Bu hafta motorize07 olarak plan yapmadık, bende dün kankanın ybr'yi bakım için almıştım bugünde bendeydi ne yapsam ne yapsam derken aklıma Altın Beşik mağrasına gitmek geldi, mağra yol güzergahı bizim köyden geçiyordu ve asker öncesi macera ve kafa dağıtmak için vurdum kendimi yollara.
Dükkanda kuzen olduğu için zaman sınırlamam yoktu yanıma gerekli mazemeyi aldım yola hazırdım benzin ikmali yapıp yol almaya başladım giderken genelde fotoraf çekerek gitdim, yol güzergahım Manavgat barajının üst kısımlarıydı yollar asfalt olduğu için ybr ile zorlanmadım zaten tek kişiydim
Öncelikle kendi köyümü geçtim transit geçtim ve kaskdaki siyah vizör sayesinde kimse tanımadı ordan ilk önce Teffekli yaylasına ulaştım biraz durup fotoraf çektikten sonra hemen üst bölümde yer alan Bel yaylasına ulaştım manzara çok şahaneydi ama malesef telefon ile çektiğim için detaylar net değil, Bel yaylasından görünen manzara tüm Manavgat-Side-Çolaklı-Kızılağaç manzarası süperdi ayrıca burdan Manavgat barajı ve Irmağın tatlı kıvrımlarını izlemek çok güzel yazın genellikle bizim köylüler üst kısımlardaki kendi yaptıkları ahşap evlerde kalırlar havası çok serindir yazın bile o güneşe rağmen akşam yorgan ile uyuruz
Burda biraz kararsız kaldım Altın beşik mağrasına gidip gitmemek arasında çünkü ilk defa gidicektim ve yolun durumunu bilmiyordum ama devam etdim ne olursa olsun dedim yolar tırmanıştı genelde ama in yok cin yok muhabbeti oldu Ürünlü köyüne ulaştım köy içinde köy kahvesinde durup ordaki köylülere yolu sordum ve tekrar yola çıktım ama yollar yeni bir düzen yapıcakları için grayder girmiş ve yağmurla iyice tahrip olmuş açıkcası mağrayı bile unutdum bir ara çünkü yollar çok kötüydü ve altımdaki motor enduro yada cros olmadığı için devam etmek istemedim ve geri döndüm mağrayı görmedim ama köylülerin dediğine göre şuan mağranın içine giremezsin yazın ilgi olunca kayıkla gezdiriyorlar sadece mağranın dışını görebilirsin dediler bende iyiki geri döndüm dedim ve tekrar yola koyuldum.
Geri dönüş çok zevkli geçti çünkü sadece bir kaç yerde fotoraf çektim ve yollar asfalt + çok tatlı kıvramları vardı bende ybr ile bütünleşip yolların zevkini çıkardım dağ yollarında 80-90km ile tatlı virajlarda kıvrım yaparak gitmek virajlarda yatmak çok zevkliydi açıkcası ve sadece 3-4 tane araba ile karşılaştım ve o yolları ilerde enduro ile almanın hayalini kurup tekrar şehir merkezine indim
inanın bana dağ tepe gezmek çok zevkliydi ayrıca yamaha ybr 125cc hakkını fazlası ile verdi ayrıca siyah vizör ile uzaylı gibi geçtiğim köylerde iyiki vurmadılar beni ve dağ tepe gezerken kalın giyinmenin faydası oldu gölge olan kısımlar buz gibiydi. bir gün daha bitdi 150km tecrübe ile
Neyse sıra fotoraflarda artık birazda onlar anlatsın.
Karşıda görünen toros dağlarına çıkıcam planım bu
YBR ısınırken
donanım sağlam ama genede dağlar soğuktu
sanki dağ tepe değil piste çıkıcam
Manavgat Şelalesini geçtikten sonra hedef toroslar
Naras köprüsü bu köprü daha önce ulaşıma açıkmış ve tek araba geçişi bile çok riskli bir köprü ama şimdi tarih oldu
kışın bu su yatağı gürül gürül akıyor ama yazın kuru ve çakıl ocağı
başlangıç manzarası
Köy yolu manzaralarla iç içe
detaylar net değil ama yollar rengarenktdi mor sarı yeşil mavi her renk harmanlanmış
manzara çok güzel ama ceple çektiğim için detaylar net değil
Yaylaalan köyü ayrıca kendi köyüm tepeden bakış
Tefekli yaylasından manzaralar
yaz-kış soğuk su akan Tefekli çeşmesi
Bel yaylası Tefekli yaylasının üzerinde en tepe noktası ayrıca muhteşem bir yayla
deniz manzarası çok güzeldi ama fotorafta belli değil orta parlayan kısım güneşin denize yansıması
ve işte başlıyor ırmağın tatlı kıvrımları ve Manavgat baraj gölü
beni bekliyen virajlı yayla yolları
Ürünlü köyü girişi hoşgeldiniz tabelası
[img][/img]
bu yol Konyaya çıkıyor mağra yolunu gösteren tabela
Ürünlü köyü
Altın Beşik mağrasına giden yolun başlangıcı en kolay kısım burası idi daha ilerisi dahada berbatdı
Mağra öncesi bu kulube sanırım mağraya gidenleri yönlendirmek için
Ürünlü köyüne geri dönüyorum mağrayı görmeden yollar bozuk olduğu için
Ürünlü köyü çıkışı
Bel yaylasındaki çeşme giderken uğrayamadım önü doluydu dönerken uğradım ve biraz mola verdim
gezim bitdi ve tekrar dükkana geri döndüm