Evet arkadaslar.
Bu topic açilirken, asil amacimiz biraz sonra asagida okuyacaginiz metin turunden bir bilgi kaynagi olusturmakti.
Yeni bir topic açmakla bu topice devam etmek konusunda kararsiz kaldim.
Simdilik buraya yazayim.
Yeni topic daha iyi olur derseniz, yenisini de açariz.
Nasilsa bedava.
Sizin ekleyeceginiz tanitim yazilari da asagidaki gibi olmasa bile benzer nitelikte olursa, sahane bir index olusturabiliriz.
Hadi bakalim kolay gelsin....
MUSTAFAKEMALPASA/BURSA
Efendim Türkiye’yi çok fazla bilmedigim için ancak kendi memleketimi tanitabilecegim.
Zaten herkes kendi memleketini tanitsa, topic amacina ulasmis demektir.
Mustafakemalpasa;
Bursa-Balikesir arasinda 40 bin civarinda nüfusa sahip bir ilçedir.
Siz bu ilçeyi, kemalpasa tatlisi, ya da peynir tatlisi adiyla bilinen meshur tatlisindan hatirlayacaksiniz.
Nasil?
Nefis görünüyor degil mi?
Nasil Gidilir?
Istanbul’dan gidecek olanlar önce Bursa’ya oradan da Izmir yoluna çikacaklar. Bursa trafigiyle bogusmak istemiyorsaniz, Terminalden hemen once baglanti yolunu kullanarak, direk Izmir yoluna çikabilirsiniz.
Yaklasik 70 km sonra Karacabey sapagini geçeceksiniz.
5-6 km sonra saginizda Karacabey harasini goreceksiniz.
Harayi geçer geçmez, hemen solunuzda Jokey kulübünün yaris ati yetistirme çiftligi gibi bir sey var.
Zaten disarida atlari gorursunuz.
Ilerde, Mustafakemalpasa girisi tabelasini goreceksiniz.
Asagida Google haritasindan yol tarifini isaretledim.
http://maps.google.fr/maps?f=d&sourc...ye&ie=UTF8&z=9
Izmir’den gidecek olanlar, Akhisar-Manisa-Balikesir üzerinden once Susurluga varacaklar. Orada mola verip, meshur Susurluk ayrani ve tostunu yedikten sonra, Bursa istikametine devam edecekler. Yaklasik 20 km sonra saginizda Tat konserve fabrikasini goreceksiniz.
Onu geçer geçmez, bir iki km sonra sagda Mustafakemalpasa giris tabelasi sizi sehre davet edecek.
Google olayi da soyle.
http://maps.google.fr/maps?f=d&sourc...2,5.795288&z=8
Ankara’dan Mustafakemalpasa’ya gelmek isteyen arkadaslar, Eskisehir-Bozüyük-Inegol-Bursa istikametini takip edecekler.
Bursa’dan bilindigi uzere Izmir yoluna çikilacak ve gerisi İstanbuldan gelenlere tarif ettigim gibi.
Google seysi.
http://maps.google.fr/maps?f=d&sourc...5,5.795288&z=8
Mustafakemalpasa’ya Neden Gideyim?
Efendim aslinda ilçe olarak çok da kayda deger bir yer oldugunu soyleyemeyecegim ama çevresinde ilginizi çekecek guzel seyler var.
Bunlari sayayim, gidip gitmemeye siz karar verirsiniz.
SUUÇTU ŞELALESİ
Efendim bu selaleyi duymus ve hatta ziyaret etmis olanlariniz mutlaka vardir.
Yine de ben kisaca bahsedeyim.
Suuçtu selalesi ilçeye 17 km uzaklikta, motosikletle gidilmesi çok zevkli bir guzergahtadir.
Size resmini de göstereyim.
Su 38 metreden dökülür ve yazin en sicak günlerinde bile sizi üsütecek kadar serin bir havasi vardir.
Selalenin üstundeki alabalik tesislerinde, kiremitte alabalik yemenizi siddetle tavsiye ederim.
Onunda vesikalik resmini koyayim tam olsun.
Bu da google seysi.
http://maps.google.fr/maps?f=d&sourc...,0.362206&z=12
TÜMBÜLDEK KAPLICALARI
Efendim, eskiden olsa mutlaka gidin super falan derdim ama bugun için ayni seyi soylemem pek mumkun degil.
En son 3 sene kadar once gittim ve harabe halindeydi.
O zamandan bu zamana bir gelisme oldugunu zannetmiyorum.
Fakat motosiklet ve doga tutkunlari için ilginç bir merkezdir burasi.
Dandik bir hamami vardir ama hamamin etrafinda belediyeye ait kiralayabileceginiz evler mevcuttur.
Burayi merkez alarak, çevrede sahane doga turlari atabilirsiniz ki gerçekten de kesfedilmeye deger dogal guzelliklere her yonden yakindir. Suçtu selalesine de yakindir ve bir baglanti yolu bulunur.
Google olayimiz.
http://maps.google.fr/maps/ms?ie=UTF...,0.362206&z=12
AYVAİNİ MAĞARASI
Ilçeye yaklasik 30 km uzakliktadir.
5.5 km uzunluga sahip bir magaradir . Gorulesi macera yasanasi bir yerdir.
Google olayi
http://maps.google.fr/maps?f=d&sourc...,0.724411&z=11
Arkeolojik Mevzular
Ilçenin tarihi I.S. 300 gibi bir tarihlere tekamul ediyor ve bununla ilgili bir çok tarihi eser gun isigina çikarildi.
Fakat onceside var.
Filler, mamutlar gibi.
Arkeolojiye merakli arkadaslar,gidin görün.
NERDE KALINIR?
Zurnanin zirt dedigi yer iste burasi.
Turistik bir sehir olmadigindan çok fazla otel yok.
Ama bu hiç yok anlamina gelmiyor tabi.
Fakat ozellikle ailecek gideriz diyenler için tek seçenek var?
Hande Otel.
Temiz rahat bir oteldir.
Fakat fiyati tuzlu gelenler için ucuz bir iki seçenek daha var.
Benden duymus olmayin ama eger kalabalik bir gurup olarak gidecekseniz, kalma yerini belese getirme ihtimaliniz var.
Gitmeden once belediye baskaniyla irtibat kurarsaniz, en azindan ögretmen evi kullaniminiza açilacaktir.
NE YENIR?
Iste Mustafakemalpasa’ya gitmek için en iyi neden.
Tatlisini zaten biliyorsunuz.
En iyisi Dondurmaci Ahmet diye bilinen, koprubasinda kuçuk bir dukanda, hem servis yapip hem de paket olarak tatli satan yerdir.
Orada hem tatlinizi tatli tatli yer, hem de isterseniz, daha sonra evde yapmak uzere, tarifiyle birlikte tatli satin alabilirsiniz.
Oradan çikinca hemen karsi tarafinda, tahil yolunda Peynirci Sabri vardir.
Oradan kelle peyniri almadan geçmeyin.
Sabri kendini peynir sanatina adamis bir arkadasimizdir ve oradan ne alirsaniz alin yanilmazsiniz.
Mustafakemalpasa’da en unutamayacaginiz lezzet ise, sabah ve geceyarisi alkolu fazla kaçirdiktan sonra içeceginiz, kendine has çorbasidir.
Kelle diye satilir ama aslinda et çorbasidir.
Inanilmaz bir lezzeti vardir ve her usta o lezzeti tutturamaz.
Ustayi nerden bilecez diyorsaniz ben buradayim canim.
Mustafakemalpasa’da çorbayi guzel yapan pek çok usta vardir ama ben ozellikle iki yerin çorbasini çok begenirim.
Birisi Emin usta.
Tahil meydaninda kuçuk bir dukkani vardir.
Kime sorsaniz gosterirler.
Ikincisi ise, eski garaj çikisinda ismini yanlis hatirlamiyorsam, Mavi Kose isimli lokanta.
Her ikisinin de çorbasi nefistir.
Sulu yemekler ve benzeri konusunda, postahane karsisinda çarsi izgarayi tek geçerim.
Ne yerseniz yeyin, agzininizi sapirdatacaksiniz.
Caniniz köfte çekerse, dugun salonu karsisindaki arada Yenice Izgara size sahane bir kofte yedirecektir.
Piyazi da guzel yaparlar.
EGLENCE
Dunyanin en buyuk açikhava discosu buradadir.
Arabanizi istediginiz yere çekip, teybi açarak gobek atabilir, dans edebilirsiniz.
Polis gelene kadar eglence sinirsizdir.
Içkili restoran arayanlar için, Etibank Parki yolu uzerinde yan yana iki restoran vardir ve nezih yerlerdir.
Caniniz yuzmek isterse, ilçeyi ikiye ayiran bir dere var.
Ama yuzme havuzu seçeneginiz de var tabi.
Ilçe de iki tane yuzme havuzu mevcut ve bir hayli de guzeller.
MOTORUNUZ BOZULURSA!
Coq kardesiniz bu ihtimali de dusundu.
Etibank parkina giderken kuçuk bir sanayi sitesi vardir.
Orada guvenilir bir servis var.
Bir markanin da yetkili servisi ama hangisi bilmiyorum.
Probleminizi kisa zamanda halledeceklerdir.
Bunlarin disinda herhangi bir problemle karsilasirsaniz, bana haber verin yeter.
3500 km uzaktayim ama isinizi hallederim.