Tarihi Enduro'nun keyfi bir başka...
Reklamlar
-
09 Haziran 2009, 16:19
Cumartesi günkü geziden. Hava çok sıcaktı ve motor soğutma sistemini yeni elden geçirmiştim.
( Buraya bakabilirsiniz: http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-degisimi.html )
Test için bundan daha iyi fırsat olamazdı.
Rota ve attığım izler:
Google Earth
Garmin Mapsource
İlk güzergah Değirmenköy. Daha önceden arabayla geçerken, gördüğüm birkaç yapı ve bir türbe vardı.
Türbe yolu
Türbe: Ahmet Fakih isimli bir evliyaya ait. Belediye düzenlemiş. Bana anlatılanlara göre bu zat'ın hiçbir şeyi eksilmezmiş. Durum farkedilince, köyden gizlice ayrılmış. Bir müddet sonra gelmiş ve ölürse buraya gömülmek istemiş. Ertesi gün de vefat etmiş. Allah rahmet eylesin.
Spider Man
Yola devam... Değirmenköy Göleti ve ayçiçekleri, tabi daha çiçek yok.
Benim yolum başlıyor...
Değirmenköy: Eski adı Germiyan daha sonra Geremiyan. Zamanla Rum azınlık nüfusunun arttığı (çalışmaya gelen Rum işçilerden dolayı) ve bu yüzden de bu kilisenin yapıldığı bir köy. Türkler bir zamanlar bu köyde azınlık hale gelmişler. Daha sonra Balkan Savaşı ve mübadeleler döneminde tekrardan Türkleşmiş. Un öğütmek için yapılan yeldeğirmenleriyle meşhurmuş bir zamanlar. Ama artık yok. Ben bir tane bile göremedim.
Ben bu kiliseyi daha önce çok uzaktan arabayla geçerken görmüştüm ve hep merak etmiştim. Kısmet bugünmüş. Kilise üzerinde 1945 veya 1345(Hicri) yazıyor. 1845 mi? diye iyice baktım ama çok yüksekteydi tabelası ve güneşten dolayı birtürlü okuyamıyordum. Bu kiliseye Abdülhamit Han maddi olarak destek vermiş. 1845 olması daha muhtemel. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
İçten görünüm. Maalesef ahır veya ağıl olarak kullanılıyor. Çok yazık. Diyecek birşey bulamıyorum.
Şu güzelliğe, şu işçiliğe bir bakın. Restorasyon muhafasına ihtiyacı var. Hatta müze olarak koruma altına alınması gerek.
Yola devam derken karşıma eski bir cami çıktı. Yaklaşınca daha tamamlanmamış olduğunu gördüm. Kiliseye yaptığımızı buna da yapamazdık herhalde.
Bunun tabelasında 1948 yazıyordu.
Merdivenlerini çıkarken
Abdest alınan yer. Ne kadar sade bir işçilik. Süslenmeye fırsat bile bulunamamış.
İçten görünüm.
Cami ve kilise karşı karşıya komşu.
Sıcaktan baykuş yavruları nasıl da korunuyor!
Yola devam. Hava çok sıcak ve hertaraf yanıyor. Ama buna değen bir gezi oluyor geçen her dakika. Sağ bacağımla motosiklet fanının çalıştığını anlıyorum ve sıklığını kontrol ediyorum. Durum şimdilik iyi. Yol kötü...
Girdiğim yere bir bakın. Kimse yok. Lastik patlasa bir gölge bile yok. Soyun ve değiştir.
Yola devam...
Şuraya da bir çıkalım bakalım.
Terkedilmiş bir askeri bölge.
Manzara harika
Nihayet asfalt. Deliler gibi çeviriyorum gaz kolunu. Toz toprak içindeyim.
Eski Yolçatı yolundan Büyükçavuşlu, Çayırdere, Sayalar derken;
eski İstanbul- Kırklareli yolunu atlayıp Istrancalara Gümüşpınar civarına giriyorum. Buralar çok sık ormanlık ve keşfedilecek patikalarla dolu bir yer.
Askeri tatbikat alanları. Ben de bu yollara ne olmuş böyle diyorum. Yolun iki kenarında derin izler.
Yol ve bitki örtüsü değişiyor. Sıcaklık yerini serinliğe bırakıyor. inişler ve çıkışlar...
Aslında benim gezimin amacı, daha önce yarım kalmış olan araştırmayı bitirmekti.
( Buraya bakabilirsiniz: http://www.motosiklet.net/forum/etki...duvarlari.html )
Bu gezimde resimlediğim duvarlar, tamamen ormanlık alan içinde kalmış. Hiçbir şekilde içeri giremiyorsunuz. Duvarların bulunduğu yerler çok sıkı ağaçlık kaplı. Ben fırsatını buldukça resimleyebildim.
Yol boyunca duvar uzanıyor.
Sol taraf olduğu gibi duvar ve yol boyunca uzanıyor.
Bir taş parçası için bu kadar yol gelmeye değer mi?
Yol gitgide çetin hale geliyor. Bende yorgunluk başladı. Ter ve tuz kaybı...
Artık dayanamadım ve durma noktasında tam sağ dönerken olanlar oldu. Geriye resimlemek kaldı. Sakın mavi F650 Gs alayım demeyin. Hepsi yara bere içinde.
Ama herşeye değmişti. Karşıma bu su kemeri çıktı. Daha ileri gidemedim. Çünkü çok yorulmuştum ve dönüşe biraz enerji saklamam lazımdı. Yol da çok kötüleşmişti. Ama gönüllü arkadaşlar varsa aşağıdaki dere geçişlerini kullanarak yola devam edebiliriz. Var mı kendine güvenen. İsmini yazdırsın. Tarihi belirleriz.
Bu su kemerini; bu rampada, bu sık tabiat örtüsü içinde nasıl yapmışlar acaba?
İstanbul'a (Bizans Dönemi) su taşıyordu herhalde.
(Gezimin ilk bölümünün yukarıdaki adresini tıklayınca bunlarla ilgili bilgiler veriliyor.)
''Artık döneyim'' diyorum fakat hiç istemiyorum. ''Daha devam'' diyorum.
Manzara harika. Hava mis gibi.
Artık aşağı inme vakti. Güneş batmaya başlıyor.
Bir köy gözüktü. Harita ismini ''Belgrat'' diye gösteriyor.
Beni ilk karşılayanlar
Evet, sizinle en güzel resimleri paylaştım, umarım beğenmişsinizdir. Hepimize iyi ve güvenli sürüşler.
Reklamlar
-
09 Haziran 2009, 16:30
çok güzel bi gezi olmuş.bütün fotoraflar süper.özellikle de Türk bayrağının olduğu resim gerçekten süper.
emeğinize sağlık.
-
09 Haziran 2009, 16:30
-
09 Haziran 2009, 17:28
Aykut009 adlı üyeden alıntı
çok güzel bi gezi olmuş.bütün fotoraflar süper.özellikle de Türk bayrağının olduğu resim gerçekten süper.
emeğinize sağlık.
İlginize teşekkürler. Bayrak konusunda size katılıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:28 PM ----------
fireblade1 adlı üyeden alıntı
çok güzel bi gezi olmuş..
Teşekkür ederim. Sizlerle paylaşmak istedim.
-
09 Haziran 2009, 19:10
Sadece;
VAY CANINA helal olsun abi eline ayağına motoruna sağlık.
-
09 Haziran 2009, 19:31
gerçekten mükemmel bi gezi tebrik ederim...
-
09 Haziran 2009, 19:58
-
09 Haziran 2009, 20:02
çok güzel karaler eline sağlık, motorun pek bişeyi yokturumarım.
-
09 Haziran 2009, 20:12
Vay vay vay...
Gizli cennetin tozunu attırmış yine hocam.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
09 Haziran 2009, 20:21
G.BEREKET adlı üyeden alıntı
Sadece;
VAY CANINA helal olsun abi eline ayağına motoruna sağlık.
Teşekkür ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:15 PM ----------
marefb adlı üyeden alıntı
gerçekten mükemmel bi gezi tebrik ederim...
Çok teşekkürler hepinize.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:18 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:16 PM ----------
chatkut adlı üyeden alıntı
hocam tekerine sağlık, çok güzel gezi olmuş
motoru yatırmışsın fiyatı düşecekmi
Yıllanmış şarabın fiyatı düşer mi? Motor yatar, fiyat çıkar bende.
Savaşçı yetiştirmek kolay mı?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:20 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:18 PM ----------
tubejh adlı üyeden alıntı
çok güzel karaler eline sağlık, motorun pek bişeyi yokturumarım.
Yok hiçbirşeyi. Bunlar düşmezse hastalanır, gültekin'in motoru gibi sudan nezle kapar sonra
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:20 PM ----------
Gültekin adlı üyeden alıntı
Vay vay vay...
Gizli cennetin tozunu attırmış yine hocam.
Sen de gelseydin sahilde volta atacağına
-
09 Haziran 2009, 20:21
a vagrant adlı üyeden alıntı
Yıllanmış şarabın fiyatı düşer mi?
Motor yatar, fiyat çıkar bende.
Savaşçı yetiştirmek kolay mı?
ben para biriktirdikçe senin şarap yaşlanacak ve bi türlü yetişemiyeceğim sanırım
şaka bi yana tekerine sağlık, çok keyifli gezilerin
Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.
-
09 Haziran 2009, 20:23
chatkut adlı üyeden alıntı
ben para biriktirdikçe senin şarap yaşlanacak ve bi türlü yetişemiyeceğim sanırım
şaka bi yana tekerine sağlık, çok keyifli gezilerin
Çok teşekkür ederim chatkut. Gezdikçe paylaşalım
-
09 Haziran 2009, 21:07
çok güzel yerler
[B][/B]Balıkesir [COLOR="Red"][/COLOR]MT
-
09 Haziran 2009, 22:53
Motör adlı üyeden alıntı
çok güzel yerler
Kesinlikle öyle
-
09 Haziran 2009, 23:07
İstanbul'da olsam sana katılmaktan büyük zevk alırdım
En az iki kişi gezmekte fayda var, ne olacağı belli olmaz.
-
09 Haziran 2009, 23:19
azgurbuz adlı üyeden alıntı
İstanbul'da olsam sana katılmaktan büyük zevk alırdım
En az iki kişi gezmekte fayda var, ne olacağı belli olmaz.
Teşekkür ederim. Eksik olma. Hep yalnız geziyorum. Avantajı olduğu kadar dezavantajı da var tabiki. Bu konu için ayrı bir başlık açmak lazım.
-
10 Haziran 2009, 01:45
kesinlkle macera
kesinlikle keyif
eline saglık ''temalı bir gezi'' olmuş.
-
10 Haziran 2009, 03:29
Moderatör
Enduro olmaktan ziyade cross olmuş sanki Ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
10 Haziran 2009, 09:24
Güzel bi gezi olmuş..Yüreğinize sağlık.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
10 Haziran 2009, 10:06
çok güzel bir gezi olmuş.. tek başına sessiz ve sakin bir gezi............
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler