Biraz gecikmiş bir gezi yazısı(Nisan 1992-Yerköy-Kırşehir)
-
1991 yılında aldığım Mobylette Flash 51 VK ile Nisan 1992'de Yozgat/Yerköy'den Kırşehir'e yaptığım geziyi sizlerle paylaşacağım.
mobylette flash 51 vk ile okuluma gidip geliyor ve yakın yerlere geziye çıkıyordum.Kırşehir en uzun menzilim olmuştu.(Gidiş geliş 140 km.) Mart 1992'deki birinci denemem başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Kırşehire 10 km. kala hava birden soğumuştu. Üzerimdeki kot pantolon ve deri ceket vardı. Kask ise yoktu. Soğuğa dayanamayınca geriye dönmüştüm. Dönüş yolunda önce yağmur, ve sonrada son 15 km boyunca da kar yağışı altında yol almam gerekmişti. Eve vardığımda artık vücudum uyuşmuştu.
Yerköy'e 7 km mesafedeki Çiçekdağı'nda
Devam edecek...
Reklamlar
-
Devamını bekliyorum. İlginç bir şeye benziyor
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
Eskiden kaskmı vardi vay be mobiletli günlerimi hatırladım devamını sabırsızlıkla bekliyoruz
-
bende meraj ettim ya .
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
-
Nisan 1992'de Yerköy-Kırşehir gezisini tekrar denemiş ve bu sefer sonunu getirebilmiştim.
Resim:Çiçekdağı sırtlarından Yerköy'ün görünümü.Yakında görünen Çiçekdağı, Uzaktaki Yerköy.
Çiçekdağı sırtlarında.
-
Mobylette Flash 51 VK e iki kişi mi binmiştiniz? fotoğrafı çeken biri olmalı öyle değil mi
-
-
Ağbi yok mu başka fotoğraf. Hepsini birden yüklesen. Mobilet gibisi var mı yav...
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
-
nostaljı yasattın bıze.paylasım ıcın tesekkur.
-
okey abi işte mobilet sevgisi ve anıları
-
Evet eski motosikletler güzel bende de peugeot 103 vardı 50 cc ne günlerdi o günler
-
Hey gidi günlerrrr....
Ben daha 5 yaşındaydım siz mobiletlerle geziler yaparken
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
o yıllarda ana yol tek şeritli ve küçüçük vay ne ğünlerde yolda dogru düzğün araba dahi yok şimdi çift şeritli ve iyi durumda ama şu anda mobiletle yol almak mümkün değil allah ğöstermesin hemen carparlar ama cok ğüzel bir ğezi o yıllarda o imkanlarla cok cok iyi nostalji yaşattığın için teşekkürler
müzisyen agırsiklet şampiyon
-
acemi60 adlı üyeden alıntı
1991 yılında aldığım Mobylette Flash 51 VK ile Nisan 1992'de Yozgat/Yerköy'den Kırşehir'e yaptığım geziyi sizlerle paylaşacağım.
mobylette flash 51 vk ile okuluma gidip geliyor ve yakın yerlere geziye çıkıyordum.Kırşehir en uzun menzilim olmuştu.(Gidiş geliş 140 km.) Mart 1992'deki birinci denemem başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Kırşehire 10 km. kala hava birden soğumuştu. Üzerimdeki kot pantolon ve deri ceket vardı. Kask ise yoktu. Soğuğa dayanamayınca geriye dönmüştüm. Dönüş yolunda önce yağmur, ve sonrada son 15 km boyunca da kar yağışı altında yol almam gerekmişti. Eve vardığımda artık vücudum uyuşmuştu. ...
Çok teşekkürler bize nostalji yaşattınız. Sizin ilk Yozgat-Kırşehir denemeniz aklıma Temel fıkrası getirdi. Ameraki'ya yüzüp, özgürlük heykelini gördüğünde, ben yoruldum, döneyim demiş.
10 km. daha gidip bir kahvede ısınsaydınız
-
Ben 20 Sene Soınra Koyacagım Bole Fotografları )))))
Celil özdemir
https://www.facebook.com/groups/285722234932863/?fref=ts
-
Bu resmdeki motorla mı yaptın bu yolu Tebrikler vallaha
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
o zamanın parasıyla mı 3.750.000e alıp 2.100.000e sattınız bu motoru? bir yanlışlık olmasın? ben 92de 2. sınıfı bitirp 3e geçmiştim ve bir ayran bir gevrek 500 lira mıydı 1000 lira mıydı neydi o civardaydı yani.
Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız
-
perishte adlı üyeden alıntı
o zamanın parasıyla mı 3.750.000e alıp 2.100.000e sattınız bu motoru? bir yanlışlık olmasın? ben 92de 2. sınıfı bitirp 3e geçmiştim ve bir ayran bir gevrek 500 lira mıydı 1000 lira mıydı neydi o civardaydı yani.
Faturası hala durduğu için rakamı faturadan bakarak yazdım. O zaman bu rakam yaklaşık 4 öğretmen maaşına karşılık geliyordu. Yani o zaman mobilete verdiğim parayla şimdi bir honda cbf 150 ve koruma malzemeleri alınır.
-
ben gezi diye işte buna derim abi gözlerim doldu imkanların kısıtlı olduğu
bir gezi ne eldiven ne kask ne mont ve iki kişi mobilet mis gibi eline sağlık
güzel olmuş abi ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler