===YOL AVCISI===
07/01/2010
Perşembe
DAĞda TEK BAŞINA
Daha Gezi raporuma isim verirken,motorsever arkadaşlardan,gelecek " YAW ARKADAŞIM,TEK BAŞINA NE İŞİN WAR ,ISSIZ DAĞDA " sözlerini duyar gibi oldum
Haklı olarak böyle düşünülecek ama ,ne yapayım kendime hakim olamadım ve çıktım yola.
Amacım dağlara çıkıp karda sürüş yapabilmekti.O yüzden istikametimi ESKİŞEHİR_TÜRKMEN DAĞINA yönelttim.
Saat:13:30 KÜTAHYA yolu üzerinden benzin alıyorum.
ESKİŞEHİRden ort:5 km. uzaklıktaki KIZILİNLER köyündeyim.
Burası hamamı ve inleri ile bilinir.
KIZILİNLER köyünden tam çıkmak üzereyken,yolda beni gördüğü halde önüme çıkan bu
TRAKTÖRÜ kullanan kişiyi şiddetle kınıyorum
GÖKÇEKISIK köyüne doğru yol alıyorum.
Şu an hava yazdan kalma gibi.
Etraftaki tepeler beni çağırsada bu sefer olmaz,inşallah bir daha kine
Çünkü bu defa karla buluşmayı kafaya koydum.
GÖKÇEKISIKTA durmadan geçiyorum.
Bu doğal oluşumları halk,ağıl ve ambar olarak kullanıyor.
Hatta arı besleyenler bile var.
Soldaki tren yolu üzerinden devam ediyorum.
ESKİŞEHİRe özgü KALABAK SUYUnun çıktığı bölge.
Kalabak Suyu, Eskişehir'in 45 km. güneyinde yer alan Türkmen Dağı'nın kuzey yamacındaki Kalabak Köyü yakınlarındaki kaynaklardan toplanmaktadır. Kalabak Suyu'nun Tarihçesi
Eskişehir halkı, yirminci asrın başlarına kadar sıcak termal suyunu testilerde soğutarak içmeye çalışırken 1900 yılında Asarcıklı Ali Efendi tarafından şehre 15 km. uzaklıktaki Sarısungur Suyu, Odunpazarı semtine pişmiş toprak künklerle getirilmiş, kapaklı dağıtım yerlerinden, dirhem hesabıyla evlere ve mahalle çeşmelerine dağıtılmıştır. Ancak bu su aşağı mahallelere kadar götürülememiştir.
Atatürk'ün Talimatı
1930'lu yıllara kadar nüfusu 15 bini geçmeyen şehrin içme suyu ihtiyacı bu şekilde karşılanmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra, Eskişehir'den sık sık geçen Mustafa Kemal Atatürk yine bir seyahatinde, aşağı mahallede bulunan tren garında mola verir. İşte bu mola, Eskişehir'in içme suyu ihtiyacında yeni bir dönemin başlamasına sebep olur. Bir bardak su isteyen Atatürk'e testide soğutulmuş termal suyu sunulur. Değişik bir tadı olan su, Atatürk'ün hoşuna gitmez, Eskişehir'in içme suyu ile ilgili bilgi ister. En kısa süre de içme suyu ihtiyacının karşılanması için orada bulunan dönemin Belediye Başkanı Kâmil Kaplanlı'dan (Kara Kâmil lakaplı) sorunun halledilmesini ister.
El ile kazılan 45 kilometre
Bunun üzerine Kâmil Kaplanlı kaynak arayışına girer. Türkmen Dağının kuzey yamacında Kalabak Köyü yakınlarındaki kaynaklardan Kalabak Suyu olarak bildiğimiz memba suyu bulunur.
Yükselmeye başladığım anlarda,hava bozmaya başladı.
Bu yoldanda geçiyorum.
Çamur zorluydu ama güzeldi.
VEEEEEEEE KARI GÖRÜYORUM
Bu benim bu yıl gördüğüm ilk kar,o sebeple özlem doluyum
Yükseldikçe kar seviyesi artıyor.
Bundan sonra hedefte ÇOBANLAR yaylasına ulaşmak var.
Karda oynaşa oynaşa ilerliyorum.
Şehirden uzak Doğayla kuçaklaşmak insanı rahatlatıyor.
İstediğim yere ulaşmama çok az kalmasına rağmen,
birden yerdeki izleri gördüm.Kurt izi olabilir diye düşünerek,ürktüm ve dönüşe geçtim.
Orman çalışanları ile selamlaşıyorum.
Biraz mola ve ormancılarla ayak üstü sohbeti.
Geri dönmekte hata mı ? yaptım diye düşünürken,
Ormancının buralarda kurt olabilir sözünden sonra,iyiki ilerlememişim dedim.
Çamur,Kar ve sırada da SU var
Bu durum benim için çok hoş.
Bu anlardan sonra her zamanki gibi işime yetişebilmek üzere durmadan yola devam ediyorum.
Öğlen sonramı yollarda geçirerek deşarj olduktan sonra hafiflemiş olarak işime gidiyorum.
Gezi raporumu takip ederek,benim bu güzel anlarıma , ortak olan
MOTORSEVER arkadaşlarıma SELAMLAR....
===YOL AVCISI===