duyguyu bir de sanırım Sinbad’ın ülkesi Umman’da yaşarım).
Arka tarafta ramses II nin tapınağı var, kapalı olmasına rağmen görevlilerle şakalaşıp o tarafa da geçebildim.
Luxor tapınağı nispeten daha küçük olsa da etkileyici.
Amun Min her yerde
Tüm aile bir arada.
Küçük kız Nefertiti (ymiş)
Luxor müzesi saat 14:de kapanı saat 17:00 de açılıyormuş ve yarısından fazlası bakımda. Nil kenarına gidip West Bank yani batı tarafına geçtip 1 EP karşılığı.
Orada teknede yanıma yanaşan İmad ile anlaşıp ilk önce 1 saatlik yelkenli (motorluyla gezmek istemiyorum) fellukayla tur bedeli 25 EP’a anlaştım.
Daha çıkar çıkmaz Banana adası vırk zırk muhabbeti başladı. Dedim usta ben dinlenmeye geldim kasma gitmeyeceğim. Teklifi 50 EP en son ben 35’e ok dedim sırf sussun diye. Neyse 40’a anlaştık. Banana adası sıradan bir yer, ticari bir nokta. Dur, muz bahçesi gez, muz ye geri dön ama kötü değildi.
Anlaştıktan sonra artık bir şey teklif etmemesini dinlenmek istediğimi söyledim. Yoksa taksisi var King Walley, Quinn Walley vs sürekli tur satma derdinde. Bu arada Luxor'da hemen herkes Haş yani ot içiyor, teknede Banana adasında party olduğunu istersem oraya akşam gidip eğlenebileceğimi anlattılar. İsteyip istemediğimi sordular. Felluka gezisi benim için güzel oldu.
Tur sonrası Otele döndüm ve dinlendim, aşağı inip internete girdim ve geç saatlere kadar takıldım. Yarınki planım Aswana gitmek. Sudan için Gemi bileti alacağım.
Mutlu yarınlarda görüşmek üzere