Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

DAĞda TEK BAŞINA

REKLAM ALANI
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Kutlarım Yolavcısı.Çok güzel bir solo cross gezisine imza atmışsın.
    Dağlar gibisi yok.
    Teşekkür ederim.
    EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Süper gezi olmuş. En sevdiğim tarz.
    Ağır metal insanı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı SpearHEAD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meslis sorduğun soruya Mesleğimle direk alakalı olduğu için ben cevap vereyim ,
    Ray üstünde hareket eden demir yolu araçlarında kaygan zeminlerde ve eğimlerde çıkması için kumlama adı verilen bir sistem vardır, çok çok ince kum tanelerini aracın akslarına fırlatarak sürtünme kuvvetini arttırmayaya yarar sürtünme artınca olanları tahmin edebilrsiniz,

bu sistem bunun dışında hali hazırda demiryolu araçları tramvay, metro , lrt (özel durumlar dışında), %9 dan fazla eğim çıkamazlar zaten

birde son olarak demiryolu araçlarının durma mesaflerinin karayollaru araçlarında çokçok fazla olduğunu bilmeniz gerekli özellikle hızlı tren gibi yüksek hızda giden araçların durma mesafeleri 900-1000 metre ye ulaşaibiliyor,
    çok teşekkürler yanıtın için, sağol ... sadece kum sayesinde nasıl çıkabiliyor tam anlayamadım ama olsun : )

bak bi soru daha geldi aklıma daha çoooook abartırım ben , bu son olsun ... bazen tren vagonlarında kum görüyoruz , bu kumlar taşıma amaçlı mı ? yani bir yere mi götürüyolar o kumları yoksa senin söylediğin gibi tekerler için mi taşıyorlar onu ?

SpearHEAD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 Dakar
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok teşekkürler yanıtın için, sağol ... sadece kum sayesinde nasıl çıkabiliyor tam anlayamadım ama olsun : )

bak bi soru daha geldi aklıma daha çoooook abartırım ben , bu son olsun ... bazen tren vagonlarında kum görüyoruz , bu kumlar taşıma amaçlı mı ? yani bir yere mi götürüyolar o kumları yoksa senin söylediğin gibi tekerler için mi taşıyorlar onu ?

yolavcısınn başlığını kirletiyoruz ama vevap vereyim, direk olarak aks ile ray arasına cok ince kum gönderiliyor buda demir üzerine sürtünme kuvveti sağlıyor sürtünme kuvveti ile kalkış yapabiliyor atbi bu aslında yokuş yukarı kalkış için önemli keza dik yokuşlarda kalkış yapmak en büyük problem zaten araç kendi ivmesi ile geliyorsa kumlamayada gerek yok ivmesi onu çıkarmaya genelde yeter , dediğim gibi çok dik yokuşlar zaten mümkün değil ,

tekerler için taşınan kum araç altında bir haznede az bir miktar oluyor, araçda yük olacak kadar taşınmıyor , senin gördüğn kumlar muhtamelen yüktür,
    Born To be wild

sularseller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nexus 500
    Motosikletin hakkını vermişsiniz.Güzel gezi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
    yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.

YOLAVCISI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni 250 Cross
    Alıntı YOLAVCISI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .... teşekkürederim....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:24 ----------

.... beyenmenize sevindim ,sağolun.tüm motor severlerin tekeri düz basın....
    Alıntı morveotesi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    resimler guzel olmuş buarada resımlerın cekıldıgı tarhte benım dogum gunum oldu
    ....Teşekkürler ve MUTLU YILLAR DİLİYORUM...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:13 ----------

Alıntı guven61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kutlarım Yolavcısı.Çok güzel bir solo cross gezisine imza atmışsın.
    Dağlar gibisi yok.
    Teşekkür ederim.
    .....Teşekkürler....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:14 ----------

Alıntı emrello adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Süper gezi olmuş. En sevdiğim tarz.
    .....Siz de SAĞOLUN...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:15 ----------

Alıntı sularseller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletin hakkını vermişsiniz.Güzel gezi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
    ....Arkadaşım sana da ÇOK TEŞEKKÜRLER EDİYORUM,GÜZEL SÖZLERİN İÇİN....
    ===YOL AVCISI===

hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    ellerine tekerine sağlık....
    motosikletli gezinin tadı tek başınada çıkar,yeter ki gezmesini bil.
    benim gezilerimde solodur şuanakadar.
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/

insecta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    T.A.
    hocam güzel gezi olmuş, henüz motorumu alamadım ama 1-2 hafta içinde almış olacağım sanırım, birlikte gezi yapmak fırsatımız olur umarım.

Motosikleti
    Kanuni 250 Cross
    Alıntı hercul3367 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ellerine tekerine sağlık....
    motosikletli gezinin tadı tek başınada çıkar,yeter ki gezmesini bil.
    benim gezilerimde solodur şuanakadar.
    ....Aslında bana göre arkadaşlarla gezmek daha zevkli de,hafta içi olduğundan benimle gezecek kimseyi bulamadım.... Beğeniniz için TEŞEKKÜRLER.....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:47 ----------

Alıntı insecta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam güzel gezi olmuş, henüz motorumu alamadım ama 1-2 hafta içinde almış olacağım sanırım, birlikte gezi yapmak fırsatımız olur umarım.
    .....Öncelikle size de TEŞEKKÜRLER,Fırsat olursa tanışıp,gezmek isterim.....
    ===YOL AVCISI===

Forumdan Uzaklaştırıldı
    yolavcısınn başlığını kirletiyoruz ama vevap vereyim, direk olarak aks ile ray arasına cok ince kum gönderiliyor buda demir üzerine sürtünme kuvveti sağlıyor sürtünme kuvveti ile kalkış yapabiliyor atbi bu aslında yokuş yukarı kalkış için önemli keza dik yokuşlarda kalkış yapmak en büyük problem zaten araç kendi ivmesi ile geliyorsa kumlamayada gerek yok ivmesi onu çıkarmaya genelde yeter , dediğim gibi çok dik yokuşlar zaten mümkün değil ,

tekerler için taşınan kum araç altında bir haznede az bir miktar oluyor, araçda yük olacak kadar taşınmıyor , senin gördüğn kumlar muhtamelen yüktür,
    anladım , benim bahsettiğim vagon dolusu kum , o teker için değildir o zmn ... peki çok teşekkürler yanıtın için ... son bir soru daha söz veriyorum bak , raylara saman koyulursa tren raydan çıkarmış doğru mu ?

SpearHEAD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 Dakar
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anladım , benim bahsettiğim vagon dolusu kum , o teker için değildir o zmn ... peki çok teşekkürler yanıtın için ... son bir soru daha söz veriyorum bak , raylara saman koyulursa tren raydan çıkarmış doğru mu ?
    istersen bunu için konu dışı bölümüne başlık açalım yolavcısı arkaşımızın güzel gezisi ile ilgili, başlığını böldük

saman mevzusuda hurafedir efendim, şöyle örnek vereyim demiryolu araçları testlerinde frenleme performanslarını örçmek için kayganlık seviyesi yüksek sabunlar raya sürülüp öyle test yapıpılonunda bir zararı olmaz ,
    fakat hızlı tren için küçük taşlar bile sorun çıkarabiliyor, hatta eskişehir-ankara arasında kurulan hızlı tren için tcdd yetkilileri o bölgedeki köyleri dolaşıp bölge çocuklarına raylara taş koymamalrı gerektiklerine anlatmış, cocukların bölye bir oyunu varmış normal trenler için sorun değil ama, hızlı tren için tehlikeli olabiliyor,
    Born To be wild

Forumdan Uzaklaştırıldı
    istersen bunu için konu dışı bölümüne başlık açalım yolavcısı arkaşımızın güzel gezisi ile ilgili, başlığını böldük

saman mevzusuda hurafedir efendim, şöyle örnek vereyim demiryolu araçları testlerinde frenleme performanslarını örçmek için kayganlık seviyesi yüksek sabunlar raya sürülüp öyle test yapıpılonunda bir zararı olmaz ,
    fakat hızlı tren için küçük taşlar bile sorun çıkarabiliyor, hatta eskişehir-ankara arasında kurulan hızlı tren için tcdd yetkilileri o bölgedeki köyleri dolaşıp bölge çocuklarına raylara taş koymamalrı gerektiklerine anlatmış, cocukların bölye bir oyunu varmış normal trenler için sorun değil ama, hızlı tren için tehlikeli olabiliyor,
    arkadaşımız kızmaz bence ,hem topiği güncelleniyor yanıtın için çok tşkler , hızlı trenin geçtiği güzergahlara tel örgü çekseler ii olur aslında , o zaman çocuklar giremez , sadece biraz masraflı olur , gerçi bizim milletimiz o telleri bi tarafından oyar kendine yol yapar ...

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    bu hafta senden gezi beklıyoruz yolavcısı

Motosikleti
    Kanuni 250 Cross
    Alıntı askon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu hafta senden gezi beklıyoruz yolavcısı
    .....Selamlar Bu hafta bende kendimden yeni bir gezi bekliyordum ama grip ten dolayı ewdeyim ,İnşalah başka bir zaman sizlerin de seveceği güzel raporlarla burda olurum ÜZGÜNÜM
    ===YOL AVCISI===

celikgürsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 A
    yolavcısı tebrikler, tek başına güzel bir gezi yapmışsın paylaşım için teşekkürler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:49 ----------

Alıntı YOLAVCISI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .....Selamlar Bu hafta bende kendimden yeni bir gezi bekliyordum ama grip ten dolayı ewdeyim ,İnşalah başka bir zaman sizlerin de seveceği güzel raporlarla burda olurum ÜZGÜNÜM
    yolavcısı arkadaşım geçmiş olsun.
    Honda CBF 1000'le Hayatı Dolu Dolu Yaşa !!!!

Motosikleti
    Kanuni 250 Cross
    Alıntı celikgürsel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yolavcısı tebrikler, tek başına güzel bir gezi yapmışsın paylaşım için teşekkürler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:49 ----------

yolavcısı arkadaşım geçmiş olsun.
    ..... Beğeni dolu sözler ve geçmiş olsun dilekleriniz için ÇOK TEŞEKKÜRLER.....
    ===YOL AVCISI===

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler