Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
remzi bey anlattığın olaylar 2000-2004 arası gelişen olaylardır. dediğinizde de sonuna kadar haklısınız. fakat durumlar değişti.
hastaneler acil durumlar ya da kızılay stokları tükendiği durumlar dışında artık hasta yakınlarından kan bulmaları yönünde bir talepleri olmayacak. her hastane (özel ya da devlet) kanı kendisi temin edecektir. sabahları kızılaya ihtiyaç oranında kan talepleri bildirilir. ve kızılayın kan transfer araçları talep eden hastanelere ellerinde bulunan kanları ulaştırır. hastaya gerekli kan ürünleri takılır ve sizin ruhunuz dahi duymaz. hastanızın kan ihtiyacı size yansıtılmaz. ve siz bu kanın nereden bulunduğunu naasıl getirildiğini bilmezsiniz.
fakat bu uygulama sizin (kusura bakmayın sizin diyorum kastetiğim hasta yakınlarıdır üzerinize alınmayınız) kanın ne zorluklarla elde edildiğini ve kaynağının sadece insan olduğunu unutmanıza neden olur. bu durumda bencil olan insan yapısı kanını son damlasına kadar kendine saklamaya başlar. bir müddet sonra kızılayın stoklarındaki kan miktarları tüketilir ve hasta yakınları tekrar kan arayışı içerisine girer. malesef ki sitem bu şekilde işler.
kızılay hasta yakınlarının ameliyat telaşları arasında kan aramalarına son verme adına başlatmış olduğu bu uygulamada bu tarz bir olumsuzlukla karşılaşmış ve ciddi boyutlarda kan ihtiyacı doğmuştur.
bir düşünün! arkadaşınız, anneniz, babanız yada herhangibir yakınınızın kan ihtiyacı olduğu zaman kanınızı seve seve verirsiniz. düşünürsünüz. verdiğiniz kan yakınınızın hayatını kurtaracak ve geride kalanları zor durumda bırakmayacak. olaya birde şu açıdan bakalım. gezmeye çıktınız. eğleniyorsunuz ve kızılayın önünden geçerken aklınıza kan bağışı gelirmi? %99 bende dahil kimsenin aklına gelmez.
herkesteki ortak düşünce kızılay bana kan ihtiyacı olduğunda vermedi bende vermem yönünde. tamam kızılay bu yalnışını gördü ve sistemi değiştirdi. fakat bizler bu sistemi desteklemezsek kızılay gene bize kan ihtiyacı olduğunda kan vermeyecek. yapılması gereken kızılayın bu sistemini desteklemek ve eskiden bizim düştüğümüz durumlara şuan ihtiyaç sahiplerinin düşmemesi.
unutmayalım servette döksek kızılayın stoklarında kan yoksa yapabileceğimiz birşey yok.
Bekliyorum; öyle bir havada gel ki vazgeçmek mümkün olmasın
Kazasız Sürüşler Dilekle Olmaz Eğitimle Olur
inan bana şaka gibiydi... sonrasında aglasammı gülsemmi diye bende çok tereddüt ettim
teşekkürler görkem inşallah tekrarı çok daha kalabalık olarak nasip olur
geçmiş olsun... gitmedinmi doktora?
tanıştığımıza çok sevindim. umarım istanbula yine gelir, daha saglıklı oldugun bir zamanda daha uzun sohbetler ederiz.
dilaverin söylediklerine aynen katılıyorum....
tatsız bir olay yaşamışsınız. kızılay, ssk vs. birçok saglık kurumunda yaşanan sıkıntılar, ilaç kuyrukları, gereksiz prostödür gibi yazmakla bitmiycek birsürü üzücü olayı biz yada çok yakınlarımızda biri mutlaka yaşamıştır....
insanın insanlığından utandığı, çaresizliğin çıldırttığı anlardın o anlar. Allah hiç kimseye bu çaresizliği yaşatmasın.... yazdıklarının hepsinde haklısın.....
ancak bu kurumların bir iyileştirme çabasında olduklarını görüyoruz. yaşananlar elbette unutulmaz. ama bizler bu adımları görmezden gelip ''biz bunu yaşamıştık, onlar şöyle kötüler böyle yanlışlar vs.'' deyip köstek olmak, bu kurumları olduklarından çok daha kötü bir konuma getirir. zamanla insanların güvenecegi hiç bir kurum kalmaz yok olup giderler. bunun sonucu yine biz insanların zararınadır. vatanın milletin zararınadır. aydınlığa değil çok daha karanlık karamsar bir gelecege götürür.
oysaki bizim amacımız yaşadıklarımızı başkalarıda yaşamasın olmalı. atılan güzel bir adım varsa konu ne olursa olsun onu desteklemek insanlık vazifemiz olmalı. gelecege umutsuzluk değil umut bırakmak olmalı... ancak ozaman bişeyler düzelir ancak ozaman yaşanıcak bir toplum haline gelebiliriz. bunlar benim düşüncem belki çok pembe ama çevremdeki ufacık veletlere bırakmak istediğim Türkiye....
evet saygı... saygılar remzi66
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
aklıma yeni geldi.
iki tane genç park halinde olan motosikletlere baktı ve abi kirayamı veriyorlar dedi hayır dedim ne sebeple orada olduğumuzu söyledim.
gençler madem kiralamıyolar biz gidelim işimiz olmaz deyip gittiler ...
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
abi bi kere kana karşılık bi tur verirdik çocuklara yahu .
**Bianchi falcon 125cc-Yamaha ybr125-Honda nx4 falcon-cbf 250-honda cg es-suzuki an 125-kymco agility-kymco activ 110-tw shenke 150-honda cbf150** \\@2007-2010
information lar icin cok cok tesekkürler Dilaver. Eger bukadar degisim olduysa sevinirim ben. Bundan sonrada böyle sert davranmam. Tabiki bende köstek olacagima destek olurum. Dedigim gibi bu olaylar beni ozaman cok ama cok etkilemisti. Birilerini kirdiysamda cok cok özür dilerim..
Not: Sunu anliyorumki burada bazi arkadaslar yurt disindan elestiri geldimi dayanamiyorlar. Merak etmesin o arkadaslar biz Türkiyeyi yerden yere vursakta güzel bir sey oldumu gögsümüz kabara kabara benim memleketim buyrun demesinide biliriz.
örnek. istanbulda göz klinigi var. Sanirim avrupada en önde gelen.
Bazi almanlar gözüm söyle böyle deyince.
-Türkiye ye git avrupanin en büyük klinigi var orada.
-Türkiyede???
-Evet Türkiyede geri zekali
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:22 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:20 AM ----------
Simdi ben sana katiliyorum kuyucadisi. Tamam anlastik.
Saygilar
çok güzel bir davranış sebeb olanlara teşekkür ederim bu kanlarda heralde en çok bizim camiamıza lazım oluyor ben beş ay önce kaza yaptım ve ameliyatta 3 ünite kan kullandım ama inşallah ihtiyaç olmaz
Tebrikler MT ailesi
damarınızda ki kana sağlık ...
süpersin motorsiklet.net
Dünya Denen Şu Hanede Elbet Seni Biri Anlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)