Yine Muhteşem bir gezinin sonuna geldik. Yüzlerce fotoğraftan ancak bu kadarını seçebildim. Diğer arkadaşlarda bol bol foto yükleyecektir. Gezimize katılan tüm arkadaşlara buradan tekrar teşekkür ediyorum tekerinize, yüreğinize sağlık. Bir dahaki gezide görüşmek üzere...
Gezi yaklaşık 220 km sürdü. Eskihisarda topçulara geçip Yalova İznik yolu üzerinden Keramet’e gittik. Dönüş yolunu ise Yalakdere, Karamürsel yolu üzerinden yaptık. Dönüş yolumuz gün batımına yakın tablo gibi yeşillikler arasında enfes manzara eşliğinde çok keyifli geçti. Çok sert ve dik virajları olan bu yolda dikkatli olmak lazım, tek şerit dar bir yol. Fakat bu rotaya sadece buradan da gidip gelinilebilir. Sadece yavaş gideceğiniz için biraz sürenizi uzatır.
Kar yağarken yüzmek ister misiniz? O zaman Orhangazi`ye doğru yola çıkacaksınız. Kent merkezine geldiğinizde İznik yönüne giden yola saptınız mı 15 kilometre sonra Keramet Köyü`nün tabelasını göreceksiniz. Köye doğru ilerleyin ve ilk gördüğünüz kişiye Ilıca`nın yerini sorun.
30 derece sıcaklığa sahip olan göl, kışın da açık havada yüzmek isteyenler için oldukça ideal. Hava sıcaklığı 10 derecenin altına düşünce gölün üzerini yoğun bir sis tabakası kaplıyor. Kışın sis Ilıca`ya gizemli bir hava katarken, yazın ise yeşilin neredeyse her tonuna göl çevresinde rastlamak mümkün.
Ilıca Keramet Köyü ismiyle bütünleşen bir mekan. Orhangazi – İznik doğanın insanlara sunduğu muhteşem imkan. Evet doğa bize diyor, gelin, görün, yüzün. Şifa bulun. Bu ılık sudan yani gölden ismi gibi –Keramet Köy- aynı zamanda Keramet göl anlatılması olanaksız bir mucize. Doğal gölüyle yemyeşil doğasıyla, ruhumuz duyuyor. İsterseniz hemen mayonuzu giyin buharlar yükselen açık havada ılık suda yüzün. Göle dalıp çamur çıkarıp kükürtlü çamurla cildinizi Pilink yapıp güzelleşin. Sırt üstü uzanın suya, soğuk havada vücudunuz sıcak gökyüzünün yeşilliklerini seyredin.
Sonra giyinin vurun kendinizi yollara, güzel patika yollara. Doğa yürüyüşünüze başlayın. Yürürken mevsimine göre yollardan meyveler yiyin. Dut ağaçları, incir ağaçları daha bir sürü dalından yiyebileceğiniz mevsimlik ağaçlar. Sonra inin tekrar yola. Sıcak suların aktığı kayalardan karşıya İznik gölünün güzelliğini görmek için yolları geçin. Kıyılardaki sandallar sizi resim yapmaya, fotoğraf çekmeye bekler gibi duruyor oralarda. Yani tam bir doğal manzara Keramet Köyü, ILICA.
çok güzel gezi tebrikler. ben de kışın gitmiştim gerçekten güzel bir yer keramet. giderken orhangaziden dönerken iznik-kızderbent-yalakdere üzerinden karamürselden inmişsiniz süper bir rota.
Suda değil de sudan çıkınca üşünüyor. Su 30 derece civarında sıcak bir su. Yeraltından kaynıyor ve doğal bi jakuzi havasında.. sonra akıp dere kelinde gidiyor ileride yola selale gibi dökülüyor..
Yavv Dylancı Arkadaşlar,
ne denirki bu güzel geziye. Helal olsun sizlere. Biz malumu üzere katılamadık ama gönlümüz sizlerleydi, hele buradan fotolarınızı görünce daha bir özledik sizleri.
Pis dilın cılar alacağınız olsun güzel manzaralı bir gezi olmuş. Demek o kadar yaşlısınız ki kaplıcaya gidiyorsunuz. Erkek adam nisan ayında denize girer Kısmet bir dahaki sefere
Bendeki fotoğraflarıda ekleyeyim artık. Dün akşam yükleyecek halde değildim. Sabahta okul vardı. Geldim yükleyeyim dedim internette problem çıktı. Anca şimdiye yetiştirebildim.
Herzamanki gibi buluşma noktamızdan yola çıkmadan önceki fotoğrafla başlayayım.
Feribot için sıra bekliyoruz...
Feribota bindik herkes motorunu orta sehpaya alsııııın. Valla bir tanesi devrilirse domino taşı gibi hepsi gider mazallah.
Torpilli kırmızı.
Ekibimizin en genç üyesi. Guduuuuuuuuuuuuuuu.
Erdoğan abi gölde çok fotoğraf çekmiş bende benimkilerin içindeki en güzellinden 1 tane koydum.
Ve dönüş yolundaki tam motosiklet için olan süper manzaralı bol virajlı yoldan manzaralar...
Hep manzara hep manzara olmaz kendimizide çektik arada.
Köylerin içindende geçtik tabiki.
Bu mevkiinin adı şahin tepesiymiş. Kuş bakışı her yeri görüyor.
Dönüş için feribot beklerken ekmek-zeytin ikilisiyle karın doyurmaya çalışan ekibi görüp acıyan , kasası komple domates dolu olan kamyon sürüsü abimiz bize acıdı. Bir baktık ki kamyonun tepesinde biri domates topluyor kasadan. Alın öyle kuru kuru olmaz dedi ve bize domates ikram etti saolsun. Teşkkür ediyoruz kendisine...
Güneşin batışını da çektikmi tamammdır.
Ve bu muhteşem 5 kare fotoğrafıda sona sakladım. 5 saniye sonra 1 kare fotoğraf çeksin diye ayarlamam gerekirken, 1 saniye sonra 5 kare fotoğraf çeksin diye ayarlayınca makinayı ortaya böyle bir sonuç çıktı. Son kareye yetişmişim allahtan.
Bendeki fotoğraflar bukadar. Geziye katılan herkese teşekkür ederim. Çok güzel bir pazar geçirmiş olduk.
BSI Kardeşim,
Fotoları görünce hepten şiştim kaldım, şiştikçe baktım, baktıkça şiştim
Faik ağabeyimi epeydir görememiştim, kısmet bu fotolara imiş. Servet desen sevgili eşini nihayetinde Arkasına Atmanın Mutluluğunu yaşıyor En çok Servet anlar benim halimden. O düştüydü damdan, şimdi sıra bende
Gelenek olduğu üzere yolu kaybetmeniz, ya da yımışatarak söyleyeyim: ''bir an şaşırmanız'' zati normal Gezilerimizin olmazsa olmazı. Ama grup, gezmiş, tozmuş, eğlenmiş, pişirmiş, yemiş, aklımızda gönlümüzde ne varsa üşenmeden bizlere aktarmış. Sağolasınız
Herkese öpücükler, selamlar Dilın ( evet daylın değil, greyt briteyn de sordum..) kullanıcısı dostlarım, Motorculuğun İyi bir tutku olduğunu ve bu tutkunun paylaşılması gerektiğini bu topik ile göstermenizi alkışlıyorum Emeğinize teşekkürler