Bir çay içmeye Eskişehir'e gittik 580 km yaptık
-
12 Temmuz Pazar günü,Uşak’tan üç kişilik bir ekiple Eskişehir’e gitmek üzere sabahın erken saatlerinde motorlara start verildi.
Uşağın 30 km doğusunda bulunan ,şirin İlçesi Banaz ‘da kısa bir sabah molası verilerek ekibe bende dahil oldum.Sıcak çorbalarımızı yudumlarken Eskişehir’e gideceğimiz rota tekrar gözden geçirildi.Bu rotaya göre, Dumlupınar üzerinden Kütahya,Kütahya’dan Eskişehir’e gidilecekti. Eskişehir’de yapacağımız kısa turlar için belirlenen süre ise iki saat olarak belirlendi. Eskişehir’in İlçesi olan Seyidgazi’de, Battalgazi Külliyesinin ziyaret yapılacak ve Ayfon’a,Afyon’dan da Uşağa geri dönülecekti. Rotamız belirlendi ve Banaz’da verilen startla yola koyulduk. Daha Banaz’dan çıkalı 10 km olmadan yol yapım çalışmaları ile karşı karşıya kalıverdik. Trafik kontrollü olarak verilmesine karşın devasa büyüklükte ki yol yapım Kamyonlarının bizleri arada sırada tehlikeli bir şekilde sıkıştırması canımız sıkan ilk olay oluvermişti hemen. Bu yol yapım çalışmaları sırasında sayısız kazaların olduğunu ve ölüm vakalarının da meydana gelmiş olması açıkcası bizleri sürüş esnasında oldukca rahatsız
Porsuk çayını gösterirken
etmişti.Neyse ki 18 km yol aldıktan sonra Büyükoturak Kasabası yakınlarından Dumlupınar rampasına geldiğimizde yol biraz daha rahatlamış ve keyifler yerine gelmişti bile. O kadar ki ekibimizin en yaşlı sürücüsü Hacı ağabeymiz 125 cclik Yamaha ‘sı ile en önde mesafeyi açarak uçup gidivermişti.Dumlupınar Afyon yol ayrımında Dumlupınar yönüne yönelmesi gereken yol kaptanımız hacı ağabeymiz öylesine kendini kaptırmış olsa gerek ki ,Dumlupınar yoluna dönmesi gerekirken Afyon yoluna devam edivermişti.Tepenin ardından kaybolan Yol kaptanımıza yetişmek ve onu uyarmak için gaza bastık. Hacı ağabeyimiz,yaptığı yanlışı fark etmiş olacak ki,3 km mesafede ki Çiftlik Köyü mevkisindeki kavşaktan geri dönerek,dönüşü esnasında otoyolun karşısından bizimle karşılaşarak Dumlupınar Afyon yol ayırımına doğru yol aldı. Tabi bizde aynı kavşaktan dönerek yol kaptanımızın peşinden gittik.Hacı ağabey herhalde hatasını anladı, bizi o yol ayırımında bekler diye düşünürken birde ne görelim,Hacı ağabey aynı yoldan tekrar Afyon istikametine gitmesin mi? Kaskımın içinde epey güldüğümü hatırlıyorum. Motorları kenara çektik ve yol kaptanımızın tekrar geleceğini ümit etmeye başladık.bir kaç dakika sonra hacı ağabey bize katıldı. Dönüş yolunu hatırlayamadığını söyleyerek tekrar yola koyulduk.. Dumlupınar’ın birkaç kilometre dışında bulunan Çalköy ‘den geçerken Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ve mahiyetinin o Kurtuluş Savaşı günlerinde Büyük Taaruzun planlarını sevk ve idaresini yaptığı Başkumandanlık Meydan Muharebesi bu köyde yapdığını düşündüğümde,içimde ayrı bir haz bir duygu seli yaşadım. Çal Köyü’ne gelmeden önce kocaman bir çephenin içerisinden geçtiğinizi belirtmek isterim. Tepede bulunan devasa büyüklükte ki anıt, kilometrelerce ötesinden belli belirsiz görülebiliyor.Çalköyü geride bırarkarak yolumuza devam ediyoruz.Gittiğimiz yol oldukça ıssız ve bozuk satıhlı.Kütahya’nın ilçesi olan Altıntaş’a varıyoruz. Küçük bir ilçe.Yolumuza devam ederek Afyon –Kütahya otoyoluna ulaşıyoruz. Kütahya’ya girmeden önce bazı yerlerde yol yapımı nedeniyle trafik yine cift yönlü verilmişti.Kütahya’ya ulaştığımızda çevre yolundan ilerleyerek bir mola verebileceğimiz yakıtlarımız alabileceğimiz yerler aramamıza rağmen bulamadık. Epey şehir dışında porselenlerin imalatı yapıldığı fabrikaların bulundu mevkide küçük şirin bir mola yeri bulabildik. Yakıtlarımız aldık, çaylarımızı yudumlarken Kütahya’nın Porselen üretiminde Türkiye’nin büyük bir endüstri kolunun olduğunu tartıştık.
Eskişehir'deki Tekne turları hayli ilginçti
Seyitgazi İlçesinde bulunan Seyid Battal Gazi Külliyesini ziyaret ederken,tarih içinde bir gezinti yapmanın ayrı bir keyfini yaşadık.
Reklamlar
-
Çok güzel bir gezi olmuş, eskişehir gerçekten çok güzel bir şehirdir.
çok özlemiştim, fotolar anıları tazeledi,teşekkürler
-
Harika Eskişehir görülmesi gereken bir medeni şehir
-
Life is what happens when you are busy making plans
-
şehrimize gelmeniz bizleri mutlu etti, haberimiz olsaydı sizleri gezdirirdik
-
Cihat Taygut adlı üyeden alıntı
şehrimize gelmeniz bizleri mutlu etti, haberimiz olsaydı sizleri gezdirirdik
Çok çok saol bunu burda belirtmiş olmanız bile bizi gezdirmiş kadar oldu zaten..
-
geleceginizden haberimiz olsaydı eskisehirenduro ailesi olarak sizleri ağırlardık..inşallah bir dahaki sefere...
Bir köpeğin dostLuğu daha iyidir; Bir dostun KöpekLiğinden!..
-
Güzel bi gezi olmuş ..Tebrikler.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
Kütahya’ya ulaştığımızda çevre yolundan ilerleyerek bir mola verebileceğimiz yakıtlarımız alabileceğimiz yerler aramamıza rağmen bulamadık. Epey şehir dışında porselenlerin imalatı yapıldığı fabrikaların bulundu mevkide küçük şirin bir mola yeri bulabildik. Yakıtlarımız aldık, çaylarımızı yudumlarken Kütahya’nın Porselen üretiminde Türkiye’nin büyük bir endüstri kolunun olduğunu tartıştık Haberim olsa yollamazdım sizi oralara ama sanırım siz bizim memleketten geçerken bende izmir dönüşü sizin memleketten geçiyordum Neyse bi dahaki sefere yolunuz düşerse çıkmadan önce özelden mesaj atın misafirim olun olurmu?
-
13 Temmuz 2009, 19:51
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Kütahya’ya ulaştığımızda çevre yolundan ilerleyerek bir mola verebileceğimiz yakıtlarımız alabileceğimiz yerler aramamıza rağmen bulamadık. Epey şehir dışında porselenlerin imalatı yapıldığı fabrikaların bulundu mevkide küçük şirin bir mola yeri bulabildik. Yakıtlarımız aldık, çaylarımızı yudumlarken Kütahya’nın Porselen üretiminde Türkiye’nin büyük bir endüstri kolunun olduğunu tartıştık Haberim olsa yollamazdım sizi oralara ama sanırım siz bizim memleketten geçerken bende izmir dönüşü sizin memleketten geçiyordum
Neyse bi dahaki sefere yolunuz düşerse çıkmadan önce özelden mesaj atın misafirim olun olurmu?
Eyvallah kardeşim yolun düşerse Uşağa İzmir yönünden uşağa girerken solda dev bir tabelamız var ..orası bizim clubhouse...Tüm motorcu kardeşlerimizin uğrak yeri olması dileğiyle bekleriz..
-
13 Temmuz 2009, 19:59
güzel bi gezi olmuş
eskişehir i hep merak etmişimdir
-
14 Temmuz 2009, 18:39
Güzel gezi ama fotoğraflar az olmuş.
Paylaşım için teşekkürler.
-
14 Temmuz 2009, 18:48
güzel gezi olmuş,çay güzel miydi
-
14 Temmuz 2009, 18:48
Abi ne var bu eskişehirde herkes eskişehire gezmeye gidiyo. Bende karar verdim kısa zamanda fırsat bulnca gitmek istiyorum.
-
14 Temmuz 2009, 19:15
-
14 Temmuz 2009, 19:42
bende uşaklıyım....sağolun fotolar için hemşehrilerim...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
14 Temmuz 2009, 19:49
-
14 Temmuz 2009, 20:03
Gerçekten çok güzel bir gezi olmuş.Bir eskişehirli olarak şunu diyebilirim ki,mutlaka gidip görmelisiniz
-
15 Temmuz 2009, 02:46
gezi gercekten guzel olmuş...paylasım için tesekkurler...
-
15 Temmuz 2009, 03:20
Süper gezi olmuş...emeğe sağlık...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler