Emrello'nun Kaçış Rotaları 9-Yuvacık ve İznik’in Kuzey Köyleri (İki Gezi)
Reklamlar
-
Ellerine ve emeğine sağlık kardeşim.Çok güzel sunumlar sunuyorsun bizlere.
Yanlız senden bir ricam olacak.Bu tip ıssız yollarda yapacağın seyehatlere mutlaka yanında başka bir motorcu arkadaşın olsun.Allah göstermesin başına gelbilecek bir kaza veya arıza halinde büyük sıkıntılar çekersin.Nacizane bir ağabey tavsiyesidir.Sakın alınganlık gösterme.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
Reklamlar
-
necatik35 adlı üyeden alıntı
Yanlız senden bir ricam olacak.Bu tip ıssız yollarda yapacağın seyehatlere mutlaka yanında başka bir motorcu arkadaşın olsun.Allah göstermesin başına gelbilecek bir kaza veya arıza halinde büyük sıkıntılar çekersin.Nacizane bir ağabey tavsiyesidir.Sakın alınganlık gösterme.
Yok usta..Aslında o konuda ağzı yanmış bir arkadaştır kendisi
Bildiğim kadarıyla o tür rotalara artık girmiyor
-
adanalı adlı üyeden alıntı
sevgili
emrello yine yapmışsın yapacağını.
Başdeğirmen deki ortama ve evlerine bayıldım.ayrıca Keramet köyü ılıcaları da çok hoş.zevkle okudum,izledim.ADANA'dan sevgilerle.
Beğendiğinize sevindim. Adana'ya selamlar!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 ----------
necatik35 adlı üyeden alıntı
Beğendiğinize sevindim. Ben de gezilerimi yazıya dökmekten çok keyif alıyorum. Keşke zaman olsa da daha ilginç güzergahlara gidebilsem, onları da paylaşabilsem.
Alınganlık bir yana her türlü önerinin başımın üzerinde yeri var. Teşekkür ederim.
Tek başına gezilerin bazı riskler taşıdığının farkındayım. Ancak gezilerim çoğunlukla önceden planlanmadan çıkılan geziler olduğundan grup halinde olması daha düşük bir ihtimal oluyor. Riskleri azaltmak için kendimce bazı önlemler alıyorum: Genel sürati düşürmek, sık mola vermek, anormal miktarda malzemeyle dolaşmak (yedek lastikler, tamir ekipmanları, zincir ayırıcı, köpek kovucu, yedek ampuller vs. vs.) gibi...
Ayrıca Engin'in de (Osbourne) dediği gibi bu işten ağzım da yanmadı değil. Bkz. http://www.motosiklet.net/forum/etki...zel-bolum.html
O nedenle tek başına arazi sürüşlerine son verdim. Bu tür rotalara mutlaka grup halinde girilmesi gerektiğini düşünüyorum artık.
-
Gerçekten güzel rota seçmişsiniz. Öyle fotograflar varki tablo yaptırılır.Paylaşım için tşk.
-
İstanbul da yaşayınca her gezi bir kaçış rotası oluyor galiba dostum..
Ama hakvermemek elde değil.. nefes almanın sırayla olduğu bir metropolde yaşamak kolay değil...
Paylaşım için teşekkürler....
-
ELINT adlı üyeden alıntı
Gerçekten güzel rota seçmişsiniz. Öyle fotograflar varki tablo yaptırılır.Paylaşım için tşk.
Teşekkürler. İşi bilen biri eminim çok daha güzel kareler yakalardı. Benim elimden bu kadarı geliyor...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:47 ----------
Fenci58 adlı üyeden alıntı
İstanbul da yaşayınca her gezi bir kaçış rotası oluyor galiba dostum..
Ama hakvermemek elde değil.. nefes almanın sırayla olduğu bir metropolde yaşamak kolay değil...
Paylaşım için teşekkürler....
Aslında bazı gezilerimi "kaçış rotaları" şeklinde yayınlamaya karar vermemin ardında birkaç neden vardı.
Motora ilk başladığım zamanlarda, İstanbul çıkışlı olarak, yakınlarda, günübirlik nerelere gidilebileceğine dair çok fazla bilgi yoktu. Olan bilgiler de dağınıktı ve genelde detaylı değildi. Tabii ki bir sürü insan bu rotalardan daha önce geçmişti ama araştırdığım zaman işe yarar bir bilgiye kolay kolay ulaşamıyordum.
Gittiğim yerleri belli bir düzen içinde, haritalı olarak yayınlarsam hem bana bir hatıra olur, hem de başkalarının işine yarar diye düşündüm.
Yazmaya başladıktan sonra da bundan gerçekten keyif almaya başladığımı fark ettim. Bu da ayrı bir motivasyon oldu.
Kendimce birkaç ölçütüm var:
Yeni bir rotaya girdiysem veya rotada keşif faktörü varsa o zaman raporluyorum. Yani yaptığım her geziyi raporlamıyorum.
Herkesin sıkça gittiği bir rotaysa raporlamıyorum ("Şile otobanından Şile'ye gittim döndüm, dönüşte de Ikea'da köfte yedim" şeklinde bir rapor pek ilgi çekmezdi gibime geliyor). Sıkça geçilen güzergahlara da fazla yer ayırmıyorum.
Bana göre sıradan olan bir yolculuğu raporlamıyorum ("TEM'den Ankara'ya gittim, geldim. Buyurun fotoğraflar" tipindeki bir konu başlığı benim çok ilgimi çekmezdi. Başkalarının işine yarar mı bilemem.)
Kısaca ifade etmem gerekirse, benim raporlara bakan arkadaşlar İstanbul'dan çıkıp akşama kadar ıssız, sapa yollarda gezebileceği güzergahlar bulabilir. Ama sonuçta bunlar Afrika turu tadında geziler değil tabii ki... Olduğu kadar...
-
03 Aralık 2010, 15:28
Emreciğim harika bir anlatım ve paylaşım. herşey için teşekkürler.
Hyosung gt250 düşünüyorum.
-
04 Aralık 2010, 00:06
aydinsen adlı üyeden alıntı
Emreciğim harika bir anlatım ve paylaşım. herşey için teşekkürler.
Sağol abi, aylak aylak geziyoruz işte...
-
04 Aralık 2010, 14:43
çok keyifli bi paylaşım , tebrik ediyorum, anlatımların harika , rüzgarı yüzümde hissettim , tezek kokusunu aldım...
-
04 Aralık 2010, 21:11
mka adlı üyeden alıntı
çok keyifli bi paylaşım , tebrik ediyorum, anlatımların harika , rüzgarı yüzümde hissettim , tezek kokusunu aldım...
Tezek kokusu yol boyunca bayağı bir yoğundu! Ama şikayetim olmaz.
-
29 Aralık 2010, 23:59
-
30 Aralık 2010, 00:39
mete_han adlı üyeden alıntı
Muhteşem bir rota uzmanısın...
Muhteşem bir gezi ombudsmanısın...
Muhteşem bir adamsın hocam...
itinayla ve tüm genlerimle forumda seni takip ediyorum...
Emrellom izindeyiz...
Metehan sağol, beğendiğine sevindim. Seni de özlemişiz!
-
Her şeyiyle çok iyi. Anlatım, rota, fotoğraflar, mizah... En kısa zamanda İznik'e gitmek istiyorum.
-
süper gezi, imrendim doğrusu.
kazasız gezilerine devam etmen dileğimle
-
Kerem Akın adlı üyeden alıntı
Her şeyiyle çok iyi. Anlatım, rota, fotoğraflar, mizah... En kısa zamanda İznik'e gitmek istiyorum.
Ayarlarsak bir ara beraber gideriz Kerem.
-
emrello adlı üyeden alıntı
Ayarlarsak bir ara beraber gideriz Kerem.
Olur tabi. Niye olmasın
-
Kerem Akın adlı üyeden alıntı
Olur tabi. Niye olmasın
ben de gelirim, ben de gelirim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)