Selamlar herkeze.
iki haftadir motora dokunamiyorum yagmur yüzünden.
Bugün öglen saat 12 de uyaniyorum. Sabah altida yattigim icin öyle uykum varki.. Disari bakiyorum güneeeessssss.. Cumartesi pazara baglayan gece hatta kar atistirmisti ama bugün harika günes. Uykum var ama uyumak mümkünmü? Hemen dusumu aliyorum. SIKI SIKi giyiniyorum.
SIKI dedigim rüzgar gecirmiyen pantolonun altina esofman. Hayatta yapmadigim birsey. Disarisi buz biliyorum.. Ayakkabilarima bir bakiyorum.
5 ayda ne hale getirmisim. Yikamak gerek bunlari makinede..
Hemen asagi. Sahi bizim garajlari gecende bazi geri zekalilar boyadi..
N S J yazmislar kapilara. Ne demekse? S olan benimki. Daha dogrusu benimde kullandigim komsunun garaji.
Sol tarafa baktigimda Hüseyinìn de matorunu garajdan cikardigini görüyorum bir arkadasiyla.. Onu 2 aydir taniyorum. Motor yüzünden.. (Kendisi Bosnak)
Ufak bir ninja si var.. ilk tanistigimizda sormustum. Türk oldugumu belli etmem gerek.
-"bu kac basiyo Hüseyin"?
-"299 dan sonra birsey göstermiyor" dediydi.
Yanina gidiyorum hemen. Tek deli ben degilmisim bugün.
Motorlarini garajdan cikariyorlar. Arkadasini tanimiyorum. Soldaki bizim Hüseyin.
Türkce bilmedigi icin almanca konusuyoruz hep.
Bu Hüseyin in motoru
Buda arkadasinin motoru
ikisi biyerde
Hüseyinin garaji.. Onunki boyamamis adiler.
Sohpete daliyoruz Hüseyin`le
-"Sen nereye gidiceksin Remzi"? istersen bizimle gel demek istiyor sanirim
"Ben sehir icinde gezicem. Hem cok vaktimde yok ise gitmem gerek sonra. Ya siz"?
-"Biz biraz devlet yolu otoban falan"
-"Ozaman siz gidin ikiniz Hüseyin"
Tam yanlarinda ayrilicam bana diyorki
-"Remzi tekerin eskiyince bize ver.. Yakiyoruz biz onlari.
-"Yakiyorsunuz? Demek okadar aptal bakmisimki Hüseyin acikliyor
-"Burnout Remzi"
-"Tamam eskiyince lastikler senin".
Kizima dönüyorum.. Hadi bebegim biz gidelim bunlar acemi. Lastik yakiyor bunlar .
Sehir icinde az dolastiktan sonra bu evlerin yanina geliyorum..
Karnevalda yapilmis bu evler sanirim. Hepsi yamuk. Biralari icip icip yaptilar bu evleri garanti.
Yamuk evleri ve televizyon kulemiz yada rhein ( ren) kulemiz. ikiside kullaniliyor.
Yola devam..
Bu Ren. Karsidaki Oberkasseler Köprüsü.. Ben Rheinknie köprüsündeyim.. Bu Almanlar cok salak sanirim. Karsidaki köprüyü 1898 de yapmislar. 1976 da köprünün tarfige ve ikamet alanina uygun olmaginin farkina varip tami tamina 47,5 metre kaydirmislar. (Dünyada ozaman ilk olan birsey)
Yapamiyorsunuz birakin. Yada yaptiniz neden kaydiriyorsunuz köprüyü. Birakin kalsin yerinde. Dimi ama?
Devam. Köprünün üzerinden birkac resim.
Köprüden iniyorum.. Burada amma mangal yapilir yaaaaaaaa... offfff
Ben
Sehrin bir ucundan öteki ucuna gelmisim.. 80 km/h gidiyorum. Yavas len burada 50km/h serbest.. Ehliyet yeniyken 50km/h yi gecmezdim hic.. Ehliyet gidecek olm yavas. 81 i gectimi ehliyet bir ay sizlere ömür.
Devam
Burasi Unterbacher See (Derealti gölü) Eskiden unterbacher see der gecerdim.. Buraya kaydolali beri türkcesi ne acaba diye düsünüyorum hep herseyin..
Derealti gölü tam türkcesi
Bu göl bana cok yakin. Hemen eve oradan. Hicbiryerim üsümüyor ama parmaklarim donmus.. Bazen isiklarda falan durunca ellerimi motora dayiyorum..
Bizim Murat (aYe) aklima geliyor buralarda hep. Motora sarilicam ama beyaz yelekli amcalar gelmesin sonra. Kizimi garaja koyuyorum... Aramiz iyi gitmiycek kizimla 3-4 ay bundan eminim.
Umarim beni terketmez.
SON
Umarim SIKILMADINIZ