Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Emrello'nun BELALI Rotaları - ÖZEL BÖLÜM!

REKLAM ALANI
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Alıntı ortadadogulu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    demekki bir de yola çıkarken alınacak malzemeler arasına şunu da eklemek gerekiyor. http://www.bilgikare.com/book_detail.php?id=10488
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Paylaşım için saol…

Çok geçmiş olsun, korkunç bir deneyim olmuş. Gerçekten o gün inanılmaz sıcaktı, 1 de motor kıyafetleriyle terlemeni düşünemiyorum bile. Bence muhtar'a ve karakola ramazandan sonra 1'er kutu baklavayla gidilmeli.

KAzasız belasız sürüşler dilerim.

mka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA VİRAGO XVS 250
    bence bu gezi ilköğretim hayat bilgisi ders kitabına okuma parçası olarak konmalı , anlatımlar , fotoğraflar , çıkarılacak dersler ve önlemler harika...tebrikler

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Geçmiş olsun.
    İleride torunlara anlatıcak güzel bir anı olmuş
    Bu arada köpek kovucu almanı önermiştim diye hatırlıyorum. Böyle yollarda dizliğimin kenarına tutururum. Toprak yolda köpekten kaçmak neredeyse imkansız. (cross olsa belki)
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Evet gerçekten baklava borcum var, bu olaydan sonra yolum düşmedi ama bir ara ayarlayacağım inşallah.

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.
    İleride torunlara anlatıcak güzel bir anı olmuş
    Bu arada köpek kovucu almanı önermiştim diye hatırlıyorum. Böyle yollarda dizliğimin kenarına tutururum. Toprak yolda köpekten kaçmak neredeyse imkansız. (cross olsa belki)
    Eyüp, köpek kovucu var aslında da nereye tutturacağımı bilemiyordum. Dizlik kenarı fena fikir değil gerçekten.
    Ağır metal insanı...

Tam macera dolu bir gezi olmuş,
    torunlara anlatılacak cinsten

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    paylaşım için teşekkürler bu arada başlıkta güzel olmuş..

suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Örnek aldığım değerli bir abim
    Bahar Bulaştı Ya Hayata, Ağaca, Suya, İçimde Öyle Bir Seyahat Kımıldıyor Ki, Diren Direnebilirsen.Yüreğim Bavulunu Toplamış Çoktan .Ruhum Sırtlamış Çantasını.Uzaklar Çekiyor İçimdeki Seyyahın Tasmasını..

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı Ofelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam macera dolu bir gezi olmuş,
    torunlara anlatılacak cinsten
    Şimdi geriye bakınca macera gibi geliyor bana da, ama o gün aşırı dozda Yusuf faktörü vardı. Çok kötüydü çok...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:43 ----------

Alıntı extrem_015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    paylaşım için teşekkürler bu arada başlıkta güzel olmuş..
    Gezi yazısı olmadığını özellikle belirteyim istedim başlıkta.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:45 ----------

Alıntı suato21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Örnek aldığım değerli bir abim
    Teşekkür ederim
    Ağır metal insanı...

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    öncelikle tekerinize ve emeğinize sağlık hocam..
    paylaşım harika ve bilgilendirici teşekkür ederim..

yanlız kafama takılan motor devrildi ve kaldıramadınız mı ?
    yani tamam 300 kilo bile olsa ağırlık merkezi tekerleklerde ve onu kaldırmak çokda zor olmasa gerek diye dşünüyorum..
    What goes around, Comes back arround...

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı mehmet tufan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle tekerinize ve emeğinize sağlık hocam..
    paylaşım harika ve bilgilendirici teşekkür ederim..

yanlız kafama takılan motor devrildi ve kaldıramadınız mı ?
    yani tamam 300 kilo bile olsa ağırlık merkezi tekerleklerde ve onu kaldırmak çokda zor olmasa gerek diye dşünüyorum..
    Motorun devrildiği yerdeki zemin çok gevşekti, sürekli kayıyordu, dik bir yokuştu. Ayaklarımı ve tekerlekleri sabitleyemedim. Ayaklarımdan güç almak için sabit bir zemin bulamadım. Çevreden tahtalar, taşlar getirerek ayaklarımı ve motoru sabitlemeye çalıştım, ama beceremedim. Ön fren olmadığından ön tekerlek zaten döner durumdaydı.

10-15 dk kadar uğraştığımı hatırlıyorum. Hatırladığım bütün teknikleri denedim. Hava anormal sıcaktı, kısa süre sonra motorla boğuşmaktan bitkin düştüm. Ama beni çabalamaktan vazgeçiren belimi, bileğimi veya başka bir yerimi sakatlama korkusu oldu. Yer çok gevşek olduğundan motorun tepkilerini tahmin edemiyordum. Başka herhangi bir ortamda olsa uğraşmayı bırakmazdım ama o dağın başında, ön frensiz bir motosikletle boğuşurken bir tarafımı sakatlama düşüncesi beni bazı değerlendirmeler yapmaya yöneltti.

Şimdi acemice görünse de doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Jandarma'ya biraz zahmetimiz oldu ama yine başıma benzer bir şey gelse yine mümkün olan en az riskli kararı alırdım. Bazı durumlarda yenilgiyi kabul etmek gerekiyor.
    Ağır metal insanı...

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    Alıntı emrello adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun devrildiği yerdeki zemin çok gevşekti, sürekli kayıyordu, dik bir yokuştu. Ayaklarımı ve tekerlekleri sabitleyemedim. Ayaklarımdan güç almak için sabit bir zemin bulamadım. Çevreden tahtalar, taşlar getirerek ayaklarımı ve motoru sabitlemeye çalıştım, ama beceremedim. Ön fren olmadığından ön tekerlek zaten döner durumdaydı.

10-15 dk kadar uğraştığımı hatırlıyorum. Hatırladığım bütün teknikleri denedim. Hava anormal sıcaktı, kısa süre sonra motorla boğuşmaktan bitkin düştüm. Ama beni çabalamaktan vazgeçiren belimi, bileğimi veya başka bir yerimi sakatlama korkusu oldu. Yer çok gevşek olduğundan motorun tepkilerini tahmin edemiyordum. Başka herhangi bir ortamda olsa uğraşmayı bırakmazdım ama o dağın başında, ön frensiz bir motosikletle boğuşurken bir tarafımı sakatlama düşüncesi beni bazı değerlendirmeler yapmaya yöneltti.

Şimdi acemice görünse de doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Jandarma'ya biraz zahmetimiz oldu ama yine başıma benzer bir şey gelse yine mümkün olan en az riskli kararı alırdım. Bazı durumlarda yenilgiyi kabul etmek gerekiyor.
    anlıyorum hocam.. işin açıkçası ben bir transalp aşığıyım ve tam olarak ebadıma yetecek bir canavar oralak görüyorum.. ucundan azıcık empati kurayım dedim de kesinlikle haklısınız.. ama ben olsam o motoru napar ne eder ayağa kaldırır giderdim
    What goes around, Comes back arround...

suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Alıntı mehmet tufan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlıyorum hocam.. işin açıkçası ben bir transalp aşığıyım ve tam olarak ebadıma yetecek bir canavar oralak görüyorum.. ucundan azıcık empati kurayım dedim de kesinlikle haklısınız.. ama ben olsam o motoru napar ne eder ayağa kaldırır giderdim
    Bunu yapmaya çalışırken kendinide sakatlayabilirdin ama..
    Bahar Bulaştı Ya Hayata, Ağaca, Suya, İçimde Öyle Bir Seyahat Kımıldıyor Ki, Diren Direnebilirsen.Yüreğim Bavulunu Toplamış Çoktan .Ruhum Sırtlamış Çantasını.Uzaklar Çekiyor İçimdeki Seyyahın Tasmasını..

Motosikleti
    Honda CB 125 E >> Honda NX4 Falcon
    Meşhur baraj hikayesi buydu demek. Geçmiş olsun
    emrello bunu beğendi.

volkanocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Scarabeo 200
    yıllar sonra bile anlatabileceğiniz bir macera olmuş,birde bu açıdan bakalım. geçmiş olsun

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Hehe hortlamış bizim gezi uzun zamandan sonra...

Alıntı volkanocak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yıllar sonra bile anlatabileceğiniz bir macera olmuş,birde bu açıdan bakalım. geçmiş olsun
    Evet hala motor geyiği olduğunda favori konulardandır. Kendi çapımızda macera işte...
    Ağır metal insanı...

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)