arkadaşlar bu işlemin asıl amacı şudur;
gözlerimizde 2 adet ışıkları kıran ve bizim görmemizde görev alan kısım vardır birisi en dşta yer alan kornea diğeride içerde göz küresinin içinde bulunan mercek(lens),,zamanla bu 2 yapıdan birisi çoğunlukla da mercek yaşlanır ve ışığa adapte olamaz hale gelir ve görme sorunları yaşarız(miyopi,,hipermetropi,,astigmatizm vs gibi)( bu yaşlanma olayı ise genetik yapınızla ilişkilidir çoğunlukla,,,kimisnde 7 yaşında başlar kimisinde 50),,,
laser operasyonda gözküresinin önünde yer alan tabakanız inceltilmek süretiyle görmeniz netleştirilir ve böylece merceğin yada pürüzlenmiş kornea yüzeyinizin saydamlığı artırılır bu sayede şeffaf bir görme sağlanır....YANİ bi manada gözünü dıştan laserle TIRAŞLIYORLAR
AMA AMA AMA şunu yazmadan geçemeyeceğim arkadaşlar; görmesin netlik problemi yaşayan bir insanın kullanabileceği en akıllı yöntem; itina ile kullanabilecek ve bütçe ayırabilecek ise kontakt lenstir,, alternatifide GÖZLÜK tür.....
bu tür operasyonlar gayet güzel sonuçlar verir ancak ondan sonraki yaşamınızda gözünüze alabileceğini bir darbede(olmaz değil insanlık hali) normal bir insanın gözünün görebileceği zarar,, gözü opere edilmiş bir insanın kine göre çok az olur hatta işin ucunda opere gözde %70-90 arası görme kaybına bile gidebilir
siz daha hiç laserle göz operasyonu yaptırmış doktor gördünüz mü?? Valla ben camianın içinden ama Mt ye de gönül vermiş bir doktor olrak yazıyorum ben hiç görmedim
hep gözlük kullanırız,,,lenste bile gözünüzün infeksion geçirme ihtimali var,,,,Boş Verin arkadaşlar,, laser olanlara sağlıklı yaşamlar,,düşünen ve halen olmayanlarada tavsiyem; Gözlüğünü tak keyfine bak !!!