giderken zevkli olur dönerken rezalet gelir. tecrübe ile sabit. 350 km 3 mola ile gittim. mondial 151rs ie giderken zevkliydi.
dönerken yol hemen bitsin diye gazı sonuna kadar acmakdan kıracaktım elciği :D
giderken zevkli olur dönerken rezalet gelir. tecrübe ile sabit. 350 km 3 mola ile gittim. mondial 151rs ie giderken zevkliydi.
dönerken yol hemen bitsin diye gazı sonuna kadar acmakdan kıracaktım elciği :D
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
Burdaki kimse sana tam birşey söyliyemez... Motor senin motorun 2 yıldır sürüyorum diyorsun, bakımları ben kendim yapıyorum diyorsun eee??? Daha niye soruyorsun anlamadım motoru tanımak için baya bi zaman geçmiş eminimki motorunu tanımışındır... Senden başkası bilemez şu anda gidip gitmiyecegini
motoruma güveniyorum onda sorun çıkmaz. Mesafe uzun olacagı için benim çok yorulacagımı, sıkılacagımı söylüyorlar. İki motor olsa çok zevkli olacagını söylediler.
ben 130 kmde popomdan oldum :D titresım gercekten rahatsız edıyo ındiginde pişik olmus gıbı yurursun 10 dakka :D
geze geze gidersin kendine guveniyorsan,ben gecen sene 300 km yi hic durmadan son gaz gittim banamisin demedi,hem macera oluyor
Cuma Gelibolu üzerinden Erdek'e gittim (yaklaşık 400km), pazar Mudanya'dan eve döndüm. Acele etmeden gittim, saat 09:30-19:00 arası yoldaydım. İzlenimler:
1-Evet yorucu, ama aşırı değil.
2-Benim motorda o sorun yok iyi ki.
3-Bir gram sıkılmadım, yolda olmak süper bir şey, motor sürmekten sıkılan araba alsın zaten.
4-Yol çabuk bitmiş gibi geldi, daha 200-300km gidebilirdim.
5-Tavsiyem 6-7 mola vermek, her yerde fotoğraf çekmek
6-Kesinlikle doğru, ama otobüse göre yüz kat fazla zevk alırsınız.
7-Denedim, her motorcu tarafından mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Hazırlığını yapıp gitmelisin bence ilerde keşke gitseydim demektense.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
gitmeyi kafana koy bakımını yap tedbirini al dinlene dinlene çok güzel gider gelirsin
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
Ben 2 sene kadar önce İstanbul - İzmir arasını Zealsun GY-125 ile gitmiştim (2 tane aynı motordu gerçi ) Hatta İzmirde 1-2 gün durduktan sonra ordan Bodrum'a da geçmiştik ve Bodrumdan tek seferde istanbula dönmüştük
Yorucu olmasına yorucu oluyor ama zevkli de oluyor
Tek başına biraz sıkıcı olabilir gerçekten ama gidilecek yolun da çok aşırı uzun bir yol olmadığını varsayarsak gidilebilir.
Geçen yaz da TVS Apache ile artçı ve birton çanta varken tek motor Tekirdağ - İzmir yaptık gidiş güzeldi ama dönüşte bittim
Dönüşte saat 10:00 gibi yola çıkmıştık ve ertesi gün sabah 04:00 sularında eve varmayı başarabildim
Giderken bir ton yerde durduk, epey bir yanlış yol kullandık vakit kaybettik ama dönüş nedense daha uzun sürdü biz de çözemedik
Gidişte sabah 08:00 sularında evden çıkmıştık ve akşam 09:00 civarı izmirdeydik, lakin oradan gideceğimiz yeri bulana kadar saat 12 olmuştu :D
Bu yaz kısmetse bir daha gideceğiz bakalım
Millet ne motorlarla nerelere gidiyor. Bence çok rahat gider. Yağ yarı ömrünü tamamladıysa veya şu anki yağın 10w/40 ise bi yağ değişimi yap 15w/50 ile değiştir. Ve motoru sıkıştırmadan istediğim kadar git. Yorulduğunda mola vermen yeterli olacaktır. Motorundaki titreşim seviyesini bilmediğim için bişey diyemiyicem, bununda önlemini kendince al.
bencede gidilir ama çok yorulursun senin için macera olur bursada ne yapacaksın
Sıdkın hakikatı seni yalandan başka bir şeyin kurtaramayacağı bir yerde gerçeği söylemendir"Cüneyd i Bağdadi"
Arkadaşım scooterla 3.000 KM civarında uzn yol yaptım
en son eşimle 5-6 haziran yani bu hafta sonu 480 Km İstanbul - Bursa -İznik - Göynük- Taraklı - Gölpazarı - Yenişehir - Bilecik - Bursa - İstanbul ( İstanbul Bursa Feribot geçişli ) yaptım...
1. Bizimki gezi olduğu için 2 gün boyunca dura kalka kafamıza göre gittik, 80 Km nin üstüne çıkmadım, ona rağmen radara girdim devlet yoolarında motosiklete hız 70 km...
2. Motor sevdası yüzünden geziyoruz ama bir noktadan sonra gerçekten çekilmez hale geliyor...Yol bitmiyor, rampalarda motor kesiliyor, ve Bursa Ovası resmen kavruluyor, 80 Km ile giderken çarpan rüzgar bırakın serinletmeyi cayır cayır yaktı...allah affetsin bir yerden sonra montları filan çıkarmak zorunda kaldık oka dar sıcak oldu yani..
3. Yollar gerçekten kalas şöförlerle dolu...Valla anlatsam kitap olur, arkana takılıp sellöktör yapan var rampada; sen sollamaya çıkmışken gaza basani, seni araç saymayıp direk senin üstüne sollama yapan var ne ararsan var...
4.Yollarda nerde ne çıkacağı kesinlikle belli değil...Emniyet seritlerine kesinlikle GİRME; taş toprak lastik demir ne ararsan var, diğer yollarda da çukur tümsek traktör bisiklet ne çıkacağı belli olmuyor...
5. İş amaçlı gidilecekse çok yorucu olacağını düşünüp tavsiye etmiyorum ama Herşeye rağmen ben arabayı kapıya kitleyip scoterla gittim sebebini biliyorsun
bakın ben bırşey anlatayım kısadan tek başına dünya turuna cıkacakmış transalp motoru cok masraf açmış o motor sevdalısı arkadaş transalp satıp sıfır ybr 125 almış ve tura cıkmış istanbuldan da gecti . Hollandalı bır kızla tanışıyor kızada bir ybr alıyuorlar geri kalan yolu onunla devam ediyor . 150 bin km 4 yıl sürüyor internettte takıp etmiştim ama şimdi ismini hatılayamıyorum .Ya cık kardeşim yola sıkma canını yorulsanda sıkılsanda ben gıttım geldim dersın tecrübe sahıbı olursun ama ful dikkat acele yok keyıfle hayırlı yolculuklar
Bursaya Eğitim semineri için gidiyorum. Devlet beni öğretmen sanıyor CNC Kursu var Bursada 5 gün kalacagım. Öğleden sonraları boş olacagım rahatça gezerim diyorum ama yogun trafikte motor kullanmadım 100 km den fazla yol yapmadım.
gidilir hocam bendede 150cc çinçon var 200km giderim 15dak mola vererek tık demez, titreme az benimkinde fazla hissedilmiyo.
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
ilk uzun yolumda aynı düşünce bende de vardı. (kanuni trex 150 cc) ustaya gittim bana dedi ki "motorunu sıkıştırma kars'a kadar gidersin." diyeceğim şudur yanına gerekli aletlerini al. lastik patlaması için ve birde yedek buji. çıkmadan önce yağını değiştir, bujini kontrol et, zincirini yağla ve gerginliğini kontrol et. motorun tatlı hızı vardır eğer son sürat 120 km ise bu motorun tatlı hızı 90-100 km dir. tatlı süratle yolculuk yap. her 100-150 km arası dinlen, motorunu dinlendir. ortalama 10 dakika kadar. en önemlisi 1 adet fotoğraf makinesi! döndüğünde fotoğrafları yayınlarsın
Bende haftasonu izmit'e geçeceğim şimdiye kadar en fazla 40 km yol yaptım. Benim arkadaşlarım zamanında bisikletle uzun yola gittikleri için hiç böyle şeyler düşünmemiştim. Galiba bende yola biraz tedbirli çıkacağım.
ben arkadaşlarla hafta sonu kıyıköye gittim. arkadaşın lastiği patladı ve ormandaydık. tedbirli olmasaydık günümüz mahvolacaktı. hemen lastiği söktük, yeni şambreli taktık şişirip yola devam ettik. süre tutmadım ama 30 dakika gibi sürede işlem tamamdı. bu akşam çocuklar gelecek ve fotoğrafları siteye koyacağız.
Önemli olan motorun değil senin gidebilmen yani motor heryere gider sen dayanabilcenmi ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)