Sevgili Arkadaslar,
Temmuz ayında Yunan adalarına yaptıgım geziyi aktarmaya calısacagım.
Bazı Genel bilgiler;
Shengen vizesine ihtiyacınız var.
Gecelik konaklama kisi bası 10 – 15 eu arası mumkun
Yemek : oğun basına bir kişi 5 eu 15 eu arasına rahat doyar. (15 eu ciddi balık ziyafeti + uzo vs.)
Scooter, mopet gunluk kira : 12 eu
Atv gunluk kira : 17 eu
Adalar arası feribotlarla seyahat cok zevkli ve pratik.
Adalarda motor kullanmak inanılmaz zevkli. Trafik cok az ve rahat.
Gezi planı;
Plajlar ve doga cok cok güzel, her adanın dogası, atmosferi cok farklı. Kiralık motora atlayıp plaj plaj gezip hosunuza giden yerde durup denize girmek cok rahat ve pratik.
Ben daha once hep Kusadasından feribotla Samos adasına gecerdim ama Atlas havayolları direk ucusa baslamıs simdi gitmek cok daha kolay. Bodrumdan Kos adasınada gecebilirsiniz. Ama ben ya Kusadasından Samosa gecmenizi yada ucakla direk Mykonos yada Santoriniye ucmanızı tavsiye ederim.
Boyle bir tatili Çesme yada Bodrumda en az iki katı maliyete cıkarırsınız ve emin olun Yunan adalarında gecirdiğiniz kadar guzel geçiremezsiniz. Maalesef kendi ülkemizin Turizm işlemecileri bize Yunanlılar kadar misafirperver, ve dürüst davranmıyor.
Program soyle idi ;
İstanbul Santorini ucak
Santorini 1 gece konaklama
Atlas ile havalimanına vardık. Oradan sehre taksi ile gidip merkez Thira da bir pansiyon bulduk hemen. Cantaları bırakıp piyasaya cıktık. Hemen ozlediğimiz buzlu kahvelerimizi ictik. Gunesin batısını muhtesem manzarada seyredip, karnımız doyurduk. Ertesi gun için İos adadsına bilet arastırdık, biletimizi alıp odaya donduk.
Santorini;
Santorini – İos ; feribot
İos 1 gece konaklama
Sabah otobusle limana inip Feribota bindik ve İos’a vardık. Santorini manzaralı bir pansiyon bulup yerleştik. Gidip bir scooter kiraladım ve adanın çesitli koylarını gezdik. Ertesi gun biraz daha gezip, manzaralı bir yerde kahvaltımızı yaptıktan sonra oglen scooterı teslim edip adadan ayrıldık
İos;
İos – Paros : feribot
Paros 3 gece konaklama
Yine bir deniz yolculugundan sonra Paros adasına vardık. Paros’ta degişik bir strateji izledim pansiyon bulmak için. Odayı bulmadan once, vardığımız limanda scooter kiraladım ve kalacağımız yeri daha rahat gezerek bulduk. İki sırt cantamız vardı. Birini eşinin sırtına birinide scooterın onundeki bosluga koyup o şekilde pansiyon arastırmamızı yaptık. Ve cok uygun bir yer bulduk. Bu adada klimali, televizyonlu, banyolu deniz manzaralı bir odaya iki kişi için 18 eu ödedik. Cok cok iyi bir rakamdı. (tadını kacırmadan biraz pazarlık yapablilrsiniz Yunanlılarla). Bu adada 3 gun kaldık ve cok guzel vakit gecirdik. Gun boyunca çesitli koyleri, kasabaları, plajları gezdik. Akşamlarıda balık yedik ve adanın sokaklarını turladık. Bu adada her gun kiraladıgım scooterı değiştirmek zorunda kaldım. Pek bakımlı değillerdi. Adanın hemen karsısında anti-Paros (karsı Paros) adası var. Kucuk şirin bir ada. Bir gün scootera atlayıp, o adaya giden feribot ile 20 dakikada anti Paros adasına gittik. Yollar, plajlar cok tenha idi. Sabah pazardan aldıgımız kavunu attık denize, sogutup plajda yedik. (genelde oglen yemeklerimiz için sabah marketten ekmek, peynir, domatez ve meyva alıp, plajda sandoviç yaptık)
Anti- Paros;
Anti Paros'tan Paros'a donerken (gri kasklı ben)
Noussa Kasabası - Paros;
Paros – Mykonos
Mykonos 2 gece konaklama
Donus ucagımız Mykonosta oldugu için Mykonosa gittik (tabi yine Ferry ile) ,Cok populer bir ada oldugu için kalacak yer bulmamız biraz vakit aldı. Oda fiyatı bu tatilde odediğimiz en yuksek rakamdı ( iki kişi 30 eu). Kalan iki günümüzüde bu adanın harika plajlarında geçirdikten sonra İstanbula döndük.
Mykonos -Paradise beach;
Kiraladığım motorlarla 500 km gibi bir yol yaptık ve benim tecrübemi biraz olsun arttırdığını düşünüyorum.
Arkadaşlar Yunan adalarında bu tip bir geziyi hepinize tavsiye ederim. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.
Sevgiler, Saygılar
birkaç resim daha,
Seyahat ettiğimiz Ferrylerden biri;
Mykonos;
Anti-Paros;
Paros'ta bir ev;
Paros'ta ben