Hasan abi harika bir gezi yapmışsınız, çok güzel fotoğraflar var, ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
Hasan abi harika bir gezi yapmışsınız, çok güzel fotoğraflar var, ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
YuSuF - YuZuF - YZF:wiinkk:
oh oh maşallah çok güzel bi gezi olmuş tebrikler
Yapmış olduğunuz gezi güzel ama resimler altında vermiş olduğunuz kısa ama özlü mesajlar muhteşem. Eminimki her fotonun altına yazılacak sayfalarca cümleler var. Bu gezinin altında yatan bir şükran ziyaretini algılatmanız da gözden kaçmadı Gezi esnasında karşılaştığınız insan manzaralarının eminimki hikayeleri sizlerde uzun metrajlı filimler halinde mevcuttur. Birkaç tanesinide bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz . Özellikle bir gecede Türkiyeyi terk eden türk gencinin anlattıkları. Yaşı küçük ama büyük kızı. Size yol göstermek için 10 km gelen Türkiye hayranını.
Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"
sağol yusuf kardeşim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:54 PM ----------
Sağolun çok tşk
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:55 PM ----------
sağolun çk tşk
Yelkovana bak o sana hayatın Nasıl geçtiğini anlatacaktır
çok güzel bi gezi olmul tebrikler devamını sabırsızlıkla bekliyicem
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
Evet gerçektende öyle. türkmen gencinin anlattıkları 1926 şartlarındaki türkiyede yaşanan sıkıntılar türk halkına getirilen şapka giyme zorunluluğu o yıllarında şapka giymek istemiyenler le zorluyanlar arasında bazı hadiseler oldu istiklal mahkemelerinde yargılananlar oldu hatta maarif vekiliğinin bastırdığı bir kitap bu konuda mahkum oldu yazarı İskilipli ATIF HOCA 1.mahkemede(giresun istiklal mahkemesi) beraat etmesi ne rağmen Ankara istiklal mahkemelerinde tekrar yargılandı ve İDAM EDİLDİ işte o yıllarda bir gurup vatandaşımız suriye gitmiş orada yaşamına devam etmiş türkmen gencide herhalde onların torunları ından ollabilir türkiyeliliği ondandır,küçük türkmen kızı ise yaşı küçük olmasına karşılık kozmetik ürünler kullanıyor erken büyümüş tabirini onun için kullandım
ürdün ve suriyede türk olduğumuzu öğrenince mütiş bir alaka ve hayranlık oluşuyor evine davet edenler hediye vermek isteyenler bilmiyorum belki bize denk geldide öylemi bilemiyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:19 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:17 PM ----------
işgücün arasında resim yüklemek beni çok yoruyor gezi sunumu birkaç gün daha devam edecek selamlar
rüya gibi bir gezi olmuş elinize kolunuza ayağınıza tekerinize sağlık
Paylaşım için teşekkürler. Zorlukları olsa da tadı motor ile gezilerek daha iyi çıkacak bir gezi muhtemelen.
2 ay önce -tur ile- gittiğim Suriye'ye sizin kadrajınızdan bakmak da ayrı bir duygu yaşattı bana.
Suriye'ye gelince ;
Her yerde Hafız ve Beşşar Esad'ın fotoğraflarını görmek ilginç. Bu fotoğraflara bakarken beni sıkıntı basıyordu gezi esnasında. Beşşar Esad ve Türkiye'nin ılımlı ilişkileri hatrına onu normal karşılıyorduk fakat baba Esad hiç de hayırla yadedilmiyordu ekibimiz tarafından.
Türkleri seviyorlar fakat kazık atmaktan da geri durmuyorlar.
Para bozdurduğumuzda,birşeyler aldığımızda genelde kazık yedik. Kazık yemişiz demeliyim zira bunun farkına sonradan vardık.
Zikrettiğiniz gibi 3'te 1, hatta daha aşağısında bir fiyat vermek lazım bir mal için.
Şam sahabeler,evliyalar şehri. Humus deseniz Rahip Bahira ve Peygamber Efendimiz açısından farklı bir anlam ifade ediyor. Ayrı bir havası var oraların. O açıdan gezmeye değer bir yer Suriye.
Bizim burada halk arasında tasavvur edildiği gibi aşırı sıcak ve komple çölden oluşan bir ülke değil Suriye. Antep,Hatay nasıl ise Suriye'nin de bazı yerleri öyle imiş.
Gelişmişlik mi? Suriye'ye fazlaca uğradığını söyleyemeyiz bu tabirin. Ama kadınları öyle ekseriyette kara çarşaflı falan değil. Onlar da kapitalizmin ortaya çıkardığı şeylerden etkileniyor şüphesiz. Gençler içinde saçları jöleli,düşük bel pantolon giyenlere de rastladım.
Suriye yemekleri ise alışık olmadığımız yemekler bence. Bize uygun düştüğü söylenen tavuk ve adana kebap yedik 2 gün arka arkaya.( bizim buradakilere hiç benzemiyor adana dedikleri kebap)
Ama ülkemiz kesinlikle apayrı bir memleket. Bunu Suriye dönüşü daha iyi idrak ettim.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
benim İran hayranlığım var.....
hayranlığım coğrafyasına kültürüne içinde barındırdığı tarih e ...
iran ; Nüfusunun yarısı azeri olan türk çe konuşan iran ........
Allh nasip ederse bir gün ben de iran a gitmek istiyoru...
Silerinde elinize sağlık.
tekerlekleriniz düz bassın , yolunuz açık olsun.
yüreğinize sağlık.sayın akıncı birlikleri.inanın muhteşem bir gezi.paylaşım için teşekkürler.büyük bir hayranlıkla inceledim.ellerinize sağlık.süper tek kelimeyle muhteşem.
Emeginize yureginize saglık.....
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
BENİMDE İnşallah seneye de iran gezisi yapacağız
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:52 PM ----------
sağolun selamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:53 PM ----------
sağolun selamlar
Geziniz gerçekten çok güzel olmuş. Fotoğraflar da bir o kadar güzel. Sayenizde sanki ben de sizlerleymişim gibi oldum İnşallah ilerde fırsat yakalamaya çalışacağım Orta Asya'da böyle bir gezi yapabilmek için. Bu ve bunun gibi gezileri okudukça daha bir güven geliyor insana, böyle bir şeyi başarabileceğine inancı artıyor. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Allah bundan sonraki gezilerinizde de yolunuzu açık etsin.
inanılmaz bir gezi....2nizinde yüreğine sağlık....hataya reyhanlı ya yabancı olmayan bir adanalı olarak gerçekten imrendim,,,ayrıca fotolarda özenerek ve çok güzel çekilmiş fotolarda yerinize kendimi koydum bir an,,,,çok güzel olmuş....Yolunuz her zaman açık olsun
Çok sağolun gezi raporlarınızı bekliyorum selamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:55 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:54 AM ----------
sağolun adanaya selam ve sevgiler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:56 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:55 AM ----------
Yolda deve sürüsüne rastlıyoruz.
Sürünün çobanı olan küçük kız resim çekmememizi söylüyor.
tabi kim dinler...
Yoldaki ilginç gölgelik.
Vee Akabe'deyiz.
Karşıda gördüğümüz yerler İsrail'in işgal ettiği topraklar.
Bir restoranda tesadüfen kuru fasülye buluyoruz
zira sulu yemek bulmak zor.Ben cacık diyorum ama garson bizi yanlıs anladığndan
kuru fasulye getiriyor.Kuru fasülyeyi görünce önce şaşırıyor sonra seviniyoruz ve
Allah razı olsun deyip fasulyeyi mideye indiriyoruz.
Yeni hedefimiz Vadi Musa diğer ismiyle Vadi Ram
Yolda ilginç bir manzara daha..Adam yediği develerin kemiklerinden pano yapmış.
Vadi Rum'dayız.
Zafer emmoğlunu buluca hemen sarılıyor.. :lol:
Vadi Rum; Musa,Harun,Üzeyir peygamberin yaşadığı bir belde.
Zafer akrabalarını bulmuş ya tadını çıkarıyor.Yılların hasretini gideriyor... :D
Nasıl keyif ama.?
İnsan figürlerini sarp kayalara yapmışlar.
Wadi Ram a bizden izler bırakıyoruz..
[IMG=http://img19.imageshack.us/img19/6002/resim354medium.jpg][/IMG][IMG=http://img19.imageshack.us/img19/resim354medium.jpg/1/w800.png][/IMG]
Ve Vadi Ram geride kalıyor.Geceyi İbrahim in yanında geçiriyoruz zira otel yok..
Çadırımızda ninnisiz uyuyoruz
Erkenden kalkıp Petra ya gidiyoruz.Motorları park ediyoruz.
Petra ya giriş için bilet alıyoruz.Dudağımız bir kez daha uçukluyor zira giriş ücreti 110 lira..
60 lira da payton parası ödüyoruz(fiyatlar tek kişi için..) cız cız gidiyoruz...
hazinenin muhafaza edildiği yer...
devam edecek........
Valla ne desem Kelimeler yetmeyecek süper olmuş.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
devamını heyecanla bekliyoruz petra yurtdışında en çok görmek istediğim yerlerden biriydi, sayenizde gitmiş gibi olduk
SÜPER Kutlarım bizleri oralara götürdünüz...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)