Ybr 250 ile Çanakkale Ecabat şehitlik gezisi
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar dün saat 11.00 gibi akçay haraket ettim. Şehitlikleri gezmek iin Çanakkale'ye hareket ettim, yol çok rüzgarlı olduğu için hızımı fazla yükseltemedim, ortalama 90 / 100km hızla gittim arada bir 120 / 130 çıktığım oldu ama, sonra fazla hızlı gitmemeye karar verdim, rüzgar motorun üstünden atacak gibi esiyordu, saat 14.10 gibi Çanakkale'ye vardım, Çanakkale'de biraz şehir turu yaptıktan sonra, ve Nusret Mayın Gemisini gezdikten sonra, feribotla Karşıya Ecabat'a geçtim, aklınızda bulunsun feribot karşıya 30 dakika'da geçiyor, motosiklet'le beraber ücreti 4tl, ve sonra Kilitbahir'e gidip, şehitlikleri görmeye başladım, ilk olarak annemin memleketi Havran'lı Koca Seyit'in anıtnı ziyatet etmek oldu, Koca Seyit 215kg top mermisini kaldırıp İngiliz gemisine batmasını sağlamıştır. Çanakkale şehitleri Abide'si Ecabat'tan yaklaşık 20km uzaklıkta, Abide'ye doğru ilerlerken yol üzerinde Soğanlık ve Şahindere Şehitliklerine uğrayıp fotoğraflar çektim, sonra Abide'ye geldim, orda gezip fotoğraflar çektim, sizlerle gezimi paylaşmak istedim, buyrun arkadaşlar
evet arkadaşlar gezim burda sona erdi
Reklamlar
-
güzel gezi olmuş böyle yerleri unutmamak lazım tebrik ederim
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
-
Güzel gezi olmuş. Ama hâlâ neden fotoğrafları 640*480 yapmıyorsunuz? İnterneti kotalı olan arkadaşlar var, aynı zamanda zaman kaybı yaratıyor. Lütfen biraz anlayış gösterelim. Saygılar...
-
Reşit19 adlı üyeden alıntı
Güzel gezi olmuş. Ama hâlâ neden fotoğrafları 640*480 yapmıyorsunuz?
İnterneti kotalı olan arkadaşlar var, aynı zamanda zaman kaybı yaratıyor. Lütfen biraz anlayış gösterelim. Saygılar...
bi dahaki sefere öyle yaparım kardeş kusura bakma imageshack tan yüklüyorum bu resimleri pek bilmiyorum
-
edremitli10 adlı üyeden alıntı
bi dahaki sefere öyle yaparım kardeş kusura bakma imageshack tan yüklüyorum bu resimleri
pek bilmiyorum
Madem bilmiyorsun http://www.motosiklet.net/forum/mt-h...i-anlatim.html bu linke bakarsan boyut küçültme dahil gereken herşeyi anlatıyor.
-
Reşit19 adlı üyeden alıntı
tamam arkadaşım ben bu gezimi nasıl silicem formdan söylermisin madem zorluk olacak yayınlamayalım bir daha
-
Adana İl Temsilcisi
güzel bir gezi olmuş,her TÜRK'ün gidip görmesi gereken bir yer.teşekkürler.bende henüz görmedim ama ilk fırsatta gideceğim.
hayır yayınla,paylaşım çok önemlidir arkadaşım.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
Edremitli güzel bir gezi ve anlamlı bir paylaşım olmuş teşekkürler..
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
güzel bir gezi olmuş.paylaşım için teşekkürler.
-
27 Temmuz 2009, 11:44
adanalı adlı üyeden alıntı
güzel bir gezi olmuş,her TÜRK'ün gidip görmesi gereken bir yer.teşekkürler.bende henüz görmedim ama ilk fırsatta gideceğim.
hayır yayınla,paylaşım çok önemlidir arkadaşım.
şehitlikler çok kalabalıktı, Türkiye'nin birçok ilinden gelenler vardı, plakalara dikkat ettim abi, çok Adana plaka gördüm, inşallah sende birgün gelip ziyaret edersin
-
27 Temmuz 2009, 11:54
Çok güzel bir gezi. Paylaştığınız için teşekkürler.
-
27 Temmuz 2009, 12:22
Güzel gezi olmuş Emegine saglık..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
27 Temmuz 2009, 12:28
Edremitli, Bir Yozgatlı olarak, toprağımın insanlarının isimlerini duyunca tüylerim ürperdi. Çanakkaleden sadece geçtim. Gidip gezme fırsatını bulamadım. Umarım ne kısa zamanda YBR250 Gelinciğimle o topraklara geleceğim.Tşkler
Kimse emin degil ki şafaktan tekrar,
İste gelsin gül renkli şaraptan tekrar,
Sen altınmısın hey! aptal herif, Gömüpte çıkarsınlar topraktan tekrar.Ömer Hayyam
-
27 Temmuz 2009, 13:01
harika bir gezi olmuş emeğinize sağlık bir ara bizim de gitmemiz gerek doğrusu selamlar
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
-
27 Temmuz 2009, 14:13
kendime o kadar yazık ki bu ülkede bu vatan evladı olarak yaşıyorum ama bir devrin battığı yeri şehitlerimizi ziyaret etmedim bi kez daha kendime yazık olsun dedim
inşallah son nefesimi vermeden şehitlerimizi ziyaret edebilirim
Paylaşım için teşekkürler.
-
27 Temmuz 2009, 14:18
paylaşım için teşekkürler
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
27 Temmuz 2009, 14:28
Bu tip geziler gercekten cok anlamlı... Vatandaşlarımızın daha bir dikkatini cekiyor gercekten
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
27 Temmuz 2009, 14:39
öncelikle tebrik ederim...çanakkale gibi insanın ömründe birkez dahi gitmesi gereken bir tarihin yazıldığı topraklara gittiğin için...
bir rehber abimiz vardı çanakkalede kendisini bu işe adamış dedeleri orda şehit olmuş...diyordu ki; japon lar daha ilk okul çağındaki 7-8 yaşlarındaki çocukalrını atom bombasının atıldığı bölgelere götürürmüş...oradaki hava yı görmeleri için o bombadan sonra sakat kalan insanlar ve özürlü doğan çocuklar...ve daha çocuk yaşta o milli duyguyu yüklerlermiiş beyinlerine...siz çalışıp didinirseniz teknolojide lider olursanız işte en güzel cvbı onlara vermiş olursunuz derlermiş...şimdi kendimize soralım hangimiz çocuklarımıza çanakkaleyi gezdirdik yada anlattık....ben 4-5 defa gittim her seferinde ayrı bir hava aldım orada....uzatmadan bir anı daha anlatayım...üniversite öğrencilerini gezdirmek için çanakkaleye getirmişler hani istiklal marşımız da da varya toprağı sıksan şühedaa...demiş ki yani şu kuru toprağı sıksam kanmı akacak o bir sürü arkadaşının bakışları arasından bir avuç toprak alıyor sıkıyor ve damla damla kan akmaya başlıyor birden irliliyor ve toprağı atıyor....işte bu topraklar böyle toprak hayvanlar şehitliklere pislemezler girmezler onlara saygılarından ama biz de hayatımızda birkez bile gidip birer fatiha okumamışsak yazık bize....çünki onlar canlarını feda etmeselerdi bizler bu günleri görbilecekmiydik...tarihi bizans ordularının roma imparatorluğunun kalntılarını gezip de çanakkaleyi es geçmek hiç bir TÜRK evladına yakışmaz.....
ey şehit oğlu şehit isteme benden makber...
güzel olmasaydı hiç ölürmüydü peygamber....
başkasının ayıbını ört ki; bi başkası da senin ayıbını örtsün...
-
27 Temmuz 2009, 15:11
güzel gezi olmuş
en azından bu kez vukuatsız bir konu açmışsın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler