Cumartesi sabahı EMOK (Enduro Motosiklet Klübü) Bolu-Yedigöller Kampı'na gitmek üzere bizim
CeBeRe'yi hazırlayıp buluşma yeri olan Kafes'e geldim. Dağ çantasının üzerine takılı bir mat
ile birlikte iyice bağlamıştım onu motora. Cidi anlamdaki ilk uzun yolum olacaktı,
üzüleceğim bir durumla karşılaşmak istemezdim.
Toplam tahmini rakam 26 motorla Ankara'dan yola çıktık. Yola çıkma öncesi son hazırlıklar
yapıldı.
Ve Ankara-İstanbul Otobanı'ndan çıktık yola. Ağır usul, etrafı izleye izleye yol aldık.
Hatta öyle ki, otobanda durup fotoğraf bile çektim.
İşte ben,
ve yol arkadaşlarım
Teknik sorunlar da çıkmıyor değil. Bir arkadaşımızın motorunun bujisi "beni değiştirin" diye
bağırıyordu. Biz de değiştirdik, ancak hava ayarıyla birlikte kombine bir sorun olduğu için
bayağı zamanımızı aldı.
İşte kamp yerimiz, ve benim CeBeRe.. Bulanık çıkmış bu fotoğraf, o kadar yoruldum ki, bozuk
yol yüzünden titreye titreye bir hal oldum. Fotoğrafı çekerken bile titriyordum hala
Ben, çadırımız, çadır arkadaşım ve onun motoru
Yanında çadır açtığımız Nazlıgöl. Gerçekten nazlıymış, çünkü neredeyse kuruyacak gibiydi.
(Ben hala titriyormuşum tabi )
Gölün etrafını saran ağaçların yaprakları yavaş yavaş yeşilden kızıla doğru dönüşüyordu.
İstanbul'dan gelen bir grupla birlikte şarkılar ve türküler söyledik. Çok eğlendik gece
çoook.. Öyle ki yattığımda saat 3'e geliyordu
Ateş yaktık patates közledik.
Pazar sabahı olduğunda CeBeRe, iyice dinlenmiş yola çıkmaya hazır görünüyordu.
Bu da bir sonraki motorum olarak almayı düşündüklerimden birisi. Hazır bulmuşken
fotoğraflayalım dedik.. Yakışmış mı?
Dönüş yolundayız ve Mengen'e doğru gidiyoruz.
Manzara yine süper. Karadeniz iklimi özellikleri yansımış Bolu'ya da..
Manzaralar süper olunca, kendimize ve motorumuza fon bulmak da kolaylaşıyor tabi
Yolda rastladığımız bir arkadaş. Adı Michalengelo'ymuş
Üzerine bir şeyler almak için içeri girdi ancak acelemiz olduğu için kapıdan hoşça kal diye
bağırdık ve oradan ayrıldık.
Yol boyunca yeşillikler arasındaydık..
Mengen'de benzin aldığımız bayi. Kaldırım üzerine kurulu 2 pompadan oluşuyor. Çok
garipsedim, ilk defa görüyordum böyle istasyon.
Mavi ile yeşilin her buluşmasını fotoğraflamak gerekir
Sonbaharın geldiği belli oluyor...
Yol uzun, ama en azından manzarası güzel.
Kızılcahmamam'dan doğru gelirken yolda Kurtboğazı Barajı'na uğramadan geçmek olmazdı.
Barajın diğer tarafı...
Dönüşte 90'la radara girip, trafik polislerine yeni yasaya göre motosikletlerin hız
sınırının 90'a yükseltildiğini anlatmaya çalıştım. Birkaç yerden daha teyit edince
bıraktılar beni
Uzun sayılabilecek bir yolculuktu, Gerede'den sonra yolların bozuk olması nedeniyle de çok
yorucuydu, ancak buna rağmen çok eğlendim ve yol tecrübesi edindim. Tekrar görmem gereken
yerler arasına aldım Yedigöller'i.