Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ani karar ve Kirazlı Manastırı Gezisi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    suzuki xf 650 freewind
    bugün dostum tansu ile tatlısu mete motel de buluştuk ve bazı işlerimiz için çakıl koyune gitmeye karar verdik.dedi abi senin motosikletle gidelim.ok dedik ve arabasını otel önüne bıraktı ve atladık motora ver elini çakıl köyün biraz ilerisinde tersanelerin yer aldığı koy,işimiz bitti dönelim dedik ve tekrar motelin önüne geldik aslında meretin üzerine binince hiçbir zaman kesmiyor,kaşınmaya devam.tansu bana ben tansuya baktım....hadi dedik bi kirazlı ve cevresi yapalım bol bol foto cekelim tabiata-doğaya karışalım.

tekrar motora atladık ve düzler üzerinden yolumuza devam ettik işte düzler üzerinden,yukarıyapıcı köyünden kareler (hava biraz kapalıydı-hatta dedik yağsada iyice bir toprak kokusunu yağmur kokusunu ciğerlerimize doldursak)

hemen sağ taraf redek körfezi

bu karede kapıdağ adasının ana kararla birleştiği ve zamanla kapıdağyarımadası adını almasına seebep olan tombalo oluşumu.sağ da erdek körfezi solda bandırma körfezi

aşagısı erdek körfezi ve düzler mevki

yukarıyapıcı köyü
    buraya kadar yollar asfalt ve virajlı

eski mimarisiyle hala ayakta olan bir köy evi

bandırma körfezi
    buralar hala asfalt ve biraz cıplak (ağaç pek yok)

işte tekrar birleşme noktası

dikkat ederseniz dikenli teller başlıyor yani kapıdağ milli park sınırı

aynamızdan bandırma körfezi

evet yavaş yavaş yukaı tırmanmaya devam ediyoruz ve ağaç sayısı artıyor

bol ve keyifli viraj aralarında düzü görünce vites büyüyor ve makina ciğerlerini dolduruyor

evet buradan sonra asfalt olan yolumuz toprağk oluyor ve yolun keyfi bi o kadar artıyor

evet önümüzde kıvrılan ve keyif veren uzun bir parkur var,yola devam

yeri gelmişken buradan kaanmoto-ibrahim e özel teşekkür iyiki bana bu lastikleri vermiş,yoksa bu yolculuk diğerleriyle olmazdı.teşekkürler ibrahim...

harika çam ormanları var yukarıda,aşağıdan bakınca sakın aldanmayın bişi yok diye yukarılar muhteşem

burada yol ayrılıyor ve biz manastır yazan tabelayı takip ediyoruz.

virajların sonu gelmiyor,keyif artıkça artıyor tabi bizde biraz toprak rengine bulanıyoruz

arkamdaki arkadaş keçileri görünce irkiliyor.sebebi yanlarında olabilecek köpekler,ya bize saldırırlarsa .....hahhaha
    hakısızda sayılmaz 5-6 tane kopek ileride yol üzerinde karşımıza cıktı ama korkulan olmadı sakince yanlarından geçtik

evet buradan solu takip ediyoruz,ilerledikçe artan yol ayrınları var.ormanın içi muhteşem,pek foto cekemiyoruz f.makinasının pilleri cok zayıfladı buralarda.keşke bu tür bir sıkıntı olmasaydı da sizlere zaman zaman gökyüzünün kaybolduğu ağaçların sarmaşıkların vadilerin yanından geçtiğimiz anları karelere dökebilseydik.

yolcular için su molası

eyvah !!!! kuşatıldık tabiat tarafından ...

işte hava iyice kapattı acaba yağar mı?-keşke yağsa dediğimiz anlar

işte kirazlı manastırı alanına giriş ve burada da su ve ihtiyaç molası,kınalı kuzuda buralara kadar durmadan 50 km den fazla yol yaptı ve beni utandırmadı o da bende cok keyif aldık,zaman zaman arka teker öne geçmek istesede adrenalin bize daha da keyif verdi.

buraya kadar kareler f.makinası ile dedimya piller zayıfladı ve kare sayısı azaldı ve makina benden buraya kadar dedi ve cep tlf.u kamerasına kaldık.
    bu gördüğünüz alan aslında oldukça büyük ve ağaçların duvar olduğu pek cok açıklık ve alandan olusuyor ve bu kısımları genelde dereler bölüyor.evet şu sıralar suları azalmış ama hala su akışı var.sizlere kısaca kirazlı manastırı hakkında bilgi verelim.
    '''Kirazlı Manastırı: Antik dönemde Didumus Dağı olarak bilinen dağın eteğinde manastır, kilise ve yapı gruplarından oluşan bir kompleks duvar tekniğine göre 19.yy’(1800’lü yıllarda) Rumların kullandığı bir dini anıt yapı mevcut temellerden ve duvar kalıntılarından bodrum üzerine 2 katlı bir yapı olduğu anlaşılmaktadır. Bugün mevcut olan kilisenin güney duvarı ile ABSIS duvarının bir kısmı ayakta ve yüzeyde bulunmaktadır. Kyzikos Kentinin güneybatısında Roma döneminden dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Hadrianus Mabedi kalıntıları bulunmaktadır. '''
    bilgiler www.kapidag.com dan alınmıştır.

kalıntılar bütün ihtişamı ve devasalıkları ile hala ayakta ve istanbuldaki patrikler tarafından ziyaretler ve ayinler için ziyaret ediliyor.
    bundan sonra cep tlf.kamerası

o dönemlerde yapıda mermer sütunlar kullanılmış ama bunların sadece bir kısmı günümüze kalmış.

artçım tansu,sağolsun karelerin çoğunu ona borçluyum.arkada boş durmadı yol boyunca bastı denklaşöre

oldukça geniş bir alana kurulan manastırın zemin katı cökmüş ve biz şuanda bir üst katta bu kareleri cekiyoruz.bizim üstümüzde ahşap ve demir yapıdan oluşan üst katta mevcut değil ama bağlantı yerleri ve varlıkları gözle rahatça anlaşılabiliyor.

zamanında burada yaşayan papaz ve rahibeler ürettikleri şarap ve rakı ile maddi ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış.

manastıra giriş kapılarından biri

dediğim gibi manastırın bulunduğu alan cok cok geniş büyük bir arazi ve ormanlık alan,doğa harikası....

dere yataklarından birinin kıyısında devrilen büyük bir ağaç

suyu azalsada akmakta inat eden bir diğer dere

devrilen ağacı kaldırmaya çalışan ve sonunda pes eden ben

ve burada araç değiştiriyoruz ve 4 çekişlere geçiyoruz şaka şaka bekledik daha gelen atlarda oldu ama sahipleri piyasada yoktu,sanki gidecekleri yolu biliyorlardı ve yola devam ettiler,ormanda kaybolup gittiler.

etraftaki ormana bakar mısınız?tabi arkamız,sağımız,solumuz da bu görüntüde ve doğa zehirlenmesi yaşıyoruz....insanın burada ömrü uzar...

alanda zamanında orman bakanlığı çalışanları için yapılan ve kullanılan ama artık kullanılmayan yapılarda var.

işte kınalı kuzu dinleniyor ve manzarayı seyrediyor.

burada ağaçlar bile su veriyor......

evet yolda gelirken yukarılarda acıkırız dediğimiz ve aldığımız sucuğu yeme zamanı geldi diyoruz ve gerekeni yapıyoruz.

ve bizden doğaya artık malzeme bırakmıyoruz.pet şişeleri ve diğer cöplerimizi poşete,poşeti de topcase mize koyuyoruz ve medeniyete geldiğimizde cöp konteynırına atılam üzere yolculuğumuza devam ediyoruz.

dönüş yolculuğumuzu geldiğimiz yoldan değil,manastırdan direk toprak olan yoldan devam ederek ballıpınar köyüne geçiyoruz.buradaki yol cok güzel ve tatlı virajları olan bir yol,bazı yerlerde yapılan köprülerden gecerken gaza hafif dokunduğumda tekerlerimiz yerden kesiliyor.
    ballıpınardan sonra kare cekemiyoruz benim tlf un hafızada doluyor.ballıpınar - çayağzı köyleri arasındaki yol deniz kıyısından devam ediyor ve harika güzelliklere sahip.keşke buralarıda karelere döküp sizlere gösterebilseydik.çayağzından karşıyaka yol ayrımı ve asfaltı takip ederek tine başladığımız yere geliyoruz.arkadaşı burada bırakıyorum ve yola devam....bandırma.....
    üzerimizde tatlı bir yorgunluk,ağzımızda manastırda yediklerimizin tadı,yüzümüzde tatlı bir gülümseme var.çok güzeldi ve cok keyif vericiydi.adrenalini unutmayalım.....
    göstergeye baktığımda evden cıktığımdan beri 120 km yol yapmışım ve birazda tozlanmışım.....
    sevgi,saygı,birlik,beraberlik

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    O manastır koruma altındadır umarım...Doğa harikası yer....

Demek duymadığımız daha nice tarihi yerler var..........

Paylaşım için teşekkür..........
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Gitmek lazım... Sessizce.... Kimsenin olmadığı bi yere gitmek lazım.. Kafa dinlemek lazım...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı tubis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gitmek lazım... Sessizce.... Kimsenin olmadığı bi yere gitmek lazım.. Kafa dinlemek lazım...
    Hayrola?.... Hüzünlendin?.......

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Herkes istemez mi gitmeyi, uzaklaşmayı, bende istiyorum işte...

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Yanlız gidilmez oralara..... Güzellikleri paylaşacak bir arkadaşın sevgilin eşin falan olması lazım....

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Yalnız kovboyy yoLlarda tebrikler
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    O Kadar Çok YeŞİl GÖrdÜm Kİ Aciktim Valla. Ben Kahvalti Edecem...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    erhan_41 güzel kareler çok teşekkürler
    K600i de güzel çekmiş bu arada
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlız gidilmez oralara..... Güzellikleri paylaşacak bir arkadaşın sevgilin eşin falan olması lazım....
    Katılıyorum

Motosikleti
    suzuki xf 650 freewind
    Alıntı PIERzig adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    erhan_41 güzel kareler çok teşekkürler
    K600i de güzel çekmiş bu arada

Katılıyorum
    k608i ama cok yaklaştın arada ufak farklar var.
    her zaman dediğim gibi yolu bu taraflara düşenleri her zaman bekliyorum.bu bölgeye gelmeden önce arayın yeter,bu güzellikleri paylaşalım.
    0 542 321 26 02

bende_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    paylaşım için teşekkürler
    isyan rock'ta başlar,motosiklet üstünde devam eder !!!:cat:

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Çok şükür ki var, Allah eksikliğini göstermesin..

sılwes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bende gitcem ya .25.......

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    çok güzel resimler elinize sağlık gitmiş görmüş kadar olduk
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

Motosikleti
    suzuki xf 650 freewind
    teşekkürler,umarım site olarak buralara geldiğinizde sizleri rehberler bu güzellikleri paylaşırız.....

kroscu01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda XR400R
    O manastır koruma altındadır umarım...Doğa harikası yer....

Demek duymadığımız daha nice tarihi yerler var..........

Paylaşım için teşekkür..........
    dostum hiç korunuyormuş gibi görünmüyor malesef böyle yerler talan ediliyor erhan bey teşekkürler eline saglık

Motosikleti
    suzuki xf 650 freewind
    evet koruma altında değil ama artık bu alan bakım-koruma v.s için 49 yıllığına bir abimize kiralandı artık koruma ve bakım konusunda endişe etmeyeceğiz umarım

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    çok güzel harika yerler gerçekten elinize emeğinize sağlık...
    KIRMIZI BOĞA..

Motosikleti
    suzuki xf 650 freewind
    yakında yine bu rota olacak ama yağmuru bekliyoruz o zaman daha heyecalı olcak

Motosikleti
    honda dylan
    guzel gezı olmus resımlerde guzel.agactakı muslukta cok orjın..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler