Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Emrello'nun BELALI Rotaları - ÖZEL BÖLÜM!

Motovento
    REKLAM ALANI

çok güzeldi.tecrübe edindik.teşekkürler.ellerine sağlık

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    çok geçmiş olsun, gezilere yalnız çıkıp ücra yerleri dolaraşarak cesur olduğunuzu kanıtlamıştınız, çok maceralar yaşadınız ama işte mantık çerçevesinde de olayı değerlendirmekte fayda olduğunu sizde görmüş oldunuz, hiç değilse bir kişi daha yanınıza lazım, köpek kovucu deneyebilirsiniz (evcillerde işe yaramıyor), orada yalnız beklerken yanınıza o kangal gelseydi acaba ne olurdu bir de elektroshock aletlerinden yanınızda olsa iyi olur, belkide uzayıp kısalan demir joplardan bir adet

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Aslında kaza sayılmazdı, çok şükür bende de bir şey yok zaten. Ders oldu işte...

Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok geçmiş olsun, gezilere yalnız çıkıp ücra yerleri dolaraşarak cesur olduğunuzu kanıtlamıştınız, çok maceralar yaşadınız ama işte mantık çerçevesinde de olayı değerlendirmekte fayda olduğunu sizde görmüş oldunuz, hiç değilse bir kişi daha yanınıza lazım, köpek kovucu deneyebilirsiniz (evcillerde işe yaramıyor), orada yalnız beklerken yanınıza o kangal gelseydi acaba ne olurdu bir de elektroshock aletlerinden yanınızda olsa iyi olur, belkide uzayıp kısalan demir joplardan bir adet
    Köpek kovucum var zaten, ama kangala karşı etkili olacağını hiç sanmıyorum. Başka önlemlerim de var aslında. Yine de kangalla karşı karşıya kalmak istemem tabii ki...
    Ağır metal insanı...

kryeck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125
    O at gibi kangalın sahipsiz olması zor ve inanın size bir zararı olmazdı. Asil hayvandır yinede tedbiri elden bırakmamamak lazım. Tek başınıza ve haritasız üstelik asfalt lastikleriyle araziye girmişsiniz cesaretiniz tebrik edilmeli.
    Yukarı çıkıp gördüğünüz uçsuz bucaksız dağlarda telefonsuz kalsaydınız ne yapacaktınız?
    Hiç motorum olmadı ama böyle maceralara tek başına atılmak doğru değil, atılacak adamın elinin altında her ihtimale karşı alet evrat olmak zorunda yoksa düpedüz aptallık.
    geçmiş olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı emrello adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Aslında kaza sayılmazdı, çok şükür bende de bir şey yok zaten. Ders oldu işte...

Köpek kovucum var zaten, ama kangala karşı etkili olacağını hiç sanmıyorum. Başka önlemlerim de var aslında. Yine de kangalla karşı karşıya kalmak istemem tabii ki...
    tüm köpeklere karşı en etkili koruyucu 1 m lik zincirdir.Vurmana gerek yok,savrulma sesi bile onu korkutmaya yeter.
    Ben taşımıyorum ama bu güne kadar hiç biri saldırmadı,köpek görünce yavaşlarım ve sonra aniden olduğum yerde gaz açarım.Kaldı ki köpeklerin çoğu gelenin bir insan değil,makina olduğunu zannediyor muhataplarının bir insan olduğunu farketmeleri onları çoğu zaman uysallaştırmaya yetiyor.
    Tek başına ıssız bir rotaya giden motorcuyu kimse zorlamıyor,kendi isteğiyle gidiyor giderken de kendince gerekli gördüğü tedbirleri alıyor.başına gelebilecekleri hesaplayarak gidiyor.Gidiyor çünkü o rotalar alıştığımız, bildiğimiz asfalt rotalardan,grup sürüşlerinden,pikniklerden çok ama çok daha fazla keyifli.bilindik rotalardan olmayışı sebebiyle doğal güzelliklerin en dibini bulabilme imkanı sunuyor.
    bu keyfi hiç yaşamamış insanların klavye başından" şöyle olsaydı. böyle yapsaydın? demelerine de hiç anlam veremiyorum.
    Yahu madem kendin cesaret edemiyorsun,niye başkalarının cesaretini kırma çabasındasın?.belki o keyfi öğrensen sen Emrello'nun aldığı tedbirin yarısını bile almadan yola çıkacaksın.
    biz neredeyiz alem nerede?
    16 yaşındaki bir kız yelkenli tekne ile dünyayı tek başına dolaşıyor biz şurada Taşdelen ormanına giren arkadaşımıza "tek başına gitmeseydin iyi olurdu,kolun kırılırdı,motorun bozulurdu" diyoruz hala.

Alıntı Şeyh Şamil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır !....

Bu kazandığın tecrübenin, senin için son derece önemli olduğu

kanaatindeyim...

'' emrello '' dost insan; önemli olan sağlığına herhangibir zeval

gelmemesi idi.

Tabiki bu olay hiç yaşanmasa daha mükemmel olurdu..

Yaptığın ve yapacağın enbüyük ve en son kazanın bu olmasını dilerim..

Tekerin düz bassın.. Kazasız keyifli rotalar dilerim..

Bu ufak durum seni yıldırmasın sakın !..

'' emrello '' daha önceki mesajımda da değinmiştim. Bu ve benzeri olumsuz

gelişmeler insanoğlunu yıldırmamalı, önlemleri maximize ederek yeni ufuklara

yelken açmalısın..

Tekerin düz dönsün.. Kazasız ve keyifli rotalar dilerim..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:18 ----------

Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tüm köpeklere karşı en etkili koruyucu 1 m lik zincirdir.Vurmana gerek yok,savrulma sesi bile onu korkutmaya yeter.
    Ben taşımıyorum ama bu güne kadar hiç biri saldırmadı,köpek görünce yavaşlarım ve sonra aniden olduğum yerde gaz açarım.Kaldı ki köpeklerin çoğu gelenin bir insan değil,makina olduğunu zannediyor muhataplarının bir insan olduğunu farketmeleri onları çoğu zaman uysallaştırmaya yetiyor.
    Tek başına ıssız bir rotaya giden motorcuyu kimse zorlamıyor,kendi isteğiyle gidiyor giderken de kendince gerekli gördüğü tedbirleri alıyor.başına gelebilecekleri hesaplayarak gidiyor.Gidiyor çünkü o rotalar alıştığımız, bildiğimiz asfalt rotalardan,grup sürüşlerinden,pikniklerden çok ama çok daha fazla keyifli.bilindik rotalardan olmayışı sebebiyle doğal güzelliklerin en dibini bulabilme imkanı sunuyor.
    bu keyfi hiç yaşamamış insanların klavye başından" şöyle olsaydı. böyle yapsaydın? demelerine de hiç anlam veremiyorum.
    Yahu madem kendin cesaret edemiyorsun,niye başkalarının cesaretini kırma çabasındasın?.belki o keyfi öğrensen sen Emrello'nun aldığı tedbirin yarısını bile almadan yola çıkacaksın.
    16 yaşındaki bir kız yelkenli tekne ile dünyayı tek başına dolaşıyor biz şurada Taşdelen ormanına giren arkadaşımıza "tek başına gitmeseydin iyi olurdu,kolun kırılırdı,motorun bozulurdu" diyoruz hala.

'' Savaşkayan '' ın görüş, öneri ve yorumlarına katılıyorum..
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

Motosikleti
    TA '07 (Anya)

Tek başına girmek belli bir risk getiriyor doğru. Artık yüksek riskli rotalara tek başına girmeme konusundaki kararım hala geçerli, ama sınırlarımın elverdiği ölçüde yine tek başına gezilerime devam edeceğim.

Bu arada en tedbirsiz halimde bile yanımda çoğumuzun aklının ucundan geçmeyecek alet edevat bulunur. Bir gün yanıma aldığım malzemeleri şöyle bir asfalta serip resmini çekeyim diyorum hatta (lastik tamir kiti + levyeler + pompa + yedek iç lastikler + ilk yardım malzemeleri + ipler + çakmak + köpek kovucu + yedek giysi + lastik bantlar + yedek somunlar + buji + duck tape + çeşitli boyda anahtarlar + ilaçlar vs.).
    Ağır metal insanı...

kryeck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125
    Bu keyfi yaşamak için motor sahibi olmak şart değil sırtına bir çanta alır asker botları giyer ormana girersin.. Kırıcı olmayalım.
    En azından arazi lastiği kullanmalısın, gerçekten çok farkediyor yüksek hız yapmassan asfaltta bile konforlu gelecektir..

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı kryeck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu keyfi yaşamak için motor sahibi olmak şart değil sırtına bir çanta alır asker botları giyer ormana girersin.. Kırıcı olmayalım.
    En azından arazi lastiği kullanmalısın, gerçekten çok farkediyor yüksek hız yapmassan asfaltta bile konforlu gelecektir..
    İkisinin keyfi farklı aslında... Doğada yürüyüş yapmakla doğada motor kullanmayı karşılaştırmak ne kadar doğru olur emin değilim. Örtüştükleri noktalar var ama farklılıkları da çok. Sonuçta sadece doğayla baş başa olmak isteseydik motordu, ekipmandı o kadar masraf yapmazdık...

Arazi lastiği konusunda haklısın ama sadece arazide kullanmıyorum motoru. Tourance'lar da zaten %100 asfalt lastiği sayılmaz. Hafif araziye de uygun. Sonuçta bir racing lastiği gibi düz ve yumuşak değil. Toprak yollarda performansı iyidir, ama tabii ki daha dişli bir lastik arazide daha güvenli olacaktır. Belki bu lastikler eskiyince dediğin gibi daha dişli bir lastik tercih ederim.
    Ağır metal insanı...

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    sıkıntı hariç çok güzel fotolar harika manzara insan olmayışı dahada güzel teşekkürler paylaştığın için

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    arkadaşlar ne yazık ki burası Türkiye, can sizin siz bilirsiniz ...

biz burada birşey diyorsak kötü niyetimizden değil iyi niyetimizdendir...

ben bugün klayedeysem çarşamba günü olduğum ameliyat yüzündendir ...

bugün AYE nickli arkadaş bir kaza sonrası vefat etmiştir, okuduğum ve video dan izlediğim kadarıyla aniden şu kavurucu sıcaklarda bir ıslak bir zemine (belediyenin hatası) girerek motoru kaymıştır, en önde gidiyormuş arkadan gelenler zor yavaşlamış, şimdi ne demeli bilmiyorum, herkesin başına gelebilirdi acı ama gerçek çünkü burası Türkiye, yine bu işten hiçkimse sorumlu olmayacak, giden gittiğiyle kalacak, biz emrelloyu seviyoruz, savaşkayan bey sizi de seviyoruz, maksat daha fazla tedbir emniyet çünkü bir kere "game over" oluyor, "restart game" yok !!

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ne yazık ki burası Türkiye, can sizin siz bilirsiniz ...

biz burada birşey diyorsak kötü niyetimizden değil iyi niyetimizdendir...

ben bugün klayedeysem çarşamba günü olduğum ameliyat yüzündendir ...

bugün AYE nickli arkadaş bir kaza sonrası vefat etmiştir, okuduğum ve video dan izlediğim kadarıyla aniden şu kavurucu sıcaklarda bir ıslak bir zemine (belediyenin hatası) girerek motoru kaymıştır, en önde gidiyormuş arkadan gelenler zor yavaşlamış, şimdi ne demeli bilmiyorum, herkesin başına gelebilirdi acı ama gerçek çünkü burası Türkiye, yine bu işten hiçkimse sorumlu olmayacak, giden gittiğiyle kalacak, biz emrelloyu seviyoruz, savaşkayan bey sizi de seviyoruz, maksat daha fazla tedbir emniyet çünkü bir kere "game over" oluyor, "restart game" yok !!
    Öncelikle geçmiş olsun.

Ayrıca AYE'nin haberini de şimdi öğrendim, ne diyeceğimi bilemiyorum... Allah rahmet eylesin, yakınlarına dayanma gücü versin. Ama yol sulamalarına, katil bariyerlere karşı bir protestonun zamanı geldi de geçiyor bile... Hepimiz toplanmalı ve bu konuya dikkat çekmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Kimse kimsenin iyi niyetinden şüphelenmiyor. Uyarıları için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Zaten yazının ana fikri de "gereken dersleri almış olmamdır".

Amacından biraz saptı ama başta da dediğim gibi bu bir gezi yazısı değil. Diğer arkadaşları uyarmak amacıyla yaşadıklarımı anlatayım istemiştim. Yaşadıklarım "maceranın tadı" durumu değildir; bir dizi yanlışın sonucunda ortaya çıkmış ve sonunda "ucuz atlatılmış" bir badiredir. Şu anda geriye gülümseyerek bakabiliyor olmam olayın ciddiyetini azaltmaz.
    Ağır metal insanı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    ben kendi adıma bu maceradan bir ders çıkardım ve Borusandan bir adet fren, bir adet debriyaj maneti aldım.
    Emrello 279 Tl me maloldu senin tecrübe
    Sağolasın.
    Bir gün işe yararsa sana ayrıca köfte ısmarlarım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:15 ----------

İkisinin keyfi farklı aslında... Doğada yürüyüş yapmakla doğada motor kullanmayı karşılaştırmak ne kadar doğru olur emin değilim. Örtüştükleri noktalar var ama farklılıkları da çok. Sonuçta sadece doğayla baş başa olmak isteseydik motordu, ekipmandı o kadar masraf yapmazdık...

Arazi lastiği konusunda haklısın ama sadece arazide kullanmıyorum motoru. Tourance'lar da zaten %100 asfalt lastiği sayılmaz. Hafif araziye de uygun. Sonuçta bir racing lastiği gibi düz ve yumuşak değil. Toprak yollarda performansı iyidir, ama tabii ki daha dişli bir lastik arazide daha güvenli olacaktır. Belki bu lastikler eskiyince dediğin gibi daha dişli bir lastik tercih ederim.
    Metzeler tourance bence stabilize yolların lastiği değil,Tourance ile stabilizede gitmek ile buzda gitmek arasında hiç fark yok.
    Oğlumun motorunda sava cross lastik kullanıyoruz,Sıradan bir lastik olmasına rağmen Yoldışı rotalarda Metzelerden çok ama çok daha başarılı.

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    ben kendi adıma bu maceradan bir ders çıkardım ve Borusandan bir adet fren, bir adet debriyaj maneti aldım.
    Emrello 279 Tl me maloldu senin tecrübe
    Sağolasın.
    Bir gün işe yararsa sana ayrıca köfte ısmarlarım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:15 ----------

Metzeler tourance bence stabilize yolların lastiği değil,Tourance ile stabilizede gitmek ile buzda gitmek arasında hiç fark yok.
    Oğlumun motorunda sava cross lastik kullanıyoruz,Sıradan bir lastik olmasına rağmen Yoldışı rotalarda Metzelerden çok ama çok daha başarılı.

Yedek manet iyidir, ama biraz pahalıya malolmuş sanki. İnternette BMW'nin muadil ürünlerinin satışı yapan siteler vardır gibime geliyor.

En kötü kros lastik bile toprakta Tourance'dan iyidir mutlaka. Ama sırf toprakta gitmediğim için ara bir ürün seçmek durumunda kaldım. Sonraki yenilemede belki Continental TKC80 alırım. Onu da çok tutuyorlar, ama ömrü biraz daha kısaymış.
    Ağır metal insanı...

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    bende dün gece debriyaj manetini sipariş listeme ekledim, 12.89 tl

Order Confirmation from HyosungSource.com

Thanks for shopping with us today!

Products
    ------------------------------------------------------
    2 x Air Filter RX125SM GD125 (GD125airfilter) = TL38.67
    2 x Brake pad Set GT125-GT650 GV125-GV650 (OEM) (GT250brakepadoem) =
    TL36.09
    1 x Clutch Lever GT125R GT250 EFI Naked (GT125Rclutchlever) = TL12.89
    2 x Fuel Filter various models (GT250fuelfilterlarge) = TL10.31
    1 x Oil Filter O-RING GT250 GV250 (GT125250oilfilteroring) = TL2.58
    1 x Reflective Sticker "HYOSUNG" (silver) (reflectivestickerHYOSUNG) =
    TL7.73
    1 x Bulb (12V 1.7W) T10 Various Models (Bulb12V17WT10) = TL1.93
    1 x Oil Drain Plug (GT250oildrainplug) = TL3.22
    ------------------------------------------------------
    Sub-Total: TL113.43
    Zone Rates (Shipping to TR (1 x 1.18kg(s))): TL49.62
    Total: TL163.05

Forumdan Uzaklaştırıldı

Yedek manet iyidir, ama biraz pahalıya malolmuş sanki. İnternette BMW'nin muadil ürünlerinin satışı yapan siteler vardır gibime geliyor.

En kötü kros lastik bile toprakta Tourance'dan iyidir mutlaka. Ama sırf toprakta gitmediğim için ara bir ürün seçmek durumunda kaldım. Sonraki yenilemede belki Continental TKC80 alırım. Onu da çok tutuyorlar, ama ömrü biraz daha kısaymış.
    ben de TKC 80 düşünüyorum,kesinlikle çok iyi,En azından arka lastiği TKC 80 le değiştirmek gerekir
    Her günüm motor üzerinde geçmediği için en az 1 yıl idare eder.
    Manetlerin yan sanayi olanları orijinallerinin yerini tutmuyor,hafif alaşımdan yapıldıkları için güçlü olabilmesi karmaşık prosesleri gerektiriyor bu da bir çok yan sanayi imalatçısında yok sanırım.Tamir bile olmuyorlar,XT 125 de kırılan manetimi kaynattırmıştım,takarken koptu.
    Ayrıca abs li motorlarda manetin kalitesi önem kazanıyor.Yoksa ABS devreye girer girmez maneti kırmak mümkün.

Unutulmayacak bir gezi ve tecrübe olmuş. Geçmiş olsun.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    gez, toz ve dilediğince eğlen ama bizi sakın üzme kardeşim...
    Allah hepimizi korusun
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gez, toz ve dilediğince eğlen ama bizi sakın üzme kardeşim...
    Allah hepimizi korusun
    Amin amin
    Ağır metal insanı...

''Emrello'' sen aklına ve mantığına uyanı yapacaksın..

Kafan, ruhun ve bedenin; nasıl olmasını istiyorsa;

O şekilde rota çizeceğinden eminim..

Tekerin düz bassın, yolun açık olsun..
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)