Geçen seneden beri planını yaptığım geziye sonunda çıkma imkanını buldum ve arkadaşım Volki ile hazırlıklarımıza başladık.Traih 17 temmuzu gösterdiğinde sonunda hayalimi gerçekleştirmeme saatler kalmıştı.
Saat 19,30 u gösterdiğinde eczanemin kepenklerini kapadım ve eve vakit kaybetmeden gelip hazırlanıp yola çıktım ve kardeşimin volkanın yanına gittim.
Hemen gelip beni iş yerinin önunden aldıktan sonra derhal evine gidip eşyalarımızı ayarlamaya başladık
Ardından hazırlanmış olan sofraya oturduk ve yemek yemeğe gömüldük[:D]ama bir taraftanda planımızı bir kezdaha gözden geçiriyoruz bu ara.Sonrasında motorlarımızın yanına inip tekrardan yerleştirdik ve yola çıkmaya hazır hale geldik
.
http://i369.photobucket.com/albums/oo134/TLGYLDZ/temmuz%202009%20karadeniz%20turumuz/STP63441.jpg[/IMG
]
eşya yerleştirmenin ardından motorlarımızı kapalı alana götürdük
saatler gece yarısını çoktan geçti ve bir kaçsaatlik uykunun ardından04,19 u gösterdiğinde harekete geçtik
]
Uzun bir yolun ardından gün çoktan ağırmış ve güneş eşliğinde yolumuza devam ediyorduk.
10.30 da Afyon Özdilekte bir mola verdik ve gezinmeye başladık...
]
Bir saatlik gezintiden sonra tekrardan yola koyulduk ve Cumhuriyet tesislerine yakın bir yerde bir mola daha veriyoruz...
bir kaçbirşey atıştırdıktan sonra hiç durmadan yollara devam ediyoruz gerci aralarda molada versek
sonunda Ankara'ya varıyoruz
Ankara tren istasyonunda 15 dk lık bır molanın ardından şuan Ankarada vatani görevini yapmakta olan arkadaşım kardeşim İsa ile buluşup görüşemediğimiz günlerin acısını çıkartıyoruz kısa bir sürede olsa.
.
Buluşmamızı bitirir bitirmez Ankara'nın Çubuk ilçesine gidiyoruz.Turşusu ve barajı ile Ankara'ya ün salan bir ilçede yıllar boyu yaşadığım için kankimi gezdirmek görevini üstleniyorum ve doğruca barajının olduğu yere çıkartıp gezdiriyorum
tepeden bir iki resmin ardından içeriye giriyoruz ve gezinip bir kaç resim daha çekiyoruz
Çubuktaki gezimizin ardından dinlenmek için tekrardan merkeze geri dönüyoruz ve konaklıyoruz Ertesi sabah hiç vakit kaybetmeden yola çıkıp Çankırı Kastamonu üzerinden sinop'a varmayı hedefliyoruz
ara ve köy yollarından gecerek Çankırıya varıyoruz
devamında vakit kaybetmeden ılgaz dağlarına doğru gidiyoruz ama yolda iki ufak çocuk görüp duruyoruz ne yapıyorlar diyee
meğer bu çocuklar domuz peşinde Tam bir av pazarı var ama kazanan gene insanoğlu oluyor
]
bu ölen domuzun kuyruğunu kesip devlete bağlı resmi kuruluşa teslim ediyorlarmış ve karşılığında iki paket mermi alıyorlarmış.Bunlarıda gezimiz sayesinde öğrenmiş olduk ve yolumuza büyük bir hızla devam ettik bitmeyen yollarda dönüp duruyoruz
sonunda ılgaz dağları milli parkındayız
bir kaç resmin ardından cevredeki manzaralara hayran olmamak elde değil
bu resim faslından sonra doğru Kastamonuya doğru yöneliyoruz ve Kastamonudayız.
Saat oldu öğlen saatleri ve karnımız zil çalıyor[:D]yemek yemek diye kıvranırken merkezinde güzel bir mantı evi buluyoıruz yalnız güzel derken hersey buraya kadar iyi asıl sorun bundan sonraaa yol tarifi konusunda sakın fikir almayın yoksa çok pişman olursunuz:
Taşköprü hanönü üzerinden olan güzargahımız ne yazıkki sevgi mantı evinin kibar beyefendisi tarafından direk daday inebolu çatalzeytin güzergahına yönlendiriliyoruz
Ama şu gerçek manzarasına hayran olabilecek bir çok yerden geçmedik hani güzel yerler
yoğun foto ve yolun ardından 5 dk lık bır mola daha arkadaşımın kalbi okadar güzelki taaaaa sırtına vurmuş resmen
ardından yollar bizi bekler diyerek yola devam diyoruz ama bir yere kadar yol bitiyor sel felaketinden dolayı
bu geldiğimiz güzergahta bir kaçgun öncesinde yasanan sel felaketinden yol çökmüş durumda ve bizler beklemek zorunda kaldık
Bekle bekle nereye kadar dedik ve altımızdaki chopperları enduro zannedip atladık tepesine ama nereye değil mikaldık taş üzerinde ne geri ne ileri
uzun uğraşın ardından19,30 da Sinop'a girdik ve bu anımzı ölümsüzleştirmek adına gene bir foto çektik
Ufak bir şehir turu ardından pansiyon arayıp yorgunluğumuzu üzerimizden atmak istiyorduk.Uzun aramalarımız sonucunda bır aile pansiyonu bulduk ve yerleştik
]
tarzan gibi sabah erkenden kalkıp bir iki resim dedim
kardeşim bu ara hala yatıyoruykucummm beimmmmmm
öle böle kaldırdım ve hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra tekrar yola
ama önce kahvaltı molasıı
ardından rutin bir iki kontrol ve zincir yağlama olayları
sinopta mondial yamaha servisi Emin KAPLAN yardımlarından dolayı tsk ler sonrasında benzin molası ama biraz yolun ardından
gerçi burada kendimize benzin aldık gibi olduk ama neyse tekrardan hazırlıklarımız bır yandan devam ediyor
yola cıkmaya hazırız yollardayız yeniden ÜNYE'ye geliyoruz ve bir mola daha
illaki yol diyen motorlarımız belli bir süre sonra bize mola demeye başladılar ve Fatsa'da Cemil günayın dükkanında dinlenmeye cekıldılerbizde bu ara chopperdan ınıp altımızda kaybolan race bındık ama rahat değil alışmışız biz büyük ve hantal makinalara
ne varsa insanın kendi motoru diyerek koyuluyoruz gene yollara
ve kamp kurabıleceğimiz guzel bır alan bakıyoruz ve sonunda bıraz yol aldıktan sonraa cok güzel bir yer buluyoruz Çaytepede saklıbahçe diye bir yer 25,km bolamandan hemen sonra Adem Günayın
çok güzel mekanına yerleşiyoruz ve cadırımızı kurabıleceğimiz yeri keşfediyoruz
sonunda tüm yerleşme ve çadır kurma işlerinden sonra gene yemek istiyoruz ve gömülüyoruz Adem abinin oraya
ardından sırtımızda taşıdğımız sandalyelerin keyfini manzara ve temiz hava ile tadını çıkarıyoruz ama cok kısa bir süre sadece
]
bir bakıyoruz zemın sert ve biz yumusak bır yer yapma çabalarını göstermek için nefesimize kuwet diyerek gömülüyoruz şisme yatağı şişirmeye
uzun nefes harcadıktan sonraadem abıler ıle muhabbetı koyulastırıp gece yarılarına kadar oturuyoruz
ama sabah yol var ve bizi bekler Erkenden kalkıp toparlanıyoruz
hava şartlarını kendisini iyice belli ediyor bu arada
mekandan ayrılıp tekrar yollardayız hava berbat ve yağmur alabildiğince yağıyor
Trabzona kadar hava yağmurlu trabzonda acılan hava benı şahsım adına cok sevındırdı ben güneşi seviyorum yaaaa daha ne olsunnn
hemen uzungöle doğru sapıp devam dıyoruz
ama uzungölü araplar kaplamış resmen geceliği çok yüksek fiyatlara kiraya verilirken bizler ucuz pansıyon arama derdıne düştük
eeeee öğrencilikten kalma alışkanlık nede olsasonunda bir yer buluyoruz ama sıkış tepiş bir oda razıyız buna derhal dus alıyoruz ve cevre olayına gırısıyoruz hemen ardından
resım cekelım derken ıslandık ve cirbemiz çıktı resmen meğer bu yöre yılın 365 gününün 350 günü nerede ise yağış altında geçiriyormuş
bir günlük konaklama ardından sabah erkenden ayrılıyoruz
yollar çok güzel ve manzara dolu
çek çek bitmeyen manzara ardından Sürmenede bir mola veriyoruz
ve başlıyor sorular yavaş yavaş gelmeye;
--Haaa bu motorla uşağım nereden gelirsun nereye gidersunnn?[:D][:D]
----Manisadan geliyoruz ve tekrardan geri dönüyoruz dedikten sonra ;
----haaa bu motorla zor değil mudur
----yok değil alışınca rahat sorun yok
-----yaww bende motor kullaniyrum zevklidir değil mu diyor arkadaş ve biraz muhabbetin ardından bır kaç resım cekılıyoruz msn adreslerı olaylarından sonra ayrılıyoruz sürmeneden
Yollar ahhh yollarrrr devam ediyoruz maçkaya doğru
Maçka tünelinin ardından MERYEM ANA ve SÜMELA MANASTIRINA yöneliyoruz
çok güzel manzaralı yerlerden geçiyoruz
ve sonunda manastır bize kendini gösteriyor
devam edebildiğimiz yere kadar ilerliyoruz ve sonunda motorlarımızdan ayrılmak zorunda kalıyoruz tırmanabılmek ıçın
sonunda manastıra giriyoruzBen mutluyum tabiii
oldukça tahrip edilen manastırın bu halini görünce çok üzüldüm elimizdeki kültürel miraslarımızı nasıl olurda hice sayarak zarar verebiliyoruz burasını anlamıyorum gerçekten içler acısı
kültürel mirastan uzaklasmanın vermiş olduğu üzüntü ile ayrılırken dönüşte karşımıza gelen güzel manzara ve su akıntıları üzüntümün hafiflemesine oldukca yardımcı oldular
vakit kaybetmeden bu manzaraları bırakıp tırmanışa geçiyoruz ve zigana tüneline doğru koyuluyoruz
zigana tünelinde bir kaç resim çekip etrafa bakınıyoruz
zaman kaybetmeyip dağ yollarında yolumuzu alıyoruz ve giresuna kadar geliyoruz gene yağmur ve sırılsıklam oluyoruz bir benzinlikte dinlenmeye çekiliyoruz yağmur dinene kadar ama nerdeeeee:
sonra yanımıza yabancı plakalı bır dostumuz damlıyor Hollandadan motorla gelmiş bir abimiz resmini alamasakta motorunun resmini almayı ihmal etmıyoruz
bekle bekle beklee yok böle olmayacak dıyoruz ve koyuluyoruz yola yağmur eslığınde devamm samsuna kadar yağış var ve samsunda son buluyor yağmur derın bır ohhh ardından yol kenarında ıkı motorcu arkadasımız abımız Harun Yalçın abimiz
ve arkadası ismini hatırlayamadığım bır büyüğümüz
yol kenarında bıraz muhabbetin ardından onlar Yalovaya doğru bizde Samsun merkeze doğru atıyoruz kendıimizi
akşamlar gene oldu ve biz hala yollardayız sonunda Samsun merkeze giriyoruz ve aramaya başlıyoruz bir otel hiç sevmediğim şey ama mecburuz sonunda uzun bir çabalarımızın ardından RİZE OTELDE yer buluyoruz Hem öğrenci işi hemde çok iyi bir resepsiyona sahip motorlarımızıda bizide otel içine kabul ediyor Selami abimiz
sabaha kadar deliksiz bir uyku ardından sabah erkenden şehir turuna çıkıyoruz ama önce gene kahvaltı
ardından şehir turumuz
samsun rus pazarı
samsun cumhuriyet meydanı
işte kaldığımız otel ve resepsiyoncumuz
ardından odamıza cıkıyoruz ben hemen kendımı otelın catısına atıp tepedende bir ıkı goruntu almayı ihmal etmiyorum
güzel Samsuna hayran olmamak elde değil ama ayrılık vakti geldi diyerek ayrılıyoruz otelımızden
]
uzun bır yolculuğun ardından Kırıkkaleye 20 km kala solda Türkiye şöferler odası dinlenme tesıslerıne dalıyoruz ve yemek yiyoruz
yemek ardından doğru ankaraya 100,yıl çiğdem mahallesine sevgili proti motorun sahibi Murat abimin yanına gidiyoruz aksamınada hep bırlıkte kokereç yemeye
kokereç faslından sonra murat abımın evıne gelıyoruz arkamızdan sevgılı arkadasım komık dunyasına aday bır arkadasım asıl mesleği berberlik ama yalnış secımı ıle yasamına devam edıyor komedyen olabılırdı hasret gıderıyoruz beraberimle
uzun hasret gıderdıkten sonra sabah hep bırlıkte protı motora gıdıyoruz
protı motorda bıze kahvaltı hazırlıyan sevgili Murat ARAS abime tsk ederım hala tadı damağımda omletı
kahvaltı öncesı enerjı bosaltımı gene
sevgili abim CENKAY uzun boyu ıle kendısıne hayran olduğum bu büyüğüm örnek alabileceğim kişilerin başında herzaman yerini koruyor bambaşka biri HACI kelimesine ondan alıştım
protı motordakı kahvaltının ardından Ankarada volkanın teyzesıne gıdıyoruz ve ardından anıtkabır turumuzu yapıyoruz
akşama Sevgili Murat ARASIN mangal partısıne gıdıyoruz şimdi asıl abim esas abim MURAT GÜÇLÜ protı motorun sahıbı herzaman sevgısını benden esırgemeyen her yanına gıttığımde benı guler yuzu ıle karsılayıp ağırlayan ve gercek hayatta bır abım olsa ancak bu kadar cok sevebıleceğim bırı motor sayesınde tanısıp arkadaslığımızın bu kadar buyumesı benı motora olan duskunluğumu bu yuzden artırdı cok guzel dostluklukların kurulmasında buyuk rol alan motorlarımza tsk edıyorum
mangal olayından sonra sabah erken saate kalkıp tekrar yola manısa yoluna offffff tatıl bıttı nerdeysee
yol yol yol ve ardından molaa sıcak hemde çokkkk sıcak
sonunda Manisadayım evime geldim ve bitmiş durumdayım sıcaktan km ve benn