Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Gezi ve sunuş formatı hakkında değerlendirmeniz... ???

Katılımcı sayısı
29. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Çok güzel olmuş...

14 48.28%
  • Ehh.. İdare eder....

9 31.03%
  • Daha iyi olabilirdi...

4 13.79%
  • Berbat bir şey...

2 6.90%
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Chooper tadında Erzincan'da kısa bir gezi :))

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bisan Lifan Roadstar LF250
    Malum.... Bizim buralarda bahar ve yaz geç gelir. Geçen sene acemiliğime geldi, öyle çok detaylı bir gezi programı yapıp da sizlerle paylaşamamıştım. Aslında Erzincan'da motosiklet ile gezi yapan potansiyel genç ve genç kalan abilerimiz var fakat, henüz tecrübe bakımından kendimi yeterli hissetmediğim için yanlız kısa bir gezi planladım.

Erzincan yerleşim yeri itibariyle 1200 rakım yüksekliğinde kurulmasına rağmen, ovanın çevresi 2.000 ila 3.400 metre yükseklikteki dahlarla çevrilidir.

Hem motorumun performansını görmek, (daha çok hemde kendimin) Erzincan'ı Gümüşhane'ye bağlayan karayolunda, asvalttan ayrılmadan kısa bir gezi planladım.

Erzincan-Sivas kara yolunda yaklaşık 10 km gittikten sonra Yalnızbağ Beldesi (pek de yalnız değildir) yol ayrımından döndükten sonra rakım yükselmeye başladı.

Motorsikletimin düz yol performansından motor hacmine göre çok memnun olduğumu söyleyebilirdim. Ancak tırmanışını hiç tecrübe etmemiştim.

Bu arada önemli bir not belirteyim. Motorun performansını görebilmek için fotoğrafları iniş yolunda çektim. 18 km rotada gidişte hiç durmadığımı belitmek isterim.

Yalnız bağı geçtikten sonra ilk köy Dereyurt Köyü. 1.480 rakımlı bir köy.

Motor artçı olmadan, binek bir 1.400-1.600 cc motor hacimli araçlar kadar performansı çekişe sahip olduğunu gördüm.

Burasıda 1.600 rakımlı nokta.

Çıkış geniş açılı virajlarla devam ediyor. Artık yükseltinin ne kadar olduğunu yoldaki reflektörlerin uzunluğundan anlayabilirsiniz. Bu yol kışın çok zorludur. Kar yağışı olmasa bile, kenarlardaki karlar şiddetli rüzgardan dolayı yola sürüklenmekte. Görüş mesafesi sıfıra inmekte.

Rakım 1.800 m. Aşağıda yeşil Erzincan'nın bağlık köyleri görünmekte.

Rakım 2.060m. Erzincan ovası neredeyse kuş bakışı.

Sonunda 2.160 m rakımlı Ahmediye geçidi levhasını buluyorum )) Levhaya yaklaşıkende ufak bir dengesizlik yaşıyorum, heralde oksijensizlikten başım döndü :-p

Tabeladan bir kaç km sonra Ahmetli köyü görünüyor. Yayla zamanı gelmiş. Hayvanlar bu çiçeklerle otluyorlar. Ama hemüz gelmemişler

Kuzeyde kalan yamaçlarında iki parça hala erimemiş duran karları görüyorsunuz!!

Buda motorun (hararetinde kessinlikle değil ) kameramın lensinin kirliliğinin azizliği, tamda çeşme başında roadstarımın ve benim su içerken pozu...

Genel olarak 250 cc chopper bir motorun sorunsuz bir şekilde, sürücüsünü yormadan, araba konforunda ve süratinde, 2.200 rakımlı bir geçide sorunsuz bir şekilde çıkabildiğini söylemek isterim...

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim....

(resimlerimi re-boyutlandırma yaparak gönderiyorum, önceki mesajıma )
    DARADEVİL24 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Paylaşımınız için teşekkürler. Keyifli bir gezi olmuş.
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

Motosikleti
    HONDA CBR 600F
    Alıntı peu106gti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malum.... Bizim buralarda bahar ve yaz geç gelir
    Bilirim bunu, bilirim... 13 Eylülde Erzurum'da memleketimde olucam ve şimdiden düşünüyorum, o kara kışta ben ne yapıcam diye

Dayım Erzurum'un eski motorcularından... 1993 yılından beri motor kullanmıyor ama bana bu aşkı aşılayan asıl odur.. Bende 1 yıldır kullanıyorum

İstanbul'da yılın 8-9 ayı motor kullandığım için beni kıskanıyor

Güzel gezi olmuş. Allah kaza bela vermesin...

Motosikleti
    Bisan/Lifan Roadstar 250cc
    güzel gezi olmuş ewt katılıyorum çok keyifli motor bu roadstarlar

fakay1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway Super Light 150
    Paylaşım için teşekkürler kefli olmuş

Motosikleti
    Teşekkürler herkese... Geziden çok test sürüşü gibi olduğunun farkındayım. Daha uzun rotaları çoklu olarak planlıyorum. Erzincan ve çevresi doğa olarak çok güzel. Bir çoğunuz Doğu Karadeniz gezisi planlamış veya planlayacaktır. Erzincan Doğu Karadenize Trabzon'a çok yakın. Erzincan Gümüşhane 131 km. Erzincan Zigana 181 km, Erzincan Maçka (Sümela) 218 km. Erzincan Trabzon 230 km. Mutlaka rota çizilirken uygun olabilecek güzergahlar. Bazı gezginlerin Sivas'a kadar Tren'le gelip rotayı Kangal, Divriği, Kemaliye, Kemah, Erzincan ve Karadeniz olarak planlamış olduğunu gördüm. Özellikle Kemaliye Kanyonu görülmeye değer bir yer.

Kemaliye....

Kemaliye Karanlık Kanyon...

Erzincan (Girlevik Şelalesi.. Merkeze 30 km.)

salih425 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    paylaşım güzel

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    vay memleketime bak be!
    kazasız belasız nice kilometreler hemşehrim.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay memleketime bak be!
    kazasız belasız nice kilometreler hemşehrim.
    Sağolasın hemşerim:.. Buraların tadı XT 660 lar veya f650 gs lerle çıkar ... Çok yakında (1 sene sonra felan )... Esenceden Ergana, kazan kayadan karanlık kanyona... Gezilerimi paylaşacağım. Chopper motorla pek fazla asfalttan ayrılmamak gerek.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Aga biraz daha foto çekeydin keşke...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Vallah 30 km lik yolda ancak bu kadar resm olunabiliyo metehandro kardeş.

nightshift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT - 07
    güzel gezi olmuş ellerine ve emeğine sağlık
    enjoy your ride and enjoy forever

pozitif_man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yenisini alana kadar yok.
    O yolların dili olsa da konuşsa! Benim acizane YBR o yolları az mı tepti...
    İki canlı kuşu birbirine bağlasan, dört kanatlı oldukları halde uçamazlar, çünkü ikilik mevcuttur.

rtst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çelik 250
    benim motor da erzincan da duruyor şu anda abilerim 3 haftaya almaya geleceğim azem ustanın dükkanda duruyor bilirsiniz azem ustayı. bi gezi planı tekrar yapalım da gündüz çıkıp gezelim eğer müsait olursanız 2-3 gün kalırım erzincanda

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:45 ----------

Alıntı peu106gti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler herkese... Geziden çok test sürüşü gibi olduğunun farkındayım. Daha uzun rotaları çoklu olarak planlıyorum. Erzincan ve çevresi doğa olarak çok güzel. Bir çoğunuz Doğu Karadeniz gezisi planlamış veya planlayacaktır. Erzincan Doğu Karadenize Trabzon'a çok yakın. Erzincan Gümüşhane 131 km. Erzincan Zigana 181 km, Erzincan Maçka (Sümela) 218 km. Erzincan Trabzon 230 km. Mutlaka rota çizilirken uygun olabilecek güzergahlar. Bazı gezginlerin Sivas'a kadar Tren'le gelip rotayı Kangal, Divriği, Kemaliye, Kemah, Erzincan ve Karadeniz olarak planlamış olduğunu gördüm. Özellikle Kemaliye Kanyonu görülmeye değer bir yer.

Kemaliye....
    http://public.blu.livefilestore.com/...wCXLZg/001.jpg http://public.blu.livefilestore.com/...VDQWwA/002.jpg

Kemaliye Karanlık Kanyon...
    http://public.blu.livefilestore.com/...f%C4%B1rat.jpg

http://mw2.google.com/mw-panoramio/p...um/8036975.jpg

Erzincan (Girlevik Şelalesi.. Merkeze 30 km.)
    http://mw2.google.com/mw-panoramio/p...m/24343239.jpg
    erzincan gümüşhane 131 km de o yollarda çok virajlı be abi.. arabayla bile çok sıkıntı ama motorla eğlenceli kaç saatte giderim ki gümüşhaneye oradan)

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Memleketimin kokusu burnuma geldi.. Ellerine sağlık güzel gezi.. Ama Kaskını değiştirmelisin.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Motosikleti
    çelik 250
    abi fotoları upload edip kayboldun 3 gündür yoksun )) neyse girmen için haftasonunu bekleyecem de benim de erzincana gelme işi uzadı ya bu kar yağışları yüzünden bir dursa da havalar düzelse:(
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kangda-2006-model-2010a-akdar-kullanilmamis-motor-84362841/detay/

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Ahhh Ahhhhh ... Fz6 fazer imle bu yollara cirit atardım..
    taaaaa Tokata kadar hızımı alamamıştım.. Ne günlerdi beyaa
    1,5 yıl Erzincanda kalmıştım

Motosikleti
    çelik 250
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ahhh Ahhhhh ... Fz6 fazer imle bu yollara cirit atardım..
    taaaaa Tokata kadar hızımı alamamıştım.. Ne günlerdi beyaa
    1,5 yıl Erzincanda kalmıştım
    tokata kadar hızını alamadıysan aslında biraz daha tutmasalar abi buradan samsuna bağlayacakmışsın
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kangda-2006-model-2010a-akdar-kullanilmamis-motor-84362841/detay/

Motosikleti
    GV250
    hemşerim güzel gezi olmuş
    daha sonra uzu soluklu geziler yaparsın inşallah

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Güzel gezi yapmışsınız , yüreğinize sağlık. Memleketimi özlemişim yaa
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler