fevkalede herkaresine özenerek baktım hala doyamadım,yürekten alkıkşlar sizlere sayenizde sizlerle birlikte sanki bizde gezdik,resimler ve emekleriniz için çok teşekkürler.
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
abiler harikasınız bu dünyadan nasıl zevk alınır bilen insanlarsınız maşallah çılgın olduğumuzu dünya biliyor bizim
bu arada bi kaç sorum olacak
1.yanınızda ruhsatlı emanet varmıydı? yada olsa yanına alabiliyormusun? gizli götürmenin imkanı varmı arama ne boyutta oluyor
2 benzin durumu nasıldı temizliği ve fiyatı ? moorlar zorluk çektimi siz filtre ettinizmi?
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
slm guzel bır gezı olmus Yamahanın tadıda farklıdır benzinin litresi suriyede ne kadar_?
eyvallah dostum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:14 PM ----------
PETRA gerçektende harika bir yer mutlaka görün derim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:16 PM ----------
sağolun sağlıcakla kalın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:18 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 PM ----------
gidin valla
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:24 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:18 PM ----------
sağolasın ümmet abi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:27 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:24 PM ----------
ruhsatlısıda ruhsatsızıda yoktu yanına alabiliyormusuna bilmiyorum.benzinin litresi 1,25 krş benzinde sorun yoktu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:27 PM ----------
yamaha harikabir tur makinası benzin 1,25 krş selamlar
Yelkovana bak o sana hayatın Nasıl geçtiğini anlatacaktır
Güzel bir gezi olmuş; elinize sağlık
[COLOR="Red"]ZXR-900 İLE HAYAT 11.000 DEVİRDEN SONRA BAŞLAR...[/COLOR]:bounce:
gerçektende çok zevk aldım okurken
yurtdışı olmasa bile yurtiçinde güzel bir geziye imza atarım inşallah
çok teşekkürler.
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
Sağolun sağlıcakla kalın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:04 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:03 AM ----------
bende tşk ederim inşallah hayalinizdeki geziyi yaparsınız
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:04 AM ----------
gezi devam ediyor..
eşek turizm full çalışıyor.
Ağa geziyor..
Arap askerler
Folklorik Arap kıyafetleri giymiş bir topluluk..
İlginç bir oyun oynayan yaşlı Araplar..,
Petra'dayız devam ediyoruz gezmeye...
Tipik Arap gençleri gözlerini sürmelemişler..
E onlar öyleyse bizim de ağamız var..
Zafer bu karizmayla turistler ve Arap kızlarının dikkatini çekiyor ve turistler bizim gibi
Allah ata yardım etsin... :D
Bu küçük kız fotoğraf çekmeyin diyor zira her foto 1 dolar diyor..
Biz dolarsız çekince böyle kızıyor ben ısrarsısızım
İsrailli turistler iyi organize edilmişler ayin yapıyorlar..
İsrailli ler İngilizce bildikleri halde inat ve ısrarla İbranice konuşuyorlar..
Yerli halkın İbranice yi öğrenmelerini istiyorlar..Neden İngilizce konuşmuyorsunuz diye sordum
sırıttı neden konuşayım dedi.Öğrensinler bizden para kazanıyorlar dedi..(Vaybe dedik 1500 yıl
buralara hükmetmişiz Türkçe bilen yok..Biz de Türkçe mi konuşmalıyız dedik kendi kendimize
İsrailli lerin bu tavrına içerledik doğrusu böyle bir şeyin akıllarına gelmesini hayretler karşıladık
Petra da gezmeye devam ediyoruz..
Son Petra fotosu
Hz Harun un makamına gidemedik.5 km ilerideydi zira Ağamız gidelim yolumuz uzak diyordu..
Önce karnımızı doyuralım dedik herşey kazık ben yine cacık yiyorum ama parası
acıtıyor 1 kase cacık 8 tl ne yapalım cennet vatanım aklıma geldi hızla suriye ye dönüyoruz.
Çünkü Ürdün için bu gün son...Suriye ye giriş yapıyoruz.Gece saat 9:30 gibi Suriyedeyiz kapıya
yakın bir otelde geceliyoruz..Sıcak su var diyor ama yalan...Yorgunluktan bıkmışız çaresiz yatıyorum..
Sabah Bushra ya gidiyoruz.Bushra 4000 yıllık bir Bizans şehri ,kenti Philiph kurmuş.Şehirde Bizanslılar
Persler,Araplar ,Osmanlı Türkleri yaşamış..
Bushra nın tiyatrosu hala ayakta..Yaklaşık 5000 kişilik...
http://img524.imageshack.us/img524/cimg7041medium.jpg/1/w800.png[/IMG]
taş kapı
devam edecek...
fotoraflarınızı ilgiyle takip ediyorum yolunuz açık olsun
tebrikler çok güzel gezi diyeceğim ama alayı kütük bir gezi hasan abi
otele 300 küsür, petraya giriş 110, cacık 8, vs vs vs...ve aklımda kalmayan daha uçuk fiyatlar
abi bunların alayı üçkağıtçı olmuş.aslında bizim geri fethetmemiz lazım oraları, yoksa bu imansızlar yarınbirgün bizi sokmazlarda o topraklara.israillilerin dil inatından bahsetmişsin, bizde her gelenin dilini öğrenelim diye yırtınıp duruyoruz, var bu işte bi terslik.
küçük ama büyümüş kızın yüzünde yorgunluk gördüm ben abi.Allah yardım etsin
daha yazacak konuşacak çok şey var ama resimlere tek tek bakarak olması lazım, belki hepsinde hakkında konuşmak istediğim vardı ama yaşlandık galiba beş dakika önce baktığım resmi unutur oldum
inşallah adanada misafir edersek, beraber bakarak konuşuruz artık
yolunuz açık olsun, yeni resimleri bekliyoruz
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
sağolun varolun sağlıcakla kalın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:26 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:23 AM ----------
abiciğim her sözüne katılıyorum birgün inşallah diyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:29 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:26 AM ----------
ve artık son bölümü yayınlayalım da sabrınızı zorlamayalım aslında daha 200 resim var
ama sizleri meşgul etmek istemem son kareler :cry:
Hz Ömer Camii aslında eskibir kilise ömer retore ettirmiş cami olarak kullanılmış
aslında hiç birşey değişmemiş sonuçta insanlar allaha ibadet etmişler bugün avrupada
camiden kiliseye dönüşmüş onlarca cami var.üzülmüyorum nihayetinde ibadet yapılıyor
Komutanımızın makam aracı osmanlı dan yadigar kalmış.. :heart:
Peygamberimiz Hz Muhammed in dinlendiği konakladığı han'a gidiyorum. :heart: .
Peygamberimiz 10 yaşındayken buraya amcasıyla ticaret yapmaya geliyor Rahip Bahira
onu ilgiyle izliyor bu çocukta birşeyleri görüyor takibe alıyor ama endişeli bir bulutun
Muhammed e gölge ettiğini o nereye giderse bulutun onu takip ettiğini görünce
onu kucağına alıp öpüyor ve amcasına bu çocuk İncil in müjdelediği Muhammed tir
onu burdan hemen uzaklaştır zira tanınırsa yahudiler tarafından öldürülebileceğini söylüyor.
Onu koruyup kolluyor.Ve işte peygamberimizin dinlendiği yer...
Bahira nın kilisesi..
Bahira nın evi..
4000 yıllık bir şehrin sokaklarında dolaşmak insanı heycanlandırıyor.halk hala bu evlerde yaşıyor..
Busra tamam artık hızla Türkiye ye dönüyoruz...
Bushra etiketleri , birkaçını alıyoruz...
Bushra güzel bir kent yolları düzgün evleri güzel.insanları medeni konuksever
Zafer Ağa buldu adamını..
Şam ı hızla geçtikten sonra Hama dayız..Hama diktatör-Hafız Esad a-baş kaldırmış
onurlu bir kent.Gazetcilik yaptığım yıllar buraya girememiştik zira katliamın boyutu bir hayli
yüksekti.Şehir tanklarla vurulmuş halk katledilmişti.Sonra Hama halkına 100 yıl ceza verildi devlet hizmeti
100 yıl buraya gelmeyecekti,yol yapılmayacak , taş üstüne taş konulmayacaktı bu bir süre böyle devam etti
diktatör Esad ölünce bu yasak kalktı...
Şehir bir Osmanlı Türk şehri su çarkları çok güzel sarı pilavı da..
Eyvah ağama birşeyler oluyor çiçeklerle ilgilenmeye başlıyor
http://img177.imageshack.us/img177/resim586medium.jpg/1/w800.png[/img]
Şehre doyamadan ayrılıyoruz...Cilvegözü sınır kapısından ülkemize giriş yapıyoruz.
Nazikçe karşılanıyoruz.Memurların hepsi tanıdık işimiz kolayca halloluyor.
Zafer le yolda ayrılıyoruz çünkü onun yolu daha uzak Reyhanlı-Antep 210 km.
kal ısrarlarımı kabul etmiyor güle güle güzel insan Adana nın Antep in ağası güzel
bir geziydi herşey için teşekkürler...Ağam evine sağ salim ulaşırsın inşallah....
Haberini alıyorum ulaşmış..
Gezi Sonucu ve Yorum
Ürdün ve Suriye halkının güzelliklere hiç bir katkısı yok bu coğrafyanın güzellikleri
Bizans ,Pers,Osmanlı eserleridir.Suriye çok berbat ,dünyada para için herşeyi yapabilen
bir millet kim diye sorarlarsa rahatlıkla Suriye derim ekseriyet böyle..Ama iyi insanlar da
var..Kapılar tam bir soygun yeri Suriye girerken para ödüyoruz terkederken para ödüyoruz
buraya 2. ve 3. aylarda gitmek gerekir yazın asla gitmemek lazım Suriye ve Ürdün çok pahalı
ülkeler onlar da uyanmışlar kapılar işkence kapısı..Yemek konusunda Ürdün ve Suriye sunıfta
kalır ben 9 gün boyunca yoğurt,salatalık,kaysı ve muz yedim Akabe de tesadüfen kurufasülye
bulunca daldık o da güzeldi toplam 4000 km yol yaptık ve 1000 dolar civarında para harcadık
gezinin espri kelimesi MÜŞKÜLAT en çok kullanılan kelime SUAL kelimesi oldu.zira her yol soruşta sual
kelimesini kullandık.Uykusuz kalıp siteye gezi sunumlarını atan sevgili KAAN'a ve KEREM'e teşekkürler.
sabırla sunuyu izleyen ve yorum yazan arkadaşlarada teşekkürler hoşça kalın :heyo: :supz: :heart: :D
Güzel gezi. Güzel fotolar!
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
Abi Helal olsun demekten başka bir kelime bulamadım. ALLAH daima yolunuzu açık etsin, bol bol gezmeyi nasip etsin size de bizlerede
Legends may sLeep.. But they never diE..!
abi yeni resimler için teşekkürler
kazasız belasız dönmüşsünüz darısı bir dahaki gezinize olsun.
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
Bukadar dua ile daha korkusuzca gezilere çıkarım inşallah sağolun varolun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:13 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:08 AM ----------
sağolun varolun sağlıcakla kalın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:17 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:13 AM ----------
inşallah olur sağlıcakla kalın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)