ya varya helal olsun kardeş sana harika yerler ....senin sayende biz de görüyoruz....
ama aklıma takıldı tek başına o kadar ıssız yol ...çadırda valla ben buradan korktum..sen oradan devam ediyosun..helal sana kardeşim..
ya varya helal olsun kardeş sana harika yerler ....senin sayende biz de görüyoruz....
ama aklıma takıldı tek başına o kadar ıssız yol ...çadırda valla ben buradan korktum..sen oradan devam ediyosun..helal sana kardeşim..
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
Çok güzel yerler ve anılarla geçen yolculuğunu bizlerle paylaştığın için sana çok teşekkür ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:31 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:29 AM ----------
Favori fotom sümeladaki patika resmi oldu
Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"
Rica ederim. Eğer Garmin GPS'iniz varsa, size dosyaları yollarım. İleride işinize yarayabilir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:04 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:02 PM ----------
İlginizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Raporu beğendiğinizden dolayı çok mutlu oldum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:05 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:04 PM ----------
Geziyi tamamladım. Yine de çok teşekkür ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:06 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:05 PM ----------
Bu sıfatları hak etmiyorum arkadaşlar. Çok teşekkür ederim. Ama motosikletim hakediyor.
Hemen hemen her haftasonu 200-300 km'lik geziler yapıyorum. Sürekli GPS'im ve normal haritam yanımda. Model olarak 2820 büyük dokunmatik ekranı, Bluetooth özelllği, su geçirmezliği, MP3 çalabilme..... özellikleriyle gayet iyi bir cihaz. Ben çok memnunum. Garmin haritaları ile bana yetiyor. Elbette cihaz kadar harita da önemli. Eğer size lazımsa alın derim. Yok aksesuar olarak kalacaksa, sadece taşımanız gereken başka bir cihaz, külfet oluyor. Yollardan aniden sapıp, arazide devam ediyorsanız, alın bence. Ben yolun gerçekten de hiç olmadığı yerde, iz attığı için çok faydalı diyorum. Yoksa köy, patika yollarında, caddede iş zaten kolay.
Sizin de gördüğünüz gibi motosikletimle bir sorun yaşamadım. Hatta çıktığım günlük gezilerde çok ama çok daha ağır yollarda gittim bu motorla. Bir sıkıntı yok şimdilik. Lastik tamir kiti şart, zincir spreyi, pompa, Ducktape bant çeşitleri, hatta bir de kendiliğinden kaynayan kauçuk bant. Herhengi bir boru yırtılmasında kesinlikle işe yarar. İlkyardım kiti ve bazı merhem ve ilaçlar,çadır, uyku tulumu, şişme veya normal mat, inverter aldım, laptop için, duş torbası, pratik bir takım çantası aklıma gelenler...Teknolojik ürünlerden şarjlar, piller vesaire...
BÖYLE BİR YAZIDAN FAYDALANMIŞTIM:
ALET Çantası
allen takımı
TORX takımı
anahtar seti,
tornavida seti,
pense,
motosikletin kullanım klavuzu,
Bu aletlerin hatrı sayılır bir ağırlık yaratacaklardır.
hortum kelepçesi (1-2 adet),
plastik kelepçe (küçük-orta-devasa boylarda toplam 15-20 adet),
epoxy çelik macun,
duct tape,
izolasyon bantı,
teflon bant,
bir miktar kablo,
birkaç adet sigorta,
2 adet yedek buji,
birkaç adet yedek ampul (kısa far - STOP lambası - sinyal),
bir miktar yedek cıvata,
Listenin uzunluğu oldukça caydırıcı. Ama tahmin ediyorum ki; bu malzemelerin tamamı küçük bir el çantasına bile girer. Bence asıl düşünülmesi gereken, bu çantanın ağırlığı olacak.
Motosiklet için hazır satılan bir ilk yardım çantam var zaten (Louis'den alınmış), ve hemen her zaman motorda durur. Ama bu tip uzun geziler için biraz daha kapsamlı bir çantayı hazır bulundurmak (kullanmak gerekmesin inşallah) daha akıllıca geliyor.
bir şişe oksijenli su,
bir şişe tentürdiyot,
bir paket hijyenik ped (en büyük boy yara bantı bile küçük kalırsa diye)
ilkyardım başvuru kitabı / klavuzu
BMW'nin orijinal yan çantası hiçbir işe yaramazdı, çok küçük ve yan çantalar zaten trafikte büyük sorun, yakıtı ve motorun gidişini olumsuz etkiliyor. Ben yan çanta düşünüyorum. Alüminyum almayı düşünüyorum. En az zararı bunlar görüyor. Çanta şart mı? Değil tabiki. Amerika kıtasını, boydan boya sosis çantalarla kateden motorcular mevcut. Çanta alacaksanız, Kappa veya Givi'nin köşeli yaklşık 40'ar litrelik çantaları var. Bizim motora en uygunu onlar. Diğerleri çok kaba.
Port bagaj Almanya'dan geldi. Montajını ben yaptım. Orijinal parça değil. İsterseniz linki bulurum.
3 motor başladık, 2 motor tamamladık. Dönüş yolunda tektim. Non-stop 890 km yaptım. Çok ekonomik, güvenli ve tek silindirliler içinde en konforlusu.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:32 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:30 PM ----------
Resimleri ve raporu beğendiğinize çok sevindim. Yazımın başında da söyledim. 3motor başladık. 2 devam ettik. Dönüşte tektim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:32 PM ----------
Evet, patika resmi çok harika. Oranın tarihi hakkında bize bilgi veriyor adeta.
Anlaşılan, Uzungölü bir an önce görmek gerek.
Fazla zamanı kalmamış.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Dün katettiğim yol
Sabah erkenden kalkıp, kahvaltı bile yapmadan, eşyaları yükleyip etrafı fotoğraflayıp, gidebilisem, biraz daha giderim bahanesiyle toparlanıp yola çıkıyorum. Ayder'i aşıp Huser yoluna girip biraz gittikten sonra, geri dönüyorum. Yol bayağı kötü ve yüklü motor beni yıpratıyor. Aşağı geri dönüp, dönüş yoluna koyuluyorum.
Ayder tüm güzelliği ile karşınızda. Tek Ayder mi? Değil tabi. Birbirine benziyor hepsi. Hepsi harika...
Her taraf su
Sabah sabah böyle bir sis karşılıyor sizi yukarıda
"... Sabah erkenden kalkıp, kahvaltı bile yapmadan, eşyaları yükleyip etrafı fotoğraflayıp, gidebilisem, biraz daha giderim bahanesiyle toparlanıp yola çıkıyorum. Ayder'i aşıp Huser yoluna girip biraz gittikten sonra, geri dönüyorum. Yol bayağı kötü ve yüklü motor beni yıpratıyor. Aşağı geri dönüp, dönüş yoluna koyuluyorum ... "
Dönmeyin ! Sakın ! Ne olur ! Devam edin geziye, lütfen ! Şöyle sınıra doğru, oradan Kafkaslar, yukarıya Urallar, Sibirya sonra belki, Moğalistan, Çin ... Valla tadına keyfine doyamadık ki gezinizin daha ? Ne olur siz gezin hep, biz de okuyalım, izleyelim, şu basit sıkıcı yaşamlarımızdan biraz olsun uzaklaşalım. Ne olur :(
Şaka bir yana ellinize dilinize sağlık der ve dönüş yolununuzun açık olmasını dilerim. Bütün paylaşımlarınız için teşekkürler ...
Oy kara kara deniizz
Paylaşm için tşkr..
Soluksuz bir şekilde inceledim yazınızı ve büyük bir heves heyecan ve istek kapladı içimi...
Bu güzel gezinizi zaman ayırıp bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim gerçekten güzel bir paylaşım, tavsiyeler öneriler ve yardımlarınız da cabası...
Sağ salim dönmeniz dileği ile Allah kaza bela vermesin, gidemesek bile gitmiş kadar oldum sayenizde canı gönülden isterim ki bende gidebileyim oralara oradaki havayı soluyayım...
İsteyen herkese nasip olur inşallah tekrar kazasız sürüşler
Kaza Anında Sizi Korur...
Resimlere tekrar tekrar bakıp iç geçiriyorum
İnşallah bizede nasip olur böyle bir tur.
Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler
Yayla merkezinden
İşçilğin güzelliğine bir bakın
Bu ev yaylanın ilk evlerindenmiş. Yaklaşık 150 yıllık
Ne kadar da sabırla işlenmiş herşey adeta!
Bir resim daha
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:35 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:32 PM ----------
Bu motor zaten az yakıyor. Çadır da kalır, BİM'den konserve filan alırız, olur biter
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:35 PM ----------
Dilek ve duygularınızı ne güzel ifade etmişsiniz! Çok teşekkür ederim. İnsan hiç dönmek istemiyor gerçekten. Ve Sibirya benim zaten gerçekleştirmek istediğim bir gezi. Bir hayal diyelim.
Gezim biteli bayağı oldu. Ama inanın hergün bakıyorum resimlere, haritalara,herşeye. Kısmetse size de böyle güzel rotalar birgün diyorum hepinize.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:41 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:39 PM ----------
Karadeniz ve insanları harika. Yurdumuzun hertarafı, tüm insanları harika.
Yeterki onlara ulaşmasını bilelim. Herkes elinden geldiğince yardımcı oldu. Burada onları tekrar anıyorum ve selamlar diyorum hepsine.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:41 PM ----------
Benim amacım da zaten buydu. Herkesi adeta oralara götürmek ve gideceklere tecrübelerimi aktarmak. Rapor ve resimler için çok uğraştım. Ama değdi. Bunu yazdıklarınızdan görebiliyorum.Hepsi motosiklet severler için. Sizler için.
Hepimize kazasız-belasız ve keyifli sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:45 PM ----------
Rica ederim. İlginiz için teşekkürler.
çok çok güzel emeğinize sağlık bu güzel geziyi paylaştığınız içinde ayrıca teşekkürler
HAYATLA DALAŞMA :)
Banyo meselesine çözüm bulursak, aylarca çadırda yatar, benzincilerde def-i hacet eder, bim'den tıkınırım.Bu motor zaten az yakıyor. Çadır da kalır, BİM'den konserve filan alırız, olur biter
Ha bu arada motoru değiştim. (Tamamen duygusal! sebeplerden)
http://www.motosiklet.net/forum/1756727-post475.html
http://www.motosiklet.net/forum/1756741-post112.html
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
birde dikkatimi çekti,her konakladığınız yerde,motorunuzun örtüsünü kullanmışsınız.sanırım nemli bölge olduğu için,gece çiğ yağıyor.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Rica ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:24 PM ----------
Duş, banyo da olmayı versin. Benim banyo çözümüm; denizde sabunlanma, derede durulanma idi. Olmadı shower bag ile idare ettim.
Yeni motorun hayırlı olsun Gültekin. Kazasız belasız sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:30 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:28 PM ----------
İyiki almışım brandayı yanıma. Akçakoca'da ilk gecede çok rutubet vardı. Sanırım fındık ve ıhlamur ağaçlarının altında yatmaktan, Çayyaka'da felaket rüzgar ve yağmur. Çadırıma tam not. Sinop, Maçka ve Ayder'de rutubet ve yağmur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:01 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:30 PM ----------
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::DEVA M::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::
DÖNÜŞ.........
Hiç istemesem de mecburdum. Gezi artık bitmişti. Görmek istediğimi görmüş, dilediğm yerde durup konaklamış, dilediğim kadar fotoğraf çekmiştim. amaç menzile varmaktı. Varmıştım, şimdi de geri dönüş vardı. Üzüle üzüle, yavaş yavaş dönmeye başlamıştım.
İlk yerleşim yeri Çamlıhemşin'de güzel bir çorbadan sonra non-stop yola devam etmeye karar verdim. aşağısı yine çok sıcaktı ve dönüş zor olacaktı. Hi bir yerde mola vermeden, sadece benzin almak için durdum. Huser'den çıkıp, Çankırı-Kurşunlu'da durdum. Toplamda 890 km yol almıştım ve bir rekordu benim için. Samsun'a kadar aynı yol. Oradan içeri girdim ve Çorum üzeri Çankırı'ya geçtim. GPS'in hesaplamasına göre, gece saat 1 gibi Tekirdağ'da olacaktım. Saat 10'da yola çıkmıştım. Gece gitmeyi göze almadım ve daha önce kaldığım Kurşunlu Termal Otel'de konaklamaya karar verdim.
10'da başladığım dönüş yoluna, 17.30'da otelde ara verdim.
Otel'in internet sayfası: http://www.kursunlutermal.com/iletisim.php
Tavsiye ederim. Kaplıcası, havuzları gerçekten iyidir ve dönüş yolunda bana çok iyi geldi.
Sabah yola çıkacaktım ama iki gün daha kalmaya karar verdim. Hatta ailemi de çağırdım.
İyice dinlenmiştim ama itiraf edeyim resimlere ertesi sabah bakınca, tekrar dönmek istedi canım.
Yoldan...
Giresun'dan çıkarken. Çekemediğim pozları dönerken ve hareket halinde çekiyorum.
Samsun'dan içeri girip,güneye Kızılırmak boyunca ilerliyorum. Ayrı bir doğa harikası da burada.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:01 PM ----------
Son resim. Zaten başka da çekmedim gibi. Sürekli yol yaptığım için hiç durmadım.
SON SÖZ
Gezi raporumu sonlandırmış oldum böylelikle. Bayağı zamanınızı aldım. Umarım hoşunuza gitmiştir.
Kazasız belasız bitmişti yolculuk. Benim için çok büyük bir tecrübe ve bir o kadar da keyif olmuştu bu yol.
4000 kişiyi geçmiş sayfayı tıklama ve 100'ü aşkın yorum var. Hepinize çok teşekkür ederim.
Bir şeyler eklemek gerekirse; hepinize tavsiye ettiğim bir güzergâh. Eğer zaman ve diğer imkânlarınız varsa, mutlaka gidin görün diyorum. Bu yüzden raporumu detaylı yazmaya çalıştım. Özellikle gidiş yolunuz benim güzergâhım gibi olursa çok keyif alırsınız. Dönüş biraz daha hızlı olabilir.
Tekrar rapora ilgi ve alâka gösteren herkese teşekkür ederim.
Hepimize keyifli, kazasız belasız sürüşler.
Harika bir gezi olmuş...paylaşım için teşekkürler...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)