İnşallah sen de gezersin böyle
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:43 PM ----------
Hayırlısıysa; olsun.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:45 PM ----------
Motosiklet ile hiçbir sorun yaşamadım. Beni kendine daha da tutsak etti. Sonda yazmak istiyorum ama yeri geldi sanırım, son gün 887 km durmaksızın(sadece benzin) geldim ve titreşim filan hiç yorgunluk hissi vermedi. En çok şikayet edilen titreşim beni üzmedi. Yakıtı, konforu, fren mesafesi... hepsinden çok memnunum. Yan çanta alacağım ama şehiriçinde gerçekten büyük sorun. Bunu arkadaşlardan bizzat gördüm. Ağırlık merkezi pek sıkıntı vermedi aksine tecrübe bile oldu. süspansiyon ayarı ile oynayıp en aşağı seviyeye getirdim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:49 PM ----------
Rica ederim. Devamı geliyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:54 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:49 PM ----------
BMW F650 gerçek ''her yola uygun'' motosiklettir. Bunun arkasında durarak söylüyorum. Büyük motorlar belki daha rahat ama sarp arazide gerçekten sıkıntı. Herşeyin artısı ve eksisi vardır muhakkak. Bunları topladığımda ben bu motoru daha da seviyorum. Ağırlık merkezinden ziyade; sıkıntı ağırlığın ön ve arkada dengeli olmamasıdır. Bu büyük sorun çıkarabilir. dik yokuşlarda motosiklet aniden şaha kalkabilir mesela. Bunlar hep tartışmaya açık konulardır aslında.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:54 PM ----------
İlginizden ve iltifatlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Kimbilir belki beraber gideriz birgün...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:56 PM ----------
Sizin gezinizi de en kısa zamanda oluyacağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:59 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 PM ----------
Çok hoş bir benzetme. Lost'u hiç izlemedim ama bayağı methediyorlar.
Yukarıda da anlattım. Titreşim dert etmeyin. alın, ve araziye girin. O zaman kesinlikle daha iyi tanıyacaksınız motoru.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:59 PM ----------
Beğendiğinize sevindim. Yazdıklarınız için teşekkürler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:02 PM ----------
İlginizden dolayı teşekkürler. Sadece Karadeniz değil, ülkemizin her yanı gerçekten çok güzel.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:04 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:03 PM ----------
Döneli çok oldu ama tatile devam
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:04 PM ----------
Daha çok kamping olmayan yerde çadırı kurdum. Kimsenin olmadığı, sessiz sakin koyler, plajlar, yada ormanlar herzaman daha güzeldir bence. Herşeyimi karşıladım. Elektriği bile.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:09 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:08 PM ----------
İlginizden dolayı teşekkürler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:09 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:09 PM ----------
Sizi biraz beklettim, başlıyorum.
Abiciğim süpersin gerçekten benimde hayalim bu rotayı geçmek ama eşim izin vermiyor ne olursa olsun yapıcam bu seyehati bir gün,gerekirse eter koklatır eşime bayıltır;yine de giderim
Çömlekçi Görele'ye bağlı. Ziyaretimi bitirip aşağı iniyorum. Sahile inip, Görele'den çıkıp, yola koyuluyorum. Trabzon tabelası da gözükmeye başlıyor yavaş yavaş. Yol çok güzel. Radar hiç yoktu. Hız da yapmadım zaten. 90-100 km hız aralığında sürüp bol bol fotoğraf çektim.
Sırasıyla Beşikdüzü, Vakfıkebir, Akçaabat'ı geçiyorum. Beşikdüzü beğendiğim yerlerden biri.
Akçaabat'ın en meşhur köftecisinde köfteyi yedikten sonra, Trabzon'a giriyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:27 PM ----------
Teşekkürler. Kısmetse olur diyelim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:41 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:28 PM ----------
Resim filan koymadım. Asfalt görmekten bıkmayın diye. Havanın kararmasına az kalmıştı. Maçka tarafına geçip bir yerlere kamp atma vakti yaklaşıyordu. Maçka çıkışı birkaç km sonra Sümela Restaurant-Kamping tabelasını görüp, içeri girdim. Coşan bir dere kenarında güzel bir yer. Gideceklere tavsiye ederim. Turistik bir tesis. Cuma sabahı kalkıp, Manastırı görmeye gidiyorum.
Kamp alanım.
Hemen çadırın kapısının önünden akan su.
Dünkü güzergâh:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:41 PM ----------
Sümela yolunda pekçok dinlenme ve alabalık tesisi var. Yol boyunca çağlayan bir dere sizi Sümela'da karşılıyor.
Tipik kütük evler
Yoldan...
Bu coçan dere Sümela'ya kadar bana eşlik ediyor.
Ne kadar güzel yerler!!! bir kere gidesi geliyor insanın.
Bu 15 km'lik yol ve dere yanyana çıkıyor sümela'ya doğru...
Suyun kaynağı burası. Müthiş bir gürültü ve güç...Yerinde görünce insan ürperiyor.
Daha çok varmış. Yola devam...
Bu resim çok hoşuma gitti.
Yükseklik bu ama biraz daha çıktım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:05 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:49 PM ----------
Manastır otoparkı tıklım tıklım, otobüsler ziyaretçi getiriyor yerli yabancı. Onların arasından geçip, manastıra çıkan patikanın başlabgıcına kadar sokabiliyorum motoru. Mısırcıdan bir mısır alarak otopark ücretini ödüyorum adeta ve onlara emanet ediyorum motorumu.
Birkaç yüz metrelik yürüyüş ama insan hep yürümek istiyor. Hertaraf yemyeşil. Gürül gürül su sesleri. Mutluluk ve tazelik hissi veren bir hava.
Kimbilir kimler geçti buralardan, yıllara meydan okuyan ve can veren kökler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:43 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:05 PM ----------
Karadeniz'e gitmemin tek nedeni Sümela ve Uzungöl'ü görmekti desem yalan olmaz. Sümelaya varınca manastır kısmının restorasyon çalışması dolayısıyla kapalı olduğunu söylediler. Yapmak gereken tek şey onu uzaktan resimlemekti.
Ana manastırın alt kısmındaki küçük çember ve odalar ziyarete açıktı.
To those who knows no word of Turkish but English:
Tüm binalara su taşıyan su kemerleri
İçeriden dışarısı böyle gözüküyor
Manzara şahane!
Sanırım mutfak olarak kullanılmış
Birbirine bağlanan dış çemberler ve avlu
Türk mimarisi de unutulmamış
sevgili,a vagrant,olağanüstü bir dizi seyrediyor gibiyim.devamini hep olduğu gibi sabırsızlıkla bekliyorum.bu yıl planlayıpda gidemediğimiz,umarım önümüzdeki yaz gidebileceğimiz için,sizin tavsiye,resimlerinizden,notlar alıyorum.benim için klavuz olacaktır.sevgilerimle.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
İlginizden dolayı teşekkür ederim. Faydam dokunuyorsa; ne mutlu bana...
Kaldığım yerden devam ediyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:07 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:00 PM ----------
Manastırdaki Fresklerin resimlerini seçip koyuyorum. Umarım beğenirsiniz. Bazılarının görüntü kalitesi biraz bozuk. Flashlı çekim kesinlikle yasaktı ve sıkı bir denetim vardı.
Bununla başlıyorum. Gördüğünüz gibi üç katman var. Soluktan daha belirgin ve canlı rasimlerden oluşmuş. Amatörlükten uzmanlığa geçiş gayet iyi anlaşılıyor. Her bir katman üstünde çentikler kertikler var. Alçı daha iyi tutsun diye. Her bir katman farklı yüzyıllarda yapılmış ve boyaları kök boya. Tamamen bitkilerden elde edilmiş.
Kimbilir neler anlatıyor bu Freskolar!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:13 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:07 PM ----------
Hz. İsa çarmıhtan indirilmiş.
Aslında bunların çevirilerinin yapılıp, bir katalog haline getirilip, ziyaretçilere dağıtılması gerek. Bizde nerede böyle Kültür Bakanlığı. Millet gelip burada ayin bile yapıyor yasak olmasına rağmen, benim gözüme bir tane bile güvenlik görevlisi takılmadı orada.
bizler halen takipteyiz,dağ havası almış kadar olduk,paylaşım için teşekkürler
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Elimden geldiği, dilimin döndüğü kadarıyla freskleri anlatmaya çalışacağım.
Bu resimde alt sırada, sağ tarafta çelimsiz bir adam var. Havarilerin ve din adamlarının yanında kendini böyle zayıf, çelimsiz göstermesinin sebebi; kendini oraya yakıştıramaması. Günahkar ve acizliğinin adeta göstergesi. Peki kim bu adam? Freskleri çizenlerden birisi. O kadar da olacak... Kendini oraya koymuş.Fresk; Ortodoks konsülünü oluşturanları resmetmiş.
Ortada İncil, Hz. İsa havarileriyle toplanmış.
Sevindiğim tek birşey var. Sümela'ya en büyük zararı gelen turistler vermiş. Yazılan, kazınan ve çizilenlere baktığınızda görebiliyorsunuz bunu.
Ben 1880'li tarihlerde verilen tahribatları, yazılan isimleri gördüm. Adam; tarih-ad hepsini yazmış Yunanca, Rusça ağırlıklı olarak.
Meryem Ana ve küçük İsa. Hemen üzerlerinde melekler uçuyor.
Aziz ve havarilerinin hayatlarından kesitler.
İçeriden çekilen resimler kendini belli ediyor. Dışarıdan süzülen ışığı bazen kullanabildim.
Resimlerde hacdan dönenlerin, Hz İsa'ya ziyaretlerin ve Yunus Peygamberin tasvirleri var.
Dışarı çıkıp, son fotoğrafları çekip, ana manastırı en yakın nereden resimlerim diye etrafa bakındım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:43 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:42 PM ----------
Teşekkürler. En güzel resimleri seçmeye çalışıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:43 PM ----------
Biraz tehlikeyi göze alıp, yardan aşağı biraz inip, kayalıkların üstünden bunu çekebildim.
Geri dönerken, bir patika görüyorum ve gidip bakmak istiyorum. sümela'nın alt tarafına doğru uzanan bir patika.
Yukarı bakınca, şahane bir görüntü ile karşılaşıyorum
Bir tane de faklı açıdan..Sanırım yeter. Gayet güzel de oldu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:54 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:48 PM ----------
Görmek istediğim bir şeyi daha görmüş oldum. Çok mutluydum ama keşke manastırın içini de görüp fotoğraflarını çekebilseydim. Geriye fazla birşey kalmamıştı. Rize'de, Uzungöl'de, Ayder ve Huser Yaylaları'nda şöyle bir gezip, daha sonra da geri dönüş...
Sümela'dan son bir kare...
oncelikle tavsiyelerin verdiin bilgiler ve resimler icin tesekkurler.....bende karadenizliyim ama hep yurt disinda buyudum ve gezdim suandada amerikadayim ama bayramda donup trabzona gidicem ins...herzaman bole bi tur dusunuyorum ama bakalim nezaman nasip olcak ...bence ulkemiz gercekden cok guzel heryeri ayri bi guzelllikde....bu resimlerden belli oluyor....rersimlerin devamini bekliyorum.... cok tessekkurler....
Çok mükemmel bir gezi olmuş.
Karadeniz dünyadaki cennet gibi.
Karadeniz insanının daha fazla yaşamasına şaşırmamak lazım,böyle manzaralar,böyle bir doğada yaşamak..
Her fotoğrafa tek tek baktım,iç çektim.Herkesin hayalinde yattığı gibi,benim de hayalimde bir Karadeniz turu var.Allah isteyen herkese nasip etsin..
Fotoğraflarına bakmak bile insana bu denli pozitif duygular yüklerken orada olmanın vereceği hazzı hesaplayamıyorum.
Fotoğraflar ve anlatım için çok teşekkür ederim
İlginizden dolayı teşekkür ederim. Bayramda mümkün olduğu kadar gezin derim.
Kısmetse motosiklet ile de gezersiniz bir gün.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:17 PM ----------
Yurdumuzun heryeri harika. İnsan yeterki gezsin, görsün. İlginizden dolayı teşekkür derim. Kısmetse gerçekleştirirsiniz birgün hayalinizi.
Sevgili a vagrant
Gerçekten mükemmel yerler görmüş, mükemmel anıları kadrajınıza sıkıştırmışsınız...
Tek kişi olmanıza rağmen böyle bir gezi yapmanız ayrı bir hayranlık uyandırıcı. İlerde kısmet olur motor alırsam yapmak istediğim karadeniz turunu yaşamış gibi oldum adeta bu siteye üye olmayan bir arkadaşıma da gezinizi gösterdim o da hayran kaldı. İkimiz de yolunuzun açık olmasını diliyoruz. Allah kazadan beladan korusun...
Paylaşımınız için çok teşekkür ederiz
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. Size de böyle bir gezi kısmet olur inşallah.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:01 PM ----------
Sümela'dan iner inmez daha ilk girişte güzel bir cami görüyorum ve cuma namazını kılıp, Maçka'daki kamp alanına varıyorum. Kampı toparlayıp, Rize'ye doğru yola çıkıyorum.
Dün katedilen yol
Bugün düne göre daha yoğun geçiyor. Siz gözünüzün önünde canlandırın.
Saat 13.30 gibi Maçka'dan hareket ve sırasıyla Yomra, Araklı,Sürmene ve Rize'ye varış. Yol çok güzel, radar yok ve ben daha hiç ceza yemedim.
Mutlu bir şekilde kurallara uyarak, etrafa bakınarak gidiyorum. Bir sıkıntı yok. Amaç menzile varmak ve bol bol fotoğraf çekmek. Geriye anılar ve fotoğraflar kalıyor ne de olsa.
Sürmene'de kısa bir mola verip, siparişi verilen meşhur çakılarından bir tane alıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:50 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:17 PM ----------
Eklemeyi unutmuşum. Sümela'da bu iki ağabey kemençenin hakkını veriyordu gerçekten. Ne söylediklerini anlamasam da, çaldıkları bayağı tempolu ve hoştu. Turistler bayılmıştı. Hatta resimde çalan, orada görevli. Hakkını helâl etsin. İzinsiz koydum resmini.
Uzungöl yolundan
Uzungöl'e tırmanmak çok zevkliydi. Bol virajlı fakat yolu da güzel.
Bana tanıdık gelen sadece bu cami maalesef. Hani görmeye doyamadığımız, takvimleri ve posterleri süsleyen Uzungöl, maalesef yavaş yavaş bir beton yığını haline geliyor. Herkes pansiyon ve ev yapma telaşında. Çok yazık. Sadece göle komşu olan o şirin deresi ve camisine bakıp; hiçkimseyle konuşmadan gölün etrafında gezdim. Göl de kirlenmişti. Herhalde birkaç sene sonra Uzungöl'e bir de lunapark eklenir.
Moralim çok bozulmuştu gerçekten. Ne olur sanki insanlar gelip kamp yapsa! Elektrik olmasa. Herkes, çoluğuyla çocuğuyla göl kenarında balık tutsa!
Takvim üzerindeki o güzelim Uzungöl'e bakmaya devam arkadaşlar.
İşte görüyorsunuz durum bu.
Söylemeyi unuttum.Etrafından da devletyolunu geçiriyorlar. İnşaat tüm hızıyla devam ediyor.
Uzungöl'den ayrılış ve Ayder'e yola çıkış.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:50 PM ----------
Rize'ye varış. Şehrin içinde şöyle bir gezdikten sonra büfede atıştırma ve yola devam.
Sırasıyla Çayeli, Pazar'a giriyorum. Pazar çıkışı benzincide depoyu fulledim ve meşhur Fırtına Vadisi'ne girdim. Bu da tıpkı Giresun Bektaş veya Kümbet, Maçka-Sümela veya Uzungöl gibi denizden içeri giren bir vadi.
Pazar çok sıcaktı fakat sağa daha tabeladan vadiye döner dönmez gerçekten soğuk bir rüzgar sizi karşılıyor. Adı bu yüzden Fırtına herhalde. Gezimin en kötü yağmuruna burada yakalanıyorum ve ıslaklık beni rüzgarla birlikte üşütüyor. Yol boyunca Fırtına Deresi akıyor ama dere demeye bin şahit ister. Rafting tesisi bile var.
Bir an önce Ayder'e varma telaşı. Fakat yolun bitmesini istemiyor insan. Sıcağa ve havaya güvenip, kot ile yola devam ettim. Kıyafetim uygun olsaydı, çok güzel resimler çekebilirdim.
Hoşdere ve Çamlıhemşin üzeri Ayder'e karanlık çökmek üzereyken varıyorum. Artık Kaçkar Milli Park sınırları içindeydim. Hedefe varmıştım. Geriye birkaç resim ve yaklaşık 1800-1900 km'lik sıkıcı bir geri dönüş kalmıştı.
İlk resimler
Ne kadar heybetli akan bir su. Karanlık çökünce çok hoş bir manzara çıkmış!
Abi süper bi yolculuk olmuş.. Tekerine sağlık..
İlk iş kamp alanı. Kampçılar bir fırsat yapıyor. Pansiyonlar bir fırsat yapıyor. Etraf kalabalık. Pek kamp kurulacak yeri yok... Yukarı,doğaya çıkmak istemedim. Hava karardı ve sis çöktü. Hem de ne sis. Yazın ortasında kış sanki. Ayder'e girer girmez, hemen sağda yol üstünde Elif Pansiyon var. Tavsiye ederim. Hesaplı ve temiz. Sıcak suyu vardı. İhtiyaçları giderdikten sonra dinlenme.
resimler ve anlatım için,bir kez daha teşekkürler.(ayder'de elif pansiyonu,notuma ekledim.)
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
....Tek kelimeyle muhteşem siniz.....
===YOL AVCISI===
kazasız belasız yolun acık olsun...
Hissettiğin gibi yaşa...
Tek kelime HARİKASIN cesur yürek emeğine ve yüreğine sağlık
Hocam, öncellikle çok güzel bir gezi olmuş tebrik ederim,umarım devamı gelir,
bende f650gs ile ilk uzun yolumu yakında planlıyorum 1500 km yakın bir gezi öngörüyorum, size sormak ve tecrübenizden faydalanmak isterim,
şu an gps amayı düşünüyorum fakat kararsızım , gps olarak garmin 280 kullandığınız gördüm memnun kaldınız mı? ve gerçekden işe yarar bir ekipman mı?
motorunuz ile ilgili bir sorun yaşadınız mı taşıdığınız ekipmanlarda , uzun yolda hangi yedek ekipmanları alınmasını tavsiye edersiniz?
tek kişi lik gezi için f650 de keşke yançanta olsaydı dediğiniz oldu mu?yok sosisler ve topcase yeterli oluyormu ?
bir de bmw nin orjinal topcase için üstüne monte edilmiş port bagajını çok beğendim yaptırdınızmı yoksa bulunabiliyormu ? bende takdırmak istiyorum çok kullanışlı olur,
genel olarak f650 nin performansını nasıl buldunuz?
gezi paylaşımınız için teşekkürler, bir gün yollarda karşılama dileğiyle
Born To be wild
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)