Güzel bir pazar gününü değerlendirmek ve arkadaşımın kendi yaptığı wireless antenin kaç km den sinyal yakalayabileceğini test etmek amacı ile saklıkente çıkmaya karar verdik , güzel ve eğlenceli bir gün oldu ...
Yeni sanayi tarafında arkadaşımın yanına gidiyorum ....
Evet iki enduro yolculuğa hazırız :D ...
Ufaktan tırmanışımıza başlıyoruz , bir yandan da anteni denemek için uygun bir yer aramaktayız ...
Hava oldukça güzel , bu haftayı ıslanmadan geçiricem sanırım ...
Anten denemesi için güzel bir yer buluyoruz ...
Sistemi kurmaya başlıyoruz
Veee Sonuç ...
Şaka gibi , altta ki resimden ne mesafen wireless bulduğunu görebilirsiniz , tahminen 10 Km veya biraz daha fazla ....
Denememizi bitirmenin verdiği mutlulukla yolumuza devam ediyoruz...
Hava serinlemeye başlıyor , 1000 mt civarındayız , karşıdan karlı dağlar görünüyor ....
Saklıkent kayak merkezine geliyoruz ...
Tam kayak merkezine çıktığımızda arkadaşımız tekerinin indiğini farkedioruz , incelemer sonucu tekere çivi girdiğini görüyoruz , kara kara 40 km lik bozuk yolu nasıl gidebileceğimzi düşünüyoruz , lastiğe hava basabileceğimiz bir yer buluyoruz ama lastik hava kaçırırken geri dönmemiz gerekice , hava basmadan önce bu kadar mesafe gelmişiz karlarla bir fotoğraf çekilmeden olmaz diyerek hava basmadan önce tek motor biraz daha yukarlara çıkıyoruz ...
Yukarılarda manzara çok güzel ....
Tübitak'a çıkabilirmiyiz diye düşünürken yol 2 kişi için fazla kötü geliyor , birdaha ki sefere bırakarak patlayan tekere hava basmaya kayak merkezine iniyoruz...
Kayak merkezinde depoya kaldırılmış kar motosikleti görüyoruz , hemen fotoğraf çekiliyoruz tabi ...
Bu da orda ki arkadaşın motosikleti , satmayı düşünüyormuş , bizden yardım istiyor , bende fotoğrafları foruma koyarım belki talip çıkar dedim , 150 cc kore'li , temiz gözüküyor ...
Arkadaşımın lastiğe hava bastıktan sonra geri dönüş yoluna çıkıyoruz , basılan hava ile merkeze kadar inebiliriz diye ümit ediyoruz , ama yarı yolda tekrar iniyor , yolda ki kamyoncu bir amcadan yardım alarak tekrar hava basıyoruz ama o da kurtarmıyor , 15 Km kadar kalmışken arkada tekeri sökerek tamir ettirmeye götürmeye karar veriyoruz..
Honda hayat onda :p
Tekeri yaptırmışken , patlama sebebi ile ertelediğimiz sucuk ekmek fikrine dönüş yapıyoruz , ateşimizi hazırlıyoruz ...
Veee yorucu bir yolculuk sonunda geçte olsa muradımıza ermek üzereyiz :D...
Yemek sonrası tekrar wireless anten denemesi yapıyoruz , Dedeman otelin wireless'ını buluyor , bağlanmak için sinyal zayıf ama bulunduğumuz yerde pek mükemmel sayılmaz...
Yemeğimizi yiyoruz , lastiği takıyoruz ve dönüşe devam ediyoruz ...
YOl üstünde bir gölette resim çekiyoruz...
Buradan sonra hava karardığından yol üstü yemek sonrası çayımızı içip evlerimize dağılıyoruz , güzel bir haftasonu etkinliğini noktalamış bulunuyoruz...