ışık doğudan yükselir 4100 km
Reklamlar
-
25 Haziran 2010, 02:02
Of 'da pide , Akçaabat'ta Nihat usta'dan köfte, Vakfıkebir'de meşhur Trabzon ekmeği,
Görele veya Espiye'de pide yiyip , Perşembe'de uzun saçlı'nın yerinde çay içdinizmi?
Fotoğraflar wallpaper gibi olmuş!.. Paylaşım için teşekkürler..
Yalnız arayı soğutmayalım, daha fazla resmi daha kısa zamanda koyalım,
arkası yarın gibi oldu bu iş!. Sabırsızlanıyoruz da!...
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
Reklamlar
-
25 Haziran 2010, 14:36
Şeyh Şamil adlı üyeden alıntı
Of 'da pide , Akçaabat'ta Nihat usta'dan köfte, Vakfıkebir'de meşhur Trabzon ekmeği,
Görele veya Espiye'de pide yiyip , Perşembe'de uzun saçlı'nın yerinde çay içdinizmi?
Fotoğraflar wallpaper gibi olmuş!.. Paylaşım için teşekkürler..
Yalnız arayı soğutmayalım, daha fazla resmi daha kısa zamanda koyalım,
arkası yarın gibi oldu bu iş!. Sabırsızlanıyoruz da!...
Şamil kardeş... Giresundan sonra 9 gün başlıyor.. Bizlerde izin 10 gün olunca tek ara durak Kırıkkale olmuştu.. O sebeble Giresun sonrası uzun sürüş maalesef.. O dediklerini yapmak için fazladan 2 gün gerek.. Bugün vakit bulursam Giresun-Kırıkkale rotasını yazacağım... Maalesef arayı soğutmak istemiyorum lakin para kazanmam gereken işler öne geçiyor..
Tüm yorum katan kardeş ve ağabeylerime Saygılar sunarım..
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
-
25 Haziran 2010, 15:12
Çok güzel bir rota, Çok güzel fotoğraflar ve anlatım...Ellerinize sağlık....
-
25 Haziran 2010, 15:32
-
25 Haziran 2010, 16:08
İlgiyle takip ediyorum gezinizi..
Okuduğum şehir olan Kırıkkaleye gelmişsiniz.Sanırım yarın da güzel memleketim Ankaramda olacaksınız.Siz anlattıkça biz gezmiş gibi olduk..Yolunuz açık olsun,Allah kazadan beladan esirgesin..
-
25 Haziran 2010, 17:37
Tek kelimeyle süpersiniz. Biraz hızlandırılmış bir tur olmuş ama gayet güzel.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
25 Haziran 2010, 18:25
mogli adlı üyeden alıntı
Tek kelimeyle süpersiniz. Biraz hızlandırılmış bir tur olmuş ama gayet güzel.
Hızlandırmak zorundasınız.. Aksi halde inanın her bir şehirde 1gün rahat harcanır.. Yoksa hakkını vermek isterseniz bu gezi 30 günlük olması gerekir ken bizler 3 kat hızlandırdık.. Oysa Doğu Anadalu için bir 10 gün Karadeniz için 10 gün iç Anadolu için 10 gün lazım... Lakin, maalesef.. Giresundan sonra transit olduk.. Oysa Giresunun yaylaları süpermiş...
-
25 Haziran 2010, 19:56
Bu gezileri ilgi ile okurken 5 temmuz da başlayacağım izmit -hopa arasındaki bir haftalık turum için nelerle karşılaşma ihtimalim olduğunuda kestirmeye çalışıyorum. bunun gbi çok yazı okudum umarım en az tatsızlıklarla turu tamamlarım ...Birde gezilere çift motor gidiyorsunuz.Tek kişi ve tek motor ile farkı ne olur acaba?Tek kişi yolda nelerin eksikliğini hisseder?
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
25 Haziran 2010, 19:58
oo süper olmuş zevkle okudum teşekkürler
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
26 Haziran 2010, 10:30
-
26 Haziran 2010, 10:56
-
26 Haziran 2010, 10:58
ELINT adlı üyeden alıntı
Selka süper bir gezi olmuş.Paylaşım için çok çok tşk. Bu arada kafam birşeye takıldı
Ben Rize'nin Ardeşen ilçesinde kalıyorum. Geçen hafta Artvin motosiklet festivaline gittim ayrıca Sarp'ada çıkarım bunların haricinde sık sık Arhavi Fındıklı ve Ayder'e gider gelirim ama sizi görmedim yahu
Ne ara buralara geldinizde okadar gezdiniz ve ben nasıl olduda görmedim sizi anlamak mümkün degil
---------------------edit--------------------------------------------
Makinadaki tarih dogruyla Artvin'de karşılaşmamamız normal
Festival geçen haftaydı ama siz haziranın ilk haftası bu taraflara gelmişsiniz.
Aslında bu birazda hızlandırılmış bir gezi oldu.. Lakin çalışan insanların izinleri genelde 10 gün ile sınırlı.. Birde eşlerde çalışınca bunu 11 gün dahi yapamıyorsunuz. Resimlerin üzerindeki tarih doğrudur. Sonuçta birçok ilçeden duraklamadan geçtik. Ardeşende de transit geçme olasılığımız yüksek o sebeble bizleri görememiş olman doğaldır...
-
26 Haziran 2010, 20:25
hocam tatil keyfinin göbeğine göbeğine vurmuşsunuz. hem fotolar hem yazılar güzel olunca acayip imrendirdin vallaha bizleri.
Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız
-
26 Haziran 2010, 23:27
Selçuk hocam keşke iyi birer yağmurluk alsaymışınız. Aynı sağnakları ben de çok yaşadım ama (hadi marka da vereyim Armode- hediyesi 40TL) yağmurluğum sayesinde damla ıslanmadım. Yakayı güzel kapatıp kol ağızlarını eldivenin üzerine alınca istersen üstten kovayla su dök işlemiyor. Üstelik öyle giy çıkar yapmana gerek yok üzerinde uzun süre kalabilir, şekli şemali uygun. Neyse birdaha ki sefere unutmayın, çok rahat edersiniz.
-
27 Haziran 2010, 01:50
mitmuallim adlı üyeden alıntı
Bu gezileri ilgi ile okurken 5 temmuz da başlayacağım izmit -hopa arasındaki bir haftalık turum için nelerle karşılaşma ihtimalim olduğunuda kestirmeye çalışıyorum. bunun gbi çok yazı okudum umarım en az tatsızlıklarla turu tamamlarım ...Birde gezilere çift motor gidiyorsunuz.Tek kişi ve tek motor ile farkı ne olur acaba?Tek kişi yolda nelerin eksikliğini hisseder?
Yolda giderken motorun bozulursa diğer arkadaşının ilk yerleşim yerine gidip bir motor ustası bulup dönmesi çok kolay olur.. SOnuçta Gobi Çölünü yada Afrikayı kuzeyden güneye kat etmeyeceksen Türkiye'de tek motor ile bence heryere gidilir.. En fazla 30 km sonra yerleşim yeri var.. Ve orada da insanlar yaşıyor.. Ancak herhangi bir olumsuzluğu gidermede çift motor daha başarılıdır...
-
27 Haziran 2010, 11:14
10. GÜN KIRIKKALE-ANTALYA SON GÜN VEDA ZAMANI…
Sabahleyin Kırıkkale Öğretmenevindeki kahvaltı ardından artık gezimizin bittiğini anlamış gibi herkes sessizdi… Havanın durumu çok iyi değildi.. Ancak Antalya’dan Hopa’ya kadar gayet güzel olan hava dönüşte Hopa sonrası bizleri defalarca ıslattı.. O sebeble poşet almak farz oldu..
Çok eğlenmiş, çok gülmüş ve harika zaman geçirmiştik.. Görmediğimiz yerleri görmüş, tanımadığımız kültürleri tanımış olduk.. Sanki bu 4000 küsür km lik gezimizin hiç bitmesini istemez gibi gene eşyalarımızı toplarken sessiz kalırız.. Özgür’de bu sessizliğin nedenini anlamış gibi deklanşöre basar ve bu görüntüyü yakalar…
Yola koyuluruz Elmadağını geçmiştik ki, artık dayanamam.. Özgür’e dörtlü flaşörü yakarım.. Dururuz.. Işılay’ın ve benim donduğumuzu söylerim.. Hava gerçekten çok soğuktur.. Ama Özgür hazırlıklı imiş o içlikleri giymiş.. Bizlerde Opette iç yün atlet giyip içlikleri takarız.. Yemin ederim ancak soğuyu kesti.. Bu o kadar garip bir durum ki; Ardahan’da 1900 m lerde kar yığınları yanında hiç üşümez içlik giymezken, bozkırlarda, iç anadolu düzlüklerinde donmuştuk…
Gölbaşını geçip Konya istikametine döneriz, KULU yakınlarında o kadar şanslı durumdayız ki; sağ yanımızda yaklaşık 500 m ileride sağnak yağmur ve sol yanımızda 500 m kadar ileride diğer sağnak yağmur varken tam ortadan ıslanmadan geçtik…
Konya’ya geliriz.. CEMO da etli yemek üzere dururuz.. Ancak artık ne yaparsak yapalım, ne yersek yiyelim.. Antalya’ya 200 km yol kalmıştır ve yarın işe gitmek vardır..
Bu arada komiklik yapayımda gülelim deyip; “Arkadaşlar bir daha böyle renkli v eğlenceli gezi yapmak için tam 350 gün daha çalışmak gerek” diyince kimse gülmedi.. Bende sustum..
Burada Özgür ben gezide para ve harcama kasası olduğum için “Kardeş sana olan borcumu bana söylede helalleşelim” diyince bu gezi artık burada bitmiştir diye içimden hayıflanırım… Ve Konya’da iken Özgür le helalleşiriz… Yemek sonrasıda direkt Akseki kavşağı der yola koyuluruz...
Hay Allah.. Orta Toros Dağlarının tepesinde gene sağnak yağmur…
By selcukkaya at 2010-06-27
2km lik bir geçiş.. Ama 2 km de çok ciddi yağıyor..
Durduk, gene aynı olaylar… Bagaj açılır, yağmurluk alınır, bagaj yerleştirilir falan filan….
Akseki kavşağına birkaç km kala dururuz.. Bizler Özgür’e; o da bizlere teşekkür eder.. Akseki’den sonra o Alanya bizler ise Antalya istikametine döneriz..
Ve bu işi başarmanın hemde kazasız belasız yapmanın haklı gururu ile kasklarımızı havaya kaldırırız…
Teşekkürler Özgür, Teşekkürler Aşkım…. Daha nice gezilere….
SON
Bu arada bazı notlar eklemek isterim..
10 gündüz 9 gece süren gezi için toplam yaklaşık masraf..
9 gece otel parası; (Çift KİŞİ) 500 TL
Yemek 400 TL
BENZİN 700 TL
TOPLAM 1600 TL İKİ KİŞİ İÇİN…
Bu gezi raporunu okuyup, değerli yorumlarınız ile katkı sağladığınız için çok teşekkürler
-
27 Haziran 2010, 11:53
süper bi gezi olmuş her şey mükemmel imrenmemek elde değil. Tebrikler Bu yaz ufak ufak şehirler arası yol yapmaya başlayacam çok güzel bi örnek benim için
-
27 Haziran 2010, 17:02
gezi çok güzel olmuş ellerinize sağlık moralinizide bozmayın böyle geniş çaplı olmasada hafta sonları ufak çapda antalya çevresine minik turlar yaparsınız..
bu arada gezide türkyie gerçeğide ortaya çıkmış memleket pahalı değil yatma kalkma yeme içme maşallah hepsinin fiyatına eş değer benzin tutmuş valla artık dizel motor yapsınlar biz motorcularda şu benzin illetinden kurtulalım...
-
27 Haziran 2010, 20:34
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
27 Haziran 2010, 21:30
Adana İl Temsilcisi
fevkalade,mükemmel,teşekkürler.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)