Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Gezi Raporu...Apalas daglarinda birkac gun...

REKLAM ALANI
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    7. kismi da yolladim web siteme..

http://donald.hypermart.net/MCRide/Ride.htm

Yakinda buraya da yerlestirecegim...
    DD

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Peril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hızına yetişmek mümkün mü bilemiyorum yani..

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Episod 8 de yayin hayatina girdi...
    Vaktim oldugunda buraya uyarlayacagim tabiiki

Adres malum

http://donald.hypermart.net/MCRide/Ride.htm de...

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Yeni dünyada ilk ve tek İkiteker buluşması...Episod 7
    ----------------------------------

Clark Gable ın evini egzoz istikametinde bırakıp güneye, daha güneye doğru kırdık dümeni... Iste Cadiz den ayrılış

Ve önümüzdeki yol...

Dooğru Yturan ın dükkanına tam tepeden bodoslama daldık. Yaman kapıdan el sallıyordu bile, nereden görmüş bilmem...

“7of 9” ı (*) dükkanın önüne bir yere çekip sarılıştık.

Ben Donald, bu Daisy...sen Yturan olmalısın gibilerden başlayan konuşma gittikçe samimi, dostane bir havada saatlerce sürdü.

O arkadaki dolaptan iki Pepsi yürüttüğümü kimbilkir ne zaman farketmişlerdir...heh heee...

Burada da Yaman a elımde kalan İkiteker stikerlerinden birini vererek zehirliyorum çocuğu....Muhahaaaaa....
    Yüzüm gülüyor ama gerçek yüzüm sırtımdan görünüyor bilenlere...

Bu kadar takıldığım yeter Yaman a...Harika bir çift oluşturuyorlar eşiyle. Geleceğe güvenle bakan, yere sağlam basan girişimci bir Türk ailesi. Gurur duydum doğrusu...

Yaman lar Vocelli pizza zincirinin bir halkası olmuşlar ABD de, http://www.vocellipizza.com ,

yıllardır yediğim en güzel pizzayı Yaman kendi elleriyle hazırladı...kesinlikle zincir restoran standartlarının çok üstünde olduklarını söyleyebilirim.

Ve bu tarla gibi bakimsiz (!) bahcedeki virane garajdan su gordugunuz üzerinde zinhar bir toz zerresi dahi bulunmayan yeşil canavar çıktı...

Bir Kawasaki Ninja ZX12R.

Evet...1200cc, 190 HP, 213 kg lık çılgın bir bir Super Bike.

200 mph hızın vızıltı geldiği bu makine ile 55 mph ı geçtiğinde cezayı yediğin bir memlekette hayat zor olmalı Yamancığım.

Ertesi sabah erkenden düştük yollara...ver elini dağlar.

Yukarda yolda rastladığım bir asker emeklisi amca...arkadan tam gaz yetişti yakaladı. Yalvar yakar benim Gıvi çantanın kendi motoruna olup olmadığını anlamak istediğini söyledi. Ayıpsın dostum söker – takar anlarız tabii. Bu arada...hiç böyle bir Honda gördünüzmü?
    Tam bir turing motoru…arkada koskoca bir bagajı var.

Gün puslu başladı öyle gitti öğleye kadar. Sonra nihayet Ohio nehrini aşacağımız köprü göründü.

Ve artık West Vırginia (WV) da yız. Köprü alttaki haritada 6 numaralı nokta.
    Yani Apalaş dağlarına ulaşmış bulunuyoruz resmen. Alttaki resim yeni etabımız.

Yturanlar dan, yani St. Calrisville den çıkıp Pocahontas a gidiyoruz. Yaklaşık 450 km.

Alttaki resimler haritadaki 6 ve 11 numaralar arasındaki yoldan. Küçük ve kıvrım kıvrım bir nehir kenarı boyunca gidiyor.

Saatler ve saatler boyunca viraj üstüne viraj alıyorsunuz. Bu motosikletçi rüyası gibi yollarda sürmenin darısı başınıza diyorum...

Hele haritadaki 11 ve 13 numaralar arası yol, Rte 219 anlatılamayacak gıbiydi. Hem yol kalitesi, hem mühendisliği, envai çeşit çiçek kokuları ve hemen hemen sıfır trafiği ile rüya gibi bir sürüş oldu WV yolları. Sonunda Pocahontas ülkesine ulaştık. Şu linke bir bakıp fikir sahibi olmanızı tavsiye ederim.

http://www.pocahontas.org/home.aspx

Tam bir doğa cennetindeyiz. Snowshoe dağının eteğinde bir kayak tesisinde gecelemeye karar veriyor ve mis gibi dağ havası teneffüs ederek kafamda yarınki “tarihi lokomotifle dağlarda yapacağımız gezi” fikriyle deliksiz bir uykuya dalıyoruz...

Bu fikri Yturan soktu kafama, ona da bir arkadaşı önermiş. Küçük bir broşür bile tutuşturdu elime. “Cass” diye bir kasaba var dağlarda, ve orada hala çalışır durumda bir buharlı tren turistik seyahatler düzenliyormuş. Cazip bir de resim vardı broşürde...şunun gibi bir şey...

Bakalım yarın neler olacak...

------------

Not lutfen yazinin orijinali icin tiklayin Episode 7

(*) “7 of 9” benim motorumun adı...daha fazla detay için “Ulu Bilge Google Efendi Hazretleri”-UBGEH- ne tiklamak, Seven of Nine nedir diye sormalı, Daisy faktörünü hesaba katıp olayı daha fazla karıştırmamalı...

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Episode 8....Buharlı trenden yıldızlara doğru...
    ------------------------------------------------------------------------------

Ertesi gün ilk işimiz Cass kasabasına doğru yola koyulmak oldu, ancak kasaba sanki terkedilmiş gibiydi...

Tam bütün umitlerimi yitirmiş gibiyken ilerde güçlü bir istim ıslığı ve beyaz bir buhar gördüm...doğru izdeydik.

Ama yanlış zamanda...Çünkü açılış Haziran ayında yapılıyormuş. Kasabaya da Haziran dan evvel kimse gelmiyor.

Neyse... trencilerle biraz sohbet ve parmaklarını çıtırdatıp yeni sezona hazırlanan nefis antika lokomotifin birkaç resmini çekiyoruz.

Sonra biraz hüzünlü ayrılış.

Kokusuyla bizim bütün çocukluk anılarımızı burnumuzun dibine getiren lokomotif ormanın derinliklerinde kaybolup gidiyor.

Haydi yine yollara, çok işimiz var daha...eh hava da açtı iyicene...

Derken orman içinden bir açıklığa çıkıyoruz, gözüme acaip bir cisim takılıyor. Daisy de kaçırmamış, basmış deklanşüre o anda...

Birazdan anlıyoruz ki NRAO ya,

Green Bank National Radio Astronomy Observatory ye gelmişiz.
    Altta resmini gördüğünüz dev çanak antenmiş o cisim.
    O fotograf bile anlatamıyor aslında antenin büyüklüğünü.
    Dünyanın en büyük yönlendirilebilen çanak anteni bu.

Burada biraz mola verip olayı daha iyi anlamaya çalışacağız...sizde katılın bize...Biraz "radyo-astronomi"den bahsetmek istiyorum.

Bu konuda biraz temel/teorik bilgim vardı ama bu seyahatten sonra oturup biraz da okudum. Zaten seyahatler neye yarar değilmi? Genlerimize kazınmış arayış ve merakın biraz olsun sakinleşmesi, bizi biraz rahat bırakması içindir seyahatler...

Neyse, kısa bir özet te size geçeyim...Efendim, 1920 lerde New Jersey de Bell laboratuarında çalışmakta olan "Jansky" adında bir mühendis

radyo sinyallerinin yönünü bulmaya yarayan bir döner anten geliştiriyor, altta resmi var "Jansky nin atlı karıncası" diyorlar bu alete,

ve bununla oynarken tesdüfen samanyolunun ortasından, Sagittarius takım yıldızı civarından gelen süreklı bir radyasyon keşfediyor. Daha sonra 1938 lerde Grote Reber, Jansky nin keşfinden yola çıkıp kendi evinin bahçesinde ilk "Radyo-teleskop"u yapıp kendi çapında araştırmalara başlıyor.Bu antenle Jansky nin keşfini doğruluyor, Kuğu ve Casiopea takım yıldızlarında da güçlü radyo kaynakları keşfediyor.

Böylece “Radyo Astronomi” doğuyor. Evreni anlamakta, uzayın milyarlarca ışık yılı derinlerini gözlemede emsalsiz ekipmanlardan biri oluyor bu antenler. Daha geniş bilgi için link vereyim

http://www.nrao.edu/whatisra/index.shtml

http://www.nrao.edu/imagegallery/php/level1.php

Örnek olsun diye radyo teleskopla alınan bir iki görüntü de koyayım.

Altta Satürn, ısı ışınları ile yüzey sıcaklığı ve gazların türleri anlaşılabiliyor

Ve Venüs. 13cm boyunda radar dalgaları yollanıyor gezegene,

Bunlar yansıyıp geri dönüyor ve gezegen yüzeyinin 13cm hassaslıkta topgrafik haritası elde ediliyor...ilginç değilmi ?

Bu oldukça ilginç bir model. Binanın tavanında bilinen evrenin bir haritası var, siz yandaki bilgisayarla incelemek isediğiniz bölgeye anteni çeviriyorsunuz ve o bölgeyle ilgili simule edilmiş bilgileri alıyorsunuz.

Meraklı biri bir hafta oynasa doymaz bununla...

Ardından yine yollar...daha gidecek çok yol, görecek çok şey var...sallanmayalım... Altta “Monongahela” dağına tırmanış var. (bunları yazın bir kenara sonra sorabilirim yani...)

Hedef Virginia (VA).

Üstteki resim George Washington ormanından. Bu bölgedeki ormanlık arazi yaklaşık 600 x 200 mil bir alan kaplıyor. Türkiyenin %60 ı gibi bir alan neredeyse.

Harita bugünkü rotanın sabah etabını gösteriyor. #1 Snowshoe Kayak merkezi, konakladığımız yer. #2 Cass, tarihi demiryolu, #3 NRAO – Radyo Teleskop.

Bu noktalardan sonra “Monongahela” Ormanlarından geçip vadiye, Monterey e iniş, ve sonra tekrar George Washington Ormanlarına tırmanarak Virginia eyaletine giriş.

Sonra bir vadi ve bir tırmaniş daha ve #4 noktasına geliyoruz.

Bu nokta artık bu seyahatin en güney ucu ve en enteresan pasajının başlangıcı oluyor, çünkü “Shenandoah Ulusal Parkı” na giriyoruz artık. Park Apalaş dağ dizisinin “Blue Ridge Mountains” ayağını oluşturuyor ve tam zirvesinde, Atlantik Okyanusu na paralel, bütün dünya motosikletçilerinin rüyalarını süsleyen “Skyline Drive” adlı yol var. “Blue Ridge Parkway” (BRP) in bir parçası.

Biz bu yolu kuzeye doğru 200km giderek katedeceğiz. BRP nin tamamı yaklaşık 1000km...yani 600 küsur “miles”... böyle güzel yollar için burada motorcular buna “s”miles diyor... (smile – İng. Gülümseyiş, tebessüm)

Şimdiden bir başka seyahat planlıyoruz BRP ye ve onun ünlü kuyruğu “Tail of the Dragon” a.

Evet hazırlanın, bir sonraki episod Skyline Drive...125 smiles, tekmili birden.

----------------------

Not lutfen yazinin orijinali icin tiklayin Episode 8

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    devamı yokmu? episode 9'u merakla bekliyoruzzz
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Episod 9 u yazmaya vaktim yetmeyecek anlasilan...ama bu arada bekleyenleri boynu bukuk birakmamak icin size bir slide-show duzenledim #9 a dair. Buna bir "pek yakinda" fragmani da diyebilirsiniz....

BRP Vertical

Yaklasik 2MB, dusey fotograflardan olusan bir dizi...kisa bir sure pilyon yolcum oluyorsunuz BRP de. Umarim begenirsiniz.

DD

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Episode 9 -son-

Ile son kismi da yolladim..pek yakinda buraya da ilistirecegim.

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Nihai Episode, # 9 …. BRP
    -----------------------------------

Eveeet, nihayet “Blue Ridge Parkway” – kısaca BRP- ye geldik...

“Ridge” İngizcede “keskin sırt” anlamında. Örneğin bir ev çatısının iki düzleminin birleştiği mahya hattı bir “ridge”.
    İşte tam bu tanıma uygun bir hat üstünde kurulmuş BRP.
    1000km uzunlugunda bir dağ sırası düşünün, ve tam bu dağ sırasının zirvesinden giden bir yol.
    Bu 1000km nin tamamı ulusal tabiat parkı, ve koruma altında.
    Ayılar karacalar geyikler vb. bilumum mahlukat mutlu bir hayat sürdürüyor bu uçsuz bucaksız ormanlarda-dağlarda.
    Gerçi 1926 larda burada avlanma suretiyle hepsinin kökünü bir kazımışlar ama sonradan akılları başlarına gelmiş.
    Şimdi geyik miktarı 30 bin civarında....
    Darısı Türkiyenin başına...

Buranın bir başka ilginç özelliği de açık bir botanik parkı olmasında.
    Bölgedeki bütün bitki örtüsü özellikle çiçekler ve şifalı bitkiler de koruma altında ve
    dokunmak yasak tabiiki. Her yıl baharda yabani bitki festivali düzenleniyor burada…
    aslında biz de pek geç kalmamıştık, hala etrafta çok değişik,
    kokulu-kokusuz çiçekler yol boyunca bize eşlik etti emsalsiz koku ve renkleriyle…

İşte bu yolun kuzeyde kalan 200km lik kısmını, “Shenandoah Ulusal Parkı”nı katedecektik bugün.

http://donald.hypermart.net/MCRide/M..._files/BRP.wmv
    Su ustteki linki yuklerseniz (2MB) kısa bir video çekimi izleyeceksiniz.
    Çekimi kısıtlı imkanlar ve benim fotograf makinemle yaptım,
    tank çantasınn üstüne koyup, kimi zaman tek elle idare edip filan iyice bir amatör bir şey oldu,
    bu arada motoru da oradan oraya gezdırdım durdum…
    ama bütün bunlara rağmen size fotograf ve kelimelerin
    veremediği başka şeyler de verebileceğmden eminim bu yolla.

Yol kalitesi mükemmel, zaten para ile girilen ve ticari-ağır trafiğe tamamen kapalı bir yol.
    İyice kaba bir zımpara kıvamında pürüzlü her hızda her yatış açısında tutacağından eminim.
    Rangerlar izin verse de yanımızda bir çift yedek peg le gitsek,
    sürttüre sürttüre bitirsek hepsini rahatlasak ne iyi olur ama hız limiti 35 – 45 mph (55-70kmh)
    arasında ve ciddiyetle takip ediliyor.
    Mecburen ve aslında biraz da gönüllü olarak sabit bir hıza ayarlayıp doğanın ve
    enfes manzaranının sihrine kendiniz bırakıp gidiyorsunuz saatlerce.

Seyahatin bu kısmı hakkında yazabileceğim fazla bir sey yok aslında. Sadece sırıtmaktan
    suratınıza ağrılar saplanana kadar zevkle sürüyor,

yol boyunca sıklıkla ayarlanmış manzara-doğa izleme ceplerinden sağı solu seyredip 2 saatlik yolu
    6 saatte bitiriyorsunuz.

Yağmur bu yol boyunca etrafımızda dolaştı durdu ama ciddi bir yağışla karşılaşmadık.
    Sadece tatlı bir serinlik ve nefis bir orman kokusu sağladı bize sağolsun.

Bu yolda bir enteresan tabela ile de karşılaştık…

Evet “Türk Dağı”… Kimbilir nereden gelmiş bu isim, ben bulamadım doğrusu…

Alttaki haritada bu pasajda geçtiğimiz Shenandough NP ve BRP rotasını, #2 de de Türk Dağı nın olduğu noktayı görüyorsunuz.

O gece Winchesterde kalıp ertesi gün de yola koyulup evimize salimen ulaştık.

Her ne kadar son gün 700km yaptısak da çoğu otoyollarda geçtiğinden seyahatin en
    sıkıcı bölümünü oluşturdu.

Yine de bir konaklama noktasında gördüğüm ilginç bir aleti sizle paylaşmadan edemeyeceğim. Iraktan alınıp bir meraklının bahçesine giden bir Amerikan tankı…

Zincir yağlamamanın sonuçlarını görüyorsunuz işte…

Mayına çarpıp yanmış fena halde, şimdi ise bir hatıra eşyası sadece…çirkin bir kağıt ağırlığı…

Evet bu unutulmayacak gezi de böylece motorumun kayıt defterine girmiş,
    unutulmayacak geziler listesinde yerini almış oldu.
    Yaklaşık 4000km tebessum etmemizi sağlayan tanrıya şükürler olsun…
    darısı bütün okurların başına.

Haydi bakalım…yeni maceralara doğru !

28 Haziran 2004, NYC, NY

Reşat “Donald Duck” Arbaş

fuatbmw01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW
    bir bmw ci olarak motor harika paylasdıgın ıcın tesekkürler yolun acık olsun kazasız tekerin hep dönsün

haluka28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    çok güzel bir anlatım çok güzel resimler tebrik ediyorum. Buarada sizlerin sayesinde dünyadan da haberdar oluyoruz.
    2008 Regal Raptor 250 2009 Hyosung GV 650 2010 Bianchi 150
    2011 Honda Transalp XL700 2013 Kymco Xciting 250 2015

CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    kabaca resimlere baktım ama bu bile yetti.Müsait bir zamanda detaylı okuyacağım.Paylaşım için çok teşekkürler.

Motosikleti
    piaggio x9 evolution
    abicim sen flim gibisin maşşallah bizde işte scooter la dolanıp duruyoruz istanbulda
    [COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]

Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Keşke bende size katılabilseydim....
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

Motosikleti
    CBR 600 F di satıldı
    aga bu nedir :D kafayı yedim ben yaffff inanmıyorum yaffff bende evde oturuyorum ben koptum cooooook güzel resimler coooook
    ::tutkuy::

Motosikleti
    Land Cruiser
    Bu topik 10 yıl daha gündemde kalmayı hakediyor bence. Anlatım mükemmel. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Harika olmuş DD. Have a nice day
    Ride the wild wind

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı fuatbmw01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir bmw ci olarak motor harika paylasdıgın ıcın tesekkürler yolun acık olsun kazasız tekerin hep dönsün
    Alıntı haluka28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel bir anlatım çok güzel resimler tebrik ediyorum. Buarada sizlerin sayesinde dünyadan da haberdar oluyoruz.
    valla helel olsun dostlarım biraz erken yakalamışsınız geziyi sene 2004

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler